Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2402246 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2402246

Odpowiedzi 3617

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Jak nie zaniósł wiadomości Hagenowi to nie mamy o czym rozmawiać.

Z jego postu wynika, że jeszcze do żadnej gildii nie dołączył.

Don Cornelius

Don Cornelius

Użytkownicy
posty47
Propsy6
  • Użytkownicy
Dzięki już pogadałem z nim. Ale dalej nie ma linijki u Vatrasa o dołączeniu. Hagen mówi żebym wrócił jak będę silniejszy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
:facepalm:  

No to podszkol się, dobij levela i siły (chociaż nie wiem, czy on tu woła siły, umiejetnosci czy czego innego, a może zmiany rozdziału?) i wtedy do niego idź...

Żeby Vatras Cie przyjął, to Hagen musi dać Ci misję związaną z górniczą doliną!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Don Cornelius

Don Cornelius

Użytkownicy
posty47
Propsy6
  • Użytkownicy
Dzięki. Już zrozumiałem o co chodzi heh. I mam jeszcze kilka  pytań. Czy będąc nekromantą będę mógł ukończyć wątek myśliwych. Bo jak dam w magie to nie starczy na rozwijanie łuków i kusz. Wie ktoś gdzie jest ten Louis. Szukam szukam i nigdzie nie ma. Kolejna sprawa to gdzie jest Asmal bo nie ma go za budynkiem już. I ostatnia rzecz , to taka że zabiłem Lhemara wcześniej a po tej misji z Louisem dostane zlecenie na niego. Czy zaliczy mi to zadanie czy będę musiał wpisać kod na Lhemara.

xanatos

xanatos

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Ja także mam parę pytań. Oto one :
1) Jak zmienić cokolwiek w opcjach (nie tylko rozdzielczość)?
2) Dlaczego zamiast jedynie polskiego, niektóre kwestie są po rosyjsku, a dużo słów po angielsku?
3) Dlaczego, zamiast wkleić oryginalne słowa z Gothica 2 bawiliście się w tłumaczenie dialogów, pod które podłożony jest polski głos?
4) Kiedy będzie można liczyć na spolszczenie? (chodzi mi o prawdziwe spolszczenie, z sensem, a nie wrzucenie wszystkich tekstów do google translatora)

Pozdrawiam.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Cornelius - będziesz mógł robić zadania myśliwych, jest im obojętne czy stworzenia mordujesz magią, łukiem czy mieczem. A Asmala szukaj w okolicach okrętu paladynów.

xanathos
1) niestety opcje się spierniczyły, nie wiem czy majaczek wstawił tu jakąś łatkę poprawiającą to, jeśli nie, to może być różnie, możesz spróbować pozmieniać opcje w configach, ale w tym, to ja ci nie pomogę.
2) Pytaj Google tłumacza, to on tak to pozałatwiał
3) Nie bawiliśmy się, po prostu wszystko przerzuciliśmy przez translator. Wyszukiwanie każdej linijki która juz była GIINK zajęłoby zbyt dużo czasu, a przecież równie dobrze gracz może posłuchać dialogów, skoro i tak są nagrane. W wersji końcowej stare dialogi powinny już w większości mieć treść taką jak podkład głosowy.
4) Na to pytanie odpowiadaliśmy już wielokrotnie, ale nic, odpowiem jeszcze raz, tym razem już katergorycznie i nieodwołalnie ostatni. Następną informację dostaniecie dopiero, gdy uznam, że powinniście, więc dajcie sobie spokój z pytaniami.

Postaramy się wydać jakąś wersję spolszczenia w te wakacje, jeśli nie uda nam się zakończyć prac całkowicie, to być może pomyślimy nad jakąś BETĄ, z powklejanymi tekstami z G2NK oraz wstępnie popoprawianymi dialogami pozostałymi, oraz mam nadzieję działającymi Opcjami. Jednak niczego nie obiecuję, nie tylko ode mnie to wszystko zależy.

xanatos

xanatos

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
2) Pytaj Google tłumacza, to on tak to pozałatwiał

Hmm... jakoś nie wierzę, że gdy klikniesz w google translatorze, aby tłumaczył z rosyjskiego na polski to przetłumaczy Ci na angielski.

Mogliście chociaż przyłożyć się do tłumaczenia spelli, bo Lekkie leczenie ran jest tutaj nazwane Lekkim zranieniem płuc (czy jakoś tak?) Albo zaklęcie Światło, które tutaj nazywa się "Lekko". Nie wspominając o 3/4 rzeczy, które są po angielsku.

I proszę nie wyskakiwać z tekstami typu "nie podoba się - nie graj". Skoro to coś nazywacie spolszczeniem to fajnie by było, żeby chociaż wszystkie wyrazy były po polsku, może nie koniecznie z sensem, ale po polsku.

Pozdrawiam.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1608 2011-06-12, 17:18(Ostatnia zmiana: 2011-06-12, 17:20)
To pomóż w tłumaczeniu :lol2:
Wtedy będziesz mógł się wykazać

xanatos

xanatos

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Jeżeli tak bardzo tego chcesz...

Fireball - kula ognia
Firebolt - Ognista strzała
Gold - złoto
Dagger - sztylet

tłumaczyć dalej?

Moje posty nie mają na celu ośmieszenia was albo czegokolwiek w tym rodzaju, tylko skoro już piszecie że to jest spolszczenie, to zadbajcie chociaż aby wszystkie wyrazy były po polsku...

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Xanatos może byś raczej przejrzał poprzednie posty tego tematu choć jest tego wiele ale była już mowa o tym co do spolszczenia.

Co do wersji myślę że wiesz jak działa translator google ( bardzo kiepsko tłumaczy i strasznie miesza )Tak miesza polski z angielskim. Sam to sprawdzałem. Ale cóż to pierwotna wersja tłumaczenia. Więc zawiera mnóstwo błędów i przesunięć w dialogach.

Wszystko to myślę że zostanie usunięte w ostatecznej wersji spolszczenia nad którym pracujemy.

I wierz mi nie jest to łatwe zadanie bo nawet nie którzy się już poddali.

A co do zmieniania ustawień odpal plik oryginalnego G2NK z pulpitu i poustawiaj co chcesz i wyjdź.

Później odpal grę z modem. Sam sprawdzałem to u mnie działa.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
xanatos, to w co ty wierzysz, to jest twoja prywatna sprawa. Zapewniam cię, że NAPRAWDĘ tak przetłumaczył to Google Tłumacz, nie wiem, może miał gorszy dzień... Naprawdę, nie rozumiem, co chcesz tutaj udowodnić, od razu ci mówię, że żadnemu z nas nie chciałoby się celowo psuć tłumaczenia GT, więc daj sobie spokój ze swoimi niewiarami.

Piszemy że to spolszczenie, bo to jest spolszczenie, ale od początku ostrzegamy, że jest to wersja tłumaczowa więc muszę cię zmartwić, ale nie da się tu odpowiedzieć inaczej niż "nie podoba się - nie graj". Czego niby oczekujesz? Że nagle wyciągnę z nosa profesjonalne tłumaczenie i wrzucę je do neta, bo tobie coś się nie podoba? To tak nie działa, najpierw to profesjonalne tłumaczenie musi powstać. I powstaje, możesz być o to spokojny. A język angielski znamy, nie musisz nam tłumaczyć każdego słówka.

I tak, zdajemy sobie sprawę, że spolszczenie nie jest idealne, ba, nawet  przy ideale nie stało. Właśnie dlatego je poprawiamy. I jak skończymy, wszystkie wyrazy będą po polsku. A na razie, że tak się powtórzę "nie podoba się - nie graj".

Dziękuję za uwagę.

Don Cornelius

Don Cornelius

Użytkownicy
posty47
Propsy6
  • Użytkownicy
Witam mam kilka pytań.

1) Jak dostać się do Doliny Cieni?
2) Jak wejść do Górniczej Dolinie. Gadałem z Hagenem. Żaden strażnik nic nie mówi i nie wiem jak ruszyć ten kołowrót.
3) Gdzie są te jaja Topielców(dokładne położenie)
4) I gdzie jest stado wilków dla Alfreda.

Już nie ważne.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Przed napisaniem takiego posta jak Cornelius radzę najpierw spytać wujka google. To nie boli :lol:  

wystarczy przed naszym pytaniem umieścić dopisek themodders "to czego chcemy się dowiedzieć"  :ok:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Mogę ci pomóc, chociaż w zasadzie nie powinienem tego robić. Choćby z prostej przyczyny, że przez "pomoc" komukolwiek w tym temacie, kto nawala postami bez uprzedniego sprawdzenia w ruskiej solucji, czy bez - jak webcioo napisał - sprawdzenia w googlach , zostanę najnormalniej w świecie hipokrytą. Powód ? Otóż wyglądałoby to w sposób następujący : na poprzednich stronach opieprzałem userów za pisanie postów bez uprzedniego sprawdzenia czy dany problem był już rozpatrywany, teraz odpowiadając ci złamałbym tą zasadę i pomógłbym komuś takiemu właśnie, komu nawet poszukać się nie chciało. Więc umówmy się - albo sprawdzisz DOKŁADNIE ostatnie 40 stron i w tedy możemy (ale nie napewno) rozmawiać o problemach dotychczas nierozwiązanych, albo nie oczekuj od nikogo pomocy, ochłoń i - umówmy się- ,że tego posta nie było.
"
Przy okazji : apeluję do stałych bywalców tego tematu : Nie pomagajcie takim ludziom. Każdy z was jednak oczywiście, ma wybór, czy pomoże czy nie, ale wiedzcie jedno : pomagając takiemu jednemu z drugim, komu nawet poszukać się nie chciało, automatycznie wyrabiacie tematowi "specyficzną" renomę, coś na kształt " aaa, nie wiem jak to przejść, aaa napiszę se posta na tM to tamci frajerzy (nie mam zamiaru obrażania kogokolwiek) co tam piszą te posty mi zaraz odpowiedzą, nawet się nie namęczę, nie wysilę zbędnie, bo po co". Dlatego proszę was o powyższe i mam nadzieję, że się rozumiemy. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
zadam tylko jedno pytanie: czy warto zagrać w tego moda?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jeśli chodzi o spolszczenie - teraz nie warto. Choćby przez takie błędy jak "latarka" czy inne tego typu rzeczy. Jeśli znasz angielski lub rosyjski to pograj w tamte wersje językowe.

Jeśli chodzi o samego moda - to tak, warto. Nawet powiem, że to jest bardzo warte poświęcenia tylu godzin :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@ThorusOrc
weź pod uwagę że angielskie tłumaczenie było robione automatem, a ponadto dotyczy dużo starszej wersji skryptów
z dwojga złego polakowi radze między wersją angielską a polską wybrać polską, anglika równie by raziła w oczy wersja angielska tak jak zdaje się razić to co przepuściliśmy przez automat (choć to co wyprodukowaliśmy, świetnie spełnia warunki czegoś co chociaż brzmi trochę po polsku, dla tych co rosyjskiego nie umieją ni w ząb)

jeśli ktoś chce mieć dialogi w wysokiej jakości ma dwie opcje
1) nauczyć się rosyjskiego
LUB
2) poczekać aż ukończymy spolszczenie w rycie profesjonalnym

choć tłumaczenie przy ograniczonych zasobach operacyjnych idzie powoli to mamy znaczną część gotową i możemy się spodziewać większą aktywnością tłumaczy w akacje z racji większej ilości czasu wolnego. wróżę że optymistyczny koniec tłumaczenia będzie pod koniec wakacji, umiarkowany powinien być w tym roku. jednak nic nie obiecuję. jeśli ktoś chce przyspieszyć naszą pracę niech zaoferuje pomoc i wyśle PM do Regynilda że chce dołączyć. tak czy siak jeśli ktoś jeszcze nie umie rosyjskiego, to punktu (1) nie zdąży zrobić póki punkt (2) nie zrobi się dzięki nam

@ Regynild
dzięki za utrzymanie PR, i oczywiście za duży wkład w projekt

PS: projekt tłumaczenia żyje, po prostu to ogromne przedsięwzięcie, którego trudno dokonać, zwłaszcza przy tak niskich zasobach operacyjnych, ale wierzę że dzięki dobrej organizacji damy radę, poza tym każdy kto wkłada pracę w tłumaczenie robi to za darmo i powinien usłyszeć proste "dziękuję", nie płacą nam tak jak tłumaczom z JoWood i nasze spolszczenie wydajemy też bezpłatnie "Od fanów dla fanów"

PZDR

angord

angord

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mam problem Panowie. Zrobilem formata i teraz nie mam skrotu na pulpicie do returninga. Efekt jest taki, ze gdy probuje uruchomic gre przez .exe nie ma zadnych saveow.
Domyslam sie, ze problem tkwi w tym brakujacym skrocie w ktorym dopisana byla jakas komenda. Czy ktos moglby wjsc we wlasciwosci tego skrotu i napisac cala sciezke dostepu ?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@angord
podejrzewam że miałeś wersję exe
skrót zrobiony przez ruski instalator, jest zwykłym skrótem do gothic2.exe z dopisanym parametrem
-game:gothic
parametr -game pozwala wybrać katalog zapisu
równie dobrze można zrobić skrót z oddzielnym folderem zapisów dla każdego użytkownika dodając do skrótu do gothic2.exe parametr
-game:%username%
w ten sposób można zrobić dowolny skrót do gothic2.exe z własnym folderem zapisu

jeśli jednak wersja była mod to nie pozostaje nic tylko odpalić gothicstarter

pozdrawiam

0 użytkowników
Do góry