Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2406735 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2406735

Odpowiedzi 3617

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Ooo - extra, ze się odezwałeś :)  - poszedłem, za Twoją radą i zostałem kowalem - rzeczywiście problemy z kasą są teraz dużo mniejsze - zawsze można sobie coś tam na boku wykuć, zeby podreperować budżet :)  - jedna rzacz mnie tylko nie mile zaskoczyła - zgromadziłem trochę kasy i popedziłem do Beneta po stal ...i tutaj skucha totalna - kowal miał tylko 2 pręty a jego pomocnik - wogóle. Euforia trochę opadła bo jestem skazany na 2 prety dziennie ktore mogę kupić od pomocnika kowala w Khorynis.. (chyba, że kowal w zamku Gorniczej Doliny jest bogatszy - bo już z podstawki nie pamiętam...)

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
birkut o stal również możesz zapytać u gościa Huno w Zapomnianej Dolinie - Jarkendar. Jest on w obozie bandytów na bagnie.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
no tak, ale ja jeszcze nie poskładałem ornamentu, zeby otworzyć portal a przecież jeszcze potem muszę zdobyć pancerz bandytów, zeby mnie do obozu wpuscili - to jeszcze melodia przyszłości :D

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Wiedziałem, że prędzej czy później zapytasz o problem ze stalą. Otóż stal w g2nk TO NIE PROBLEM (w g1 zresztą też). Idź za radą, a oto ona:

1. Idziesz do kowala z którym możesz handlować (nie do żadnego jego pomocnika czy innego ewenementu) dajmy na to BENNET.
2. Upewniasz się, że BENNET właśnie przed chwilą zaczął pracę PRZY KOWADLE (jeśli zacznie przy wiadrze lub przy rozgrzewaku nic się nie stanie, ale lepiej, żeby przy kowadle, ponieważ rozgrzana czy zwykła stal jest dużo tańsza od rozgrzanego ostrza czy od zwykłego, pozatym z rozgrzanego ostrza możesz zrobić TYLKO ostrze , które oprócz do osełki nie nadaje się do niczego innego, tak dokładnie miecza z niego nie wykujesz).
3. Kupujesz od niego stal (rozgrzaną lub zwykłą, bez różnicy tyle, ze rozgrzana 20 sztuk złota).
4. W tym momencie się zacinasz. Otóż ponowne kupienie stali to nie problem. Kupujesz te pręty które ma na sprzedaż, zamykasz okno handlu i okno dialogu, czekasz aż uderzy w kowadło młotem lub RAZ ruszy ręką w rozgrzewaku I PONOWNIE OTWIERASZ OKNO HANDLU.
5. Tak oto w magiczny sposób stal powróciła do jego ekwipunku. Tylko pamiętaj : kupujesz, zamykasz, czekasz aż uderzy w kowadło ponownie (raz wystarczy) lub RAZ ruszy ręką w rozgrzewaku , otwierasz ponownie okno handlu i VOILA. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Ot ciekawostka :)  - dzięki :) :) do tej pory radziłem sobie w ten sposób, że kupowałem u pomocnika w Khorynis 2 pręty i jak pilnie potrzebowałem gotówki - to szedłem spać do domu kowala na cały dzień - jak wstałem to pomocnik znowu miał na sprzedaż 2 pręty...

Edit... Niestety u mnie to nie działa :( Benet jak przyjdę do majątku - ma przy sobie 2 pręty - mimo, że robie dokładnie tak jak napisałeś - nic wiecej nie można z niego wydusić - ile razy by nie walną w kowadło to pretów i tak nie ma. Nie pojawiają się nawet po przespanej przeze mnie nocy...

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Cóż , wygląda na to, że masz błąd ... ja osobiście MAM , a raczej MIAŁEM taką możliwość i to nawet z handlarzami żywnością (co było rzeczą fajną bo zawsze mieli w ekwipunku na sprzedaż do żarcia to, co właśnie przed chwilą zjedli podczas trwania rutyny z jedzeniem czyli sery, smażone mięsa, giny, szynki czy wina).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Hmm - nadal do tej pory NIC nie udało mi się ukraść (z kufra lub osobie), zeby nie zleciało się całe miasto - mam nadzieję, ze to wynik bardzo niskiej zręczności - nieco powyżej 10, ale jak ta "nadwrażliwość" okradanych to bład - to pewnie bedę miał problem w późniejszej rozgrywce? W sumie instalacja została przeprowadzona dokładnie wg instrukcji dla kumatych inaczej :)
Zapytam jeszcze raz o ostrzenie mieczy - nie mogę ich ostrzyć mimo, że wyuczyłem się umiejętności i mam w plecaku miecz, który można naostrzyć - co jeszcze jest potrzebne??

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Bez obrazy ale z to pytanie z tym "ostrzeniem mieczy" zakrawa pod pytanie "czemu w g2nk nie można zrobić bandyckiego topora choć jest na niego przepis". Jak widać albo MASZ BŁĄD (heh drugi raz ale nic) albo po prostu taka funkcja została wycofana z obiegu po nowej wersji. Nie wiem, znawcą nie jestem. Nie trudną rzeczą jest wpisać w google "gothic returning ostrzenie mieczy" i sprawdzić czy mimo wszystko owa umiejętność wypaliła. A może jest to zwyczajnie broń, którą INNA POSTAĆ może ci "naostrzyć". Z tym przedostatnim zdankiem, to jeśli grałeś w Velaya Mod , będziesz wiedział o co chodzi. Jeśli nie - cóż, nie jestem w stanie ci tego wytłumaczyć.

Edit : Odgórnie , ale cóż. Birkut - właśnie sprawdziłem , i luźno mogę stwierdzić, że odpowiedź na temat "ostrzenia mieczy" znajdziesz na stronie 14-17 (najszybciej na 16 pierwszy post regynild).

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Oki - moze rzeczywiście za bardzo truję dupsko z tymi pytaniami - daję sobie z tym spokój skoro to ludzi drażni.. (tak po cichu to liczyłem, że w ten sposób wiecej osób zabierze się do gry i będzie z kim popisać na ten temat) - dzięki za wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi.

Edit.. dla porządku tylko napiszę, że dokładnie przeczytałem całe 70 parę stron tego tematu zanim zacząłem zadawać pytania - to o czym wspominasz to nie jest żadna odpowiedź tylko takie sobie gdybanie jednego z graczy (nawiasem mówiąc to ja sam grając dość dawno po raz pierwszy w tego moda zadałem to samo pytanie na forum gry-online i regynild przeniósł je do tego tematu)...

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jeśli będziesz miał jakieś problemy to pisz do mnie na PW.Zawsze chętnie pomogę.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Uwierz mi Gracz, on nie ma po co ukrywać swoich pytań dot. returninga przed tym forum, czy wymieniać je tylko między jednym pw a drugim. Chodziło mi bardziej o to, o co chodzi majaczkowi, o co chodzi regynildowi, czyli o usiłowanie przeanalizowania. Prosiłbym , jeśli jest taka możliwość, żeby najpierw jednak "przeguglować" odpowiedni problem, poszukać tutaj na stronach tego tematu. Właściwie odpowiedzi na ostatnich 15-25 stron można było znaleźć na stronach 20-40/50. Proszę o to, bo jak napisał kiedyś Regyn (nie pamiętam już gdzie) z tego tematu PRZYDATNYCH jest może z 5 , 10 stron na 80.

birkut

birkut

Użytkownicy
posty42
  • Użytkownicy
Ale nie ma już co ciągnąć tego tematu - już czuję się wyprostowany :)  - jak przed każdym pytaniem mam się zastanawiać czy można je zadać czy nie - to nie warto pytać.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ale cóż można zrobić? Jak wszyscy pytają tu.Ja też pytałem z początku. Może by tak przykleić link z solucją ...( z translatorem ). Chyba , żeby temat przesegregować , albo jakiś FAQ zrobić. Co ty na to ?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)  Co do ostrzenia to oprócz umiejętności i zardzewiałego miecza potrzeba też ostrza!(Birkut)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Wielki

Wielki

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
jak będziecie mieli problemy z misjami lub coś innego to do mnie na PW całego returna przeszłem

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
--> Gothicman - jak nie masz cierpliwości do odpowiadania na czyjeś pytania - po prostu nie odpowiadaj - rzeczywiście źle odczytałem tą wypowiedź ale to wcale nie upoważnia Ciebie do złośliwych komentarzy :(
tak upoważnia mnie do tego, bo zaraz zaczniesz się zastanawiać dlaczego nie możesz przejść na klasę Nekromanta

ogranicz trochę język do wyrazów, które ZNAJDUJĄ SIĘ w słowniku i nie atakuj tak :ok:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Diwajn

Diwajn

Użytkownicy
posty31
Propsy5
  • Użytkownicy
Mam malutką prośbę xD .Czy mógł by ktoś trochę ogarnąć 1 post. Nie można się połapać wystarczył by najnowszy link z tłumaczeniem , oryginalna wersja retruning i instrukcja jak to zlepić ze sobą . ;p   I jeszcze jedno pytanie , czy wyjdzie jeszcze kiedyś wersja beta z poprawionym tłumaczeniem ? czy od razu w wakacje pełna wersja tłumaczenia ?  :blink:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

Drack

Drack

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
A ja mam kolejne pytanko dotyczące fabuły. Z góry mówię, że poszperałem na rosyjskiej solucji ale jakoś nie dałem rady zrozumieć co tam pisze. A moje pytanie brzmi:

Jestem już w siódmym rozdziale i chcę wykonać zadanie "Hodowcy"(czy jak to tam powinno być) i mam znaleźć informacje na temat 4 boga. Tu pojawia się problem, bo kompletnie nie wiem do kogo iść. Więc pomógłby mi ktoś i powiedziałby co robić?

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Już było takie pytanie. Poszukaj na poprzednich stronach...

0 użytkowników
Do góry