Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2151851 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2151851

Odpowiedzi 3617

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Dawno, polski dział U Dimmella :P
tam gdzie prowadzą linki z FAQ.
dimmell.com to oficjalna (Ruska) strona ReBalance.

Co do pełnego dubbingu RU, to jest po prostu wersja z wszystkimi kawałkami dubbingu do tej pory, niepełne jest starą paczką w której niektóre dialogi są nieme.

Nie planujemy póki co dubbingu polskiego, ale jako że ruski trochę do polskiego podobny, to dubbing RU może pomóc w najgorszych momentach.

O ile się nie mylę w spolszczeniu automatycznym wszystko jest z automatu oprócz menu które wyraźnie poprawiałem.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Miałem na myśli dział NA TYM forum.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Co w tym dziwnego? Robią o wiele więcej niż większość modyfikacji na forum, a to jest chyba warunkiem prawda? Temat był cały czas aktywny, zrobiło się sporo spamu i błędnych informacji więc Majaczek poprosił o moderatora na temat, co jest niemożliwe, więc dostał dział, gdzie może wszystko ładnie podzielić, może napisać przyzwoity FAQ i tak dalej.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Mam małą prośbę. Mógłby ktoś Main Installer (archiwum wieloczęściowe) wrzucić na inny hosting? Tak wolno się pobiera ,że mnie normalnie krew zalewa (50kB/s) :ayfkm:

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
zajrzyj jeszcze raz.
mirrorcreator, to aplikacja webowa do uploadu wielokrotnego.
tzn, że po kliknięciu linku do pliku możesz wybrać dowolny z mirrorów (mają ten sam plik).
archiwum wieloczęściowe pozwala na jednoczesny download różnych partów z różnych serwerów co przyspiesza proces ściągania. w razie dalszych problemów przeczytaj FAQ strony mirrorcreator.

PS: linki bezpośrednio do RS też działają. Jeśli komuś nie podobają się 6 mirrorów wybranych spośród listy od mirrorcreator, to proszę powiedzieć które z dostępnych są lepsze. Zawsze możecie wybrać ten który jest szybszy z tych 6 co udostępniam.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Możnaby wrzucić np: na speedyshare

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@komando17
może inaczej: wybierz 6 twoim zdaniem najlepszych z listy na http://www.mirrorcreator.com/
lub ewentualnie zapodaj link do serwisu multiuploadowego który ma dostęp do serwerów do których ten nie ma.
Przepraszam, ale uważam że dodawanie mirrorów jeden po jednym to strata czasu (na mirrorcreator uploaduje raz i idzie do 6 serwisów z wybranych)

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Zapewne było już wiele pytań - ale kiedy przypuszczalnie będzie spolszczenie? :)

I co modyfikacja dokładnie dodaje?
 Fort Paladynów
- Dolina Cieni
- Miasto Umarłych
- Miasto Orków
i?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@greex
Spolszczenie będzie prawdopodobnie zanim nauczysz się poprawnie korzystać z forów :P (data spodziewanego spolszczenia PRO była podana, spolszczenie AUTO już jest).

Co dodaje? zainstaluj i sprawdź, ewentualnie poszukaj u ruskich (słowa kluczowe "Gothic", oraz "Returning" lub "Rebalance"), możesz poprosić google by przetłumaczył zapytanie.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
I co modyfikacja dokładnie dodaje?
Fort Paladynów
- Dolina Cieni
- Miasto Umarłych
- Miasto Orków
i?

tutaj jest ponad 20 nowych kacji jak chcesz wiedzieć więcej t se pczytaj sory za iterowki ae prbemy z kawiaturą

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tutaj jest ponad 20 nowych kacji jak chcesz wiedzieć więcej t se pczytaj sory za iterowki ae prbemy z kawiaturą

Nie zwalaj winy na klawiaturę, tylko odstaw tą flaszkę.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Od kiedy koksik trzyma kompot we flaszce? (joke)

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Wiem, że pewnie było podane, wyszukiwarka znalazła czyiś post, że wyjdzie w I kwartale 2012, a I kwartał minął.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Nie zwalaj winy na klawiaturę, tylko odstaw tą flaszkę.

w choere ja do najbiższego skepu z komputerami i innymi pierdoami mam 30 km a po za tym teaz egzaminy mam, więc nie mam czasu żeby d skepu wskczyć

bolooos

bolooos

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Mam pytanie otóż gdy zdobywam ulu-mulu i ur-shak kazuje mi iść do obozu orków(kanion trolli G1)i porozmawiać z przywódcą to nie mogę go znaleść morze jest jakiś kod na tego przywódce albo coś może też źle go szukam ? sprzydała by się pomoc z góry dzięki

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Mam pytanie kiedy jestem już w siedzibie opiekunów i mam iść pokonać tego horalmida czy jak to się tam pisze to wskakuje w portal idę kodem f8 na dach i tam z nim walcze dodam, że nie mam z nim żadnej opcji dialogowej nawet jak założę pierścień do opiekunów do tego on jest nieśmiertelny i jak mnie pokona to pisze w zadaniu "Hodowcy" że nie udało mi się go pokonać w uczciwej walce i że muszę się lepiej przygotować do tej  walki.Dodam, że jestem w 5 rozdziale i w czwartym też miałem ten sam problem,ale myślałem, że jak będę miał 5 rozdział to będę mógł go pokonać, ale ciągle jest to samo,ale nie to jest największym problemem bo znalazłem na to sposób wejdę w niego zmienię mu ilość życia nie ta co jest na stałe tylko tą co można zregenerować zmieniam mu na jeden i jednym strzałem go pokonuje i w dzienniku pisze że udało mi się go pokonać w uczciwej walce i że muszę o tym powiedzieć panu trinkins czy jakoś tak, a więc idę do niego i nie mam żadnej opcji dialogowej próbowałem wszystkich sposobów, ale nic nie idzie nie wiem czemu tak jest dodam tylko że jestem magiem wody próbowałem wszystkich sposobów zabić horalmida zmienić jego i swoją gildie swoja na paladyna albo najemnika jego tez na jakaś zmieniałem, ale dalej nic proszę po pomoc bo nie wiem już co robić.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może byś tak przestał bawić się kodami bo możesz totalnie popsuć sobie grę? :roll:

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Może byś tak przestał bawić się kodami bo możesz totalnie popsuć sobie grę? :roll:
Zwykle nie bawię się kodami tylko tutaj ich używam bo nie wiem co zrobić a jak nic z tego nie wychodzi to i tak wczytuje pozycję przed użyciem kodu normalnie nie gram na kodach ale tutaj tak mi się wydaje wymagała tego sytuacja szczególnie tego, że muszę wejść na dach nie wiem może mam buga i brakuje mi kilku linijek tekstu i przez to nie mogę nic z tym zrobić dodam tylko, że jestem masterem broni dwuręcznej

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Emcio będziesz mógł go pokonać dopiero jak wykonasz zadanie. Bez zlecenia nie masz nawet po co go szukać. To co robisz to najlepszy sposób na zbugowanie questa.

bolooos

bolooos

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie:Mam pytanie otóż gdy zdobywam ulu-mulu i ur-shak kazuje mi iść do obozu orków(kanion trolli G1)i porozmawiać z przywódcą to nie mogę go znaleść morze jest jakiś kod na tego przywódce albo coś może też źle go szukam ? sprzydała by się pomoc z góry dzięki

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry