Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2395527 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2395527

Odpowiedzi 3617

Maciejka

Maciejka

Użytkownicy
posty45
Propsy1
  • Użytkownicy
Dobra ludie dzieki za trud ale juz wszystko zrobilem teraz wyjasnie moze komus sie to przyda. Trzeba znalezsc dwie kopalnie rudy trzeba wejsc tylko kawalek aby pokazal sie wpis w dzienniku wejscie do jednej z nich jest jest kawalek w lewo od miejsca gdzie sa przyjaciele bezia :-D a druga ma wejcie tak w glebi wyspy obok cieniostwora za taka jakby roslinna pulka (uwaga w  kopalniach sa pelzacze w tej pierwszej jest krolowa). Teraz trzeba o tym powiedziec kapitanowi on nam karze przyniesc brylke rudy z tej wyspy nawet jak mamy rude to musimy isc do tej drugiej kopalnie jest mala ale w wnetrzu jest jedno miejsce gdzie morzna wydobywac rude bierzemyo rude i idziemy do kapitana. Pytamy zaloge o powrut do wyspy jedno wola zloto inni pomoc paladyna jesli sie zgadzaja to jest 100expa a jak nie za bardzo to 50expa  (za wyjatkiem naszych przyjaciol) radze przed karzdym zapisywac. Jak sie wiekszosc zgodzi idciemy do kapitana i musimy znalesc mape mapa jest w takim domku z kamiennym z przelacznikami za kamiennymi drzwiami w skrzyni dajemy to kapitanowi i on chce jeszcze sekstans przykro mi nie wiem gdzie jest ja po prostu mialem :-). Mowim przyjaciolom ze odplywamy i idziemy do kapitana i do kabiny i WCZYTYWANIE. PS. Nie wiem czy trzeba to zrobic ale ja zrobilem jeszcze te zadania: ziola dla diega (milten je sprzedaje nazywa sie HORT czy jakos tak), jedzenie dla gorna (zabijamy wilki i bierzemy mieso zbieramy jablka sa na drzewi na takim wzniesienu jakby dajemu je gornowi a on karze zaniesc do kapitana kapitan z koleji karze je usmarzyc dajemy usmarzone mieso kapitanowi TA DRUGA OPCJA DILAGU a reszte dajemy gornowi), zadanie z miltem (przyznam sie szczerze ze zrobilem to kodami sposobem f6 do podziemnych jaskin f2 goto camera enter f8 f4 f2 zabilem potwory i wyszlem wejsciem teleportacyjnym i poszlem do miltena), zepsuty ster (trzeba znalesc zebatke jest w piramidzie na szczycie za oltarzem), gdzie jest moje zloto (trzeba po prostu wszystkich wypytac).

Maciejka

Maciejka

Użytkownicy
posty45
Propsy1
  • Użytkownicy
Wiek ktoś może gdzie są składniki do tej runy Anger Twórcy żeby zabić strażników, to zadanie od Netbeka (sorry jak źle
nie wiem jak się pisze).

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebne składniki i ich lokalizacja do stworzenia runy:
Spoiler
Serce prawdziwego ducha ognia, zdobywamy  je w  zadaniu 4 Opiekuna a pierwszego ognia,tego niedaleko myśliwgo Niclasa
              Serce golema cienia( wieża Nekromanty niedaleko latarni morskiej w Khorinis, zabijamy zwojem światło)
              Oko kamiennej pumy( tam gdzie w Jarkndarze był  wcześniej magiczny łuk lub niedaleko kotlinki złotego smoka Ashtara
              Wodna perła (zdobywamy ją w zadaniu 9 opiekuna , 3 wody)
            Junitor (poniewiera się na parterze starej wieży Xardasa)

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#2023 2012-02-15, 21:25(Ostatnia zmiana: 2012-02-15, 21:26)
@modemowcy
Dubbing i pakiet tekstur jest opcjonalny
jedyne co jest KONIECZNE do zainstalowania moda, to Gothic 2 Noc Kruka, główny instalator ReBalance z "łatwej instalacji"/"nowej instalacji" (1 paczka), paczka ze spolszczeniem (jest samorozpakowująca więc nie potrzebujesz pakera)

do  "łatwej instalacji"/"nowej instalacji" ReBalance NIE JEST POTRZEBNY, GMDK, podstawowa wersja Returninga, starsze wersje ReBalance

elementy OPCJONALNE (Instalujemy je tylko gdy chcemy) to: Pakiet Rekstur, Rosyjski Dubbing

@Wszyscy
spolszczenie póki co jest w formie automatycznej, wersja profesjonalna jest w przygotowaniu i jest bliska ukończenia (nie pytajcie o dokładną datę finalizacji, gdyż to zależy od zapału tłumaczy), zarówno wersja automatyczna i profesjonalna jest/będzie bez dubbingu, polskie dialogi z Gothica 2 Noc Kruka są zachowane, rosyjski Dubbing dotyczy tylko nowych elementów w grze (jak zainstalujecie Dubbing RU, to stare głosy będa po polsku, nowe po rosyjsku)

@Ivan
 jak modem po linii telefonicznej jest wolny i nie chcą wam położyć kabla (internet można między innymi ciągnąć po kablu od Telewizji Kablowej), zawsze pozostaje kupienie modemu sieci komórkowej (modemy bez opcji rozmowy telefonicznej/SMSów zazwyczaj mają tańszy internet w abonamencie, niż internet w zwykłej taryfie komórkowej)

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
Moderator działu

#2024 2012-02-19, 13:05(Ostatnia zmiana: 2012-02-19, 13:07)
Witam mam problem z questem od Gerbrantha(czy jak się tam zwał :lol:  ). Mam się spotkać z gościem z gildii morderców o północy w "Pod Martwą Charpią". Przychodzę  o najbliższej północy i nic. I tak wkoło. Po entym razie mam wpis, że się spóźniłem. Mam save'a zapasowego, ale chcę wiedzieć co robię nie tak. Mógłby ktoś odpowiedzieć?

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
A może spróbuj przenocować do pólnocy w gospodzie ?

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Gerbrantha (czy jak się tam zwał :lol:  )  

Gerbrandt. Ja na twoim miejscu potraktowałbym to jako błąd i spróbował od wcześniejszego save'a (przed przyjęciem questa), czasem w pojedynczych przypadkach zdarzają się takie bugi.

Mój ponad 500 post w dziedzinie Gothica. Brawa dla mnie kuhwy!

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Może trzeba przyjść wcześniej lub po północy?

Spoiler

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Zrup jakrzem ci powiedział, mi pomaga.

czarnymagkazik

czarnymagkazik

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Zgadzam się z Iva2. Mam stałe łącze 6Mbit, więc ściągam z max. szybkością ~750KB/sek. Z rapidshare waha się ona w granicach 25-50KB/sek i dodatkowo transfer "zamarza" co chwilę na kilka sekund. W takich warunkach pobranie pliku ~695MB graniczy z cudem (~ kilka godzin i nadzieja, że nie zerwie połączenia, bo trzeba będzie zasysać od nowa). Nie wspominając o reszcie - teksturach, dubbingu RU i video.

majaczek, błagam, dodaj mirror na czymś innym niż RS. Na filesonic, na uploaded.to, na czymkolwiek. Z rosyjskich mirrorów też idzie jak krew z nosa ~50KB/sek.

I mam pytanie. Znalazłem takie pliki: Full_Pack_ReBalance_SnC_v1d.rar (literka 'd') i Slash_n_Craft_Speech_p1_6v2.rar. Czym się one różnią w stosunku do Full_Pack_ReBalance_SnC_v1.rar i Slash_n_Craft_Speech_p1_5b1.rar?

I o co chodzi z tą numeracją, może ktoś mi wyjaśnić jak krowie na granicy jakie są różnice w poszczególnych wersjach? Słyszałem o The Returning 1.0, 1.1 i 1.2. Teraz o Rebalance v1 i v2.1. To Rebalance to jakaś nakładka do The Returning? Jak nazwa sugeruje zmienia poziom trudności i balansuje rozgrywkę (statsy, uzyskiwane EXP, wytrzymałość potworów itd.) ? Przyznam, że zaczynam się trochę gubić. Do której wersji jest dopasowane spolszczenie automatyczne? Pod którą wersję jest robione spolszczenie PRO?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Każde spolszczenie jest na rebalanca. Aktualne spolsczenie jest na werje rebalance UNI, potem przeniesiemy dialogi z UNI do Rebalance v2. Po przeniesieniu przetłumaczymy dialogi które doszły w v2(jest ich mało).

Spoiler

czarnymagkazik

czarnymagkazik

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Ok, dzięki. Skorzystałem z ruskiego mirrora (stabilne 50KB/sek) i ściągam pliki rosyjskie, spolszczenie już mam. Za 3h koniec przy odrobinie szczęścia.

To jeszcze zapytam: Ma znaczenie wersja G2: NK? Bo ja posiadam tzw. "Gothic 2: Gold Edition", tzn. nie mam możliwości instalacji i gry w samą podstawkę G2 tylko od razu instaluje mi się G2 zintegrowane z NK w wersji 2.6.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

#2032 2012-02-19, 18:41(Ostatnia zmiana: 2012-02-19, 19:56)
Od razu miałem wersje 2.6. Powinno zadziałać na tej wersji. Najważniejsze są parametry kompa. Returning jest bardziej wymagający.

Spoiler

czarnymagkazik

czarnymagkazik

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Wiem, wiem, widziałem wymagania sprzętowe Returning na WoG'u. Spełniam rekomendowane z lekką nawiązką. G2 NK działało mi płynnie na max. ustawieniach dopóki nie włączyłem antyaliasingu, filtrowania anizotropowego itd.

A tak w ogóle to WIELKIE DZIĘKI za spolszczenie chłopaki, że Wam się to w ogóle chce robić za friko. Hejterami się nie przejmujcie, tacy znajdą się zawsze i wszędzie. Sami nic nie zrobią, a narzekają.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Hejterami się nie przejmujcie, tacy znajdą się zawsze i wszędzie.

[/size]

[/size]

Widzisz Luk, a nie mówiłem?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

#2035 2012-02-19, 20:58(Ostatnia zmiana: 2012-02-19, 20:58)
Nie ujawniaj dialogów z tajnego forum  :lol2:  :lol:  . Racje przyznałem. Powiedziałem że są zapory przez które przejdą tylko hejterzy z trzydziestoletnim stażem, a to też hejterzy.

Spoiler

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Zrobię Mirror na przeklej.pl i kilku angielskich portalach hostingowych. Zrobię przynajmniej jeden mirror z partami. Ale nie dzisiaj (prawdopodobnie w weekend.

Tak ReBalance jest modem na Returninga, który głównie poprawia błędy tego drugiego, poza tym dodaje kilka ciekawych rzeczy. w wersji V2.1 tych ciekawych rzeczy jest sporo więcej.

[post dokończę później]

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Witam. Tak z ciekawości. O co chodzi z jednym miejscem w returnie. Między schodami przy przełęczy a obozem bandytów jest mała dolinka. Jest tam pare zwykłych potworów, a dalej jaskinia. Nie da się do niej dostać. Żeby się tam dostać, trzeba, albo użyć sztuczki z klawiszem "Home", albo zastosować magiczny klawisz "K". W jaskini nic nie ma. Dodam, że to nie jest jaskinia z martwymi NPC, które przeszły do innego ZENu, ani ta z teleportem do Opiekunów. Wie ktoś do czego ma służyć ta jaskinia?

Spoiler

emcio

emcio

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Witam chciałbym się dowiedzieć czy można mieć plusowe punkty u Innosa i Beriala czy tylko mogę mieć plusowe u jednego Boga za odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam emcio

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

0 użytkowników
Do góry