Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2171743 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2171743

Odpowiedzi 3617

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie da się ich ewakuować  z Doliny cienia, gdy pokonasz czarnego smoka Azgalora, zyskasz wdzięczność przywódcy orków w dolinie cienia. Wtedy przywódca orków zgodzi się na pokojową egzystencję ludzi i orków w dolinie cienia, czyli zostawi ich w spokoju.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a ja mam takie pytanie.. czemu jak ide do jarkendaru to wywala mnie blad do puliptu... ;/ Źle coś zainstalowalem ? ;/

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie. Szukałem, ale nie znalazłem odpowiedzi. Poszedłem po ornament ten przy farmie Lobarta. Gadam z Cavalornem. Wszystko odbywa się standardowo, lecz niestety nie mam opcji dialogowej u Hagena związanej z ornamentem, co znaczy, że nie mogę popchnąć fabuły, Orlan zaś nie chcę mi dać klucza do teleportu, denerwuję mnie to bo będę musiał pokonywać sporą drogę z miasta do piramid, bo w drugą stronę tp jest...

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Ornament ma Lothar o ile się nie mylę...

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
...jeśli się nie mylisz to pomożesz mi popchnąć fabułę do przodu...

Tak przy okazji, czemu tak mało nauczycieli jest w bractwie? Mnie żaden nie może uczyć, bo jestem nowicjuszem, żeby chociaż Namib uczył many albo coś. Albo  Hurlok mówił, że Tyon sprzedaję zwoję, ale tylko członkom bractwa. Kolejny kit? Fajny pomysł z tym bractwem, lokacja i hierarchia też ok, tylko, że odnoszę coraz bardziej rosnące wrażenie, że ten obóz został przesunięty na krawędź marginesu w porównaniu z innymi.

1. Kiedy Yoru(z bractwa) ulepsza zbroję nowicjusza? Jakie staty ma ta "ulepszona"? Czy jest lepsza od zbroi z pancerzy pełzaczy którą obecnie mam, ale notabene nie mogę jeszcze ubrać?

2. Czy są jakieś zadania od sekciarzy/nowowierców z klasztoru zmiennokształtnych.

3. Czy lokacja bractwa czy np. wolnej kopalni służy tylko do zyskania cennego expu na orkach?

4. Planuje też podejście magiem, nekromanta czy mag wody lepszy? Guru nie biorę pod uwagę z powodu prawdopodobnie słabszych zaklęć i faktu, że ta frakcja jest na marginesie. A magiem ognia grałem, więc potrzebuje odmiany, choć czary ognia na razie są dla mnie najsilniejsze... Wiele wątpliwości sieje fakt, że do zostania pełnoprawnym nekro potrzebuję 75 many bodajże i 40 int.

5. Jak się dostaniemy do Hagena będąc nekro? Ciekawi mnie to...

6. Gdzie można znaleźć/dostać "zmniejszenie potwora"? Wydaję mi się, że Zuris nie ma na składzie, znalazłem chyba jeden na drodze, ale przechrzaniłem na moba, którego notabene, mogłem załatwić bugiem lub taktyką. A będzie mi potrzebny do odzyskania młota Trakota, chyba, że macie inną taktykę na golemowego bossa?

7. Gdzie znajdujemy pas siły +5?

8. Gdzie znajduję się drugi opiekun? Chodzi o tego Haradrima(?) co z nim biliśmy Luciana czy o jakiegoś innego? Pierwszym jest Dagoth który znajdował się przy kapliczce niedaleko czarnego trolla.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Maciol, nie wiem czy dużo ci to da , ale podrzucam linka do tematu założonego przeze mnie. Masz tam wszystko jak na tacy, jeśli nie będziesz czegoś rozumiał po prostu wpisuj tutaj fragment misji , wpis w dzienniku czy opis całego zadania i razem do tego jakoś dojdziemy. Link do tematu o solucji (solucja znaleziona dzięki Regynild i chwała mu za to :lol: ) :

http://themodders.org/index.php?/topic/10545-solucja-do-moda/page__p__100231__fromsearch__1#entry100231

Jak wyżej - jeśli jakaś część przetranslatorowana nie będzie dla ciebie zrozumiała, istnieje coś takiego jak "kopiuj/wklej" w postaci posta i zawsze jakoś się do tego dojdzie.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Maciol, nie wiem czy dużo ci to da , ale podrzucam linka do tematu założonego przeze mnie. Masz tam wszystko jak na tacy, jeśli nie będziesz czegoś rozumiał po prostu wpisuj tutaj fragment misji , wpis w dzienniku czy opis całego zadania i razem do tego jakoś dojdziemy. Link do tematu o solucji (solucja znaleziona dzięki Regynild i chwała mu za to :lol: ) :

http://themodders.org/index.php?/topic/10545-solucja-do-moda/page__p__100231__fromsearch__1#entry100231

Jak wyżej - jeśli jakaś część przetranslatorowana nie będzie dla ciebie zrozumiała, istnieje coś takiego jak "kopiuj/wklej" w postaci posta i zawsze jakoś się do tego dojdzie.

Niby ok, może się przydać jak będzie jakieś zadanie z podstawki które zostało zmienione lub przeinaczone. Nie wszystkie problemy rozwiąże, ale może się przydać. Dziękuje.

BTW. bo tego w solucji nie znajdę, jakimi konkretnie zaklęciami dysponuje Straż Świątynna? Słyszałem, że ma swoją własną magię, coś jak magia paladynów, a ktoś dodał, że czar z 4 rozdziału jest gorszy tylko od uriziela. Z ciekawości zmieniałem się w Sś-ów i nie znalazłem żadnego czaru. Ktoś mógłby dać jakieś odwołanie do opisu lub pokrótce opowiedzieć o nich? Ah jak ja kocham se psuć zabawę i poznawać przyszłość dwa rozdziały przed.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Niby ok, może się przydać jak będzie jakieś zadanie z podstawki które zostało zmienione lub przeinaczone. Nie wszystkie problemy rozwiąże, ale może się przydać. Dziękuje.

BTW. bo tego w solucji nie znajdę, jakimi konkretnie zaklęciami dysponuje Straż Świątynna? Słyszałem, że ma swoją własną magię, coś jak magia paladynów, a ktoś dodał, że czar z 4 rozdziału jest gorszy tylko od uriziela. Z ciekawości zmieniałem się w Sś-ów i nie znalazłem żadnego czaru. Ktoś mógłby dać jakieś odwołanie do opisu lub pokrótce opowiedzieć o nich? Ah jak ja kocham se psuć zabawę i poznawać przyszłość dwa rozdziały przed.
Z tego co wiem są chyba 2 zaklęcia straży świątynnej.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Zaklęcia sprawdzasz w bardzo prosty sposób. Musisz sprowokować któregoś ze strażników do ataku (co jest dosyć trudnym, bo wybiłem :D  prawie cały obóz (oprócz kolesi z flags = 2) i ci co przeżyli w ogóle nie zwracali uwagi na dobijanych przeze mnie towarzyszów broni. Jednakże, jeśli udałoby ci się to osiągnąć, musisz odejść kawałek (żeby czasem nie użyli kusz, a jedynie walili tylko z czaru) , po czym wyciągnąć czar/kuszę/łuk, namierzyć i wcisnąć O. Wchodzisz w ekwipunek i wuala czy jak to się tam pisze ... Czary są wyciągnięte na wierzch ( a raczej runy)

Edit : Tak od razu ale cóż. Wydaje mi się, że jednym z czarów straży świątynnej jest właśnie święta strzała lub coś temu podobne , niewykluczone, że posiadają concusionbolt czyli Pocisk Ogłuszający. Przy okazji do Regynild lub Majaczek : Jak tam Panowie idą pracę nad tłumaczonkiem ? Bo coś się dawno we ten temat nikt z grupy nie odzywał.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
tutaj się zgodzę ostatnia informacja ok.14 stron temu :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Ostatnio do ekipy dołączyło parę pracujących osób, więc prace znowu ruszyły, ale jeszcze dużo roboty przed nami, więc na szybki efekt to się nie nastawiajcie.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Regyn mi , a raczej NAM , chodziło o opisaną mniej więcej ilość wykonanych prac. Gdzieś kiedyś pisałeś, że sam już przetłumaczyłeś 30% więc myślę, że z 45% to już tego powinniście mieć. Prawda? W końcu tylu ludzi ostatnio do was dołączyło ...

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Regyn mi , a raczej NAM , chodziło o opisaną mniej więcej ilość wykonanych prac. Gdzieś kiedyś pisałeś, że sam już przetłumaczyłeś 30% więc myślę, że z 45% to już tego powinniście mieć. Prawda? W końcu tylu ludzi ostatnio do was dołączyło ...
A skąd wiesz ilu dołączyło, a ilu w ogóle coś robi?

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Kolejny problem. Gdzie znajdujemy Asmala po zabiciu Hansa i jego hulajpartii? W domu niedaleko statku nikogo nie ma, na targu też. Gdzie on jest? Proszę pomóżcie, bo bez tego nie dokończę wątku z gildią zabójców.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam mam problem. Dostałem zadanie od Dagotha. Musze zabić Luciana. Gdy jestem przy tej jaskini to stoi tam jakiś rycerz który nie ma imienia i nie moge z nim porozmawiać i pokonać tego demona. Prosze o pomoc.

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
Załóż pierścień od Dagotha. Ten coś tam darkness.

Dostaniesz dźwięk taki jakby opętał cię poszukiwacz i napis "Czujesz dziwne uczucie". Wtedy Haradrim sam do ciebie zagada.

Problem z Asmalem rozwiązany, jego zbroja jest naprawdę przednia. Spotkałem się jednak z nieścisłością solucji. Otóż:

1. Kiedy spotykamy dziki które każe nam zabić myśliwy Barem by uzyskać jego zgodę na wyzwanie Falka?

2. Ile procent łucznictwa/kusznictwa trzeba mieć by zdobyć estymę Dragomira/Alfreda.

3. Tu największa nieścisłość. Gdzieś słyszałem, że zabicie 2 trolli i przyniesienie ich skór dla Thundera zwanego Gromem załatwi nam jego zgodę na wyzwanie Falka. Ale patrząc na solucję jest mowa o "slajd eggach". Czyli o jajach pełzaczy. Nie ma opcji dialogowej "Czy wyrażasz zgodę bym wyzwał Falk"?. Co by znaczyło, że wystarczyło dać mu tę skóry.
Co tak naprawdę mam zrobić? Aby wyzwać Falka potrzebuje 7 z 9 głosów, może powiem co zrobiłem.

a) + Dałem mięso Nicklaasowi, ale nie tak jak pisało w solucji 24 a 12. I to niby wystarczyło.
b) + Zabiłem czarnego trolla dla "Świętego" Grymbalda.
c) + Uleczyłem Canine dla Knicksa.
d) + Zabiłem killer-wolfy dla Alfreda.
e) - nie umiem kusznictwa więc mimo oddania kuszy Dragomirowi nie głosuje na mnie.
f) - -,- jak wyżej tylko łucznictwa i chodzi o Raffa.
g) + Gann daję zgodę jak zabijemy prychającego potwora, załatwione. Choć ofc. w solucji piszę inaczej.
h) - Barem Udowodnić mu, że jesteś w stanie poradzić sobie z taką hveryugoy jak dzika silne i niebezpieczne! Kiedy to zadanie się pojawia? Ja jeszcze kibluję w 1 rozdziale.
i) +/- Grom tu nie mam pewności, ja słyszałem, że trzeba mu dać dwie skóry trolla, ale OCZYWIŚCIE solucji piszę, że trzeba mu dać jajko Slajda czyli pełzacza. Mowa jest, że Luthero ma jedno jajo na składzie. Kłamstwo kolejne, ponieważ gdy Tyon potrzebował jaja to Luthero nie miał na składzie i musiałem wziąć jedno z jaskini tam gdzie idziemy skończyć próbę ognia. Czy może jajo u Luthero pojawia się w następnym rozdziale.

Muszę więc jak widać zdobyć zaufanie dwóch, albo jednego myśliwego, co mi polecacie w takiej sytuacji?

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja mam inne ciekawe pytanie :)  Czy 3 Opiekun (Hodowca xD ) pojawi sie dopiero w 3 rozdziale? czy powinien pojawic się w 2 ? :D  Bo mam zabicie lucjana i dar dla dark boga zrobione, jestem po jarkendarze, zabiciu kruka (polecam czary chyba nie ma na nie obrony wcale) :P mam wszystkie zbroje bandytow poulepszane.. (tak jestem kowalem) :D

Maciol

Maciol

Użytkownicy
posty35
Propsy21
  • Użytkownicy
ja mam inne ciekawe pytanie :)  Czy 3 Opiekun (Hodowca xD ) pojawi sie dopiero w 3 rozdziale? czy powinien pojawic się w 2 ? :D  Bo mam zabicie lucjana i dar dla dark boga zrobione, jestem po jarkendarze, zabiciu kruka (polecam czary chyba nie ma na nie obrony wcale) :P mam wszystkie zbroje bandytow poulepszane.. (tak jestem kowalem) :D

Jak to zrobiłeś? Bo ja pojęcia nie mam jak złożyć ten jak to nazwałeś "dar dla dark boga". Wiem, że trzeba wykraść soul sacrefice z klasztoru, z tym nie będzie problemu. Ale ja np. nie miałem tego eliksiru w spisie mikstur przy stanowisku alchemika. Co więcej, nie przejmowałem się łamanym polskim, angielskim, rosyjskim, ale teraz to jestem w kropce. Jakie składniki są(pewnie wiesz, bo już to zrobiłeś) wymagane by uwarzyć ten eliksir? I ew. gdzie je można zdobyć... też fajnie by było posiąść te wiedzę.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
maciol
h) trzeba pokonać bossa dzików- nazywa sie dziki dzik  czyjakoś tak
i) chyba chodzi o skórę czarnego trolla, jaja pełzacza są w różnych miejscach z pełzaczami, jest takich przynajmniej 3 ukrytych

PS: zważcie na to że spolsczony rebalance to ten klasyczny, u ruskich jest także rebalance_v2 w którym sporo rzeczy jest zmienionych, więc upewnijcie się że solucja jest do rebalance a nie do rebalance v2

PPS: guru posiadają najfajniejszy czar jakim jest kontrola, do tego jest uczony w miarę wcześnie, poza tym mają sen, strach i parę takich, czary atakujące też są

0 użytkowników
Do góry