Rozumiem że chodzi o modowanie baldura?
Klasyka.
Jeśli chodzi o współprace, to te forum zawsze było otwarte na wszelkie możliwości rozwoju.
Żeby taki plan odniósł skutek w sensowym przedziale czasowym, musisz mieć za sobą twarde argumenty
Tak, dokładnie to chodzi o modowanie Infinity Engine.
Twardych argumentów oczekujesz, niechaj będzie:
1) Merytorycznie z pewnością nie zaczynam(y) od zera, aktualnie w bazie samego IE mam ok. 100-120 i to spolszczonych modyfikacji. Do tego na zagranicznych forach będę prosił o pozwolenie hostowania najciekawszych modów, które choć nie doczekały się tłumaczenia na nasz język, są warte zagrania i polecenia innym. Do tego hostuję jeden z największych o ile nie największy mod do F3 autorstwa naszego rodaka, Aurelinusa (tego, co zrobił North Tales of the Sword Coast do Baldur#msgote author=Siekacz link=topic=8685.msg80182#msg80182 date=Jan 25 2010, 11:14 AM\']Rozumiem że chodzi o modowanie baldura?

Klasyka.
Jeśli chodzi o współprace, to te forum zawsze było otwarte na wszelkie możliwości rozwoju.
Żeby taki plan odniósł skutek w sensowym przedziale czasowym, musisz mieć za sobą twarde argumenty

[/quote]
Tak, dokładnie to chodzi o modowanie Infinity Engine.
Twardych argumentów oczekujesz, niechaj będzie:
1) Merytorycznie z pewnością nie zaczynam(y) od zera, aktualnie w bazie samego IE mam ok. 100-120 i to spolszczonych modyfikacji. Do tego na zagranicznych forach będę prosił o pozwolenie hostowania najciekawszych modów, które choć nie doczekały się tłumaczenia na nasz język, są warte zagrania i polecenia innym. Do tego hostuję jeden z największych o ile nie największy mod do F3 autorstwa naszego rodaka, Aurelinusa (tego, co zrobił North Tales of the Sword Coast do Baldurs Gate).
2) Strona, która jak już mówiłem jest już w zasadzie gotowa, zgodna ze standardami w3c, łatwa do modyfikowania, nieskomplikowana i jednocześnie nowoczesna - pozostały tylko szczegóły estetyczne + ew. dodatki (jakie sobie zażyczycie) do silnika strony jak np. ocenianie artykułów, modów, narzędzi itp. No i muszę wrzucić kilka nowych tłumaczeń, które pojawiły się na naszym forum. Nie zapominajmy również o domenie - niech stracę, wybulę za nią sam, ale pomóżcie w doborze nazwy, uczyńmy z tego demokratyczne głosowanie

. Do tego jak pisałem wcześniej, zainwestuję w reklamę.
Nie ma więc sytuacji, że wszystko jest w lesie lub jak kto woli - w mojej głowie. Projekt rozwija się, codziennie w miarę możliwości czasowych dodaję kolejny szlif do tego niemowlaka ;)
3) Administracja (cóż, brzmi to bardzo oficjalnie, a na dobrą sprawę sam jestem szefem projektu, heh..) skłonna do kompromisów, chętna do współpracy, dojrzała i doświadczona w prowadzeniu podobnych serwisów.
Dbająca o dobro ogółu, licząca się z
vox populi.
4) I na koniec sam fakt, że jest rzeczywiste zapotrzebowanie na tego typu serwis. Możecie pomóc mi go stworzyć. Prowadzić go razem.
W zasadzie bym był skłonny do rozmów jeżeli uczestniczyłoby w nich co-najmniej 1/3 sceny moderskiej w Polsce. Obecnie to pisanie palcem po wodzie.
Fajnie by było jak byś do takiej rozmowy doprowadził, Serafin.
Lubię takie wyważone głosy rozsądku. Postaram się zaaranżować tego typu spotkanie na jakimś czacie lub IRCu (choć tam może wkraść się chaos więc chyba najrozsądniej będzie zrobić forum na darmowym serwie fora.pl czy innym. tylko do celów tej jednej debaty).
Jako dogadanie miałem na myśli np przez pewien czas istnienia obydwu serwisów. Moglibyśmy nawzajem się wymieniać newsami i danymi. Po tym okresie okazało by się który serwis jest częściej odwiedzany. Gdyby różnica była by diametralna, to oznaczać będzie, że zostawić warto tylko ten "lepszy", a drugi umrze śmiercią naturalną.
I ten pomysł jest uczciwy.