Współpraca (serwis poświęcony moddingowi) 12660 44

O temacie

Autor Serafin

Zaczęty 25.01.2010 roku

Wyświetleń 12660

Odpowiedzi 44

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Serafin link=topic=8685.msg82365#msg82365 date=Feb 10 2010, 11:47 AM\'
Pewnie, że szkoda. Szkoda, że tak mało jest wyważonych głosów, a dużo wychwalania Waszego serwisu. Nie przyszedłem tutaj licytować się co lepsze, co gorsze. Pragnę stworzyć ciekawe miejsce dla graczy. Widocznie tak jest nam pisane - by iść oddzielnie.

Proszę nie zrozumieć mnie źle, bo pewnie niektórzy pomyślą, że przestraszyłem się krytyki czy coś; Odpowiadam: W żadnym wypadku, projekt będę dalej realizował i zapewne jeszcze się spotkamy :D
Dużo wychwalania naszego serwisu, ale czy przypadkiem nie podaliśmy całkiem poważnych statystyk, którym zaprzeczyć nie możesz, oraz całkiem sporo racjonalnych argumentów odnośnie nazwy, funkcjonalności i ukierunkowania działalności, których nawet nie byłeś w stanie odbić, powtarzając w kółko coś o fajności nazwy i utopijnej konkurencji?

Ja nawet wcale nie życzę Ci źle. Zakładam, że owszem, Twój pomysł wypali i będziesz go realizował przez długi czas, ale nie będzie to coś, co byś sobie wymarzył. Będzie to kolejna, onanistyczna odsłona tego co było do tej pory. Skupisz wokół siebie grono zapaleńców (których częściowo już masz, inni dojdą później), którym zapewne wcale nie będzie się widziało opuszczanie bezpiecznego grajdołka. Z wielkiego serwisu w założeniach szybko zmieni się to w na wpół umarłe spamowisko, gdzie jedni onaniści będą lizali tyłki innym. Jedyna słuszna gra pozostanie, nadal będzie to zwykły vortal o BG i w sumie o niczym więcej. Samemu nie będzie się Wam chciało zajmować  innymi grami, natomiast modderzy innych gier zobaczą co i jak, wystraszą się i uciekną. Wcale nie są to puste słowa - tu mamy lub mieliśmy to samo w niektórych działach i właśnie staramy się od tego odejść.

Wszyscy widzimy jakie są Twoje motywy działania. Nie podoba Ci się wizja współpracy wyłącznie dlatego, że nie byłbyś wtedy władcą wszystkiego, tylko musiałbyś się podporządkować i współpracować. To aż nadto oczywiste. Powiedzielibyśmy: "ale super, idziemy do Ciebie" - zgarnąłbyś nas od razu. Powiedzieliśmy: "mamy lepszy pomysł, zróbmy to wspólnie" - i od razu Ci się to nie podoba. W obu przypadkach jedyną różnicą jest to, kto wszystkim zarządza, kto jest królem. Ale ta różnica to dla Ciebie wszystko.

I nie ma tu wychwalania niczego. Pozdrawiam.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy

Zdunek
Administrator

Współpraca (serwis poświęcony moddingowi)
#41 2010-02-10, 13:53(Ostatnia zmiana: 2010-02-10, 13:55)
Zdunek, ale takie coś nie przystoi. Rzucasz "oskarżeniami" bez pokrycia, mówiąc, że byś znalazł dziurę w skryptach. Gdybyś podał Serafinowi dziurę, to ok.
Sorry, zachowałem się jak gówniarz, już nie będę :]
a tak serio, jak pisałem, sprawdzenie bezpieczeństwa niestety trochę trwa a ja nie mam czasu
przed chwilą na szybko sprawdziłem podatność na atak sql injection i o dziwo jest cały. Mógłbym jeszcze posprawdzać zabezpieczenia na ataki DDoS itp. bo takich rzeczy prawie nikt nie zabezpiecza :D  no ale  dobra nie ważne

Co do serwisu: ja bym widział coś takiego, robimy stronkę pod nazwą X i piszemy na niej informacje o WR i TM, a także dajemy odsyłacze do odpowiednich for. Dodatkowo na stronce X pojawiały by się newsy. Działalibyśmy więc "pod jedną banderą" pod nazwą X, a fora dyskusyjne były by autonomiczne, niezależne od siebie. W sumie to taki szkic, jak ja bym coś takiego widział.
pomysł ok, już wcześniej było podobnie rozpisywane, ale trzeba wszystko dokładnie przemyśleć, bo jest bardzo prawdopodobne że artykuły, tutki itp. będą szły głównie z naszej strony, a to byłoby lekko mówiąc nie fair
lecz średnim pomysłem będzie postawienie tego wszystkiego na portalu Serafina, faktem jest to że jest mało użyteczny, nie wiem na czym jest napisany(jakiś CMS albo Framework, może autorski skrypt) i nie mam pojęcia czy system jest elastyczny przy pisaniu nowych modułów, a myślę że przy takim czymś jest to podstawa...

Edit: Kyro dobrze pisze

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Zdunek te twoje specjalistyczne rady wymiatają :D  . Sorry za off-top

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Zdunek te twoje specjalistyczne rady wymiatają ^_^  . Sorry za off-top
Siekacz nie pierdziel, nie wiesz co napisałem w PM :P  ale myślę że siedzę w tym na tyle długo że się na tym po prostu znam...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Siekacz nie pierdziel, nie wiesz co napisałem w PM 10.gif ale myślę że siedzę w tym na tyle długo że się na tym po prostu znam...

Wierze :P  Jeszcze trochę i będziesz się nadawał na polityka IT   ^_^

-----------------------------------------

Seraf, portal to mniej istotna sprawa. Ważniejsze jest jak idą postępy, jeśli chodzi o rozmowy z innymi grupami.
Jak zapewne wiesz każda grupa ceni swoją niezależność. Jak zamierzasz nakłaniać innych moderów do tego żeby z tobą współpracowali.
To jest specyficzny podmiot, gdzie mało kogo interesują podrzędne funkcje administracyjne, czy pisanie darmowych artykułów. Masz jakiś konkretny plan zjednoczenia sceny moderskiej?

Pamiętam że pisałeś coś o życzliwej administracji. Zdajesz sobie chyba sprawę że każda grupa będzie chciała swojego własnego admina, inaczej powoli zaczną się tworzyć nieprzyjemności. Jak zamierzasz zapanować nad tym chaosem?

Podjąłeś się bardzo trudnego zadania, więc domyślam się że masz opracowany precyzyjny plan.
Jak dotąd rozmawiasz z nami jak typowy polityk. Jednak chcielibyśmy wiedzieć dokładnie co nam proponujesz i na jakich warunkach. Jak i do kogo ten portal ma być ukierunkowany.
Przynajmniej parę stron doka by się przydało jeśli mamy rozmawiać na ten temat poważnie. Obecnie bijemy tylko piane, zero konkretów.
Pamiętaj, że nie możesz po prostu olać problematyczne społeczności bo wtedy na pewno nie dojdziesz do celu. Polska scena moderska ma bardzo ograniczone zasoby.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry