Luźne dywagacje nt moddingu stalkera 19609 75

O temacie

Autor

Zaczęty 18.01.2010 roku

Wyświetleń 19609

Odpowiedzi 75

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
To faktycznie ciekawie się dzieje :o  chyba nie ma potrzeby przy takich siedzieć :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
jak coś jeszcze to służę pomocą, mam haki na każdego :o . dobrze, że to nie na mnie tak wyciągają na forach, aczkolwiek były próby :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
a tak na poważnie to wbrew temu co się tu ostatnio przeżywa to 100 razy bardziej wole takie tm, gdzie każdy uber pr0 modder ma na starcie pojechane po rajtach dla ogaru niż obłudę w postaci forum wiedźmina, gdzie stopniowo po głowie ścieka ci coraz większa porcja coraz rzadszego gówna, które zgodnie z prawem przyciągania wpływa w najskrytsze zakamarki naszego ciała typu oczy, nos czy uszy aby ostatecznie ocucić podmiot liryczny i zamanifestować mu, że znajduje się w krainie ZŁA gdzie scenę modderską stanowi jedyna słuszna grupa.

piszę to wyłącznie w formie przestrogi. myślę, że warto o tym wiedzieć aby uniknąć rozczarowań jakie przeżyłem m. in. ja, reszta członków square crusaders oraz z tego co mi wiadomo szerokie grono osób niezależnych. jak widać żadna społeczność nie jest bez skazy, ja wybieram tm :lol2:

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No to fajnie. Macie już jakiś pomysł na tego moda? Coś prócz grafiki planujecie?

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Luźne dywagacje nt moddingu stalkera
#25 2010-01-21, 21:30(Ostatnia zmiana: 2010-01-21, 21:33)
na jakiego znowu moda? sher, jak nazwa tematu wskazuje są to tylko luźne, niezobowiązujące rozmowy a my nie przeszliśmy nawet do konkretów :lol2: . osobiście cieszę się, że kilka osób jest jednak zainteresowanych tą grą a to dobry grunt. ja wedle kodeksu rycerza nie podejmuje się niczego przed wydaniem CZ, aby nie zniszczyć feng-szuj a co będzie dalej to się zobaczy. byłbyś zainteresowany, czy pytasz tylko dla ogaru?

a grafiki nie ma co zmieniać bo w stalku jest to full koszer i nawet ta chujowatość tekstur i co poniektórych modeli wydaje się mieć uzasadnienie :o . aczkolwiek gdyby znaleźć odpowiednie osoby to zmiana tych z dupy regularnych pancerzyków na coś bardziej łachmyckiego i prowizorycznego jest koniecznością.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#26 2010-01-23, 23:36(Ostatnia zmiana: 2010-01-23, 23:36)
jest ktos zainteresowany tematem?

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
A jest coś jeszcze do dodania?

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
A zna ktoś język rosyjski?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#29 2010-01-24, 11:33(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 12:10)
ja znam, dark też zna a znając życie będzie zainteresowany tematem.

A jest coś jeszcze do dodania?

chodzi o to, czy ktoś jest zainteresowany tematem moddingu stalkera. tyle się tu ostatnio gada o poszerzaniu perspektyw a większość najwyraźniej umie tylko bić piane i ograniczać się do haseł z rękawa typu "a może gra yx", o której i tak nie ma pojęcia i średnio go ona obchodzi.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#31 2010-01-24, 13:14(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 13:18)
http://sdk.stalker-game.com/en/index.php?t...E.R._MOD_portal

Moim zdaniem nie ma się co srać, że po rusku itd. Jak napisał mea skrypty są dość przejrzyste a google translate przy objaśnieniach daje rade, a reszty idzie się samemu domyślić. Ponadto rosyjski nie jest jakimś zabójczo trudnym językiem (no pomijając te ich "litery" :o ) więc i sądzę, że znalezienie osób operujących w tym języku nie było by wielkim problemem.

pamiętacie jak było z gothicem? po polsku nie było nic a większość tutoriali były w durnym niemieckim. z czasem osoby pokroju orca, bubbego, shera opanowały podstawy, potłumaczyły to co było trzeba, aby później samemu niemiaszkom objaśniać np przenoszenie animek z g2 do g1 :) . osiągnięcia typu duale, hełmy, ****, oraz lwia część innowacji w Cz to są polskie rzeczy, które osiągnięto samemu bez wsparcia PB czy Buk wie tam kogo na forum JooWoodu czy WOG. jeśli by się okazało, że stalker ma takie możliwości jak gothic to jesteśmy w zasadzie o krok od wytoczenia nowego gatunku gier i mówię tu całkiem poważnie, bo stalker był jedynie namiastką pierwotnej wizji autorów; gry bezkompromisowej, trudnej, gdzie pudełko pestek czy apteczka  była na wagę złota, gdzie trzeba liczyć KAŻDĄ sztukę amunicji a kupno dobrego kombinezonu czy broni wymagało umiejętnego ciułania przez długą część gry a zapuszczanie się w pewne rejony czy atakowanie grup przeciwników kończyło się śmiercią. gra, która była w założeniu rpg z elementami walki, która była ostatecznością zawsze dla nas niekorzystną. my mogliśmy jedynie minimalizować poniesione straty, nie mówiąc o jakichś "profitach".

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
amiętacie jak było z gothicem? po polsku nie było nic a większość tutoriali były w durnym niemieckim. z czasem osoby pokroju orca, bubbego, shera opanowały podstawy, potłumaczyły to co było trzeba, aby później samemu niemiaszkom objaśniać np przenoszenie animek z g2 do g1 old_lol.gif. osiągnięcia typu duale, hełmy, ****, oraz lwia część innowacji w Cz to są polskie rzeczy, które osiągnięto samemu bez wsparcia PB czy Buk wie tam kogo na forum JooWoodu czy WOG

Gdzie tam. Myśmy z żadnych frajerskich tutoriali nie korzystali. Żadnych tłumaczeń nie było
Sami ogarnęliśmy system :o

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#33 2010-01-24, 13:31(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 13:33)
Ta, skryptowania uczą Was w podstawówce na angielskim. Firepower to siła ognia, logiczne. Name to nazwa, też. Tu po prostu wystarczy wypakować skrypty i otwierać notepadem, żeby się nauczyć. Ja się tak uczę i już prawie rozkminiłem, jak wstawić npca - a zacząłem się w to bawić wczoraj w południe.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ciekawe jak z trudniejszymi rzeczami, pisaniem monologów, prostych zadań typu "idź, zabij ich, dostarcz paczkę" czy konfigurowaniem a life.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
A wie ktoś jak z improtem/eksportem modeli?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
A wie ktoś jak z improtem/eksportem modeli?
Do majki masz plugin:

X-Ray SDK - Ma jakiś edytor map i - to ciekawe - pluginy 3d do mayi. Dzięki temu można by było robić modele. W tym tutku jednak się nie przyda.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#37 2010-01-24, 14:10(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 14:12)
są też i do maxa, chyba nawet do klasycznej wersji 8. wiele modów dodaje nowe bronie i animacje do nich, tak więc wszystko jest możliwe. wstawianie nowych budynków to też nie problem, aczkolwiek są jakieś błędy z oświetleniem i shaderami. całe nowe lokacje robi dezowawe więc też się da.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#38 2010-01-24, 14:16(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 14:20)
Do 7ki jest, i na niej działa najlepiej. Do 2010 ściągnąłem plugin, ale nawet się nie włącza, więc chyba zostaje 7ka i tylko 7ka.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#39 2010-01-24, 14:24(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 14:25)
jest również program, który umożliwia podgląd broni, itemów i postaci z gry oraz zapisywanie ich jako 3ds. niestety w ten sposób występują w ich dziury a siatka jest zyskuje kilkaset wewnętrznych połączeń mimo, że model zachowuje geometrie. te pluginy załatwą sprawę

kolejny link: http://stalkerin.gameru.net/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry