[BEKA] forum katolickie 24614 73

O temacie

Autor

Zaczęty 17.10.2009 roku

Wyświetleń 24614

Odpowiedzi 73

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
zaraz jakiś obrońca wiary i wolności poglądów się przyczepi ale co tam. nie mogę się powstrzymać:

http://forum.wiara.pl/viewforum.php?f=50

"Najgorszą rzeczą, jaką można zrobić, jest uwierzyć, że mam grzech i zrezygnować z Komunii - pamiętaj- dopóki ich nie chcesz, nie są grzechem."

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

[BEKA] forum katolickie
#1 2009-10-17, 23:24(Ostatnia zmiana: 2009-10-17, 23:25)
Najlepiej by chyba było w offtopic 'u zrobić osobny poddział pt. "Wiara" gdzie można byłoby zakładać tego typu tematy. Osoby które czułyby się urażone nie zaglądałyby tam.
Co do forum to może być ciekawie :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Najlepiej by chyba było w offtopic 'u zrobić osobny poddział pt. "Wiara" gdzie można byłoby zakładać tego typu tematy. Osoby które czułyby się urażone nie zaglądałyby tam.

r\Równie dobrze osoba, która czuje się urażona może nie zaglądać w ten temat. Generalnie nie ma problemu, zwykle sprawy religijne są poruszane w kantynie gdzie większość dostępu nie ma, jednakże dziś ze względu na to, że liczne na tM jest koło fanów kościoła katolickiego a powyższe forum prezentuje poziom beki godny Wadysława Jagiełły postanowiłem zrobić wyjątek. Zamieszczajcie więc najciekawsze fragmenty dyskusji z owego forum.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus, POZDRO!!!

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

[BEKA] forum katolickie
#5 2009-10-18, 00:05(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 00:07)
"Najgorszą rzeczą, jaką można zrobić, jest uwierzyć, że mam grzech i zrezygnować z Komunii - pamiętaj- dopóki ich nie chcesz, nie są grzechem."

Ej, ja tego w ogóle nie rozumiem, a jestem wierzący - co tu jest napisane?

Żyć wiarą

no, fajny dział.

Masturbacja a chroniczne zapalenie gruczołu krokowego
Patrząc na tytuł działu, w którym to jest, to prawdopodobnie oznacza, że muszę uwierzyć w chroniczne zapalenie gruczołu krokowego spowodowane masturbacją....

pomóżcie mi! [Poczucie pustki wynikające z masturbacji]

Skoro czuje pustkę, to niech poczeka, aż się mu tam troszkę wybielacza naprodukuje :lol2:

pomóżcie zakończyć to pasmo nieszczęść
Pomóż sobie sam, jest taka tania metoda:

...Dalej jestem wierzący, ale wydaje mi się, że jakbym częściej zaglądał na to forum, to zacząłbym się bać: A co będzie, jak kiedyś i ja będę od tej całej mojej wiary pisał takie rzeczy, jak oni? Strach się bać.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
bóg doda ci nowych znajomych
na nk?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
beka jezd tu

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Zkirtaem link=topic=7529.msg68426#msg68426 date=Oct 18 2009, 12:05 AM\'
...Dalej jestem wierzący, ale wydaje mi się, że jakbym częściej zaglądał na to forum, to zacząłbym się bać: A co będzie, jak kiedyś i ja będę od tej całej mojej wiary pisał takie rzeczy, jak oni? Strach się bać.
Daj se spokój. </koniec ateistycznej propagandy>

Taa, już ja widzę, jak Ty kończysz :lol2:
Nie dam sobie spokoju, bo wierzę w istnienie Boga, i nie jestem leniem :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Patrząc na tytuł działu, w którym to jest, to prawdopodobnie oznacza, że muszę uwierzyć w chroniczne zapalenie gruczołu krokowego spowodowane masturbacją....
Błąd, to masturbacja jest lekarstwem na chroniczne zapalenie gruczołu krokowego i o tym właśnie toczy się dyskusja.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

[BEKA] forum katolickie
#10 2009-10-18, 09:56(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 09:58)
Zastanawia mnie jedynie dlaczego właśnie tylko Ci wierzący mają tak głupie, moralne problemy, czemu to tylko ich zawsze kusi szatan i wpadają w depresje z powodu jakiegoś "grzechu" czy innego załamania wiary. To jest pokrętne rozumowanie, które należy leczyć u psychologa a niekiedy i u psychiatry a nie w konfesjonale czy napierdalając 208 razy zdrowaś mario bross na branzoletce survivalowej. Dlaczego to właśnie osoby głęboko wierzące odczuwają "pokusy szatana", depresje i kace moralne z byle powodu związanego z wiarą?

Będąc małym, pokornym katolikiem myślałem podobnie - że jak cośtam to cośtam i jezus się obrazi. Dzięki temu miałem głowę pełną sprzecznych myśli a wszystko dzięki religijnemu wychowaniu, indoktrynacji i głupiemu katolickiemu pierdoleniu stawiającego ultimatum i groźby piekłem, które każde "ułożone" dziecko traktuje ze 100% powagą. Odkąd zostałem agnostykiem a następnie ateistą żyje tak jak kiedyś i w materii moich poczynań nic się nie zmieniło. Nie mam żadnych kaców moralnych, nie próbuje podejmować bezsensownych wyrzeczeń i pokut, które do niczego nie prowadzą oraz w przeciwieństwie do katolików nie czuje żadnych "pokus szatana" ani depresji z powodu jakiegoś "grzechu", którym mogłem urazić najświętszą maryje niepokalaną dziewice matkę i królowe polski, która nawet jak kiedyś żyła to umarła kilka tysięcy lat temu. Mam powody aby twierdzić, że większość struktur religijnych to zwykła klatka mentalno umysłowa, pułapka dla ludzi słabych, łatwowiernych i bogobojnych, którzy nie potrafią się odnaleźć a ich celem życiowym i priorytetem przestaje być dobro własne i rodziny a "jak nie obrazić jezusa swoim postępowaniem".

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

[BEKA] forum katolickie
#11 2009-10-18, 10:08(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 10:08)
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=10162

..a po obiedzie można posprzątać? Czy może zostawić to na poniedziałek, żeby nie ranic uczuć religijnych...?

Jeżeli ktos jest uczniem lub studentem (pomijam studentów zaocznych), to wg mnie odrabianie lekcji czy nauka powinno być traktowane jak praca. Chyba że jest tego tyle, ze faktycznie nie dało się zdążyć przed niedzielą.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Kurwix, widziałem i słyszałem już różnych katolików, ale to forum.wiara.pl nie przerasta. Dowiedziałem się że psychoterapia i modlitwa są zdolne wyleczyć nowotwór. A jak ktoś zostaje buddysta to gdzie ku złu i głupocie. I to jest największy problem katolicyzmu. Że jest zacofany, uprzedzony i ciemny z Kościolem i papieżem na szczycie

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

[BEKA] forum katolickie
#13 2009-10-18, 10:37(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 10:38)
Był jeszcze taki jeden portal katolicki z dosyć przyjemnym designem, z aniołkiem u góry. Tamte forum to była istna batalia i wielu ateistów lubiło się kompromitować. Pamięta może ktoś nazwę albo adres bo znaleźć nie mogę?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

[BEKA] forum katolickie
#14 2009-10-18, 10:50(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 10:52)
Cytat: Władysław II Jagiełło link=topic=7529.msg68445#msg68445 date=Oct 18 2009, 08:37 AM\'
Był jeszcze taki jeden portal katolicki z dosyć przyjemnym designem, z aniołkiem u góry. Tamte forum to była istna batalia i wielu ateistów lubiło się kompromitować. Pamięta może ktoś nazwę albo adres bo znaleźć nie mogę?
egzorcyzmy.katolik.pl? Z tego co pamiętam, mają aniołka na górze.

..a po obiedzie można posprzątać? Czy może zostawić to na poniedziałek, żeby nie ranic uczuć religijnych...?
To ironia, ironia.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

[BEKA] forum katolickie
#15 2009-10-18, 11:16(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 11:16)
egzorcyzmy.katolik.pl? Z tego co pamiętam, mają aniołka na górze.

egzorcyzmy nie ale sam katolik.pl tak. przy okazji dobrze wiedzieć, że za tym pierwszym stoją ci sami ludzie.

http://www.dyskusje.katolik.pl/

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

[BEKA] forum katolickie
#16 2009-10-18, 11:19(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 11:19)
Czym sę różni sekta od religii?
W religii przede wszystkim nie ma żadnego góru... ciągnięcia pieniędzy i bezwzględnego podporządkowywania sobie wyznawców...
sekta jest organizacja wciągającą ludzi pod pozorem zrozumienia... oddaje się chwałę człowiekowi... góru...
Faktycznie, widzę różnicę  :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
W religii przede wszystkim nie ma żadnego góru.

To ciekaw jestem do kogo adresowane są te wszystkie pomniki JP propagandy.

w sumie ten pan:

to też nie jest żaden guru. nie?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Co do mnie,to mam zastrzeżenia do dwóch pierwszych punktów.
- naprawa np. komputera
- sprzątanie

Jeśli to nie jest niezbędne (mam na myśli programistów itp.) to można w inny dzień naprawić komputer.Sprząta się w sobotę,chyba,że w niedzielę coś nam się rozsypie to nie mamy wyjścia i trzeba.
:lol2:  Dobrze wiedzieć, że programiści naprawiają komputery  :P  

A co do guru, to ostatnio poznałem jednego :D  A mianowicie poznałem guru Haskella :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Adanos link=topic=7529.msg68451#msg68451 date=Oct 18 2009, 09:43 AM\'
:lol2:  Dobrze wiedzieć, że programiści naprawiają komputery  :P
Jak Ci się spieprzy, to nie będziesz chciał naprawiać? Z byle głupotą będziesz leciał na serwis? :D

0 użytkowników
Do góry