3 Pytanka 2474 7

O temacie

Autor karbonix

Zaczęty 8.08.2009 roku

Wyświetleń 2474

Odpowiedzi 7

karbonix

karbonix

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Witam
Otóż mam 3 pytanka ;D . (Gothic 2 nk)

1.Chce stworzyć nową zbroje na podstawie tego http://www.hellocosplay.com/images/bleach-...nkai-form-1.jpg   , ktoś mi doradzi , może być jakiś program ?? (próbowałem gimp 2 ale nie wygląda to dobrze ;d ). Najchętniej to bym to skopiował ale się chyba nieda .

2.Chcę lekko zmodyfikować animacje biegania głównego bohatera , jaki program doradzacie ? .
Jak co chodzi mi żeby biegał z głową w przodzie na poziomie pasa , i z rękami do tyłu , ale tylko jak się użyje szybkiego śledzia .

3.W jakim programie najlepiej tworzyć nowe budynki w stylu japońskim ;d ? http://www.japonia.org.pl/obrazki/2007/zag...ia-wiejskie.jpg  Sorki że takie zdjęcie ale najlepiej się odzwierciedla do domu który chciałbym stworzyć.

Z góry thx.

Matex

Matex

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy

Matex

3 Pytanka
#1 2009-08-09, 00:02(Ostatnia zmiana: 2009-08-09, 00:02)
1. Adobe Photoshop CS 3 jest dobry tyle że jest on nie za darmo ;/

2.  Żeby zmofyfikowac animacje chodzenia bohatera potrzebny będzie 3D max i odpowiednie pluginy.

3. To zalezy od  tego jaki program wpadnie ci do gustu 3 D max jest chyba najlepszy. Może być tez  darmowy program  do tworzenia modeli 3 D Wings albo Blender.

Grafik to moje hobby , natomiast programowanie to moje zajęcie XD

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do tego wszystkiego chyba tylko 3ds max.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy

sebastiansok

3 Pytanka
#3 2009-08-09, 09:04(Ostatnia zmiana: 2020-12-11, 11:42)
//del

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Zack

Zack

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Skopiowanie tego obrazka ci chyba nic nie da. Musiałbyś zrobić go na nowo by tak wyglądał w grze (tak samo wyglądać na pewno nie będzie)

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

3 Pytanka
#5 2009-08-09, 17:27(Ostatnia zmiana: 2009-08-09, 17:28)
Jeżeli Gimp wydaje ci się za bardzo skomplikowany, to uwierz do Photoshop też wyda ci się za trudny.
Poszukaj po prostu tutków na necie... Choćby i na tym forum.
Oba programy mają zdecydowanie wystarczające możliwości edycji grafiki, żeby wykonać taką teksturę.
Dochodzi jeszcze nowe asc pancerza, bo żaden gothicowy nie ma takich kształtów.
Do grafiki 3D popróbuj 3ds maxa, blendera, wings... Może któryś ci będzie odpowiadał.
PS: Masz wielką sygnaturę. Przeczytaj regulamin.

karbonix

karbonix

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Teraz mam dwa pytanka :

-Znalazłem model broni która mnie interesuje tylko jest ona w formacie .skp i została wykonana chyba w programie SketchUP. Czy jest program który mógłby ją przerobić na format który odczytuje Gothic ?

-Ten program SketchUP nie wydaje się trudny w obsłudze , tak więc można by było stworzyć model domku w tym programie  ??

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A sam sketchup nie ma eksportu do .3ds?

PS: Uwierz mi, mod w stylu Blieach bez cel-shadingu będzie wyglądał kijowo, a i żeby zrobić te szmatki jako pancerz tak, żeby jakoś wyglądały, musiałbyś chyba robić nowe kości i nimi ustawiać tkaninę.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry