[G1] Czas Decyzji 31651 35

O temacie

Autor Diegomir

Zaczęty 5.08.2009 roku

Wyświetleń 31651

Odpowiedzi 35

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój

Diegomir

[G1] Czas Decyzji
2009-08-05, 09:58(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 23:12)
MODYFIKACJA DO PIERWSZEJ CZĘŚCI GOTHICA

Chciałbym Wam zaprezentować małą modyfikację mojego autorstwa. Nosi ona tytuł Czas Decyzji. Zrobiłem ją w kilka dni i nie będę przezentował screenów, ponieważ nie ujrzycie tu żadnych duali, nowych lokacji i innych nowinek. Postawiłem w modzie na fabułę, która mam nadzieję się spodoba. W modyfikacji istnieje jedno zakończenie, ale istnieją 3 różne drogi dojścia do niego i w każdej wykonacie inne zadania, zachęcam aby poszukać tych dróg. Czas akcji to ostatnie godziny przed wygnaniem Śniącego. Jednak nie jesteśmy Bezimiennym, tylko nowym więźniem wrzuconym do kolonii. Każdy będzie chciał go wykorzystać do własnych celów, bo jak wiecie, trwa wojna między Nowym i Starym Obozem. Poświęciłem dużo czasu na poprawienie błędów i mam nadzieję, że więcej już nie ma. Nie miejcie pretensji co do intra i outra ;]  . Zapraszam do gry.

Download (Nowa wersja)
http://www.sendspace.com/file/sgmrfj
http://rapidshare.com/files/265134325/Czas_Decyzji.rar.html
http://www.sendspace.pl/file/bca17596a4d87e3b1bd7b38

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Szkoda, że tak strasznie zabugowana.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Piszcie jakie spotykacie błędy. W sobotę bym je poprawił i wydał nową wersję

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wywala ogólnie z gry no i filmiki sa oryginalne :P  pozatym jak idzie się do Orika to najemnik zatrzymuje nas i mówi że to siedziba lee itd. tak jak w oryginale ;)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ogólnie z gildiami jest kłopot. Gdy zabijemy szpiega, to potem wszyscy się na nas rzucają. Gdy jesteśmy w NO, to nas nikt nie atakuje dopóki nie pójdziemy do karczmy na górę, później to już wszyscy nas atakują i swoi i wrodzy. Nawet zostałem zabity przez swoich ludzi ;)   No i dużo literówek jest.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Modzik fajny tylko zbugowany i gdzie ten szpieg ?

Arturek

Arturek

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Mam problem instaluje tak jak piszą na stronie gothic.phx.pl/gothic ,włączam i gra sie jak w MT bez player-kita.proszę o pomoc :D

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
No do tego PlayerKit ci raczej tez jest potrzebny.... ach no tak zapomniałem PlayerKit jest potrzebny żeby odpalic każdego moda!

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój

Diegomir

Czas Decyzji
#8 2009-08-07, 18:05(Ostatnia zmiana: 2009-08-07, 19:47)
Już też ogarnąłem, że jedna droga jest nie do przejścia (ta co się kończy w karczmie). Jutro zostanie wydana nowa wersja, jak tylko poprawie bledy. Ale z gry wywala?? Jeszcze to sprawdze

Wywala ogólnie z gry no i filmiki sa oryginalne ;)  pozatym jak idzie się do Orika to najemnik zatrzymuje nas i mówi że to siedziba lee itd. tak jak w oryginale :D
Wiesz co, nie chciało mi się tego usuwać :D  Ale zrobię to

Arturek

Arturek

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Ale odpalam przez player-kita i wygląda to jak pisałem ;)

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Nowa poprawiona wersja jest dostępna

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy

sebastiansok

Czas Decyzji
#11 2009-08-08, 20:26(Ostatnia zmiana: 2020-12-11, 11:43)
//del

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty448
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Właśnie co skończyłem grać w poprawioną wersję. Masa błędów językowych i zdaje mi się trochę mniej bugów, ale jednak.
Czy tylko ja miałem zabójców magów wody z czerwonymi głowami w szatach sędziego?

Czy tylko u mnie Orik deklaruje, że wciąż zajmuje sie ochroną rudy jak i magów? Albo podczas rozmowy z Bartholo pokazuje się kamerka ze Spacera?

Czy tylko u mnie Blizna i Arto nie są do zwerbowania?

Czy nikomu nie wydaje się, że ludzie wydający nam rozkazy są ewidentnie chorzy na mózg?
Thorus maszeruje za jakimś nowo poznanym skazańcem jakby ten był Gomezem. Bartholo zleca odnalezienie szpiega. Komu? Ano gościowi, którego nawet nie zna, ale wiedzieć musi, że facet taki będzie miał podstawowe problemy logistyczne bo w SO nigdy nie był i nikogo stąd wcześniej na oczy nie widział. Thorus też mówi, że w walce z kopaczami uzbrojonymi w dwuręczne miecze (sic) pomogą nam pewne osoby. Po czym wymienia imiona kilku strażników i magnatów. Zupełnie jakby nasz szpieg już o nich slyszał.
Może ci zleceniodawcy wiedzieli, że nasz bohater grał w Gothica? Tak, to jedyne wyjaśnienie.

Chciałem poznać dalsze losy historii szpiega, może coś by się wyjaśniło? Niestety gdy zaatakowałem zbuntowanego kopacza rzucili się na mnie strażnicy, a za drugim razem (kopaczy wybijałem już na kodach) Thorus coś powiedział i pokazała się winda.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy

DuoGum

Czas Decyzji
#13 2009-08-09, 00:48(Ostatnia zmiana: 2009-08-09, 00:49)
Na początku przesadziłeś z tymi przeklenstwami Krukiem :P . A w ogóle teraz nie wiem kto jest tym szpiegiem :( , nie wiem w ogóle gdzie szukać ;/. Raz coś zrobiłem i nagle kopacze się rzucili na stary obóz :o . Ale zapomniałem zapisać, bo akurat Thorus do mnie coś powiedział i wywaliło do winy :o .(Chyba to co się pokazało panu wyżej  :|  
)W skrócie nieźle, bez fajerwerek.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja mam ten problem iż po dojściu do thorusa, mówi tekst Patrz co sie dzieje (ukazuje się ostatni filmik z Gothic) po czym gra wyskakuje do wina :(   ale ogólnie chyba popróbuje jeszcze pare razy :P

Arturek

Arturek

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Odinstalowałem MT i teraz nic nie chce się włączyć i już nie wiem co robić :(

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Cytat: Arturek link=topic=6727.msg60226#msg60226 date=Aug 9 2009, 11:46 AM\'
Odinstalowałem MT i teraz nic nie chce się włączyć i już nie wiem co robić :(

Zreinstaluj gothica.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Kurde, bo po zakończeniu gry, ma wychozić do wina. Gother, nie pomyślałeś, że ktoś nowy, kogo nikt nie zna, ma większe sznase, żeby np. znaleźć szpiega?? Thorus mowi ten tekst przy pierwszym spotkaniu?? Jesli tak, to zjebalem w chuj i wiem co, a nie moge przez najblizsze 10 dni tego naprawic

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty448
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Diegomir, kto jest bardziej doświadczonym scenarzystą, ja czy ty?

Wyjaśnienie.
Oczywiście wziąłem to pod uwagę. Wcześniej jednak chciałbym przeprosić za wyrażenie chorzy na mózg. W końcu mogłem ciebie jako scenarzystę pośrednio tym urazić.
Faktem jednak jest, że potraktowałeś swojego gracza jak weterana gry Gothic, któremu nic a nic nie trzeba wyjaśniać.

Wczuj się w osobę taką jak nasz bohater szpieg. Jest pierwszy raz w koloni karnej. Wcześniej może słyszał o jakimś Lee, Gomezie i że są obozy, od kumpli. Tak jak ty od swoich slyszaleś o fabule gry Gothic. Ledwie nasz hero ląduje za barierą, a tu już stoi nad nim Kruk niczym Diego. Tyle, że Diego nam sprawę wyjaśnił na tyle abyśmy mieli świadomość czym jest nowy świat. A Kruk=runa+spadaj.
Ja na miejscu szpiega po rozmowie z Bartholo (nadzieja, że może on wyjaśni co jest grane) usiadłbym po prostu gdzieś w kącie i zapłakał.

A Thorus tekst daje po załatwieniu kilku kopaczy. Przed ich śmiercią powiedział, że pomoże nam kilka osób, więc to dopiero przy drugim spotkaniu.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Dobra, mistrzu scenariuszy, fabuła jest moja a napięcie miedzy obozami wpływa na traktowanie gracza. Ale to nie ważne. Wygląda na to, że się za bardzo spieszyłem. Usadziłem akcję w ciężkim środowisku do modowania (rozdziały 5-6) i z tego wyniknął konflikt gildii. Teraz zabiorę się raczej za G2NK.

A jescze o tego moda wkradło mi się parę kwestii z poprzedniej wersji. Wycofałem werbowanie Arto i Blizny, a dialog niestety został. A Thorus działa dobrze. Bo miał zagadać po zabiciu kilku kopaczy. Buziaki w pusiaki. Mod robiłem za szybko, bez planu i gówno wyszło (bugi). Mimo to da się zagrać :D  Niektórym sie podoba innym nie. Wszystkim nie dogodze

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry