Więcej niż by grał normalnie? Orc czyżby cheaty?? Oojj orc nie ładnie
Co do gameplayu podobają mi się bardzo te pochwy i automatyczne zakładanie jej, ponieważ nie muszę wertować eQ żebym znalazł pochwę na miecz i sam miecz. Co do mikstur... Ja uważam żeby w całej grze było z 20 takich mikstur co zatrzymują obra, kilkanaście do kupienia a kilka w ukrytych bardzo dobrze miejscach
Wlasciwie to żebym nie musial tego insertowac dopisałem je w skrypcie postaci ;)
No w kazdym razie quest został uruchomiony "sztucznie" nie mialem zadnego save z podobnego okresu, dlatego cała misja została uruchomiona przez zmiane warunku dialogu, a statystyki bohatera i jego ekwipunek został ustawiony "na oko", a ów mikstury były dodane bo poprostu sobie nie radziłem

. Ogolnie mysle ze do tego momentu bedzie nie wiecej jak jedna mikstura niezwyciezonosci do zdobycia, a mozliwosci do wykorzystania ogrom ;)
B). Ale jeśli chodzi o animacje ginących ludzi... Nie podoba mi się kiedy strażnik wyląduję na brzuchu jak ktoś od tyłu go praśnie, dobija go a on NAGLE wstaję i się na plecy przewraca. I tu nasuwa się pytanie. Czy moglibyście zmienić jak było w GII? Oczywiście jeżeli silnik GI na to pozwala.
Tak to bug, mam nadzieje że uda się coś z tym jeszcze zrobić, jednak dotyczy on zabijania przez npcty, dopuki obrażenia są zadawane przez bohatera wszystko jest ok, mam nadzieje ze uda cos sie z tym zrobić. Jednak NIE MA MOWY o przeniesieniu modyfikacje na silnik G2 bo:
1. Poza naprawde drobnymi szczegółami Róznicy miedzy grafika CZ a G2 nie ma, a juz napewno nie na korzysc g2. Do G1 dopisane było naprawde mnóstwo skryptów które zmniejszyły przepaść możliwosci miedzy G1 a G2.
2. Konwersja była by trudna z powodu Ikarusa który w wielu zastosowaniach działa na absolutnych adresach, a ja nie mam zamiaru sie z tym paprać.
3. G1 jest mniejszy, łatwiej dostepny, więc jezeli ktos bedzie potrzebował Gothica tylko do zagrania w CZ, to bedzie to dla niego plus, tak pozatym, to coprawda jeszcze nie sprawdziłem tego w 100% - mod działał na demie G1.