Dyskusja i opinie o modzie 528152 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 528152

Odpowiedzi 1281

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Cytat: orcwarrior link=topic=661.msg126485#msg126485#msg126485#msg126485 date=1293623953
Ups, to drobny wyciek, poprostu wysyłałem animatorowi efekt jego prac, a ten klip to tylko jeden z wielu, w kazdym razie co kolwiek byscie nie widzileli na tym filmiku w rozdzielczosci 320x240 to i tak prawdopodobnie nie jest to koncowe.
Hmm no nie wiem czy wyciek, film nie był prywatny, łatwo do niego dotrzeć, przy samym gameplayu się wyświetla ;>
Cytat: orcwarrior link=topic=661.msg126485#msg126485#msg126485#msg126485 date=1293623953
Zupełnie by to do siebie nie pasowało.
Chyba, żeby zastosować możliwość wyboru : kinowe, a ramka (oczywiście to pierwsze lepsze ;d )

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: Baggioo link=topic=661.msg126528#msg126528#msg126528#msg126528 date=1293634141
Hmm no nie wiem czy wyciek, film nie był prywatny, łatwo do niego dotrzeć, przy samym gameplayu się wyświetla ;>
Dodajac 3 klipy jeden po drugim mozna sie zapomniec i nie kliknac Prywatne przy jednym z nich, zreszta po co mialbym pokazywac tak nieciekawy klip szerszej publice?

Chyba, żeby zastosować możliwość wyboru : kinowe, a ramka (oczywiście to pierwsze lepsze ;d )
Niepotrzebne robienie sobie problemów, zapewniam ze paski kinowe sa stokroć lepsze od tej obrzydliwej ramki, "Starzy wyjadacze" tym razem muszą to jakoś przeżyć.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Cytat: orcwarrior link=topic=661.msg126529#msg126529#msg126529#msg126529 date=1293634580
Dodajac 3 klipy jeden po drugim mozna sie zapomniec i nie kliknac Prywatne przy jednym z nich, zreszta po co mialbym pokazywac tak nieciekawy klip szerszej publice?
Nieciekawy, ale cieszy ;d

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Mnie interesuje kwestia opowiadań lub czegoś w ten deseń. Czy dostaniemy do poczytania jakieś ciekawe materiały dotyczące fabuły głównej, wątków pobocznych lub po prostu realiów Czasu Zapłaty? Najlepiej z pewną dozą tajemniczości.

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
ehh ja tam wolałbym żeby Rick się "Schylał" po duale, a nie żeby wyciągał sobię od tak zza głowy.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
A ja bym wolał zrobić mocapy w studio z udziałem profesjonalnych aktorów. Ale co z tego jak się nie da?

Animki raczej zostaną bez zmian.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Cytat: Aztek link=topic=661.msg126655#msg126655#msg126655#msg126655 date=1293662372
Mentalność bab

I tyle, co sądzę o niepotrzebnych marudach.

Комиссар RBT

Jasina

Jasina

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Na nowym gaemplayu widać kilka nowych rzeczy przede wszystkim kompas i pochwa na miecz

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Kompas był na starszym już gameplayu -,-. A co do shergara czemu zmieniono animacje wyciągania duali? Pytam się ponieważ tamte na filmiku dual fight były naprawdę wyśmienite?

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Czy udostępnicie np. w materiałach dodatkowych ścieżkę dźwiękową z CZ? Z Medley'u najbardziej spodobał mi się utwór od 2:09 do 2:50.
https://www.youtube.com/watch?v=dyODmS1GTck

Mam nadzieję że usłyszę go w modzie, chociaż podobno sporo starych utworów wywaliliście. Jeśli nie to udostępnijcie go proszę w mp3.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ehh, tylko ten medley jest już stary jak świat i będzie inny -.- Tzn pewnie pare rzeczy będzie wykorzystane znając życie, ale inny ma być podobno :P

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Muszę przyznać że nowy Gameplay bardzo wzmógł mój apetyt na tą modyfikacje  :roll:  . Co do samej gry to bardzo mi się spodobał pomysł z pochwami na broń, mnie osobiście tak to nie denerwowało że bezi biegał z mieczem "przyklejonym" do pleców, ale za to mojego kolegę bardzo, toteż taka mała rzecz a może naprawdę ucieszyć  :wink: , dalej idąc mam nadzieję że liczba mikstur, tych użytych w gameplay'u a konkretniej tej która absorbuje obrażenia zostanie mocno ograniczona, bo nie ukrywajmy jest przegięta. A powiedziałbym że nawet zbędna, oczywiście z dzisiejszego punktu widzenia bo nie wiem jak trudna będzie gra, ale patrząc na gameplay to jak bohater wbija się w tłum strażników i napieprza ich bez żadnych strat jest jak dla mnie zbyt prosta, sam wolałbym się pomęczyć i poszukać sposobu zwalczenia takiej ilości w jakiś inny sposób który na pewno przyniósł by większą satysfakcje.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jest prosta bo orc miał troche wiecej mikstur niż jakbyś grał normalnie. W cz cieżko bedzie dostać te mikstury (przynajmniej w takiej konfiguracji jak na gameplayu)

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Więcej niż by grał normalnie? Orc czyżby cheaty?? Oojj orc nie ładnie :D  Co do gameplayu podobają mi się bardzo te pochwy i automatyczne zakładanie jej, ponieważ nie muszę wertować eQ żebym znalazł pochwę na miecz i sam miecz. Co do mikstur... Ja uważam żeby w całej grze było z 20 takich mikstur co zatrzymują obra, kilkanaście do kupienia a kilka w ukrytych bardzo dobrze miejscach B). Ale jeśli chodzi o animacje ginących ludzi... Nie podoba mi się kiedy strażnik wyląduję na brzuchu jak ktoś od tyłu go praśnie, dobija go a on NAGLE wstaję i się na plecy przewraca. I tu nasuwa się pytanie. Czy moglibyście zmienić jak było w GII? Oczywiście jeżeli silnik GI na to pozwala.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: Necro link=topic=661.msg128450#msg128450#msg128450#msg128450 date=1294315699
Więcej niż by grał normalnie? Orc czyżby cheaty?? Oojj orc nie ładnie :D  Co do gameplayu podobają mi się bardzo te pochwy i automatyczne zakładanie jej, ponieważ nie muszę wertować eQ żebym znalazł pochwę na miecz i sam miecz. Co do mikstur... Ja uważam żeby w całej grze było z 20 takich mikstur co zatrzymują obra, kilkanaście do kupienia a kilka w ukrytych bardzo dobrze miejscach

Wlasciwie to żebym nie musial tego insertowac dopisałem je w skrypcie postaci ;)
No w kazdym razie quest został uruchomiony "sztucznie" nie mialem zadnego save z podobnego okresu, dlatego cała misja została uruchomiona przez zmiane warunku dialogu, a statystyki bohatera i jego ekwipunek został ustawiony "na oko", a ów mikstury były dodane bo poprostu sobie nie radziłem :D . Ogolnie mysle ze do tego momentu bedzie nie wiecej jak jedna mikstura niezwyciezonosci do zdobycia, a mozliwosci do wykorzystania ogrom ;)

B). Ale jeśli chodzi o animacje ginących ludzi... Nie podoba mi się kiedy strażnik wyląduję na brzuchu jak ktoś od tyłu go praśnie, dobija go a on NAGLE wstaję i się na plecy przewraca. I tu nasuwa się pytanie. Czy moglibyście zmienić jak było w GII? Oczywiście jeżeli silnik GI na to pozwala.
Tak to bug, mam nadzieje że uda się coś z tym jeszcze zrobić, jednak dotyczy on zabijania przez npcty, dopuki obrażenia są zadawane przez bohatera wszystko jest ok, mam nadzieje ze uda cos sie z tym zrobić. Jednak NIE MA MOWY o przeniesieniu modyfikacje na silnik G2 bo:
1. Poza naprawde drobnymi szczegółami Róznicy miedzy grafika CZ a G2 nie ma, a juz napewno nie na korzysc g2. Do G1 dopisane było naprawde mnóstwo skryptów które zmniejszyły przepaść możliwosci miedzy G1 a G2.
2. Konwersja była by trudna z powodu Ikarusa który w wielu zastosowaniach działa na absolutnych adresach, a ja nie mam zamiaru sie z tym paprać.
3. G1 jest mniejszy, łatwiej dostepny, więc jezeli ktos bedzie potrzebował Gothica tylko do zagrania w CZ, to bedzie to dla niego plus, tak pozatym, to coprawda jeszcze nie sprawdziłem tego w 100% - mod działał na demie G1.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Cytat: orcwarrior link=topic=661.msg128456#msg128456#msg128456#msg128456 date=1294320119
Jednak NIE MA MOWY o przeniesieniu modyfikacje na silnik G2
Zapewne nie chodziło mu o przenoszenie całego moda z Gothica jedynki na dwójkę, a tylko element padania na ziemie npc#msg128456#msg128456#msg128456#msg128456 date=1294320119]
Jednak NIE MA MOWY o przeniesieniu modyfikacje na silnik G2[/quote]
Zapewne nie chodziło mu o przenoszenie całego moda z Gothica jedynki na dwójkę, a tylko element padania na ziemie npców.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy

Orzeszek

Dyskusja i opinie o modzie
#676 2011-01-08, 12:43(Ostatnia zmiana: 2011-01-08, 12:44)
A co do drugiej mikstury, uważam że lepsza nazwa była by dla niej obalenia niż ogłuszenia. Ogłuszenie bardziej pasowało by do zakradnięcia się od tyłu i walnięcia kogoś w łeb. Jeśli było by coś takiego możliwe jak skradanie się do kogoś od tyłu, a następnie otwierało by się okno dialogowe i tam np była by opcja ogłuszenie, kradzież itp: i po wybraniu opcji ogłuszenie bohater mógłby wykonać standardowe walnięcie i ogłuszyć przeciwnika. Ogłuszenie mogłoby wyglądać tak jak upadek postaci gdy jej hp zejdzie do zera i po pewnym czasie podniosła by się.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk

Kain

Dyskusja i opinie o modzie
#677 2011-01-10, 22:08(Ostatnia zmiana: 2011-01-10, 22:12)
A to dla osób, którzy utracili nadzieję w to, że CZ wyjdzie. Ja wciąż trwam w przekonaniu.Ale, ale do konkretów:  TUTAJ

@down: Mnie bawi

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
nieśmieszne

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
do TM: moze zamiast dodawac pierdoly takie jak kompas ktory nikomu sie nie przyda moze byscie dodali helmy i tarcze to sie przyda kazdemu bo jesli ma to byc najwieksza modyfikacja do gothic 1 to powinny sie w niej znalesc helmy i tarcze a po za tym mam pytanie: czy pochwe na miecze bedzie mial tylko bohater i wazniejsze postacie bo na tym najnowszym gameplayu widzialem ze tylko bohater i cavalorn maja pochwy po za tym nie jestescie jedyna grupa modderska na calym globie ktora dodala do swojego moda walke dwoma mieczami do modyfikacji w ktorych bedzie walka dwoma mieczami naleza np: GWW wiec dziwie sie wam ze sie az tak podniecacie ze dodaliscie duale jak juz mowilem wasz mod nie bedzie jedynym w ktorym bedzie walka dwoma mieczami ewentualnie zamiast kompasu moglaby byc minimapa.

0 użytkowników
Do góry