Requiem for a witcher - Modyfikacja grupy Square Crusaders 24962 70

O temacie

Autor

Zaczęty 30.12.2008 roku

Wyświetleń 24962

Odpowiedzi 70

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, jakby co rejestruj się na forum i pisz na moje gg.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Minęły już blisko cztery miesiące od czasu kiedy opublikowaliśmy pierwsze materiały z modyfikacji "Requiem for a witcher - Zemsta Wilka". Przez ten czas zdążyliśmy wykonać kawał pracy, na potrzeby przygody stworzyliśmy sporą ilość modeli 3d i nowych textur, ukończonych mamy już też kilka zupełnie nowych lokacji. Za jakiś czas możecie spodziewać się kolejnych informacji, pracujemy nad stroną internetową oraz przygotowujemy dużą niespodziankę o której dowiecie się przy okazji następnego newsa  :D  Poniżej kilka konceptów i renderów, zapraszam do komentowania w temacie dot. modyfikacji.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Żenada, jak zwykle odzew jest zajebisty. Ehh, lepiej iść sprawdzić, czy ktoś ze swoim nowym gothic power shadow dark mysteries death guardians teamem nie wstawił płotka w tym samym oklepanym miejscu robiąc "obóz myśliwych" czy inne gówno.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Rendery ;)  

Apropos zainteresowania, to myślałem, że będzie nieco większe, na forum, gdzie są sami "moddersi"

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
To co jest pokazane wygląda ładnie, ale nie ma tego jeszcze zbyt dużo  ;)

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo ładne arty (?). O renderach się nie rozpiszę, ale wg mnie wszystko wygląda jak najbardziej w porządku.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Żenada, jak zwykle odzew jest zajebisty. Ehh, lepiej iść sprawdzić, czy ktoś ze swoim nowym gothic power shadow dark mysteries death guardians teamem nie wstawił płotka w tym samym oklepanym miejscu robiąc "obóz myśliwych" czy inne gówno.
"fajne, podoba mi się"  Zadowolony?;)  (Dark będzie wiedział o co chodzi ;p )

Poza tym nie wszyscy siedzą 24h na dobę na forum. To że odzewu nie było przez najbliższe 24h od napisania newsa, to nic nie znaczy... Trochę cierpliwości...

Screeny/rendery/arty wyglądają ładnie, ale imho to nie są najistotniejsze elementy rozgrywki. Mało kto będzie zwracał zbytnią uwagę na loading czy na beczki/taczki. Myślę, że większą uwagę skupiły by nowe bronie (ekwipunek), potwory.

W każdym razie życzę powodzenia!

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty871
Propsy1297
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
A po co odzew? Przecież każdy modder robi to tylko dla przyjemności tworzenia :)

No pokazaliście, że coś robicie, ale po prawdzie nie ma za wiele. W każdym razie cieszę się, że robota idzie do przodu bo miałem kiedyś dość mieszane uczucia.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tym razem przygotowaliśmy dla was krótki trailer/promo z nowego świata po jakim będzie wam dane chodzić w modyfikacji  :P  Zapraszam do oglądania i komentowania.

Film - http://www.youtube.com/watch?v=oGyxJuiGZ3M

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wygląda ładnie, ale mógłbyś coś powiedzieć na temat tej lokacji? No i czy macie jeszcze jakieś niespodzianki do pokazania :P

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Myślę, że większą uwagę skupiły by nowe bronie (ekwipunek)

A po co? Wiedźmin to wiedźmin i już większość arsenału z podstawki można było potraktować jako miły bajer. Geralt z jakimś 40 kilowym młotkiem przyczepionym do uda wyglądał idiotycznie nie wspominając już o walorach użytkowych względem klasycznych broni wiedźmina. Są inne priorytety niż siekanie 200 podobnych mieczy w bliżej nieokreślonym celu. Mnie bardziej pociągaja nowy wystrój lokacji, detale. Od razu widać, że ktoś włożył w to pracę i jest po prostu ładniej, ciekawiej niż w zwykłej grze.

A co do renderów itp. to przecież musimy się jakoś uwiarygodnić w oczach zwykłego gracza. Co prawda niektórzy mają pewny fejm, grupa jak i dane persony kojarzone są np. z MT, co daje +10000 do lansu ale to za mało, szczególnie w bliżej nieokreślonych środowiskach. Nie jesteśmy profesjonalnym studiem aby wszyscy uwierzyli nam "na słowo", nie mamy również potencjału ani środku aby w ramach owego studia zebrać na poczekaniu kilkaset osób i zmobilizować na kilka dni do zrobienia lanserskich lokacji tylko po to, aby zrobić trailer i nacykać screenów... Jako modder powinieneś to wiedzieć.

A po co odzew? Przecież każdy modder robi to tylko dla przyjemności tworzenia

To żart, prawda? Mimo wszystko chciałbym rozwinąć temat.
Kwestia wygląda tak, że jak ktoś ogłosi "nowy" projekt pod Gothica z setnym obozem myśliwych/myszoskoczków/navy sealsów w tym samym oklepanym na wszystkie sposoby miejscu to jest zwykle lawina komentarzy, nie wnikając w to czy są pozytywne. Gdy zaś zbiera się grupa osób powszechnie tu znanych, doświadczonych, ze stażem z różnych grup i projektów prezentująca coś co prezentuje się conajmniej dobrze to nagle cisza.

Halo! Znane Wam osoby z Gothicowych projektów zebrały się i robią coś wspólnie, coś nowego co podoba się innym i zyskuje aprobatę osób z innych środowisk. Robią to do tego pod naszą rodzimą produkcję tym samym w pewnym stopniu rozdziewiczając scenę Wiedźmina na wielu gruntach. Na prawdę, do cholery nikogo z Was to nie interesuje?! :]
Cóż, potwierdza się jedynie moja teoria, że jedyne co na tym forum popularne to prowokacje i flamey - wtedy 25 osób online w temacie gwarantowane  :P

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Na prawdę, do cholery nikogo z Was to nie interesuje?!
Czego tak naprawdę oczekujesz? Takich samych komentarzy lub podobnych jak do CZ? Z jednej strony źle jest, że prawie nikt nie komentuje, z drugiej strony macie święty spokój w tym co robicie i nie macie pytań w stylu "kiedy premiera?". A może brakuje ci tych komentarzy?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Czyli sugerujesz, że poza "kiedy premiera" nie da się napisać nic konstruktywnego i z sensem? Po prostu odnoszę wrażenie, że wszyscy mają w dupie to co robimy. Na tym forum dzieje się mało, ciągle
"powstają" jakieś kwaśne mody a jak jednym z najbardziej doświadczonych osób udaje się zawiązać (co samo w sobie jest wyczynem) team w celu penetracji Polskiego wydawnictwa to nagle każdy ma to w dupie.

Nie oczekuje aby wszyscy nagle zaczęli srać złotym gównem z okazji tego co robimy, jak młode niemki podczas przemówień hitlera, ale dziwi mnie że wszyscy mają po prostej wyjebane na to co robią ich koledzy z forum, którzy niegdyś modowali Gothica acz postanowili spróbować czegoś nowego po części niejako w roli pionierów. Może będę nieobiektywny ale moim zdaniem jest to warte dostatecznej uwagi, aby przynajmniej napisać coś na forum.

Starh

Starh

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Bardzo ładne prace panowie. Czekałem na nie i widzę, że warto było. Życzę miłej pracy nad projektem.

Do Thora.. w końcu userzy na tym forum bardziej interesują się tematyką "gothica" niż wiedźmina...Jednakże szkoda, że widoczny jest brak zainteresowana nad dość poważnym, a zarazem realnym projektem.... a taką byle pierdółkę moda do gothica obskakują w około...

Pozdrawiam

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty871
Propsy1297
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Hmm, nazywasz CZ byle pierdółką? Jeżeli tak to coś ci powiem. Gdyby SQ zrobili z mechaniką/skryptami aurory tyle co ork i wyzysk przy gothicu to by z tego wyszedł wiedźmin 2 a nie "tylko" modyfikacja. Druga sprawa to trudność w modyfikowaniu Gothica jest nieporównywalna z wieśkiem, ze względu na toole, tutki, community, wsparcie twórców, etc.

A że się ludzie nie interesują... No cóż, tutaj ludzie modami interesują się dopiero po premierze.

Jak na razie SQ jest na dobrej drodze do tego, żeby się dotrzeć. Ale do wydania moda jeszcze sporo czasu a najgorsze dopiero przed nimi.

W każdym razie byłoby nice gdyby ten mod zo9stał skończony.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Starh

Starh

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Hmm, nazywasz CZ byle pierdółką? Jeżeli tak to coś ci powiem. Gdyby SQ zrobili z mechaniką/skryptami aurory tyle co ork i wyzysk przy gothicu to by z tego wyszedł wiedźmin 2 a nie "tylko" modyfikacja. Druga sprawa to trudność w modyfikowaniu Gothica jest nieporównywalna z wieśkiem, ze względu na toole, tutki, community, wsparcie twórców, etc.

A że się ludzie nie interesują... No cóż, tutaj ludzie modami interesują się dopiero po premierze.

Jak na razie SQ jest na dobrej drodze do tego, żeby się dotrzeć. Ale do wydania moda jeszcze sporo czasu a najgorsze dopiero przed nimi.

W każdym razie byłoby nice gdyby ten mod zo9stał skończony.
Nie nazwałem CZ "małą pierdółka"...odniosłem się tylko do wypowiedzi Thor#msgote author=shergar link=topic=6345.msg54902#msg54902 date=1246378728]Hmm, nazywasz CZ byle pierdółką? Jeżeli tak to coś ci powiem. Gdyby SQ zrobili z mechaniką/skryptami aurory tyle co ork i wyzysk przy gothicu to by z tego wyszedł wiedźmin 2 a nie "tylko" modyfikacja. Druga sprawa to trudność w modyfikowaniu Gothica jest nieporównywalna z wieśkiem, ze względu na toole, tutki, community, wsparcie twórców, etc.

W każdym razie byłoby nice gdyby ten mod zo9stał skończony.[/quote]
Nie nazwałem CZ "małą pierdółka"...odniosłem się tylko do wypowiedzi Thora.. który stwierdził, że modem do wiedźmina robionym przez ludzi, którzy się na tym znają nikt się nie interesuję...a jak jakiś newbie team założy temat o modzie do Gothica.. to go oklaskują i skaczą w około...

Co do wkładu pracy w modowaniu.. Na prawdę podziwiam Orka i innych ludzi pracujących nad CZ, szczególnie Thora, że ma sile jeszcze odpisywać niektórym "trucicielą"...Podziwia ich za to, że przy częstej krytyce i truciu dupy nie powiedzieli sobie :"a pierdole to, nie dość że poświęcam mój czas to jeszcze mi tu trują debilnymi pytaniami na forum, i obwiniają że g robię..."...tylko próbują skończyć co zaczęli.
Koniec of topu..

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to go oklaskują

polemizowałbym  :D

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miło widzieć kolejnego gracza z wąskiej grupki na tym forum, który jest zainteresowany modem i będzie chciał w niego zagrać :D  Wkrótce planujemy niespodziankę (chyba łatwo się domyślić jaką :)  ) która zapewni wam sporo dobrej zabawy i będzie namiastką naszych umiejętności. Włożyliśmy i nadal wkładamy w projekt masę pracy, ale mogę was zapewnić, że będzie to dobry produkt.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry