Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 280752 444

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 280752

Odpowiedzi 444

Szkodnik
  • Gość
No dobra, ale w download nie ma tej wersji.
Czyli co mam sobie darować szukanie bugów w 1.03 czy dawać znać?

Patch 1.04  jest na etapie produkcji. Błędy warto szukać bo dzięki temu będziemy mieć bardziej stabilną wersję.

Azirek
  • Gość
W sakiewce jaką znajduje się na placu wymian zaraz na początku gry raz jest 25 a raz 100 lub 500 bryłek rudy. (Zauważyłem że to losowe). Trochę dziwnę 500 to za duże ułatwienie jak dla mnie, powinno być zawsze 25.

szczepan

szczepan

Użytkownicy
posty76
  • Użytkownicy
taa ja często zaczynam kilka razy aby wylosować 100 lub 500 :D  a co do spodni kopacza to wystarczy znać trochę ścieżki po górach :P  
na samym początku możemy pójść górami do NO i tam do kopalni gdzie dostaniemy spodnie kopacza za free  a droga do SO to wystarczy uciekać przed potworami albo poczekać na ludzi z sekty kiedy wracają

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: szczepan link=topic=433.msg25653#msg25653 date=Jul 31 2008, 12:55\'
możemy pójść górami do NO i tam do kopalni gdzie dostaniemy spodnie kopacza za free
No właśnie niestety nie dostaniemy... z tego powodu, że nie są to spodnie kopacza, a strój kreta. Jak przyjdziemy w stroju kreta do Obozu Strażników Kopalni, to nam nie zaliczy :D
Podobnie jest, gdy spróbujemy wejść do Karczmy na Jeziorze w spodniach kopacza. Wykidajło nas nie wpuści.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Azirek
  • Gość
W tekście Servina (kwatermistrz z obozu przemytników) jest błąd. Hojnie (w sensie szczodrze) piszemy przez samo h.

Na marginesie:
Przez ch można napisać dzielnicę Łodzi - Chojny, lub miejscowość w zachodniopomorskim.

Bruce

Bruce

Użytkownicy
posty100
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mała uwaga. Wszystkie błędy ortograficzne z wersji 1.03 poprawiłem i nie ma ich w wersji 1.04. Tak więc nie piszcie tutaj tychże błędów bo ich już nie ma.

Tomorrow comes tomorrow goes
But the cloud remains the same
Wonder why he’s feeling down
Tears of a clown

Azirek
  • Gość
Cytat: Bruce link=topic=433.msg25692#msg25692 date=Jul 31 2008, 17:24\'
Mała uwaga. Wszystkie błędy ortograficzne z wersji 1.03 poprawiłem i nie ma ich w wersji 1.04. Tak więc nie piszcie tutaj tychże błędów bo ich już nie ma.

Skąd mogłem wiedzieć skoro 1.04 jest niedostępny.
Poprawione? ok miło słyszeć.

edit:
literówki w kwestiach:
Skrzypka koło starożytnej areny:
nabarał -> nabrał
wszstkich -> wszystkich
wymównienia -> wymówienia

Bezimienny do Skrzypka:
nie wlaczysz -> nie walczysz

w opisie misji starożytna arena:
klonii -> kolonii

Azirek
  • Gość
Coś jest nie tak z treningami. Wyuczyłem beziego broni jednoręcznej 20% a łajza dalej trzyma miecz (jednoręczny) jak cep obiema rękami. Zróbcie coś żeby bezio nie był taką sierotą w MT.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Cytat: Azirek link=topic=433.msg25849#msg25849 date=Aug 1 2008, 14:47\'
Coś jest nie tak z treningami. Wyuczyłem beziego broni jednoręcznej 20% a łajza dalej trzyma miecz (jednoręczny) jak cep obiema rękami. Zróbcie coś żeby bezio nie był taką sierotą w MT.
Bo musisz mieć 30% ;p

Qbaczek
  • Gość
mam 3 błędy:
1. Gdy ten ork robi mi ulu-mulu i wychodze z kopalni to nadal mam czwarty rozdiał, a w poradniku do (zwykłego) ghotica pisze, że tam ma być piąty. :o  
2. Gdy idę bez ulu-mulu do ur-shaka to gada: źle, że nie mamulu-mulu. Gdy już je mam to nic o nim nie mówi tylko gada, że są 2 sposoby nawejście do świątyni, a żadne z nich nie działa, bo zwój nigdzie nie działa, a posążka nie da się zebrać (musiałem więc wejść na kodach). :D  
3. Zabiłem już 3 orkowych szamanów (tych zombie) i nie moge znaleść nigdzie 4, a przeszukałem wszystkie otwarte do tej pory miejsca i przełączyłem wszystkie przełączniki. :ow:

Nie jestem pewien czy tych błędów nie było też w zwykłej 1, ale mimo to proszę o pomoc.

Verbel
  • Gość
Krótko i zwięźle.

Mam arcymistrza w broni dwurecznej(85%)+bron(15%) co razem daje 100%

Niestety i z bronią,i bez bezi walczy jakby był zielony w walce dwuręczną...mam patcha 1.03 da sie to jakoś naprawić?

Bloodwyn
  • Gość
nie to jest tylko Bug czasami sie to zdarza.
jaki mi sie to zdarzy to wyłączam grę i znów ją Uruchamiam  i Wczytać tylko grę i powinno sie naprawić.

Pozdro bloodwyn

Edit  No niestety To błąd gry albo bug no nie wiem
Pozdro.

Verbel
  • Gość
No niestety ale nie pomaga :s

edit:Dobra mniejsza o to..pojawil się następny błąd :s

Na wyspie Uriziela gdy chcę wczytać grę wyskakuje taki oto błąd..:

img522.imageshack.us/img522/3726/screenay4.png

Gimbi
  • Gość
Nie znajduje dźwięku, prawdopodobnie głos walki toporem orka... Musisz kogoś poprosić żeby podesłał Ci ten plik...

Sawiol

Sawiol

Użytkownicy
posty84
  • Użytkownicy
Ja mam taki bląd: Kiedyś ściągnąłem sobie MT wersję 1.0 i działało poprawnie, a teraz jak ściągam 1.1 i instaluje to nie da się grać ani w MT, ani w żadnego moda i normalnego gothica :D

Viner
  • Gość
Więc ma problem z dwoma zadaniami.
1.Pomoc Diego
"5. Thorus będzie z nami rozmawiał tylko jeżeli pozytywnie rozwiążemy zadanie z pozbyciem się Mordraga." - wykopałem go z obozu i nie potrafię o tym powiedzieć thorusowi co jest ??
2.
Obóz Przemytników
"Thangor w rozmowie wyjawia nam, że z przemytem rudy mogą mieć coś wspólnego dwaj myśliwi z NO polujący na ścierwojady. Okaże się, że Radford, rzeczywiście sporo wie...."
Znów nie mogę nikomu nic powiedzieć wtf ?!?!

Patch 1.3 jak coś

Kaspar
  • Gość
Witam. Mam problem, mianowicie ni z tego ni z owego, bo już dość długim czasie gry, gdy znów dziś chciałem włączyć Mroczne tajemnice, pojawia się błąd który jest w linku (screen). Bardzo proszę o pomoc, z góry przepraszam, jeśli taki temat już się pojawił, aczkolwiek ja takiego nie znalazłem. Właściwie trudno szukać między setkami tematów o jakże intrygującej nazwie "problem", bądź też "Help!!!!!". Podziwiam adminów za cierpliwość.

Download here - link do pobrania screena.

PS. Wydaje mi się, że ogólnie nie dane od początku mi było zagrać w MT. Na początku wywalało mi podczas ładowania. Po paru razach na szczęście przestało. W czasie gry, praktycznie co 40, czasem co 90 minut gry, wypada mi ona do pulpitu i to bez najmniejszego choćby ostrzeżenia, a propos na to jest jakaś rada?

PSS. Czy nie zasługuję na pomoc? Nie chcę nikogo popędzać, ale przydałaby się choćby najmniejsza rada. :D

Kaspar
  • Gość
Hej, miałem podobny problem z jedzeniem dla kowala Sanda. Zebrałem jedzenia ale nie mogłem mu go dać. Najpierw przejrzałem dziennik, potem otworzyłem ekwipunek na jedzeni, zamknąłem go i jeszcze raz próbowałem. Wtedy poszło. Może też poprzeglądaj dziennik i próbuj aż zaskoczy. Powodzenia. :D

Szynek
  • Gość
A masz zainstalowane wszystkie patche? Jesli nie to zrob to jak najszybciej i sproboj uruchomic gre.
Jesli to nie zadziala to skopiuj save z gry(zeby nie isc od nowa,no chyba ze chcesz),odinstaluj MT zainstaluj ponownie ze wszystkimi patch.
Sa do pobrania w TYM[/url] temacie.

Kosa
  • Gość
Ja tez proponuje reinstalke bo mialem tak samo jak ty i pare innych problemów, jeżeli nadal będziesz miał problem to nie instaluj patcha 1.2 mi działa świetnie  bez niego

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry