Arcania: A Gothic Tale 202258 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 202258

Odpowiedzi 732

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Arcania: A Gothic Tale
#140 2009-05-15, 14:46(Ostatnia zmiana: 2009-05-15, 14:49)
Aj tam. Mount 'n' Blade to czyste średniowiecze (szczerze mówiąc, to nie znam się na tyle, aby wymieniać odstępstwa, ale nie ma tam gnomów, krów przy świątyniach, czy też mieszkalnych drzew), a gra, pomijając brak fabuły, jest przyzwoita i gra się bardzo przyjemnie. Wszystko zależy od tego, czy twórcy stworzą coś oryginalnego, z naciskiem na jakiś element, czy, jak to PB określiło, będzie się trzymać starych schematów i otrzymamy rzadziutką srakę wymieszaną z odchodami wspomnianych już Wszędobylskich Krów.

GeneralLee - życie w średniowieczu, to nie Gothic:

- Witam. Jestem tu nowy. Muszę dostać się do króla.
- Jasne, mogę ci to załatwić. Musisz tylko przynieść 5 grzybów.

A z tego, co widzę, to uważasz, że takie zdobywanie reputacji jest zajebiste i bardzo realistyczne.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Nie chodzi mi o tego typu questy ale o jakieś ważniejsze ja wiem zabiciu jakiegoś demona bądź coś w tym rodzaju żeby wszyscy wiedzieli ze nie jesteś zwykłym farmerem

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#142 2009-05-15, 14:53(Ostatnia zmiana: 2009-05-15, 15:17)
Dajcie spokój, ten człowiek to jakiś narwaniec/oszołom albo bardzo młode dziecko (12/14 lat) które o niczym nie ma pojęcia. Proponuje nie karmić trolla - mówię to ja, a jak wiecie bardzo lubię dyskusję z takimi przypadkami. Szkoda czasu i nerwów.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
zabiciu jakiegoś demona

Leżę na ziemi. :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
- Witam. Jestem tu nowy. Muszę dostać się do króla.
- Jasne, mogę ci to załatwić. Musisz tylko zabić jakiegoś demona bądź coś w tym rodzaju żeby wszyscy wiedzieli ze nie jesteś zwykłym farmerem.

? :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ale nam się rozmowa rozkręciła :D  

Zabij demona, który zjadł mi 5 grzybów :)  
LOL.

Co do gry, to wygląda naprawdę obiecująco i sam jestem za tym, żeby nie cudowali wstawiając tam super fantasy wieżę na paluszku. Za tym, żeby było jak najwięcej realności, jestem w 100%. Oczywiście można dodać trochę magii i tym podobnych, ale bez przesady. To nie jest Baśniowy świat Bolka i Lolka. Robin mi się podobał, był bardzo grywalny i myślę, że Arcania również taka będzie :D

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=3642.msg51010#msg51010 date=May 15 2009, 02:16 AM\'
Ej panie Sentarion, pokaż mi coś z Twojego moda lub w ogóle z Gothica, co w porównaniu do nędznych domków z Robina nie byłoby nędzne. Zakładam że kto jak kto, ale Ty, przy najdrobniejszej krytyce wspaniałych modeli ze Złotych Wrót, bulwersowałbyś się okropnie. Tak więc bez hipokryzji.

Błagam, nie dławmy się wciąż w tej gothikowej duchocie - nie krytykuj, bo sam nie zrobisz lepiej/na tym samym poziomie. To, że Gothik jest zacofaną w wielu aspektach grą nie oznacza, że praktukujący modding tej gry muszą zniżać się do jej poziomu. Niby offtopic, a jaką gafę można walnąć.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gothic i Robin Hood mają mniej więcej tyle samo lat. Robin mimo wieku nadal prezentuje się bardzo ładnie, a grafika jest miła dla oka. Tego samego o Gothicu powiedzieć nie można. Pan Sentarion raczej poziomem moda nie nadrabia.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Pan Sentarion raczej poziomem moda nie nadrabia.
Ale o co chodzi?  :)

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Gothic i Robin Hood mają mniej więcej tyle samo lat. Robin mimo wieku nadal prezentuje się bardzo ładnie, a grafika jest miła dla oka. Tego samego o Gothicu powiedzieć nie można. Pan Sentarion raczej poziomem moda nie nadrabia.

I dalej brniesz w ten nudny, przejedzony temat - Gothic to, a "..." to... Wkraczamy na grząski grunt moddingowej rzeczywistości jednocześnie przechodząc od abstrakcji do abstrakcji. Po co ktoś w swojej opinii ma ustosunkowywać się do obecnej jedynie duchowo w temacie gry? A teraz po co ma traktować coś, co robi nieodpłatnie, ku własnej przyjemności jako nadrabianie niedoskonałych elementów gry i wyciąganie jej potencjału ponad obecnie panujące normy w moddingu? Kolejna abstrakcja - po co zupełnie przez przypadek musi udowadniać wartość swojej pracy wywołującej pozytywne wrażenia fanów, i której mógłby zazdrościć nie jeden modder. Nie zamierzam oceniać i dalej ciągnąć tej błahej w sumie sprawy, chciałem tylko pokazać, jak mieszanie kompletnie skrajnych tematów w stosunku do innej osoby mija się kompletnie z normami przyzwoitej i owocującej dyskusji, w której przecież każdy chciałby bezstresowo uczestniczyć.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem o co Ci chodzi. Stwierdziłem po prostu wcześniej, że pan Sentarion jest zwykłym hipokrytą, nazywając domy z Robin Hooda nędznymi, a jednocześnie obrażając się za każdym razem, gdy ktokolwiek powie coś takiego na Gothic. To, czy on sobie moduje i czy wkłada w to wysiłek nie ma nic do rzeczy - konsekwentnie obiektywnym trzeba być zawsze i wszędzie. Pewnie byłby nacjonalistą, gdyby wychodził z Internetu.

Mark Twain

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

#151 2009-05-15, 18:02(Ostatnia zmiana: 2009-05-15, 18:02)
Pamiętaj, że każdy ma prawo do swojego zdania i opinii. Moim zdaniem domki z Robin Hooda są nędzne. Po drugie na nikogo się nie obrażam tylko bronię Gothica, a że wy go krytykujecie to już Wasza sprawa. Po trzecie wyluzuj trochę :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ileż razy Ty zawzięcie broniłeś Gothica, gdy tylko ktoś powiedział że jest nędzny... Pamiętaj, że każdy ma prawo do swojego zdania i opinii.

Mark Twain

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Aztek link=topic=3642.msg46679#msg46679 date=Mar 15 2009, 07:21 AM\'
Aha, wypada jeszcze dopowiedzieć że początkowo wątpiłem w SB, ale po zagraniu w RH (zdaje się że z inicjatywy Darka) wiem że nie ma się czego bać :)

No właśnie, będę powtarzał to do premiery. Robin Hood, Desperados, Chicago 1930
Jeśli ktoś uważa, że Arcania będzie Gothiciem 3 (który bądź co bądź był fajny) to niech się przymknie i pogra w powyższe dzieła SP

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Desperados chyba najlepsze od spelbounda, potrafiło wciągnąć na wiele godzin. Jeśli świat rzeczywiście będzie taki jak pokazują artworki,  to może być cholernie ciekawie. Lubie takie klimaty.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Grafika rzeczywiście zaskakuje (pozytywnie). Jeśli uda się zrobić ciekawą fabułę, (w co nie wątpię) to myślę, że szykuje się hicior :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Weźmy pod uwagę, że w G4 nie będzie się grało jak w Desperados czy RH. Trochę inny gatunek i choćby z tego powodu mogą się trochę poślizgnąć, ale zobaczymy, jak będzie.

Chociaż z drugiej strony... Co ja się przejmuje? I tak nie odpalę u siebie G4 :) .

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska\'
:P  ;p  
Jak kiedyś grałem w Gothica 1 (w tym roku żeby nie było), to kolega zapytał, co to za gra. Odpowiedziałem, że Gothic, a on na to: "Taka ładna?! Myślałem, że jest stara i brzydka." Tak więc wszystko jest subiektywne :P

Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska\'
Pewnie byłby nacjonalistą, gdyby wychodził z Internetu.
Dzięki, że mi przypomniałeś, abym się ogolił.  :lol2:  :lol2:  

Teraz bez offtopu :P

Co do grafiki, która ma być w grze... Większość graczy nawet nie stwierdzi, że jest coś podobnego z innej gry niż Gothic...

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

#158 2009-05-18, 01:26(Ostatnia zmiana: 2009-05-18, 12:11)
Wyczytałem dziś na necie że w Arcanii będziemy sterowali "nowym" Bezimiennym a nasz "stary" Bezimienny będzie królem tyranem którego będziemy musieli obalić lub trzymać jego stronę. Wiem że to trochę starsze info na temat tej gry ale chciałbym poznać wasze zdania na ten temat bo mi to jakoś nie pasuje ( już od G3 ) do Gothica
I jeszcze jedno , co myślicie o Gothicu (5? :D  ) w którym powracamy na Khorinis by odbić wyspę z rąk orków :D

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
G4 mi się nie podoba, dlatego, ze nie robi go Piranha Bytes, ale mimo to pewnie go kupię, chyba, że okaże się czymś na poziomie "Zmierzchu Bogów" do G3 (którego nie kupiłem, z powodu niezbyt dobrych komentarzy innych userów). Fabuła, że stary bezimienny jest królem tyranem nie bardzo mi pasuje. Gothic 5 ? Tytuł tak dobrze się sprzedaje, że pewnie zroibą też Gothic 124  ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry