Arcania: A Gothic Tale 202326 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 202326

Odpowiedzi 732

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Ja pierdziele co Ci gracze widzą w tej piranhi szajts... To studio nie jest idealne, widać po poziomie Gothica 3... Zmiana studia to świetne podejscie ze strony Jowoodu

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Arcania: A Gothic Tale
#161 2009-05-18, 22:13(Ostatnia zmiana: 2009-05-18, 22:14)
G4 mi się nie podoba, dlatego, ze nie robi go Piranha Bytes

Bez komentarza ;)

nie lubię czarnych bo są... czarni, no
pogratulować podejścia noi argumentacji. to już nawet nie jest zaścianek, to przedszkole.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Błagam, nie dławmy się wciąż w tej gothikowej duchocie - nie krytykuj, bo sam nie zrobisz lepiej/na tym samym poziomie. To, że Gothik jest zacofaną w wielu aspektach grą nie oznacza, że praktukujący modding tej gry muszą zniżać się do jej poziomu. Niby offtopic, a jaką gafę można walnąć.
Fakt. Jakby można było coś krytykować tylko wtedy jak samemu potrafi się zrobić lepsze, to krytyka by prawie nie istniała. Denne myślenie, kyro.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Buła link=topic=3642.msg51285#msg51285 date=May 19 2009, 11:53 AM\'
Fakt. Jakby można było coś krytykować tylko wtedy jak samemu potrafi się zrobić lepsze, to krytyka by prawie nie istniała. Denne myślenie, kyro.
Nie powiedziałem, że nie może krytykować. Zwróciłem uwagę wyłącznie na to, że on krytykuje RH, zabraniając jednocześnie krytyki Gothica. Nie mówiłem "zrób lepsze". Denne może nie myślenie, ale rozumowanie, drodzy panowie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
"Musi mi pan nazrywać rzepy, żeby wejść wyżej!"

doskonałe  :lol2:

Kazzmir
  • Gość
...można mówić o podobieństwie, gdyż jak widać na porównaniu w zasadzie są to te same obiekty...

skoro to ich dzieło to być może nieprzypadkowo tak to wygląda. wiesz, to co było używane do robin hooda pewnie jest jako model 3d gdzieś w zasobach a to znaczy że żaden problem użyć go do nowej produkcji. nie wiem co w tym złego.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Wiesz Kazzmir, wydaje mi się, że Thoro nie miał na myśli tego jako zarzut, ale taka ,,ciekawostka". Choć może lepiej niech sam się wypowie na ten temat :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Thoro mówi: nie sprzedaje się tego samego konia równocześnie do dwóch stajni...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Berserk link=topic=3642.msg51213#msg51213 date=May 18 2009, 01:26 AM\'
I jeszcze jedno , co myślicie o Gothicu (5? :lol2:  ) w którym powracamy na Khorinis by odbić wyspę z rąk orków ;p
Od dwóch dni zbieram się żeby Ci to powiedzieć:

GIŃ!

:lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Thoro mówi: nie sprzedaje się tego samego konia równocześnie do dwóch stajni...
Bezsensowne porównanie informacji do dobra materialnego, niestety dość powszechne. Konia do dwóch stajni nie sprzedasz, bo konia w przeciwieństwie do informacji nie da się kopiować.

Poza tym idąc tym tropem silnik każdej gry powinien być napisany od zera. Nie należy powtarzać tej samej pracy, to jest marnowanie zasobów.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Idąc tym tropem blizz swojego nowego mmo może oprzeć o materiały z wowa. Gracze będą tym usatysfakcjonowani?
Jak już mówiłem nie mam nic przeciwko używaniu stockom z RH ale jednak pewien niesmak pozostaje, szczególnie że RH a G to dwa oddzielne projekty tworzone dla różnych zleceniodawców do tego w ogromnym odstępie czasowym. To nie jest tak, że coś pozostaje w obrębie serii tak jak w przypadku Fify. Gothic jest oddzielnym produktem i to jednak do czegoś zobowiązuje. Przykładowo nie wiem czy ktoś czułby się zadowolony widząc materiały/modele z Wiedźmina w np. nowym, niezależnym projekcie Redów.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ej Zysk wiesz, ja się z Tobą zgadzam :lol2:

SB jak najbardziej miał prawo wykorzystać swoje stare prace, z jednej strony możemy to uznać za lenistwo, z drugiej przecież może to być Easter Egg dla fanów! :lol2:  Pierwszy lepszy gracz przecież nie dostrzeże podobieństwa, mi i Thorowi udało się odszukać chyba 7 budynków, a pewnie gdyby przyjrzeć się dokładniej mapom, znalazłoby się i więcej. Dla dobra sprawy nawet posklejałem parę screenów i mamy tu całe Nottingham:
http://img36.imageshack.us/img36/9115/nottinhhamr.jpg
Dwa budynki rzucają się w oczy, jak by się dokładniej przyjrzeć pewnie doszłoby coś jeszcze. Więcej budynków jest z York, jeden z Leicester, możliwe że coś z Derby. Zapraszam do zabawy w szukanie ;p

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#172 2009-05-19, 21:21(Ostatnia zmiana: 2009-05-19, 21:21)
Zapraszam do zabawy w szukanie biggrin.gif

Po co, przecież domki z RH są... "nędzne"  :lol2: . Gothicu żyj! Złote Wrota Sezamu, otwórzcie się i ześlijcie gniew Piranii na heretyków niszczących ICH (ich, ich, ich, ich - to straszne że zabrali IM!! :lol2: ) DZIEŁO.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

#173 2009-05-19, 21:51(Ostatnia zmiana: 2009-05-19, 21:55)

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

#174 2009-05-19, 21:59(Ostatnia zmiana: 2009-05-19, 22:00)
Idąc tym tropem blizz swojego nowego mmo może oprzeć o materiały z wowa. Gracze będą tym usatysfakcjonowani?
Oczywiście, jeśli chodzi o kod, to jest to prawie pewne. Tylko gracze osądzą, czy nie przesadzili. Myślę, że jeśli zostanie ponownie użyta chataWieśniaka17b, to nikomu to nie będzie przeszkadzać
dla różnych zleceniodawców
no to tym bardziej, co mi przeszkadza, że materiały zostały już gdzieś użyte, skoro ja i tak widzę je pierwszy raz?

co do nowych screenów, te napisy są po to, żeby gracz się nie pogubił, który pasek jest od czego?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Całkiem ciekawie się prezentuje, jednak mam dziwne wrażenie w kierunku gry "nawalanki" :D  Szkoda, że screeny słabej jakości, ale klimat jakiś jest :)

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Ten mi się tylko screen nie podoba: http://images.gamestar.de/images/idgwpgsgp...00x600_prop.jpg Ta praktycznie jednolita czerwień strasznie jebie po oczach.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No czerwień jak czerwień, ale całkiem ładne skałki.

Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

#178 2009-05-20, 07:38(Ostatnia zmiana: 2009-05-20, 07:38)
Trochę jakby konsolowe, ale mi osobiście podoba się najbardziej ze wszystkich części.

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Trochę jakby konsolowe, ale mi osobiście podoba się najbardziej ze wszystkich części.

Z tego co wiem, są to screeny z wersji na xboxa.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry