Arcania: A Gothic Tale 204276 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 204276

Odpowiedzi 732

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Arcania: A Gothic Tale
#480 2010-09-14, 17:18(Ostatnia zmiana: 2010-09-14, 17:20)
jakoby arcania miała prezentować coś innego?
Przesadzasz, Arcania to po prostu uwstecznienie serii, stąd jego oburzenie. Ponoć nie da się kraść przedmiotów, spać, nie ma żadnej integracji ze światem poza rozmową z NPC i walki z wrogami. Rozwój postaci okrojony do granic możliwości, kiedy i w poprzednim Gothicu nie oferował wcale dużo. Ogółem zapowiada się poniżej oczekiwań, tym bardziej w obliczu tych kosmicznych wymagań gry, których mój pecet nie spełnia.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
To jest chyba gra przewidziana również na konsole więc na dobrą sprawę wcale mnie to nie dziwi. Z resztą, dla mnie wszystkie paseczki, statystyki, ekwipunki rodem z dragon age to i tak już archaizm i staroć wymagający nowego zdefiniowania na miarę obecnych potrzeb i technologii. Wydaje mi się, że po prostu oczekujecie nie wiadomo czego podczas kiedy to arcania nigdy nie była reklamowana intensywnie, ani też zapowiadana jako jakaś wielka rewolucja po której można się spodziewać Buk wie czego. Naprawdę wole już to niż niesamowicie przereklamowany gothic 3 o którym już nawet trzy lata przed premierą pisano pieśni i wiersze, jakim to niby cudem ma być a jak wyszło każdy wie. Od arcanii oczekuje, że będę mógł pograć te przynajmniej dwie godziny bez większego zażenowania, choć przyznam że klasyczne dialogi pisane w stylu ulotek farmaceutycznych oraz cygańskie zadania weselne dobrze nie wróżą. Przy risen wytrzymałem pół godziny.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Zmierzch Bogów przyciąga dialogami, to jego naprawdę mocna strona.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Zkirtaem link=topic=3642.msg111589#msg111589#msg111589#msg111589 date=1284480447
Zmierzch Bogów przyciąga dialogami, to jego naprawdę mocna strona.
jedynym problemem było to, że nie wiesz z kim w końcu gadasz. oddajesz questa w silden, a nagle nawiązuje się z dupy wzięta konwersacja jakobyś rozmawiał ziomem spod gothy.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#484 2010-09-14, 19:54(Ostatnia zmiana: 2010-09-14, 19:55)
Mi się tam Risen technicznie podobał. Problemem była spierdolona magia i żałosna fabuła. =d
A, no i dubbing pożalsięboże.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#485 2010-09-14, 20:48(Ostatnia zmiana: 2010-09-14, 20:50)
To jest chyba gra przewidziana również na konsole więc na dobrą sprawę wcale mnie to nie dziwi. Z resztą, dla mnie wszystkie paseczki, statystyki, ekwipunki rodem z dragon age to i tak już archaizm i staroć wymagający nowego zdefiniowania na miarę obecnych potrzeb i technologii. Wydaje mi się, że po prostu oczekujecie nie wiadomo czego podczas kiedy to arcania nigdy nie była reklamowana intensywnie, ani też zapowiadana jako jakaś wielka rewolucja po której można się spodziewać Buk wie czego.
dragon age byl i na pc'ty, i na xboxy, co nie ustepowalo jego grywalnosci, oblivion rowniez. spieralbym sie co do pierwszego mass effecta, ale mimo wszystko byla to gra z ciekawym uniwersum i jakby nie patrzec wieloma nowatorskimi rozwiazaniami. ale tu nie tylko te aspekty zostaly zakopane. mowilem: chocby mozlwosc wlamywania sie do mieszkan, zasypiania na lozku czy zabierania z chat przedmiotow - to wszystko, badz co badz czynilo gothici grami interaktywnymi i specyficznymi. ponoc i grafika wzgledem wymagan oferuje stosunkowo niewiele, animacje kuleja, a modele npc pozostawiaja wiele do zyczenia: wystarczy spojrzec zreszta na wydane przez cd projekt filmiki promocyjne z polskim dubbem - gra krzaczy niemilosiernie. zadnej innowacji po arcanii sie nie spodziewalem, ale to czysty regres i cos takiego nie powinno miec miejsca. nawet z perspektywy marketingu takie uproszczenia nie wroza dobrze tytulowi.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bla bla bla bla bla, nie ma to jak hejtować grę ze wszystkich sił jeszcze przed jej premierą :lol:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
opieramy się na komentarzu kogoś, kto przed premierą grał

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przynajmniej nie wychwalamy jej pod niebiosa jak to było w przypadku G3.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#489 2010-09-15, 12:49(Ostatnia zmiana: 2010-09-15, 12:50)
opieramy się na komentarzu kogoś, kto przed premierą grał
i zdał rzetelną relacje, więc zamknij dupę.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
więc zamknij dupę.

Zamknij dupę co by to nie było - z wiadomych względów. Dziki ma racje i nie sposób się z tym wszystkim nie zgodzić. Pozostaje jedynie czekać i mieć nadzieję na najwyżej dobrą grą, bo poniżej żałosnego risen upaść się już nie da.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#491 2010-09-15, 15:52(Ostatnia zmiana: 2010-09-15, 15:53)
to co ja takiego napisałem?  :lol: ?

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Cytat: Thoro link=topic=3642.msg111630#msg111630#msg111630#msg111630 date=1284555198
Pozostaje jedynie czekać i mieć nadzieję na najwyżej dobrą grą, bo poniżej żałosnego risen upaść się już nie da.
Uwierz mi Thoro na pewno da się upaść niżej.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#493 2010-09-16, 18:08(Ostatnia zmiana: 2010-09-16, 19:04)
Coś z zupełnie innej beczki:
http://www.download.phx.pl/gothic/arcania/scr/jungle_01.jpg
Czy tylko mi się wydaje, czy, zważywszy na niską rozdzielczość, co poniektóre tekstury są wyjątkowo rozmazane? :ayfkm:
(brak aa też mnie odstrasza, ale skoro mam geforca i nhancera, to to nie będzie wielkim problemem.)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#494 2010-09-24, 01:29(Ostatnia zmiana: 2010-09-24, 01:30)
Ściągnąłem demko. I:

Grafika jest znośna, ale nie robi przesadnie wrażenia a klatkuje trochę mimo dobrego peceta;
Fizyka ogranicza się do ragdolla i grawitacji, a mimo to trzeba instalować physxa;
Walka mimo, że jest prosta, jest całkiem miła;
Gra jest chyba na engine risena - nie wiem czemu, ale takie mam wrażenie;
Menu jest fajne - a przynajmniej nie jest złe;
Fabuła nie opisuje kolesia, który od początku ma przejebane a chwilę później musi ratować świat - to nowość;
W grze są nawiązania do poprzednich części - przykładowo jest mowa o złym i niedobrym robarze trzecim, którym to w zmierzchu bogów chyba (no, chyba, w zmierzchu bogów byly takie dialogi że weź i się domyśl o co chodzi :lol: ) był bohater części poprzednich;
Gra ma pełen support dla Jedynego Słusznego Kontrolera (x360), poza zwalonym użyciem analogowości lewej gałki analogowej (trzeba naprawdę delikatnie przesunąć, żeby postać lazła powoli) jest spoko;

Jutro dopiszę coś więcej. Ogółem nie jest jakoś zajebiście, ale jest ciekawie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Fabuła nie opisuje kolesia, który od początku ma przejebane a chwilę później musi ratować świat - to nowość;
Czyli to nieprawda, że zaczynamy w sielankowej wiosce, w której robimy kilka zadań, po których ta zostaje zmieciona z powierzchni ziemi, a my musimy pomścić nasz lud? Przynajmniej takie były plotki przed premierą. Jeśli jednak faktycznie występuje taka sytuacja to jest to bardzo często pojawiający się schemat, nic nowego. Przepraszam, jest coś nowego. W takiej sytuacji zazwyczaj głównym bohaterem był syn kowala, a nie pasterz. Swoją drogą - wiadomo, kim był ojciec pchero?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#496 2010-09-24, 07:53(Ostatnia zmiana: 2010-09-24, 07:53)
U mnie Arcania działa bezinwazyjnie, aż dziw! Nawet nagrałem gameplay ;p
https://www.youtube.com/watch?v=17dyuCm4Sms

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#497 2010-09-24, 08:25(Ostatnia zmiana: 2010-09-24, 08:28)
Eee... początek jest rzeczywiście sielankowy, ale na razie za dużo nie przeszedłem.

A dziki po prostu ściągnął inne demo, te, które opowiada historię maga, któremu ujebało ręce i nogi, po czym doczepił sobie drewniane żeby nie wyglądało dziwnie i poruszał się swoją magią, latając. A ork w kącie po prostu chciał się przytulić.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#498 2010-09-24, 08:33(Ostatnia zmiana: 2010-09-24, 14:39)
Kurwa no, pograłbym nawet jak tak klatkuje, żeby tylko te durne animacje były.

Kuba90

Kuba90

Użytkownicy
JunityMan
posty226
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • JunityMan

Kuba90

#499 2010-09-24, 09:30(Ostatnia zmiana: 2010-09-24, 10:40)
Daje link do downloadu.
http://www.pcgameshardware.de/aid,746034/Gothic-4-Demo-Download-lokal-bei-PCGH/Rollenspiel-Adventure/Download/
Co myslicie o tym demie jakie są wasze wrażenia ?

[mod=Adanos]Przeniosłem, a raczej scaliłem.[/mod]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry