Prace 3D 1150123 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1150123

Odpowiedzi 3194

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż, nie każdy potrafi robić takie pudełka po butach  :lol2: .

Teraz na serio: Ściągnij Blendera...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Swoją drogą, chciałbym zobaczyć rendery bez Cel-Shadingu...
Z tego co pamiętam w SketchUpie nie ma jako takiego renderu, można tylko screena walnąć.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Eee ja nie bede kasy wydawal.

A co sadzicie o miasteczku?
to jest chociażby darmowy blender, chyba wings3d ew. gmax :lol2:  ....

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Gmax jest przyjemny i prosty

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Ja polecam chociażby Wingsa, może Render 'u tam ładnego nie zrobisz ale same modele robi się tam w miarę wygodnie i dają nawet niezły efekt. Choć jeżeli mierzysz wyżej niż na sam modding gothica to polecam jednak załatwić 3Ds maxa, choć blender też może być niezłym rozwiązaniem.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
elvans używał wingsa, chwalił a teraz rysuje sześciany, cycki i wykręcone kończyny. Zło.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Prace 3D
#507 2009-03-15, 20:56(Ostatnia zmiana: 2009-03-15, 20:57)
to tak:

blender dla mnie zatrudny w obsludze

3Ds MAX nie wiem skąd pobrać trial (blagam , tylko nie autodesk)

Natomiast innych oprocz SketchUP'a nie znam.

A ktoś poda pełną nazwe tego Gmax bo jak wpisuje do wyszukiwarki to nie znajduje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ehh pierwszy wynik w google: http://www.turbosquid.com/gmax

Bardzo podobny do 3d maxa, możesz również spróbować wingsa. Zmień program i będzie dobrze :lol2: .

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Thorus12 aka Ichigo Kurosaki aka Orc aka paladynZiemi\'
blender dla mnie zatrudny w obsludze
Max, myślisz, też będzie taki banalny w obsłudze jak SketchUp? Od tego są tutoriale, by nauczyć się czegoś...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
bynamniej jest bardziej intuicyjny  i przynajmniej ze stawianiem boxów i czajniczków sobie poradzi :lol2: . Widziałeś kiedyś jak wygląda blender?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#511 2009-03-15, 21:40(Ostatnia zmiana: 2009-03-15, 21:48)
Cytat: Thoro\'
Widziałeś kiedyś jak wygląda blender?
Tak, mam Blendera (Nie chcę piracić Max#msgote author=Thoro\']Widziałeś kiedyś jak wygląda blender?[/quote]
Tak, mam Blendera (Nie chcę piracić Maxa). Na początku trochę się wystraszyłem interfejsu (cały pasek różnych przycisków), ale jak się człowiek przyzwyczai, to pracuje się nawet fajnie.

EDIT: Chociaż swoją drogą pudełka do butów / koryta/ piaskownice można robić nawet w Wingsie...

Wiktor Suworow, Akwarium

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
3Ds MAX nie wiem skąd pobrać trial (blagam , tylko nie autodesk)
A co, problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A nie pomyślałeś może po prostu nie zna angielskiego nawet na poziomie kilku prostych słówek typu "download"?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niezła docinka.
Thoro, ty to potrafisz mieszać ludzi z błotem...

Wiktor Suworow, Akwarium

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ale ja nie chciałem nikomu pojechać. Moje prywatne odczucia są takie że Thorus jest po prostu leniwy i podobną opinią co do stopnia skomplikowania programu wyraziłby również o maxie. Skethup to bardzo prosty program jednak niestety co z tym idzie dosyć ograniczony i przeznaczony do konkretnych celów - nie jest to typowa aplikacja 3d. Nie lubię natomiast nieuzasadnionej złośliwości i czepiania przy pierwszej okazji co zrobił Dexter. Być może brak znajomości angielskiego w stopniu minimalnie podstawowym jest takim samym argumentem jak "dysleksja" ale chuj, jest i należy się do tego ustosunkować bo i tacy ludzie się zadażają i nie widzę w tym z resztą żadnego wstydu.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Ale ja nie chciałem nikomu pojechać. Moje prywatne odczucia są takie że Thorus jest po prostu leniwy i podobną opinią co do stopnia skomplikowania programu wyraziłby również o maxie. Skethup to bardzo prosty program jednak niestety co z tym idzie dosyć ograniczony i przeznaczony do konkretnych celów - nie jest to typowa aplikacja 3d. Nie lubię natomiast nieuzasadnionej złośliwości i czepiania przy pierwszej okazji co zrobił Dexter. Być może brak znajomości angielskiego w stopniu minimalnie podstawowym jest takim samym argumentem jak "dysleksja" ale chuj, jest i należy się do tego ustosunkować bo i tacy ludzie się zadażają i nie widzę w tym z resztą żadnego wstydu.
Odnośnie blendera, idźcie mi z tym programem, wings 3d jest o wiele lepszy.
Na blenderze pracowałem w szkole, masochizm, max jest oczywiście 100 razy lepszy, ale jak mówiłem, jest wings 3d i pewnie wiele więcej programów, darmowych programów, do 3d.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Zdunek\'
Na blenderze pracowałem w szkole, masochizm,
Kwestia gustu...

Wiktor Suworow, Akwarium

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Kwestia gustu...
nie powiedziałbym
to jest coś na zasadzie w systemach interface graficzny i terminal tekstowy, dobra są osoby które lubią się bawić komendami, ale w 99% jest to mało wygodne i trudne.
Mnie blender odstraszył przesuwaniem i tworzeniem elementów, czasami stworzy się kilka rzeczy i jest jeden element :lol2:  ale o co chodzi...
ogólnie używanie opcji jest strasznie nieintuicyjne i ogólnie niewygodne...

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
To brzmi tak jak byscie sie wogole bali uzywac jakiegokolwiek programu bo sa za trudne w obsludze.
Jak tak to zostancie przy paincie skoro boicie sie czegos bardziej skomplikowanego...
Posiedzicie w takim maxie na dluzsza mete to sie przyzwyczaicie do tego 'miliona' przyciskow :lol2:

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

0 użytkowników
Do góry