Witam.
Postanowiłem podzielić się z wami swoją opinia na temat tej modyfikacji.
Właśnie ukończyłem grę kilka godzin temu i....
Ukończyłem ją w sumie bez problemów lecz z pomocą konsoli.
Do ostatniego rozdziału gra nie wykazywała problemów z czymkolwiek, jedynie mechanika strzelania z łuku i kuszy jest praktycznie niemożliwa, dopóki nie wbijemy przynajmniej 30% co spowoduje zmianę animacji i tym samym umożliwi nam swobodne korzystanie z broni dystansowej.
Co do tych napotkanych błędów:
1. To tak jak tu już wyżej inni gracze napisali występuje błąd z trollem, gdzie po spotkaniu z nim wywala do pulpitu. Jest na to pewien sposób który ja zastosowałem aby tego uniknąć. Wystarczy gdy troll się pojawi strzelić do niego z broni dystansowej i nie pozwolić mu na to aby zgubił nas z ataku. To uchroni nas przed błędem. Zabijamy trolla, podnosimy z niego kły i skórę.
2. Pojawia się z kratami w świątyni, bo po strzale z broni dystansowej w przycisk, ten po prostu się nie załącza i tym samym nie podnoszą się kraty. Można przez kraty przejść sposobem. Dla wprawionego gracza z gothickiem wystarczy do tej kraty podejść bokiem i jak postać będzie prawie już za nimi bo tak się po jakimś czasie stanie, jak będziemy uparcie szli bokiem. To wtedy odwracamy się plecami do nas i próbujemy iść do tyłu, spowoduje to że w pewnym momencie przenikniemy przez kraty
Albo po prostu odpalamy konsole: b marvin b, i klawiszem K przeskakujemy za kratę.
3. No i chyba najpoważniejszy to ostatni orkowy szaman, który jest nieśmiertelny i nie można go w żadem sposób pokonać. Tu już musimy użyć konsoli. Wywołujemy ja, wciskamy F2 i wpisujemy kill, zaznaczając tym samym wroga wciskamy enter.
To by było na tyle co do błędów uniemożliwiających przejście gry.
Teraz trochę os strony technicznej chcę coś powiedzieć. Bo od początku wydania modyfikacji się sporo zmieniło w kwestii Union, a autor posta widzę, że już nawet nie aktualizuje nic w tym temacie. No więc ja skorzystałem z Union w wersji 1.0i Jest to najnowsza wersja na tą chwilę. Praktycznie sama instalacja nie uległa dużej zmianie, z jedną małą poprawka, ale dość istotną, bo inaczej nie odpalicie gry. Plik pluginn.dll wrzucamy do folderu System/.... Następnie w systempack.ini wyszukujemy linijki PluginList = i dopisujemy nasz. Czyli plugin.dll** Gwiazdki są tu kluczowe ponieważ gra odczyta to jako że ma ładować ten pliczek na samym początku. Reszta idzie już tak jak autor to opisał.
Pakiet skryptowy Ninja w ogóle nie działa z tym modem, ponieważ sam mod już w po części korzysta z tych skryptów.
Korzystając z Uniona można się jak już zapewne wiecie, używać przeróżnych wtyczek. To prawda spora część z nich działa i urozmaica bardzo fajnie grę.
Pozdrawiam.