[G1] Dolina Zombie REMAKE 43446 77

O temacie

Autor OrtegaX

Zaczęty 2.04.2019 roku

Wyświetleń 43446

Odpowiedzi 77

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica

OrtegaX

[G1] Dolina Zombie REMAKE
2019-04-02, 14:08(Ostatnia zmiana: 2019-11-14, 23:18)
Opis:
Kowal Bragus, szanowany obywatel miasta Khorinis. Jego życie było bardzo poukładanie, kochająca żona, dorosła córka. Wydawało by się, że nic nie popsuje jego szczęścia, aż do pewnej nocy. Ktoś podstępem zakradł się do domu Bragusa i zamordował jego rodzinę. Kowal doskonale wiedział kto to zrobił, jednak straż miejska nie miała na to żadnych dowodów. Bragus zemścił się na sprawcy, zamordował go chwilę przed tym gdy ten miał już uciec z miasta. Stało się, Bragus trafił do kolonii karnej, jednak nie spodziewał się on tego, co tam zastanie. Górniczą Dolinę opanowała apokalipsa zombie. Z dnia na dzień ludzie zaczęli zmieniać się w chodzące trupy, niektórzy przeżyli, uciekli, pochowali się po jaskiniach, a najliczniejsza grupa ocalałych w zamku, w Starym Obozie. Nikt do końca nie wie jak to się stało, widziano tylko fale przebłysków i piorunów dochodzących z wieży Nekromanty Xardasa. Może to on jest sprawcą, a może chodzi o coś innego? Czy zdołasz przetrwać? Czy uda ci się na czas zapobiec dalszemu rozwojowi epidemii? Okaże się w Dolinie Zombie.

Cechy modyfikacji:
- Klimatyczna i oryginalna fabuła osadzona w Górniczej Dolinie
- Ponad 20h rozgrywki
- Przerażający, mroczny klimat Kolonii Karnej.
- Około 45 zadań, głównych i pobocznych.
- Masa nowych, zróżnicowanych typów zombie, a także ich wyglądów.
- Nowe przedmioty ( Broń, pancerze, mikstury itd )
- Dubbing
- Wiele zmian w świecie
- Ponad 200 nowych dźwięków ( Dźwięki otoczenia, potworów, przedmiotów etc )
- Nowy soundtrack w kilku miejscach
- Dynamiczna i wciągająca rozgrywka
- 2 Nowe światy
- Nowe modele i textury
- Nowe postaci i dialogi
- Broń drzewcowa i tarcze ( Przy czym walka tarczą nie jest dostępna dla gracza )
- Nowe ciekawe funkcje skryptowe
- Easter Eggi
- I wiele wiele więcej

O zmianach względem wersji 1.5 nawet nie piszę bo tego jest kolosalna ilość.

Screeny:
Spoiler

Więcej screenów:

Filmy:
Spoiler
Wygląd menu i main theme:
https://www.youtube.com/watch?v=43KhFgE1L24

Zatruwanie w modzie:
https://www.youtube.com/watch?v=VrgnYUH7TUM

Dubbing;
https://www.youtube.com/watch?v=JU-O9BMLcGs

Stary Oboz:
https://www.youtube.com/watch?v=M0zl2LEtyKo

Muzyka walki z niego:
https://www.youtube.com/watch?v=WTeu87-d7ZA

Więcej informacji o modzie można znaleźć na mojej stronie:

Planowana premiera moda: grudzien 2019

Kilka słów ode mnie:
Jest to mój największy i prawdopodobnie ostatni projekt. Minęły 2 lata od wydania wersji 1.5, która osiągnęła duży sukces, jednak jak teraz patrzę po czasie, nie był to mod doskonały. Robię remake od dłuższego czasu, bo jak mówiło to już wiele osób, między innymi Gothic1210, modyfikacja ma ogromny potencjał, i chcę to wykorzystać. W moim mniemaniu, dzięki tym umiejętnościom, które nabyłem podczas ostatniego roku ( Ogarnąłem ikarusa, lego i wiele innych rzeczy ) mod może być najlepszym modem Total Conversion do G1 jaki kiedykolwiek powstał, i myślę, że jest duża szansa, żeby to się udało. Zapraszam do pozostawiania rad, opinii itd. OrtegaX.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@OrtegaX jak tak powiedział guru Gothic1210, to pewnie tak musi być. Ale wątpię, że pisał to na serio, bo to zazdrosny osobnik jest  :trollface: :ok:.

Co do modyfikacji - nie grałem w twoje raczej nigdy i raczej też nigdy nie zagram, ale taka rada: Jak chcesz ten dubbing robić (nie wiem jaki był w poprzedniej wersji Doliny Zombie), to ogranicz ilość youtuberów występujących tam do minimum. Czasem ta cisza jest lepsza niż ta beznadziejna gra aktorska, postacie dopasowane na siłę, no chyba, że to sposób na promocję. Co innego jak ktoś faktycznie nadaje się głosowo i aktorsko pod daną postać, a pamiętajac dubbing do tego moda z Jasonem (widziałem gdzieś na youtube) był raczej słaby.

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Jest to pewien sposób na promocję, ale też np taki Robin, według mnie brzmi dobrze, z resztą dubbinguje swoją postać. W wersji 1.5 dubbingu nie było wcale, głosy na razie są dobre, ta prezentacja ma z miesiąc chyba, trochę się zmieniło. A co do "Moda z Jasonem" Dubbing był akurat chwalony, zwłaszcza głównego bohatera. Wiadomo, że każdy będzie miał różne odczucia co do niektórych głosów, ale mod z dubbingiem ( takim, nie tym z MT ) jest o niebo lepszy, i nawet jeżeli w pewnych moemntach dubb będzie słabszy, to przynajmniej ta osoba, która dograła się do moda mogła dołożyć cegiełkę do projektu, a na tym mi bardzo zależy. I nie zapominaj, że to amatorski dubbing :D

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powodzenia OrtegaX i zrób opcje żeby można było powiedzieć Gomezowi że Wrzód jest na Zamku.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wygląda ciekawie ale co ci odbiło żeby do dubbingu brać tego internetowego kastrata, Okiem Fabiana? xD

@OrtegaX jak tak powiedział guru Gothic1210, to pewnie tak musi być. Ale wątpię, że pisał to na serio, bo to zazdrosny osobnik jest  :trollface: :ok:.

Ja bym sie w ogóle nie kierował opiniami takiego płaczliwego gimbusa  :lol2:

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Wygląda ciekawie ale co ci odbiło żeby do dubbingu brać tego internetowego kastrata, Okiem Fabiana? xD
Lubię go, więc pomyślałem, że mu to zaproponuje, o dziwo z chęcią się zgodził więc fajnie xD Przynajmniej nutka kontrowersji będzie, no i nie wyszedł źle jak dla mnie.
@gothic1210 2
Tak, poprawione, Remake zmienia kolosalnie to co było w wersji 1.5, wiele questów wywaliłem lub poprawiłem, nowe są przemyślane i różniące się od innych.

Za jakiś czas postaram się nagrać kolejną prezentację dubbingu, wtedy Fabio ocenisz jego jakość ;)

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

[G1] Dolina Zombie REMAKE
#6 2019-04-02, 18:17(Ostatnia zmiana: 2019-04-02, 20:06)
Jak tam uważasz ale jak chcesz robić poważną prace to lepiej najmuj jakiś normalnych dubbingerów a nie rakowych youtuberów :D

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Grałem w najnowszą wersje na ten moment, podobało mi się, ale mam nadzieję, że wersja "remake" będzie pozbawiona kulfonów językowych, a dialogi jak i wpisy w dzienniku będą bardziej rozbudowane pod względem treści. @OrtegaX

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Oczywiście jest poprawione, do tego też nabrałem doświadczenia. Była to pierwsza rzecz, którą poprawiłem, i dialogi teraz wyglądają dobrze, nie można zarzucić, że są słabe itd. Więc o takie kwestie nie musisz się martwić :)

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Wrzucam kolejne screeny, dziś wieczorem popracuję nad kolejną prezentacją Dubbingu bo będę miał już większość głosów, możliwe, że w niedziele się ona pojawi.
Dodatkowo zadania w pierwszym rozdziale zostały już skończone, zostało jeszcze przetestować i zająć się rozdziałem drugim ( Który też z grubsza jest skończony ) no i walką z bossem.

Spoiler

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie chcę brzmieć jak jakiś podcinacz skrzydeł, bo jestem pewien, że mod będzie świetny, ale... jesteś PEWIEN, że chcesz używać znowu tej lokacji znanej już z Returna i Ciemności Gordotha?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Tak jestem pewien, nie widziałem żadnej innej pasującej do tego co chciałem z tym światem zrobić. Tak poza tym to w Returnie jest wykorzystana każda lokacja jaka powstała do Gothica, więc xD

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie widziałem tam świata z Jaktylu ani ze Złego Snu xD
Ale tak tylko pytałem. Jeśli nie będzie to po prostu długi korytarz jak w CG, to raczej nie będzie to żaden problem.

You didn't grow.
You didn't improve.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po tym jak mod zrobił wielkie boom, teraz wszyscy będą się wzorować Ciemnościami Gordotha :lol:

W każdym razie mam spore nadzieje co do remake'u :P

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie chcę brzmieć jak jakiś podcinacz skrzydeł, bo jestem pewien, że mod będzie świetny, ale... jesteś PEWIEN, że chcesz używać znowu tej lokacji znanej już z Returna i Ciemności Gordotha?

Aż muszę zapytać: Która to lokacja w Returningu 2.0 była? XD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ta ze łzą Adanosa pod pustynią xD

You didn't grow.
You didn't improve.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
O matko, muszę przyznać, że nawet jak coś podbierają to potrafią zrobić niezłą iluzję tego, że jest to ich XD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Po tym jak mod zrobił wielkie boom, teraz wszyscy będą się wzorować Ciemnościami Gordotha :lol:

jedna lokacja z woga i już wzrowanie się CG xDD

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzi mi bardziej o to, że to nie pierwszy mod, którego autor w jakiś sposób czerpie z CG :P

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Zegier

Zegier

Użytkownicy
posty3
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zajebisty modzik, podpisuję się pod tym obiema rękoma

Post połączony: 2019-04-07, 22:24
Chodzi mi bardziej o to, że to nie pierwszy mod, którego autor w jakiś sposób czerpie z CG :P

Ten świat pojawiał się w wielu innych modach, więc idąc tą logiką można by powiedzieć, że w Ciemnościach był zaczerpnięty sztampowy element :P

YouTube: ZEGIER
https://www.youtube.com/watch?v=zegierdegie

Instagram:@zegierr
https://www.instagram.com/zegierr/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry