Mała aktualizacja. Sam mod od początku jest dość trudną modyfikacją, szczególnie na początku, w remaku postanowiłem utrudnić go jeszcze bardziej niż było to w poprzednich wersjach i raczej od tego nie odejdę, wyboru poziomu trudności nie dodam a będę się trzymał tego co jest, oczywiście dla jakiegoś powergamera raczej nie będzie to aż tak trudne. Dzisiaj dodałem coś do balansu. Mianowicie zboostowanie statystyk zombiaków zależne od rozdziału. Np, w pierwszym rozdziale zwykły zombie miał 150 siły i 600 hp, to w 2 rodziale statystyki te zwiększają się do 200 i 900. Jest to celowe, rozwój w modzie jest dość szybki, fabuła zmusiła mnie do tego. Więc, żeby w 2 rozdziale posiadając już w połowie gry najlepszą zbroję w grze nie było aż tak diametralnie łatwiej niż to co było na początku. Więc myślę, że poziom trudności będzie się dzięki temu utrzymywał, a nawet będzie troszkę trudniej bo im dalej w grze jesteśmy tym lepsi przeciwnicy, większa ich ilość itd.
@bogu9821 ;)
Druga rzecz odnośnie 2 rozdziału. Został wprowadzony wątek z orkami. Ale jaki to dokładnie wątek, nie zdradzę
Post połączony: 2019-07-13, 15:21
Dobra, jeszcze jedna rzecz. Skradanie może okazać się bardzo przydatne. Od teraz zombie reagują na gracza podczas skradania tak samo jak ludzie, więc misje typu przynieś coś z zewnętrznego pierscienia zostały z automatu urozmaicone, a także dodam nowy quest, w którym będzie trzeba użyć tej umiejętności aby go wykonać

A i jakby kogoś zainteresowały te odgłosy w tle, to slychać je w całym SO oraz bardzo podobne w lasach.
https://www.youtube.com/watch?v=vwXFzbOELxY