Od razu mówię że nie jest to oferta płatna. Nie wiemy czy projekt zamieni się w coś większego (chociaż mamy takie nadzieje), i robimy go dla nauki i zabawy.
Trochę o nas: Goth i Ja jesteśmy na tym forum od dłuższego czasu; modowaliśmy Gothica wiele lat temu dla własnej przyjemności. Od tamtej pory minęło wiele wiosen. Jesteśmy po studiach (Goth kończy właśnie zaocznie informatykę, a ja skończyłem Games Development w Wielkiej Brytani). Pracujemy w ciągu dnia, więc na projekt zostają tylko wieczory i weekendy. Dodam że pracuje jako programista w firmię Vero, więc coś tam chyba jednak umiem
Trochę o projekcie: Projekt jest czymś w rodzaju grupy narzędzi która ma pozwolić nam w przyszłości stworzyć własnego RPG. Nie tworzymy na ten moment żadnej fabuły, a jedynie mechaniki gry. Mamy już systemy takie jak ekwipunek, podstawowa walka (można zranić i zabić wroga), interakcja z obiektami (wykonywanie animacji jak siadanie na krześle) czy zalążki rutyn dla NPC. Wszystko zahostowane jest na prywatnym serwerze Perforce, który jest zintegrowany z Unity.
Grafika obecnie jest typowo "low-poly", ale jest to robione z tego względu że ani ja, ani Gothim nie jesteśmy dobrymi grafikami; chcielibśmy od tego odejść, i pójśc w coś bardziej realistycznego. O ile radzę sobie z animacjami, i podstawowymi modelami, wolałbym skupić się na programowaniu funkcjonalności.
Potrzebujemy grafików którzy dadzą radę poświęcić kilka godzin tygodniowo na tworzenie modeli takich jak postacie, zwierzęta, zbroje, przedmioty. Zapytacie się dlaczego potrzebujemy grafików skoro nie mamy koncepcji świata? No, postacie ludzi w grze na pewno potrzebne będą, jak na RPG przystało. Chcielibyśmy zacząć też budować jakieś momentum na Twitchu / YT gdzie gamedev jest popularny, a ładna grafika za pewne w tym by pomogła.
Krótki filmik pokazujący podstawowe elementy:
https://www.youtube.com/watch?v=LUDLtRLeiYQ
Zainteresowanych proszę o wiadomość prywatną.