Gothic 2 Alternative 10922 16

O temacie

Autor Seth77

Zaczęty 23.04.2017 roku

Wyświetleń 10922

Odpowiedzi 16

Seth77

Seth77

Użytkownicy
posty24
Propsy28
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wprowadzenie:
Spoiler
Wyspa Khorinis, od zawsze panował na niej spokój, lecz kilka tygodniu temu do portu przycumował statek z tajemniczym kapitanem. Kapitan po opuszczeniu statku od razu został odeskortowany przez strażników do ratusza. W mieście spędził mniej więcej tydzień, codziennie wybierał się na kilka godzin do ratusza. Dzień przed jego zamierzanym wypłynięciem udał się jeszcze w głąb wyspy, twierdząc, że przed wypłynięciem chciałby odwiedzić jeszcze kilka przydrożnych farm. Odkąd opuścił miasto mijały dni, a o tajemniczym kapitanie słuch zaginął. Kilka tygodni później z okolicznych farm przestały przychodzić jakiekolwiek wiadomości. Władze miasta zdecydowały się wysłać oddział zwiadowczy, aby zobaczyć dlaczego farmy nagle straciły kontakt z miastem. Odział złożony z kilku strażników miejskich oraz jednego Paladyna wyruszył jeszcze tego samego dnia. Mijając pierwsze farmy przy drogach oddział nie zauważył niczego dziwnego, lecz idąc dalej w głąb lądu zaczynała panować coraz ciemniejsza atmosfera. Najbardziej jednak w znaki dawały się stworzenia, których nigdy wcześniej nie widziano na wyspie, wydawały się jakieś dziwnie, takie jakby... mroczniejsze. Mimo wielu próśb członków oddziału o zawrócenie do miasta, Kapitan oddziału zdecydował iść dalej w głąb wyspy, ponieważ chciał wykonać swoje zadanie odwiedzenia wszystkich farm. Nadeszła noc, Kapitan rozkazał postój na noc, gdyż według niego podróżowanie nocą przy tych dziwnych stworzeniach graniczyłoby z samobójstwem. Po upływie nocy okazało się, że zaginął jeden strażnik, a atmosfera robiła się coraz straszniejsza. Kapitan oddziału zlekceważył to zniknięcie i ruszyli dalej w głąb lądu, w końcu co złego mogło się stać ? Mimo mrocznych stworzeń grasujących przy drogach farmy wydawały się nietknięte. W końcu nadszedł dzień, który cała wyspa zapamiętała jako początek końca, oddział dotarł do posesji wielkiego właściciela ziemskiego Lorda Arona. Na całej posesji nie było ani jednej żywej duszy. Kapitan zdecydował się wkroczyć wraz z oddziałem do środka posiadłości, lecz tak jak na zewnątrz nigdzie nie było ani jednej żywej duszy. Od początku coś tu nie grało...
Kilka dni później do bram miasta Khorinis przybył jeden z członków oddziału. Wszystko wyglądało normalnie, poza jego ciałem, które z niewiadomych przyczyn było... zielone. Błagał strażników, aby wpuścili go do miasta tłumacząc, że jest ostatnim żywym członkiem oddziału zwiadowczego oraz posiada bardzo ważne informacja, które musi przekazać naczelnikowi. Strażnicy postanowili go przepuścić, lecz nagle do rozmowy wtrącił się pewien Mag Ognia. Oznajmił on, że strażnik nie przejdzie do miasta i kazał mu wracać do swojego Pana. Strażnicy oburzeni zachowaniem maga chcieli się zapytać o co chodzi, gdy nagle ciało strażnika zaczęło się przemieniać. Na początku formowało się w dziwną człekokształtną istotę, lecz gdy transformacja dobiegła końca ich oczom ukazała się demoniczna istota. Wyszeptała tylko jedno zdanie "Kryjcie się w tym swoim mieście, już niedługo na całej wyspie nie będzie ani jednej żywej duszy, a wtedy i wasze miasto upadnie.". Po wypowiedzeniu tego zdania od razu uciekł w stronę lasu... Strażnicy miejscy strzegący bramy, po tej rozmowie stracili przytomność. Po przebudzeniu stracili całkowity kontakt z rzeczywistością. Od tego momentu bramy miasta zostały zamknięte i już nigdy miały się nie otworzyć.
Historia:
Spoiler
Alternative opowiada całkowicie nową Historię związaną ze straszliwą plagą demonów. Wyspa Khorinis, niegdyś wielka przystań portowa, dziś zapomniana przez bogów wyspa. Większość ludzi na wyspie oszalała, lub jest w stanie głębokiej agonii. Ostatnim bastionem ludzkości jest miasto portowe Khorinis, w którym panuje względne bezpieczeństwo.Bramy do miasta zostały zamknięte i już prawdopodobnie nigdy nie zostaną otwarte. Brak wieści z górniczej doliny niepokoi oddziały królewskie przebywające w mieście. Zdesperowani Paladyni wzywają na wyspę Łowców Demonów, którzy mają pomóc w walce ze straszliwą plagą, która rozprzestrzenia się w bardzo szybkim tempie. Po przybyciu Łowcy szybko opuszczają
miasto i udają się w głąb lądu z instrukcjami otrzymanymi od Paladynów. Wyspa niegdyś bardzo dobrze znana przez mieszkańców, dziś jednak jest całkowicie niezbadana, nikt nie wie co czai się na szlakach, ani na dawnych farmach...
Bohater:
Spoiler
W modyfikacji wcielamy się w młodego mężczyznę imieniem Jasper. Od kilku tygodni dręczą go koszmary senne, które zwiastują jego śmierć. Jednak kilka dni temu została mu zesłana wizja, która pokazuje mu jak pozbyć się koszmarów. Okazuje się, że bohater jest nękany przez Mrocznego Boga, który pragnie posiąść jego duszę. Wizja pokazuje, że aby ochronić swoją duszę musi powstrzymać rozprzestrzeniającą się plagę na wyspie. Zdesperowany bohater postanawia podjąć się tego zadania i od razu zaczyna przygotowywać się do opuszczenia miasta. Czy bohater zdoła powstrzymać plagę ? Czy też jego dusza zostanie potępiona i zdobyta przez Mrocznego Boga ? Tego dowiecie się grając w Alternative!
Założenia:
- Całkiem nowa Historia
- Klasyczny układ 3 gildii ( Łowcy Demonów, Paladyni, Druidzi)
- Całkiem odmienione stare zeny (Khorinis, Górnicza Dolina, Jarkendar oraz Dwór Irdorath)
- Nowe tekstury oraz modele
- Nowe zbroje i wyposażenie
- Kilka postaci znanych z serii Gothic, których poznamy z całkiem nowej strony
- Klasyczny podział gry na 6 rozdziałów
- Przerywniki Filmowe
- Nowe potwory
- Nowe animacje
- Nowe sposoby walki (Tarcze)
Screeny:
Spoiler

Alternative korzysta z zasobów modyfikacji ( Lista może jeszcze ulec zmianie) :
- Gothic 2 : Origins
- Gothic 2 NK: Odyssee - Im Auftrag des Königs 2.0
Spoiler
Kilka Informacji:
W końcu nadeszła ważna data dla naszej modyfikacji, a mianowicie zapowiedź. Wstrzymywaliśmy się z tą zapowiedzią już trochę czasu, lecz myślę, że nadszedł już odpowiedni moment. Zapraszam oczywiście do dyskusji w komentarzach oraz do pisania swojej opinii na temat modyfikacji :)
Chcesz się dowiedzieć czegoś więcej ? Chcesz pomóc w tworzeniu tej modyfikacji ? Tak ?
W takim razie zapraszam cię na nasze forum! : http://plomiennadziei.cba.pl

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zapowiada się ciekawie, tylko macie chyba jakieś medium (może to jedna i ta sama osoba, co przysłała wizję głównemu bohaterowi :)?), bo Łowców Demonów i Druidów to ja sobie już od jakiegoś czasu pewne questy pisałem w ramach prywatnego projekciku :D. No nic, pozostaje trzymać kciuki i dać propsa :ok:.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic 2 Alternative
#2 2017-04-23, 17:05(Ostatnia zmiana: 2017-04-23, 17:23)
Fajny pomysł, widać że macie konkretny pomysł na fabułę i ogarniacie w tworzeniu świata, te SS prezentują się całkiem miło,mnie zaciekawiłeś, i zachęciłeś do zagrania :ok:

Teraz tylko nie porzućcie moda jak sporo nowych moderów :F

Jak te światy nie są ich.
Nie, ale zmodyfikowali na swój mod a to też trzeba dobrze zrobić

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Fabuła mnie zaskoczyła, takiego obrotu się nie spodziewałem czytając to ^^.Co do screenów to kilka miejsc pochodzi z Odysei, grałem w Odyseje i znam całe Khorinis.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
i ogarniacie w tworzeniu świata

Teraz tylko nie porzućcie moda jak sporo nowych moderów :F

Jak te światy nie są ich.

Seth77

Seth77

Użytkownicy
posty24
Propsy28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fabuła mnie zaskoczyła, takiego obrotu się nie spodziewałem czytając to ^^.Co do screenów to kilka miejsc pochodzi z Odysei, grałem w Odyseje i znam całe Khorinis.
Dokładnie, tak jak pisałem w zapowiedzi uzyskałem zgodę na użycie ich w swojej modyfikacji :) Oczywiście nie będę robił kopiuj wklej całych światów, większość rzeczy z oryginalnych światów zostanie bardzo zmieniona.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dziwi mnie tylko to, że bohater to niby Jasper, akcja dzieje się alternatywnie (?) do Gothica 2, a mimo to na screenach Bezi a stary obóz wciąż we władaniu Gomeza :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Seth77

Seth77

Użytkownicy
posty24
Propsy28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwi mnie tylko to, że bohater to niby Jasper, akcja dzieje się alternatywnie (?) do Gothica 2, a mimo to na screenach Bezi a stary obóz wciąż we władaniu Gomeza :P
Na screenach jest Bezi, bo tak mi było wygodniej robić screeny,  twarz Jaspera jeszcze nie do końca jest gotowa. Stary Obóz nie jest we władaniu Gomeza ( ani nawet magnatów) przebywają tam głównie cienie oraz strażnicy ,  a także kilka osób z innych obozów. Gothic 2 Alternative opowiada całkiem Alternatywną historię Gothic'a.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Rozumiem, myślałem, że to alternatywa tylko i wyłącznie dla Gothica 2, ale widzę, że to zmienia całą sage :P I w sumie dobrze, powiew świeżości. Propsy :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty271
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Zrób tą przełęcz obok starej kopalni bo inne wejścia do doliny są zwięźle mówiąc chujowe

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Teraz to zachęcająca zapowiedź do współpracy ;)
Nie podoba mi się tylko wykorzystywanie cudzych zenów pomimo pozwolenia... Jestem za tym, żeby robić własne światy i mam nadzieję, że znajdziecie grafika 3d, który podejmie się tego wyzwania ;)
Życzę wam ukończenia modyfikacji ;) Powodzenia :)

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Laren przynajmniej lepsze to niż standardowe Khorinis. Nowy świat to masa pracy i czasu.

Seth77

Seth77

Użytkownicy
posty24
Propsy28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrób tą przełęcz obok starej kopalni bo inne wejścia do doliny są zwięźle mówiąc chujowe
Co do przejścia to myślę, że mamy już dość ciekawą alternatywę co do drogi do GD.
Teraz to zachęcająca zapowiedź do współpracy ;)
Nie podoba mi się tylko wykorzystywanie cudzych zenów pomimo pozwolenia... Jestem za tym, żeby robić własne światy i mam nadzieję, że znajdziecie grafika 3d, który podejmie się tego wyzwania ;)
Życzę wam ukończenia modyfikacji ;) Powodzenia :)
Też bym wolał stworzyć własny świat niż korzystać z cudzych, lecz brak grafika 3d niestety boli. Tak czy inaczej na zmianę światów na nowe już jest za późno, gdyż większość nowych lokacji jest już obvobowana, a także jest już gotowa fabuła pod te światy.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Props ode mnie lecie między innymi za uwielbianych przeze mnie Łowców Demonów :D
A także za oryginalność :)

Leiwark

Leiwark

Użytkownicy
Kapitan Itharu Team
posty228
Propsy38
ProfesjaAktor głosowy
  • Zbanowany
  • Kapitan Itharu Team
Seth dobra robota, a wasze forum ożyło? :)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Bardzo dobrze. Returning też korzystał z wielu innych modów dodając ich światy itd. Nie przeszkadza to kompletnie w graniu a wręcz przeciwnie bo połączyli to tam bardzo dobrze i dziś nie wyobrażam sobie grac w NK bez Returninga bo przynajmniej jest więcej do roboty a i wyzwanie większe. Trzymam za was kciuki próbowałem kiedyś tworzyć zeny do Gothica i to jest katorga istna i czasochłonna. Pozdrawiam

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Seth77

Seth77

Użytkownicy
posty24
Propsy28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Seth dobra robota, a wasze forum ożyło? :)
Forum jest aktualnie w pewnym sensie zamknięte ( nie używamy go jedynie przechowujemy w nim dane w tajnych działach). Samo forum zostanie przeniesione na własny serwer, a domena podpięta pod .pl a potem mamy nadzieję, że użytkownicy będą dość aktywni :)
Co do aktualnych prac, cały czas do przodu. Ostatnio bardzo mało siedziałem przy modyfikacjii, jedyne co robiłem to pracowałem nad fabułą. Reszta ekipy też na majówkę zrobiła sobie wolne, lecz teraz wracamy i zabieramy się do pracy. Co do postępu prac, postaram się raz w miesiącu dodawać post ze screenami oraz informacjami co zostało zmienione/dodane.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry