Ok, to lecimy z tematem
Jeśli chodzi o crpg klasyczne, to polecam w szczególności.
vampire the masquerade bloodlines - w chuuj dobry crpg w klimatach mroku, mimo że starszy to nadal jest to jeden z lepszych crpg, uwierz jak zagrasz i nie będziesz zwracał na takie niedoróbki jak słaba walka wręcz czy grafika, to wsiąkniesz na długo.
Star Wars: Knights of the Old Republic - kolejny genialny crpg, fabuła to jeden z najwięszych atutów tej gry, postacie i questy p. są na wysokim poziomie
Deus Ex 1 - w zasadzie to nie jest cprg ale raczej hybryda crpg i fps. Mimo że nie gralem, to kazdy moj znajomy zachwalał tą grę. Komenty na necie tez mowia za siebie
No i w sumie to sa dla mnie jedne z najlepszych rpg z okresu wlasnie 2000-2005 (cos takiego)
Jest sporo rpg jeszcze, jak chocby jade empire czy neverwinter nights 2 maska zdrajcy, ale narazie ich nie polecalem. Starsze klasyczne crpg tez narazie pominalem
No i ogolnie polecam inne gry z innych gatunkow.
Timeshift jest duzo mniejszym fps, ale gralem w niego i napierdzielalem w niego dlugo
Niedoceniany fps dzieki ktoremu mozesz zatrzymywac, spowalniac oraz cofac czas. Ja tam oceniam go 8/10. Grafika jest bardzo ładna jak na rok wydania a wymagan za duzych nie ma
Half life 1 i 2 - O ile 2 moze ciac, to 1 to jest klasyka fps. Na twoj komp jak znalazl
Jesli chodzi o kampanie strategie to przychodza mi na mysl glownie warcraft 3 i spellforce 1 + dodatki.
Spell force 1 to w zasadzie hybryda rpg + rts strategi, jest naprawde dluga ale zakochalem sie w niej. Jest czasem trudna, ale uczucie jest zajebiste gdy sam przychodzisz do jakiejs krainy i dzieki momumentowi runicznemu rozwalasz cala armie wrogow
Szkoda ze 2 razy save stracilem bo gra jest genialna
Ostatnio tez na uplay byly za darmo gry, splinter cell 1 (skradanka) oraz prince of persia piaski czasu. (gra akcji) Obie te 2 gry wysoko cenie. Prince of persia dusza wojownika i dwa trony moze ciac u ciebie,(2 i 3 czesc serii) wiec piaski czasu mozesz zagrac.
Nie wiem w sumie czy w te gry co wymienilem grales, ale naprawde w kazdą gre warto zagrac kiedys, bo trzyma poziom