Pytania i problemy techniczne 1041237 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1041237

Odpowiedzi 3676

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ten łuk nie wypada ze slokersa tylko musisz oddać zadanie i wtedy go otrzymasz

Hatapon

Hatapon

Użytkownicy
posty159
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można zmienić bindy z klawiatury numerycznej? Bo aktualnie nie posiadam takowej, a bardzo ułatwia takie picie potek, czy uzywanie pochodni

plesiak236

plesiak236

Użytkownicy
posty15
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@BUMCYKAFYSZ Wiem, źle ułożyłem zdanie, lub źle przeczytałeś, quest oddałem, Falk pogadał, quest zniknął z dziennika a łuku jak nie było tak nie ma :)

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@BUMCYKAFYSZ Wiem, źle ułożyłem zdanie, lub źle przeczytałeś, quest oddałem, Falk pogadał, quest zniknął z dziennika a łuku jak nie było tak nie ma :)
Łuk dostajesz dopiero, gdy znajdziesz nowych ludzi do obozu. Czyli Bartoka, Talbina i Gestatha. Bartoka możesz wziąć już w drugim rozdziale. Quest Talbina aktywuje się dopiero w trzecim rozdziale. Co do Gestatha także warto poczekać, ponieważ w trzecim dostajesz od niego questa. Jeśli go zabierzesz do obozu wcześniej, to zadanie przepada.

Problem techniczny ode mnie:

Większości NPC poznikały tekstury ciała. Są tylko puste modele. Da się to naprawić? Nie przeszkadza to rozgrywce, ale wyglądanie bardzo nieestetycznie.

Celechim

Celechim

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy spotkał się ktoś z problemem, że wywalało grę podczas kopania żelaza/złota? Czy jest na to jakiś sposób?

Seggenz

Seggenz

Użytkownicy
posty5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu modyfikacji i spolszczenia, przy próbie zainstalowania Dubbingu do returninga wywala mi taki błąd:

Gdy wybieram polską wersje dubbingu błąd to RET_Sounds_06.vdf a rosyjską to Sounds.vdf, oba pliki mam w folderze DATA, na pewno zaznaczam pełną rusyfikację w instalatorze a pozatym całą instalacje robie dokładnie jak Majes na filmiku, ma ktoś pomysł co może być przczyną? Gothica mam na Steamie jeśli to coś zmienia.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zapisałem gierkę obok Ash'Tara, po wczytaniu automatycznie rozpoczyna się "konwersacja" bez możliwości naciśnięcia czegokolwiek. Jest jakiś sposób, żeby z tego wyjść albo przesunąć jakoś pozycję beziego w plikach?

Uprzedzając - mam inne save'y, ale jednak nie chce mi się znowu bić bosa 75k i 50k hp w zaginionym bracie.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

Tomek9851

Tomek9851

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam pewien problem. Poda mi ktos kod na Xardasa w returning 2.0 bo nie poszedl mi do slonecznego kregu... szedł juz i zagadalem go o szkielet alepha i zostal czyta sobie ksiazke dalej i nie moge naprawic oka innosa

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kod na Xardasa ci tu nie pomoże. Nie możesz save'a wczytać?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tomek9851

Tomek9851

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no gdybym wiedzial ze mi sie tak stanie to bym moze i wczytal ale na trzech pozycjach zapisalem i nie mam save sprzed tej akcji bo od razu poszedlem robic poszukiwaczy u sekoba

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
ukończ questa ze szkieletem alepha

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

wojaker123

wojaker123

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem. A mianowicie brakuje mi jednego z czarnych kryształów pomimo tego, że sprawdziłem już wszystkie ołtarzyki (po 3 razy). Mógłby ktoś podać kod na takowy kryształ?

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem natury technicznej.

Mistrz w 2h... I nagle postać trzyma broń jak totalny lamus (czyli tak, jak na początku). Wszystko było ok, wychodzę z miasta orków do górskiego klanu, atakuję zębacz i patrzę "o chu... jak on to trzyma". Wczytałem, ale teraz się boję, że znowu odwali maniamę.

Z tego co pamiętam to było tak w MT do jedynki. Arcymistrz w 1h lub 2h i wszystko się waliło.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Problem natury technicznej.

Mistrz w 2h... I nagle postać trzyma broń jak totalny lamus (czyli tak, jak na początku). Wszystko było ok, wychodzę z miasta orków do górskiego klanu, atakuję zębacz i patrzę "o chu... jak on to trzyma". Wczytałem, ale teraz się boję, że znowu odwali maniamę.

Z tego co pamiętam to było tak w MT do jedynki. Arcymistrz w 1h lub 2h i wszystko się waliło.
Nawet w podstawce tak jest, raczej tego nie zmienisz.

Jak przesunąć pozycję postaci w skryptach save'a? Zapisałem obok Ash'Tara i bezio automatycznie zaczyna konwersację bez możliwości naciśnięcia czegokolwiek.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej! Mam pytania co do osiągnięć, czy jest możliwość przeczytania/otwarcia osiągnięcia, żeby przekonać się za co je otrzymaliśmy? Czy jedynie mamy je wpisane na listę, ale nie mamy dostępu do informacji za co zostało one przyznane.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Tomek9851 Tu ci pomoze juz tylko chyba GVE

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam poważny problem. Jeśli tylko zbliżę się do dzielnicy rzemieślników w khorinis wywala mnie na pulpit.To nie jest "acces violation".Po prostu dostaje komunikat ze "program Gothic II przestał działać". Za każdym razem.Mogę normalnie chodzić po reszcie świata albo pozostałej części miasta ale gdy tylko spróbuje wejść do dzielnicy rzemieślników GAME OVER.Problem pojawił się po powrocie z Jarkendaru, przedtem wszystko działało perfekcyjnie.

Wczytywanie poprzednich seifów nic nie dało. Odinstalowanie i zainstalowanie gry ponownie również nie pomogło.Boję się ze 60 godzin rozgrywki pójdzie na marne i trzeba będzie  skasować seify.Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jestem  otwarty na propozycje.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można zmienić bindy z klawiatury numerycznej? Bo aktualnie nie posiadam takowej, a bardzo ułatwia takie picie potek, czy uzywanie pochodni
Nie da się. Kup sobie numeryczną na USB. Koszt 10-15zł na allegro.

Problem techniczny ode mnie:
Większości NPC poznikały tekstury ciała. Są tylko puste modele. Da się to naprawić? Nie przeszkadza to rozgrywce, ale wyglądanie bardzo nieestetycznie.

0 użytkowników
Do góry