Pytania i problemy techniczne 1144605 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1144605

Odpowiedzi 3676

Silentius

Silentius

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem za kazdym razem jak chce wejsc do miasta Khorinis wywala mi gre do pulpitu i wyskakuje komunikat program gothic 2 przestal dzialac.Ten problem pojawia sie tylko gdy chce wejsc do miasta co mam robic ?? Prosze o pomoc.

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie działa "bryła lodu" - Bezi w momencie próby użycia zaklęcia nie rusza się, zupełnie nic nie robi i trzeba wciskać esc albo tab, żeby się odbugował.

Często nie działają też zaklęcia przywołania - w podziemiach klasztoru chciałem przywołać szkielet goblina (który tak btw i tak by się na mnie rzucił), żeby odciągnąć Talamona od wejścia, ale Bezi, po aktywowaniu zaklęcia od razu go dezaktywuje (tzn. tak jakby "chował" je z powrotem).

EDIT: Jeśli chodzi o sprawę podziemi to dotyczy nie tylko przywołań, ale broni i zaklęć w ogóle - czegokolwiek Bezi nie spróbuje "wyjąć", od razu chowa. Dopiero po powrocie na powierzchnię wraca to do normy.

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolejny bug - w jaskini z dwoma cieniostworami (pod mostem niedaleko piramid), gdzie rzekomo powinien być ognisty łuk - nie ma go, są tylko strzały.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@kemosabe nie ma czegoś takiego jak ognisty łuk w Returnie, specjalne strzały strzelasz ze zwykłych łuków. A jakiś, całkiem niezły, łuk tam powinien był leżeć.

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Delth w takim razie trzeba poprawić wszystkie materiały dostępne na necie odnośnie zadania "Specjalna broń dla Raffy", np. tu: (pierwszy wynik w google po wpisaniu "gothic returning poradnik") http://thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=13 gdzie wyraźnie ognisty łuk jest wyszczególniony spośród broni, które można Raffie przynieść.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@kemosabe ten poradnik jest z 2013 roku. Dotyczy więc nie tej wersji returninga

[edit] patrząc na Twoje wcześniejsze posty - wszystko wskazuje na to, że grasz w nie tą wersję returninga. Rebalance 2.1 to wciąż wariacja na temat Returninga 1, i http://themodders.org/index.php?board=471.0 to dział dla Ciebie. Ale skoro tu jestem, a Ty masz problemy ze znajdowaniem informacji - ognisty łuk w tamtej wersji został przeniesiony jak mówi pierwszy post pod poradnikiem - "Aktualizacja: Ognisty Łuk w nowej wersji znajduje się w jaskini pomiędzy Słonecznym Kręgiem, a Mrocznym Lasem.".

kemosabe

kemosabe

Użytkownicy
posty20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Delth w porządku, rozumiem w czym problem.

Pierwszy raz zachciałem zagrać w Returning, nie spodziewałem się, że będzie go 10 różnych wersji.
A informacji o przeniesieniu ognistego łuku, którą podałeś, nie potrafię znaleźć. Więc z perspektywy osoby "z zewnątrz", która trafiła na to forum bo chciała po prostu pograć w sławnego Returninga, informacje nie są umieszczone w sposób uporządkowany, lecz rozstrzelone w wielu różnych miejscach, co powoduje, że człowiek już nie wie gdzie czego ma szukać i dlatego też tutaj lądują moje posty, w dziale o problemach.

Cóż, teraz już wiem, że gram nie w tę wersję, dzięki za zwrócenie uwagi.

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Czy wie ktoś jaki jest najczęstszy powód błędu przy zapisywaniu gry .
Notorycznie mi się to zdarza przy 3-4 save.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nieznany?
Mało RAMu, brak 64 bitowego systemu, brak wgranych łatek typu "4GB Patch".

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Apprentice jeśli mam 12 GB RAM to ta latka ma sens ?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nieznany?
A czy dla gry jest różnica czy masz 4gb, czy 12gb, jak sama może domyślnie wykorzystać tylko 2gb?

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozumiem. Dzięki.

Mauro

Mauro

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam , otóż mam problem grałem w Returning 2.0 066 R1 grało i huczało bez zarzutów postanowiłem spróbować nowszej wersji jaką jest Returning 2.0 066 R2 , po instalacji grę wyrzuca z błędem AST.dll NOT LOADED czy ktoś spotkał się z takowym problemem jeżeli tak i go rozwiązał to proszę o pomoc ;)

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mauro
Coś źle zainstalowałeś. Ja miałem ten błąd gdy nie zainstalowała się jedna najnowsza wersja Visual C++.

Mauro

Mauro

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety instalacja najnowszej wersji Visual C++ oraz ponowna instalacja (Gothica oraz Returninga ) nie pomogła czy ma ktoś inny pomysł @Apprentice Dzięki za próbę pomocy ogromny + dla Ciebie.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Całkiem dużo osób miało ten błąd, możesz poszukać w tym temacie innych pomysłów. Instalujesz na pewno wszystko co jest w instalatorze? Której wersji używasz w ogóle?

Mauro

Mauro

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Instaluję wszystko co jest w Rosyjskim instalatorze , wersja to 066 R2 wcześniejsza wersja 066 R1 śmigała bez problemu , spróbuje wyczyścić rejestr i zobaczę czy to coś zmieni.

RiseOne

RiseOne

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zwiększyć zasięg renderowania nie terenu, a obiektów? Bo ludzie mi się pojawiają 20 metrów ode mnie i wgl. A, przy okazji, jak zmniejszyć ilość roślinności? Jestem świadom, że po zwiększeniu renderu będzie mniej FPS'ów, więc trzeba na to jakoś zaradzić.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@RiseOne Na RPGrussia masz łątkę nazwaną NoGrass powinno pomóc trochę z roślinnością.
http://rpgrussia.com/index.php?topic=8669.0

CiastekCS

CiastekCS

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co zrobić? Mam nowicjusza mroku i kiedy wchodze do grobowca za Orlanem mam Ulubiony Kapelusz tylko z ochroną i bez bonusów typu: +50 many i +10int(tak słyszałem). Niektórzy piszą o Kapeluszu Maga tam a ja jego nie mam :( Ktoś nagrywał lets play i miał ten Kapelusz Maga jako nowicjusz mroku...
Patch 1.3.2 Rebalance 2.1v

0 użytkowników
Do góry