Pytania i problemy techniczne 1142167 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142167

Odpowiedzi 3676

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj zainstalować patch V2.
A tutaj masz patch który przywraca starą muzykę http://rpgrussia.com/index.php?topic=8683.0
stwórz sobie konto na forum, i w niebieskim prostokącie pod numer 1 masz patch ściągniesz go klikając w link.

niektóre soundtracki z returna 2.0 sa ok  :D np: soundtrack z gothica 3 na farmie onara pasuje idealnie i jest lepszy niż ten z podstawki  :D nie podoba mi się za to soundtrack który leci podczas eksploracji wyspy korinis? jest jakiś dziwny  :antyprops:

ciekawe jaki jeszcze soundtacki dodali jest gdzieś pełna lista soundtracków z returna 2.0 ? czy leci gdzies vista point z gothica 3

Frozen

Frozen

Użytkownicy
Drugi Thorus
posty29
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Drugi Thorus
ktoś poradzi jak poradzić sobie ze zbugowaną grzywną? gdy chcemy dołączyć do obozu najemników, musimy obić mordy paru najemnikom, mimo jednak że są to pojedynki Lee chce od nas grzywny :X tak samo jest w mieście po pobiciu Moe. Ktoś coś?

udało mi się w miare okiełznać problem, wystarczy po wyzywaniu np do walki takiego Roda odciągnąć go z farmy i walczyć bez świadków, wtedy nie ma żadnych konsekwencji :) może ktoś skorzysta :d

klinik5050

klinik5050

Użytkownicy
posty32
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej,
Potrzebuję zapisu zaraz po wyborze trudności(trudny). Czy mógłby mi ktoś z was takowy udostępnić?(Związane jest to z tym, że nie włącza mi się gra po kliknięciu "New Game").

kuszczyk

kuszczyk

Użytkownicy
posty63
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego po rejestracji na rosyjskiej stronie nie mam dostępu do pobierania? nie mogę nic ściągnąć...

BenShi

BenShi

Użytkownicy
posty13
Propsy14
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Gdyby ktoś potrzebował poradnika jak zainstalować :)
https://www.youtube.com/watch?v=usgELlkkgNg

Zaczek13

Zaczek13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś coś na temat kompatybilności moda z win 10 ? Jeżeli była o tym dyskusja to wybaczcie za spam...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Działa na Win10

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Czołem. Słyszałem, że nie tylko ja mam taki problem, ale gdy opuszczam już zagubioną wyspę włącza się ekran wxzytywania, potem filmik, a potem stoi i dupa... Czy ktoś ma pomysł, jak zacząć 7 rozdział?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
no dobra, zainstalowałem dla sprawdzenia czy będzie gra jakoś chodziła. I mam problem przy starcie, logo jest z modyfikacji a po uruchomieniu pojawia się tło z NK i po chwili gra się wyłącza i dostaje taki błąd http://s5.ifotos.pl/img/Przechwyt_seharqn.jpg

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Czy możliwe jest zmienienie czcionki (gram z patche'em angielskim) w oknach dialogowych ponieważ trochę przeszkadza to w czytaniu?

Zaczek13

Zaczek13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
System packi,player kity zainstalowane, uruchomione jako administrator zgodność na win. xp sp3
Plik VDFS sie zgadza, wszystkie uprawnienia dla wszystkich uzytkownikow tego folderu przyznane
Coś ominąłem, coś przeoczyłem.....? Na jakiego wała ja ściągałem tego win 10...
Menu gry się włączą, wybieram nową grę i po 1-2 sek wywala to
http://zapodaj.net/fe8332e8eb5b3.png.html

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A czy zainstalowałeś wszystko z wymaganego oprogramowania (tam poza wersją raportową i Gothic Starterem są dwie rzeczy jeszcze wymagane) i zrobiłeś to PRZED instalacją moda?

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Zaczek13
Zainstaluj wszystkie aktualizacje systemu.
- DirectX 9.0c
Visual C ++ Redistributable 2005 c SP1 możesz zainstalować wszystkie pakiety( 2005-2008-2010-2012-2013-2015)
- wersja raportowa 2.6.0.0-rev2 (fix)
Może nie działać z integrowanymi kartami graficznymi.
Jeśli nie pomoże to czekaj na nowego ptacha, może on coś w tym zaradzi bo wiem że nie jesteś jedyną osoba która ma problemy z uruchomieniem moda na W10.

Zaczek13

Zaczek13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aktualka systemu (5 gb) i reinstall returninga pomogły, dzięki wielkie. :>

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra wykorzystuje mi jedynie 1GB pamięci RAM (dostępne 3GB) przez co czasami tnie - czym dłużej gram to częściej ścina i pomaga wyjście z gry i ponowne wejście. Można jakoś zwiększyć wykorzystanie pamięci w grze?
PS
Zwiększałem już parametry:
zTexCacheOutTimeMSec=240000
zTexCacheSizeMaxBytes=32000000
zSndCacheOutTimeMSec=10000
zSndCacheSizeMaxBytes=20000000
i dalej jest takie samo wykorzystanie pamięci RAM.

Coś ktoś wie o czymś podobnym?

Nesterio834

Nesterio834

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można powiedzieć że Returning 2.0 chodzi na Windows XP Home E. z Service Pack 3 . Z procesorem Intel Pentium Dual-Core inside 1.73 ghz , 2.00 GB RAM , z zintegrowaną grafiką 128 mb. Szczerze da się grać , ale jak się wyjdzie na świat zewnętrzny to się tnie w chuj xD(80% widocznością i zanikaniem obiektów i z teksturami i modelami na połowę). Ale jestem do takich rzeczy przyzwyczajony xD. Pytanie czy wymagania na stronie niemieckiej nie są zawyżone ? http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1400928-Gothic-2-Returning-v2-0-Stand-Fragen-Antworten

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Gra wykorzystuje mi jedynie 1GB pamięci RAM
To jest stara gra na jeszcze starszym silniku. Nie wykorzystuje całej mocy obecnych sprzętów bo nie była pod nie tworzona, to chyba logiczne.

Zaczek13

Zaczek13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Błąd "Out of memory" wywala podczas gry mimo że zużywa mi jakieś 30% (mam 8gb). Co może być tego powodem ?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

= D

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jeśli ktoś ma problem z ekranem z g2nk i natychmiastowym loadscreenem, z zwykłej dwójki, po uruchomieniu gry znaczy, że podobnie jak u mnie instalka jest zepsuta. Należy otworzyć, najlepiej 7-zipem, instalkę i sprawdzić czy wszystkie pliki z folderu Soft się przerzuciły, u mnie brakowało plików vdf i tych z folderu System... Instalkę samego returniga musicie wypakować i ją również można otworzyć 7-zipem. Po ręcznym przerzuceniu gra działa normalnie.

Spoiler
Oprócz freeza, który przytrafia mi się w losowych momentach

0 użytkowników
Do góry