Dyskusja na temat modyfikacji 839960 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 839960

Odpowiedzi 2122

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Oprócz informacji o jednym bosie, paru questach, pancerzu mistrza zabójców i zablokowanej części śnieżnej lokacji, to nie ma innych informacji. Tym bardziej nie ma potwierdzonej informacji o tych 25%, którzy co poniektórzy próbują wmówić innym. Według mnie będą wycinane nieistotne części, które nie będą miały namacalnego wplywu na rozgrywke. Nie dostaniesz pancerza? Jak mi przykro, ale i tak go nie założysz, bo będziesz w tym momencie miał pewnie jakiś 100 razy lepszy. Kilka questów, które w końcowej fazie wpłynie czy będziesz miał ± 1k expa różnicy. Żadne fabularne questy i itemy nie będą po blokowane, więc na fabułe to wpływu nie będzie miało. Raczej nie powinniśmy mówić o blokowaniu, tylko o udostępnianiu dodatkowych smaczków osobom, które się męczyły i przeszły grę na trudnym poziomie, który jednocześnie bardzo trudny nie będzie. Osobiście z końcowym zdaniem czekam na pełną listę dodatkowej zawartości dla graczy trybu hard.

Staszek

Staszek

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O matko , musiałeś stworzyć nowy temat dla takiej głupoty? Dlaczego się tym tak przejmujesz?
Tak jak napisał @Narkan , rzeczy które zostały by wycięte na najłatwiejszym poziomie trudności , są mało istotne i nie wpływają w większym stopniu na rozgrywkę...Dodam , że tego typu zabieg , Mnie jak i wielu innych Użytkowników tylko motywuję do przejścia gry na najwyższym poziomie trudności.

Banda użytkowników , wskakuje na rosyjskie strony tłumaczą używając translatora dodają kilka swoich przemyśleń i tak powstają plotki... Z których rozpętują się jakieś dziwne burze, tutaj na forum.

Dodam , że szanuję twoje zdanie lecz sądzę ,iż nie masz racji.
Nikt nie jest karany...

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Czy ta ankieta coś zmieni?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Werewolf [Gralem, na zadnym nie ma wycietej specjalnie wartosci tylko po to, aby lepsi gracze mogli sie lansowac. Chujowy argument, pozdrawiam.]

To swoją drogą.

@Zireael Nacisnij bodajze [9] na klawiaturze numerycznej. Gdzieś o tym nawet pisali, bo to popularny błąd.

@Vrona Dokładnie. Mi samemu wycinanie czegokolwiek z gry średnio się podoba, ale cóż - doczytałem (z pomocą translatora, ale jednak), nie rozpaczam. Nawet jeśli będzie brakować Questa czy 2, to będzie co robić przez te 150-200h. :)

Do tego na dniach wyjść ma również DLC zmieniajace wątek główny - mało?

Co do samej dyskusji - to jest problemem współczesnych polskich szkół: Nie uczy się w nich sztuki dyskutowania, rozmawiania, a jedynie "słuchania autorytetów". A potem odróżnij, czy rozmawiasz z napalonym 8-latkiem, gimbusem czy licealistą/studentem... ;p
Ja już dawno znalazłem rozwiązanie na ten problem - poprostu przy każdym poście danego użytkownika powinien być podany jego wiek. W ten sposób od razu byśmy wiedzieli czy warto podejmować dyskusję czy lepiej zawczasu oddzielić się od barachła.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jesli nie, czy przez to gracze nie mają wyrażać swoich opini? Po co w takim razie ludzie hejtują płatne małe dlc, chujową optymalizacje, skoro to nic nie zmieni?

Poza tym - nuż widelec może ktoś z Rosjan to przeczyta, zobaczy, ze wiekszosc jest na nie tak jak u nich i zrezygnują z debilnego pomyslu? :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kilka questów, które w końcowej fazie wpłynie czy będziesz miał ± 1k expa różnicy.
:facepalm:   Wiesz, ja grając w gothica chciałbym jak najwięcej zadań, bo ja i spora część osób nie gra dla lansu i expa, czy statów.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
:facepalm:   Wiesz, ja grając w gothica chciałbym jak najwięcej zadań, bo ja i spora część osób nie gra dla lansu i expa, czy statów.

Rozumiem, że misje typu przynieś 10 skór wilka wykonujesz dla przyjemności i masz psychiczną potrzebe pomocy tym NPC w ich problemach? Współczuje. Misje są po to by zdobywać expa, by wbić jakiś tam lvl czy statystyki.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
widać, że jesteś nowy na tym forum, tu nigdy nie było czegoś takiego jak kultura. jak ci się nie podoba, to możesz stąd poprostu wyjść  i się nie udzielać. napewno większość osób by była zadowolona :)  :lol:

Gratuluje kultury i wychowania, to że większość lubi się obrzucać błotem zamiast prowadzić merytorycznej dyskusji to nie oznacza, że można każdego równać z ziemią. Weź lepiej wyjdź z tego forum, jeśli masz zamiar obrażać innych użytkowników i próbując dyskutować bez podawania odpowiednich argumentów zaniżając poziom forum.

Szkoda, że nie ma tutaj czarnej listy, dzięki której nie musiałbym widzieć posty takich ludzi jak @Allbelcik84 :pokerface:

Co by nie było, że sobie offtopuje :D Ma ktoś jakieś pisane info na temat tego dlc do returninga? Niestety internet nie pozwala na oglądanie  :/

Staszek

Staszek

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie obeszło się bez @Mac Dun , mam dla was świetną propozycję. Nie traktujcie tego jak wycięty  kawałek gry , ale jako dodany hahaha.

Staszek

Staszek

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema co trzeba zrobić by zostać obywatelem rozmawiam z czeladnikami to mnie odganiają proszę o odpowiedz xD
Na początek pogadaj z Rupertem ;p

@Narkan już kiedyś myślałem o takiej opcji , jeszcze zanim założyłem tu konto.
Kilka użytkowników z tego forum powinno mieć oddzielny internet ;p

Staszek

Staszek

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Staszek

[G2] Returning 2.0
#550 2016-01-17, 16:42(Ostatnia zmiana: 2016-01-17, 16:55)
@Allbelcik84  chyba nie do końca załapałeś... I właśnie o to chodzi.. Większość tutaj źle rozumie wypowiedzi innych Użytkowników , przez co powstają kłótnie...

Myślę , że poczuwasz się jako jeden z tych użytkowników , skoro wziąłeś sobie do serca moją uwagę ;p

PS:W nowym patchu zostanie dodany skrót do picia mikstur wytrzymałości.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Rozumiem, że misje typu przynieś 10 skór wilka wykonujesz dla przyjemności i masz psychiczną potrzebe pomocy tym NPC w ich problemach? Współczuje. Misje są po to by zdobywać expa, by wbić jakiś tam lvl czy statystyki.

Tak, wcale nie są dla fabuły :facepalm:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

FelixHermik

FelixHermik

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Narkan Z tego co słyszałem, to ma być to ścieżka fabularna po stronie ciemności. W ten sposób w 3. rozdziale będziesz mógł wybrać, czy zabić smoki (standardowo) - czy też im pomóc.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Z tego co słyszałem, to ma być to ścieżka fabularna po stronie ciemności. W ten sposób w 3. rozdziale będziesz mógł wybrać, czy zabić smoki (standardowo) - czy też im pomóc.

To też słyszałem, ale dowiedziałbym się kto będzie robił dlc, ile im to zajmie, czy już jakieś spojlery odnośnie gry po stronie beliara są i czy jeśli to ci sami co robili r2 to co z modem przenoszącym Gothica 1 do dwójki. Jakikolwiek zarys jak ma to wyglądać.

bestia

bestia

Użytkownicy
posty27
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli wyjdzie DLC to będzie spolszczone?

FelixHermik

FelixHermik

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Narkan A tego nie wiem. W zalinkowanym wcześniej wideo facet mówił coś o 19 stycznia (wtorek). O resztę proponuję zapytać się po angielsku na forum twórców.

@bestia Sądzę, że ekipa spolszczeniowa złośliwie akurat tego jednego elementu nie spolszczy. ;)

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Spoiler
Wie ktoś co jest potrzebne do ulepszania pancerzy? Mam stalowe pręty, kleszcze kowalskie, ale jak podgrzewam stal lub próbuje przekuć pancerz na kowadle to mi wyskakuje, że nie mam odpowiednich składników. Do pancerza Wodnego Krętu jest tylko podgrzany pręt wymagany wg. dialogu i dziennika.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
up, dołączam się do pytania

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Narkan Z tego co słyszałem, to ma być to ścieżka fabularna po stronie ciemności. W ten sposób w 3. rozdziale będziesz mógł wybrać, czy zabić smoki (standardowo) - czy też im pomóc.

Tez o tym słyszałem, i to by było zajebiste, ale dwa ale, po pierwsze, to niech sie twórcy zajmą produktem, który jest teraz i wyszedł niedawno, a nie juz tak daleko w przyszłość wychodzą, a po drugie, troche bym był zmartwiony poziomem tej mrocznej ścieżki, fanowski twór tej ścieżki mógłby dość mocno odstawać od tego, co zrobiły piranie (czyli defaultowej ścieżki), no ale chyba każdy by chciał stanąć tak 100% po stronie Beliara.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Brimstone wcale nie musi mocno odstawać od głownego wątku, kwestia wyobraźni. Można pójść śladem G3 i niech Beliar uzna orków za zdrajców lub też zrobić z nich sojuszników i wtedy można przerobić rozdział zdobywania dowodów na istnienie smoków na przejmowanie kopalni i zamku czy coś.

Następnie gilidie trzeba by odpowiednio przerobić.
-Bractwo, niech dopiszą że w ich głowach siedzi jeszcze fragment woli śniącego i niech smok ożywieniec przejmie nad nimi kontrole.
-Nekromantów zostawić, bo i tak są sługami Beliara.
-Dalej, magowie ognia i wody, niech bohater zostaje poszukiwaczem.
-Strażnicy niech przechodzą w panów cienia podobnie jak Archol.
-Najemników, tu nie mam pomysłu, ale może łowcy orków/najemnik orków?

Siedzibe nekromantów i panów cienia można zrobić współną, coś na wzór SO, np. Dwór Irdorath idealnie się nadaje, chociaż tu byłby problem z swobodnym podróżowaniem. Pozostaje jeszcze kwestia fabuły... Eksterminacja magów ognia by dostać się do trójki arcymagów ognia i walka z nimi byłaby git, chętnie też bym widział walke z Lordem Hagenem, tylko kwestia odpowiedniej scenerii. Odpowiedni scenarzysta i wszystko będzie git.

0 użytkowników
Do góry