Dyskusja na temat modyfikacji 837446 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 837446

Odpowiedzi 2122

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wątpie by kogokolwiek obchodziło, co sobie ruscy myślą

Mentalna gimbaza pełną gębą. Jest stworzony naprawde spory mod z multum nowości, to narzekają że zablokowali im coś na niskim poziomie jednocześnie zarzekają się, że będą grać na hardzie.

Zacznijcie cokolwiek tworzyć i wydawać wtedy zobaczycie, jak hejty wpływają na chęć do pracy i poprawiania błędów. Tworzycie gówno-burze, na temat który i tak nie macie wpływu. Nie podoba się? Idź na forum twórców i im to napisz. Polaczki jak zwykle sądzą, że są pępkiem świata i dla nich wszystko się zmieni. Skoro Tregaze (chyba poprawnie napisałem jego nick  :hmmm: ) nie chce zmienić tego pod naporem użytkowników tamtego forum, to znaczy że ma w tym swój cel i tyle. Nie ma sensu przedstawiać swoich racji na tym forum. Proponuje by @Vrona i inni olewali hejty takich jak @Brimstone czy @Allbelcik84

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Skoro tyle osób, które będą grały na hardzie też uważa, że ten pomysł to kretynizm (polecam forum ruskich), no to chyba coś jest nie tak, prawda? Tak samo, jak bym napisał, że uważam, że muslimy w niemczech to porażka, a ty byś miał ból dupy, że co ja pierdole, przecież po polsce nie biegają i nie gwałcą polek, ta sama logika.
Jest różnica pomiędzy hejtami, a napisaniem twórcą, i to nie przez jedną osobę, że mechanika jaką chcą wprowadzić do swojego moda jest niefajna. Bo jest, i to bardzo, co widać po opiniach community i ankietach. I coś takiego powinno właśnie pozytywnie wpłynąć na chęć poprawienia tego, co community nie lubi. To powinno ich nakłonić nie do usunięcia tej opcji, ale takiego jej poprawienia, że te "hejtujące" osoby będą z tego nawet zadowolone. Jaki ma mieć gość cel w tym? No moim zdaniem goście robiący tego moda robią to głównie dla ludu, i community, które będzie tą gierkę ogrywało, a zbyt widoczna wyjebka na fanów (wiadomo, nie można robić WSZYSTKIEGO co community każe, bo po pierwsze sie nie da, po drugie zawsze ktos bedzie niezadowolony, po trzecie, no to jednak te typki to robią, wiec chca przyjemnosc z tego miec, i zamieszczac swoje pomysly) może im się odbić czkawką.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
O ile itemy mają sens, no bo grasz na trudnym to masz przykoksane itemy w nagrodę. Ale jaki jest sens questów blokowania czy tam wątków? Dla expa? Bitch pls.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dziwi mnie to, że nikt nie wziął pod uwagę tego, że na trudniejszym poziomie otrzymuje się mniej doświadczenia, co jest powodem istnienia większej ilości zadań. Więcej zadań = więcej się nabiegasz i natrudzisz, a zdobyta w ten sposób ilość doświadczenia będzie równa łatwiejszym poziomom.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś tam ktoś pisał, że na łatwym/normalny będzie o 25 % contentu mniej. więc to całkiem dużo.  :)

25%  O_O przecież to 1/4 całego moda to musieli od groma poucinać wszystko co się dało? no to easy i normal sobie już odpuszczę na dobre jak mam stracić tyle dodatkowej zawartości to już wolę cisnąć na hardzie chyba że wypuszcza jakiegoś patcha który usunie to ograniczenie  :antyprops:

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Brimstone

[G2] Returning 2.0
#525 2016-01-16, 23:42(Ostatnia zmiana: 2016-07-08, 12:42)
Ale przecież w Rebalance też się dostawało mniej expa, a przecież nic nie było zablokowane, i dlatego te poziomy trudności były trudniejsze. Idąc twoim tokiem rozumowania, Hard będzie tak samo łatwy jak Easy, bo bedziesz dostawał "wyrównaną" ilość EXP bo są nowe zadania, więc to co napisałeś jest kompletnie bez sensu.

@2x Up, ale tu posty lecą xD

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Coś tam ktoś pisał, że na łatwym/normalny będzie o 25 % contentu mniej. więc to całkiem dużo.  :)
Źródło bo mnie też to ciekawi :V a skoro nie masz źródła to po co pierdolisz głupoty? Ludzie ogarnijcie się żadne wątki fabularne nie są pousuwane ani z łatwego ani z normalnego poziomu trudności jest tylko mniej zadań pobocznych co nie oznacza że wcale jest ich mało. Na poziomie łatwym dostaje się 25kt nauki czyli 1lvl jest jak 2,5lvl'a na poziomie legendarnym więc to chyba oczywiste że nie ma co przesadzać dodatkowo z tym doświadczeniem bo jest już wystarczająco za łatwo. Dodatkowo na legendarnym pojedynki są trudniejsze bo gdy w walce kończy nam się wytrzymałość to spadają nam atrybuty (jesteśmy coraz słabsi) więc pojedynki są bardziej emocjonujące i wymagają od gracza myślenia z czym tutaj u niektórych widzę ciężko.  Oczywiście atrybuty wracają chwile po zregenerowaniu punktów życia i wytrzymałości.

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dal tych którzy chcą pograć na Hardzie "na szybko" i popatrzeć co wycieli ale nie chce im się przechodzić całej gry ani bawić cheat engine niech sobie pobierze console hacker od kurczaka http://themodders.org/index.php?topic=24674.0 :D nie wywala po użyciu kodów. Ale zauważyłem że nie można sobie edytować statystyk bo te się nie zapisują więc jedynym sposobem na pierdolnięcię jest ustawienie edit abilities --> damage --> i wszędzie dać najlepiej 100000. I grac na god mode bo hp też sobie nie zwiększycie. W ten sposób można w miarę szybko posprawdzać co tam wycieli

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co to za płaczki tutaj się zebrały? Wg mnie to świetny pomysł, że część contentu nie jest dostępna na niższych poziomach trudności. Wreszcie poziomy trudności nie różnią się już tylko zadawanymi obrażeniami i będzie motywacja do podejścia jeszcze raz na hardzie. Poza tym oczywiste, że na wyższych poziomach musi być więcej zawartości by gracze mogli sobie poradzić z kolejnymi przeciwnikami. Co nie znaczy, że nagle hard zamieni się w easy.
Sam sobie zagram na normalu i zobaczę co i jak, bo jednak sporo nowych mechanik doszło (wytrzymałość, karma), a w podstawowego Returninga nie grałem.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kilku stałym Gothicowcom/dobry graczom się spodoba. Większość ludzi na ogół Gothica nie śledzi, jak usłyszą o takich pomysłach z serii "robienie z gry olimpiady" to nie dziwię się, że wolą iść na dwór pobiegać w parku niż w lesie koło Khoronis.

Sam byłem nakręcony na tego moda, ale takie pomysły dają jasny sygnał by tego nawet kijem nie dotykać. Jak ktoś chce taki rodzaj zabawy, w porządku. Normalnie rzecz biorąc liczba grających powinna być o wiele niższa, ale jak mniemam spora cześć ludzi zagra przez zwykłe nakręcenie się itp. No cóż...Gothic ;)

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Mam 8gb ramu a odczuwam od czasu do czasu spadek klatek. Ma ktoś podobnie?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

FelixHermik

FelixHermik

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Aż specjalnie się zarejestrowałem, nie mogąc dłużej patrzeć na ten płacz.

Returning 2.0 nie jest tworem komercyjnym, a fanowskim. Jego autorzy nie dostaną za stworzenie go choćby najmniejszego rubelka. A to oznacza, że wcale nie zależy im na zbycie - jak już, to na fanach, którzy będą potrafili docenić ich pracę. Nie chcecie "tykać kijem" i wolicie "pobiegać w parku"? Prosze bardzo, nikt wam w nic nie każe grać.

Kulturalna dyskusja i przedstawienie członkom zespolu tworzącego modyfikację to jedna rzecz, naturalnie jak najbardziej w porządku. Natomiast płacze w wykonaniu mentalnej (lub realnej - kto wie?) podstawówki/gimbazy i nacjonalistyczne wyzwiska pod adresem "ruskich" zasłgują na co najmniej ostrzeżenie.

Nota bene: Specjalnie ze względu na mniej doświadczonych graczy powstały łatwiejsze poziomy trudności, więc nie wiem, z czym macie problem. Zagrajcie sobie w modyfikacje do wspomnianego już wcześniej Stalkera (m.in. Misery), tam macie jedynie trudny (rookie), bardzo trudny (wersja normalna + Dark Mod/Black Alley) i jeszcze trudniejszy (Black Alley + Dark Mod). I nikt nie narzeka, bo nikt nikogo do gry nie zmusza. :)

@Zirael
Niedługo wyjdzie patch, który ma poprawić problemy pod tym kątem. Poza tym nie na samym RAMie komputer chodzi. :)

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Między hard, legendarny i easy, medium jest różnica w contencie i te łatwiejsze poziomy trudności nie posiadają 25% contentu dokładnych zmian i różnic nie podano a tutaj macie temat o tym http://worldofplayers.ru/threads/38946/page-6
Proszę to nasz ulubiony kolega Vrona napisał , że będzie 25% mniej contentu na easy i normal , a potem prez kolejne 10 stron miał ból dupy , ze innym sie nie podoba to że coś wycięto z gry , a sami nie wiemy co. Ale chwila wcześniej sam napisał , że nie będzie 1/4 gry na niższych poziomach ...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zagrajcie sobie w modyfikacje do wspomnianego już wcześniej Stalkera (m.in. Misery), tam macie jedynie trudny (rookie), bardzo trudny (wersja normalna + Dark Mod/Black Alley) i jeszcze trudniejszy (Black Alley + Dark Mod).

Gralem, na zadnym nie ma wycietej specjalnie wartosci tylko po to, aby lepsi gracze mogli sie lansowac. Chujowy argument, pozdrawiam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
@FelixHermik Dzięki

Jeszcze coś, czy komuś dzieje się tak, że po tym jak ginie bezimienny, nie można włączyć menu gry (ESC).
No i jeszcze po wczytaniu wywala na pulpit i wyskakuje violation. Przyznam, że jak rozpoczynałem grę to nie było takich problemów.

PS. Nie usunąłem starych zapisów z oryginalnego Gothica, może to być przyczyną?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@hardom Sam sobie pocisnąłeś, nie mam bólu dupy że wam się coś nie podoba. Mam ból dupy że jest tu tylu idiotów, którzy płaczą bo brakuje czegoś o czym niewiedzą i gdyby twórcy nie napisali że czegoś niema to żaden z was nawet by o tym nie wiedział. Wymieńcie jedno konkretne zadanie, które zostało wycięte nad którym tak płaczecie(pomijając te 5 rzeczy, które ja wam wymieniłem).
@FelixHermik
Coś takiego jak "Kulturalna dyskusja" przy poziomie tych osób jest niemożliwe, oni zamiast wyrazić swoją opinie, pójść na forum ruskie poczytać sobie o stanowisku twórców, gdzie wszystko wyjaśnili dlaczego jest tak nie inaczej ale co najważniejsze do podjęcia takiej dyskusji należy posiadać jakieś argumenty a w tym wypadku doświadczenie z gry na łatwym i trudnym by porównać co jest a czego niema. Wtedy dyskusja była by właściwa, teraz to tylko
domniemania i mocherOwskie "OLA BOGA WYCIELI 25% CONTENTU AAAAAAAAAA".
ps. JESTEM CIEKAW czy któryś z nich zna znaczenie słowa"content"

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema co trzeba zrobić by zostać obywatelem rozmawiam z czeladnikami to mnie odganiają proszę o odpowiedz xD

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Arik pogadaj z Pablo a potem wykonaj zadania u kilku ludzi z portu np. Lehmar, Halvor, Ignaz, Gravella .

FelixHermik

FelixHermik

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Werewolf [Gralem, na zadnym nie ma wycietej specjalnie wartosci tylko po to, aby lepsi gracze mogli sie lansowac. Chujowy argument, pozdrawiam.]

To swoją drogą.

@Zireael Nacisnij bodajze [9] na klawiaturze numerycznej. Gdzieś o tym nawet pisali, bo to popularny błąd.

@Vrona Dokładnie. Mi samemu wycinanie czegokolwiek z gry średnio się podoba, ale cóż - doczytałem (z pomocą translatora, ale jednak), nie rozpaczam. Nawet jeśli będzie brakować Questa czy 2, to będzie co robić przez te 150-200h. :)

Do tego na dniach wyjść ma również DLC zmieniajace wątek główny - mało?

Co do samej dyskusji - to jest problemem współczesnych polskich szkół: Nie uczy się w nich sztuki dyskutowania, rozmawiania, a jedynie "słuchania autorytetów". A potem odróżnij, czy rozmawiasz z napalonym 8-latkiem, gimbusem czy licealistą/studentem... ;p

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Krytyka
#539 2016-01-17, 12:08(Ostatnia zmiana: 2016-01-17, 20:26)
Witam. Poniewaz rozgorzala dyskusja w innym temacie, ktory tego nie dotyczy, a jest nowy dzial, postanowilem zadać to pytanie.

PRZEDE WSZYSTKIM - licze na obiektywną i kulturalną dyskusje. Osoby pokroju albelcika ktory wyzywa od szmaciarzy - prosi sie usilnie wypierdalać. A już na pewno proszę nie obrażać Rosjan których tu na forum nie ma - chcecie obgadywac za plecami? Idzcie na rosyjskie forum i tam przedstawcie swoje epitety w stosunku do nich.

Uważam, że wycinanie contentu jest bardzo nie w porządku, szczegolnie wobec slabszych graczy. Nie wszyscy mają czas i chęci aby męczyć sie np. z wilkiem, wczytywać co chwile przy śmierci, a wzamian karze sie tego gracza usunieciem zadań. O ile usuniecie jakiegoś bossa czy zwierzat to rozumiem, to na pewno tez wkurwia mnie usuwanie broni czy pancerzy - szczegolnie gildyjnych, mówie tu u pancerzu mistrza zabójców ktory powinnismy dostać po jego zabiciu, a ktorego nie dostaniemy na nizszych poziomach. Mnie akurat to nie tyka bo od razu wlacze najwyzszy poziom trudnosci, jednak jest to bardzo bezsensowne zachowanie.

U naszych słowianskich braci Rosjan także widać w tej sprawie przeważajacy rozsądek - wszak jest u nich ankieta w której przeważającą iloscią głosów wygrywa opcja, że wycinanie kontentu nie jest okej. Tym mocniejszy jest to rozsądek, bo gracze którzy zamierzają grać na trudnym także tak uważają.

I od razu zaznaczam, aby nie kierowac w stosunku do Simena jakiś tekstów typu ,,Simen, nie blokujcie contentu, poprawcie to i tamto" ponieważ Simen nic nie poprawia, jeno to co dostanie przetłumaczy.

Pozdrawiam i zapraszam do KULTURALNEJ dyskusji.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry