Dyskusja na temat modyfikacji 840138 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 840138

Odpowiedzi 2122

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Niemy Trudny jest trudnijeszy. A różnic w contecie nie znamy ponieważ nikt ich nie ujawnił jest tylko podanych 5 przykładów i więcej pewnie nie podadzą, trzeba to odkryć samemu.

Najlepsze będzie jak okaże się że nas trolują :D

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mogli by dać tylko jeden poziom trudności, jak chcą zmusić gracza do zagrania na najtrudniejszym. :pokerface:

= D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jak wyjdzie spolszczenie to spróbuje przejść moda na trudnym... Grałem juz w wiele modów na trudnym poziomie trudności i zazwyczaj udało mi się je przejść bez kodów (chyba ze jakiś wstrętny bug się znalazł) Nie rozumiem podejścia ludzi Którzy uważają że jak autor doda coś od siebie ciężkiego to jest durny... Należy pamiętać że returning 2.0 powstawal (poprawić jak się mylę)  od 2010 i pakiety które w nich zostały wykorzystane nie każdy ogarnie. @Allbelcik84  pamiętasz chyba ze w rebalance jeśli wybrałeś "Kompletniy banał "to Xardas cie wysmial. Najbardziej czego się obawiam na Trudnym to ilość PN oraz różnice w otrzymanych PD.
Spoiler
Ktoś może mi powiedzieć gdzie jest ta pustynia? [/spoiler ] Dodam jeszcze ze podstawowy g2 był bardzo łatwy i przez to Rosjanie zapewne chcieli go uczynić trudniejszym...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Śmieszą mnie te narzekania. Poprzedni returninig był prościutki nawet na najtrudniejszym poziomie. Gra przestawała być wyzwaniem już od 2 rozdziału. Wszystko było tylko kwestią czasu jaki należało poświęcić rozgrywce. Mam nadzieję, że 2.0 coś zmienia w tym względzie.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Śmieszą mnie te narzekania. Poprzedni returninig był prościutki nawet na najtrudniejszym poziomie. Gra przestawała być wyzwaniem już od 2 rozdziału. Wszystko było tylko kwestią czasu jaki należało poświęcić rozgrywce. Mam nadzieję, że 2.0 coś zmienia w tym względzie.
Masz rację 2 rozdział Uriziel i koniec gry... A co do balansu 2.0 to ktoś pisał że nawet w 7 rozdziale jacyś wrogowie będą nam dawać się we znaki....

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ja tam grałem bez używania magicznych broni i mi się odechciało z braku wyzwań.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Aha, i docenić to ja moge prace naszych tłumaczy, a nie jakiejś ruskiej spierdoliny genetycznej, która ma w dupie community i zrobi tak "bo chuj mi sie tak podoba i spierdalać jak coś nie pasuje" a z tego co widzę to taki patałach jest z twórcy tego moda, czy tam innych ruskich kretynów którzy są w "staffie" tam.

A się z Tobą nie zgadzam... Twórca tak zwany przez cb "patalach " on zapewnie najwięcej ze wszystkich umie. Skoro jesteś taki mądry to zrób lepszego moda... Z mieczami które wymagają 1 siły i maja 10000dmg... W tym modzie zostały użyte pakiety których obsługi zapewne byś nie pojął (sam nie ogarniam W 100%) to ze mod ma być trudny to zapewne zostało zaplanowane na tak zwanych "Wrażeniach z pierwszej części moda" ale skoro ty tak uważasz ze jest zbyt durny bo ciężki to SAM zrób lepszego i to z takimi innowacjami!

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Chodziło mi raczej o to, w jaki sposób ten trudny jest cięższy od normalnego. Zwiększone statystyki mobów i mniejsza ilość PN czy coś jeszcze?

EDIT: jakiegoś linka do najnowszego patcha można?  :)

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Maciuś ale ten return 2.0 jest trudniejszy niż Rebalance. oni planują zmiejszyć ilość punktów nauki na Hard, pewnie teraz będzie się od któregoś poziomu dostawało 5 pkt nauki za level ... @SiemaczyS tak się składa, że ja przeszedłem Rebalance ponad 10 razy więc nie pierdol głupot.  :lol2:

= D

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Niemy
Jak tylko patch się pojawi to link też będzie jak na razie patch jest w produkcji a twórcy ciężko pracują by go wydać, musisz trochę poczekać.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Maciuś ale ten return 2.0 jest trudniejszy niż Rebalance. oni planują zmiejszyć ilość punktów nauki na Hard, pewnie teraz będzie się od któregoś poziomu dostawało 5 pkt nauki za level ... @SiemaczyS tak się składa, że ja przeszedłem Rebalance ponad 10 razy więc nie pierdol głupot.  :lol2:

Gdzie mają niby obniżyć? Patrzyłem na changelog:

łatwy - 25
normalny - 20
trudny - 15
legendarny - 10

serio skończcie bredzić

tak się składa, że ja przeszedłem Rebalance ponad 10 razy więc nie pierdol głupot.  :lol2:

na łatwym? xd

Aaaa, no i jak R2.0 na łatwym jest dla Ciebie trudne to ja Ci współczuję.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chodziło mi raczej o to, w jaki sposób ten trudny jest cięższy od normalnego. Zwiększone statystyki mobów i mniejsza ilość PN czy coś jeszcze?

EDIT: jakiegoś linka do najnowszego patcha można?  :)

jedyny patch jaki wyszedł to ten co już link był podawany wiele razy na tym forum  :P niebawem ma wyjść nowy patch naprawiający większość błędów ale jeszcze nie wyszedł  :P co po poziomu trudnego to różnica polega na tym że:
-przeciwnicy są trudniejsi
- mniej pn na poziom na trudnym jest 15 więc i tak uważam że jest to o te 5 za dużo:) powinno być 10 tak jak w podstawowym gothicu
- mniej doświadczenia za przeciwników
i to raczej wszystko

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ale mi to Różnica w rebalance było zawsze 10pn i było dobrze. Jak będzie 10 to będzie git

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

nie wiem czy czytałeś ale w liście zmian które ma wprowadzić nowy patch jest 15PN na hardzie na poziom? no chyba że czegoś nie wiem?

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W takim razie czekam na najnowszego patcha i zaczynam nową grę na trudnym, tym razem pójdę sobie pod dwuręczniaki. :)

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wyjebali to tylko z poziomu easy i medium. na których jest content zablokowany  :lol2:  :lol2: :lol2: :lol2:
na hardzie dalej statystyki nam spadają przy spadku wytrzymałości.

= D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A no to zwracam honor, bez przesady, ja rozumiem, mogę grać nawet na legendarnym, ale serio? utrata atrybutów przez takie gówno, bez jaj.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sentinel

[G2] Returning 2.0
#457 2016-01-16, 00:47(Ostatnia zmiana: 2016-01-16, 00:55)

Post połączony: 2016-01-16, 00:48
Wyjebali to tylko z poziomu easy i medium. na których jest content zablokowany  :lol2:  :lol2: :lol2: :lol2:
na hardzie dalej statystyki nam spadają przy spadku wytrzymałości.

czyli nie zostało jednak usunięte  :antyprops: no to źle bardzo źle  :ayfkm: no to gra na hardzie z tym spadkiem statystyk będzie uciążliwe   :/ świetnie jeśli zagramy na easy i normal nie mamy spadku statystyk ale znowu tracimy przez content a jak zagramy na hardzie to zostaje ten szajs ze spadkiem statystyk  :/  świetnie już widzę że zostanę na razie przy rebalance póki coś się nie zmieni  :/

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja również, nie mam zamiaru się z byle wilkiem napierdalać 37383838 godzin. dzisiaj pograłem trochę w returna i na średnim da się grać.

= D

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja również, nie mam zamiaru się z byle wilkiem napierdalać 37383838 godzin. dzisiaj pograłem trochę w returna i na średnim da się grać.

co z tego jak masz zablokowany dostęp do niektórych zadań i ucięte wątki fabularne :antyprops:

0 użytkowników
Do góry