Dyskusja na temat modyfikacji 838376 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 838376

Odpowiedzi 2122

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Pogadajcie z Simenem, który odpowiedzialny jest za relację PL-RU do spolszczenia R2.0 i warto spróbować, i zrobić tak, żeby przywrócić wątki fabularne i wyjebać w pizdu tą utratę atrybutów, bez sensu, ja rozumiem, że twórcy moda chcieli się popisać, czego to oni nie zrobią itd, szkoda, że kosztem zwykłych graczy.

PS: Mam nadzieję, że twórcy czytają nasze posty i to zmienią, totalny bez sens, powinni zrobić taki poziom w którym jest wszystko, bez żadnych zjebanych ograniczeń.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najpierw obrażacie twórców a teraz chcecie ich prosić :D haha
Czytajcie co wy piszecie ja przedstawiam wam jak to wygląda od strony twórców a wy obrażacie mnie, gdzie wcześniej mówiłem że nie podoba mi się to a później że to decyzja twórców i szanuje ją bo jestem pewien że mieli w niej jakiś cel. Teraz wasza postawa - obrażacie mnie za brak poparcia waszego poglądu w sprawie oraz twórców za to że wprowadzili takie a nie inne zmiany,

Aha, i docenić to ja moge prace naszych tłumaczy, a nie jakiejś ruskiej spierdoliny genetycznej, która ma w dupie community i zrobi tak "bo chuj mi sie tak podoba i spierdalać jak coś nie pasuje" a z tego co widzę to taki patałach jest z twórcy tego moda, czy tam innych ruskich kretynów którzy są w "staffie" tam.
Cytując go piszecie 100% racji? Brawo na pewno wam pomogą.

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po tym co przeczytałem to mam nadzieje ze twórcy jednak tego nie czytaja ^^

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najpierw obrażacie twórców a teraz chcecie ich prosić :D haha
Czytajcie co wy piszecie ja przedstawiam wam jak to wygląda od strony twórców a wy obrażacie mnie, gdzie wcześniej mówiłem że nie podoba mi się to a później że to decyzja twórców i szanuje ją bo jestem pewien że mieli w niej jakiś cel. Teraz wasza postawa - obrażacie mnie za brak poparcia waszego poglądu w sprawie oraz twórców za to że wprowadzili takie a nie inne zmiany,

Aha, i docenić to ja moge prace naszych tłumaczy, a nie jakiejś ruskiej spierdoliny genetycznej, która ma w dupie community i zrobi tak "bo chuj mi sie tak podoba i spierdalać jak coś nie pasuje" a z tego co widzę to taki patałach jest z twórcy tego moda, czy tam innych ruskich kretynów którzy są w "staffie" tam.
Cytując go piszecie 100% racji? Brawo na pewno wam pomogą.

zacznijmy od tego że ja nikogo nie obrażałem :huh: pisałeś mi wcześniej że utrata statystyk to bug i że został usunięty a tu okazuje się co innego  :P jak nie wiesz to nie pisz   :antyprops: do tego nie tylko Polacy narzekają na te absurdy które zostały wprowadzone do returna 2.0, ale również na ruskich forach można poczytac że ludziom te zmiany się nie podobają  :P co do contentu sie nie czepiam ale utraty statystyk i to bezpowrotnie już nie bardzo mi się podoba  :P mody są po to by wracać do gothica i się świetnie bawić a nie wkurzać się co 10-15 minut na jakiś absurd w modzie  :antyprops:

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Po tym co przeczytałem to mam nadzieje ze twórcy jednak tego nie czytaja ^^

Czytają, MaGoth regularnie odwiedza forum i potem omawia co się tu dzieje na rosyjskich forach. Już jedna sytuacja, co go zażenowała była.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Uznałem, że nie będę odpisywał na Wasze posty, ale co mi tam:

A czy ja kurwa gdzieś napisałem, że returning jest za trudny dla mnie na łatwym? xd weż kurwa się nie ośmieszaj. idż kurwa lizać dupe vronie. szmaciarzu.
@Brimstone 100 % racji

Szmaciarzem jesteś co najwyżej jesteś ty, z tym Twoim dołączeniem do ekipy spolszczającej, a potem nagle ze spalonym monitorem  :lol2: :lol2: :lol2: Mimo to chyba dnia nie widziałem, żebyś nie napisał jakiegoś posta. Nie obraziłem Cię, zażartowałem, ale widzę co po niektórzy mają bardzo duży ból dupska. I nie myśl, że nie widziałem edycji twojego posta, lepiej było go zostawić we wcześniejszej formie. Proponuję również założyć z Brimstone kółko wzajemnej adoracji, najlepiej nowe forum z tytułem "Jebać rusków, ale i tak zagramy w ich mody."

Wyjebali to tylko z poziomu easy i medium. na których jest content zablokowany  :lol2:  :lol2: :lol2: :lol2:
na hardzie dalej statystyki nam spadają przy spadku wytrzymałości.

O ile wracają do normy po przywróceniu wytrzymałości (a miały), ja nie widzę problemu :)

Ja również, nie mam zamiaru się z byle wilkiem napierdalać 37383838 godzin. dzisiaj pograłem trochę w returna i na średnim da się grać.

Jeśli mówisz o R2.0 to po raz kolejny nie rozumiem Twoich postów. Piszesz o poziomie trudności R2.0 nie grając w niego. I ty mnie serio nazwałeś szmaciarzem? xD

Pogadajcie z Simenem, który odpowiedzialny jest za relację PL-RU do spolszczenia R2.0 i warto spróbować, i zrobić tak, żeby przywrócić wątki fabularne i wyjebać w pizdu tą utratę atrybutów, bez sensu, ja rozumiem, że twórcy moda chcieli się popisać, czego to oni nie zrobią itd, szkoda, że kosztem zwykłych graczy.

PS: Mam nadzieję, że twórcy czytają nasze posty i to zmienią, totalny bez sens, powinni zrobić taki poziom w którym jest wszystko, bez żadnych zjebanych ograniczeń.

Ja już przedstawiłem swoją opinię na ten temat na gg Werewolfowi. Moim zadaniem jest spolszczyć moda, nie dodawać żadnych zmian ani prosić twórców, by coś zmienili, bo tak chce community. Ja nastawiam się na całą sytuację tak, że Rosjanie zrobią jak chcą, a mi nic do tego.  Chciałbym również zaznaczyć, że jeśli twórcy czytają Wasze posty to wolałbym, żeby tego nie zrobili. Bo widząc jak okropne, rasistowskie rzeczy piszecie tutaj ja na miejscu Rosjan po prostu nie poskładałbym modyfikacji do kupy, także wolę żeby tego nie widzieli.

Vrona, jesteś tak zjebany że to się w pale nie mieści, nie da sie czytać bredni jakie wypisujesz, to jakaś incepcja.
Istnieją ludzie, którzy nie napierdalają 24h w goticzka, maja pracę i inne zajęcia oprócz siedzenia przed kompem i wpierdalania hamburgerów z biedronki, i nie każdemu odpowiada nakurwianie full tryharda na jakiś zjebanych poziomach trudności i umierania co chwile w jakimś singlu.
Ja pierdole, wyznacznik bycia cool u tłustych nerdów to nakurwianie w jak najtrudniejsze gry, nawet jak są absurdalnie niezbalansowane, zbugowane i chuj wi co jeszcze. Ma być trudno i chuj, elo. Nie wiem czy śmiać się czy płakać xD

Mnie poziom twojej wypowiedzi zmusza nad refleksją, czy czasem nie wolałbym tych owych tryharderów, siedzących dwadzieścia cztery godziny przed kompem i jedzących hamburgerów z biedronki, którzy potrafiliby zachować jakiś poziom w dyskusji, nie obrażających innych osób, które po prostu mają inne zdanie na dany temat

Chciałbym również zaznaczyć, że jestem jedyną osobą, która wzięła się za pokierowanie ludźmi w tłumaczeniu, sama tłumaczy(ła) i prowadzi pracę nad korektą. Można by rzec, że jestem osobą, która to wszystko spaja po polskiej stronie Returninga 2.0. Niemniej jednak, zostałem przez Ciebie nazwany już kilka razy śmieciem/"spierdoliną społeczną" i nie wiadomo czym jeszcze. Jeśli moją pracą mam się czuć w ten sposób doceniony, to jakoś się tak nie czuję. Obawiam się, że jeśli coś takiego będę często słyszał to prawdopodobnie zdążę się wcześniej powiesić, aniżeli wydać spolszczenie. :C

A się z Tobą nie zgadzam... Twórca tak zwany przez cb "patalach " on zapewnie najwięcej ze wszystkich umie. Skoro jesteś taki mądry to zrób lepszego moda... Z mieczami które wymagają 1 siły i maja 10000dmg... W tym modzie zostały użyte pakiety których obsługi zapewne byś nie pojął (sam nie ogarniam W 100%) to ze mod ma być trudny to zapewne zostało zaplanowane na tak zwanych "Wrażeniach z pierwszej części moda" ale skoro ty tak uważasz ze jest zbyt durny bo ciężki to SAM zrób lepszego i to z takimi innowacjami!

Jak bardzo go nie lubię, w tym poście zmuszony jestem się z nim zgodzić. Oczywiście nie we wszystkim, bo komentarze typu "zrób lepsze" uważam za bardzo żałosne. Niemniej uważam, że wątpię byś od gościa był mądrzejszy, pomimo faktu nazywania go "kretynem", "patałachem" i raz jeszcze "genetyczną spierdoliną" czy jakoś tak. Wątpię, żebyś potrafił zrobić celownik w Gothic 2, a nawet takie rzeczy jak wytrzymałość. I tu nie chodzi o to, żebyś teraz miał się tego uczyć, tylko o to, że nazywanie go patałachem jest co najmniej nie ma miejscu.

Pisząc tego posta mam też apel do wszystkich: Proszę, zakończcie tutaj swój flame, dlaczego mamy się wzajemnie wyzywać albo po co mamy obrazami w stosunku do Rosjan szczególnie ich zachęcać do tego, by nam w końcu paczki z modem po polsku nie stworzyli? Naprawdę nie ma takiej potrzeby :) Szczególnie chciałbym zaznaczyć, że prawie praktycznie każdy z Was chce zagrać w tego moda lub w niego gra. Dlaczego więc obrażacie Rosjan od patałachów itp, a chcecie w niego grać? Czy to naprawdę przystoi? Zastanowiłbym się na Waszym miejscu, które posty propsujecie i się z nimi zgadzacie, a z którymi naprawdę powinniście :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sentinel
W związku z utratą statystyk, czytałem że tak było i że pierwszy patch to naprawił i faktycznie sam tego nie miałem. Więc napisałem że zostało to naprawione.

Dodam jeszcze od siebie do tego co napisali Simen i AhnBael wyżej chejtujecie coś czego nawet nie znacie bo ilu z was faktycznie zagrało w moda na trudnym? nawet niewicie czego brakuje na poziomie normalnym i łatwym a hejtujecie, dlaczego ?

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sentinel

[G2] Returning 2.0
#467 2016-01-16, 02:15(Ostatnia zmiana: 2016-01-16, 02:21)
@Sentinel
W związku z utratą statystyk, czytałem że tak było i że pierwszy patch to naprawił i faktycznie sam tego nie miałem. Więc napisałem że zostało to naprawione.

Dodam jeszcze od siebie do tego co napisali Simen i AhnBael wyżej chejtujecie coś czego nawet nie znacie bo ilu z was faktycznie zagrało w moda na trudnym? nawet niewicie czego brakuje na poziomie normalnym i łatwym a hejtujecie, dlaczego ?

ja wiem że na łatwym i normalnym zostało to usunięte ale mi chodziło o poziom trudny  :lol: gdyż chce poznać całą fabułę i wszystkie zadania poboczne a żeby tego dokonać muszę zagrać przez ten content na poziomie trudnym  :lol: a na nim utrata statystyk nie została usunięta  :lol:

Simen co do utraty statystyk wcale one nie wracają po uzupełnieniu paska wytrzymałości sam sprawdzałem wcześniej wiele razy nieważne ile biegasz po świecie ile śpisz statystyki nie wracają do poprzedniego stanu  :lol: więc jeśli wiesz to napisz co zrobić by wróciły do poprzedniego stanu bo sen i bieganie po świecie gothica nie pomagają ?
co do braku kultury na tym forum to się zgadzam  :lol: co nie którzy widać brak wychowania  :P polecam też pozmieniać te poprzednie posty bo jak rosjanie to przeczytają a na pewno tak będzie  :D

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sentinel cheat engine i daj sobie 999 wytrzymałości i problem rozwiązany, możesz też jeść dużo niebieskiego bzu oraz zapijać piwem, jest kilka sposobów na poradzenie sobie  z tym problemem.

Co do utraty statystyk zobaczymy na nowy patchu, teraz nie ma co gadać.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sentinel cheat engine i daj sobie 999 wytrzymałości i problem rozwiązany, możesz też jeść dużo niebieskiego bzu oraz zapijać piwem, jest kilka sposobów na poradzenie sobie  z tym problemem.

ta to było by dobre gdybym chciał grać na kodach  :lol: no cóż do spolszczenie jest jeszcze trochę czasu może rosjanie wypuszczą jakiś patch który co nie co pozmienia  :D no ale jak będziemy pisać takie komentarze do naszych wschodnich sąsiadów jak te wcześniej to czarno to widzę  ^^

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Jeśli już ktoś totalnie chce polecieć w chuja to polecam gothichacka i xkilla, linki dostępne na mpcforum. Xkill zabija wszystko, gdy wyciągniemy broń,  a gothichack edytuje atrybuty.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli już ktoś totalnie chce polecieć w chuja to polecam gothichacka i xkilla, linki dostępne na mpcforum. Xkill zabija wszystko, gdy wyciągniemy broń,  a gothichack edytuje atrybuty.

póki co wykorzystałem ten sposób co ktoś pisał tutaj na forum zwiększyłem sobie wytrzymałość do 999 i jest git  :D już nie muszę po każdej walce zaglądać w staty  :lol: pasek wytrzymałości wogóle nie jest potrzebny  :D

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Spamicie tu, najebaliście 36 stron o praktycznie kurwa niczym. Ktoś tu chyba nie rozumie idei spolszczania modyfikacji. Twórcy zjebali czy nie, spolszczenie nie powinno w to ingerować. Jedynie nanieść "poprawki", których twórcy mieliby nie poprawić (chociaż skoro mod dopiero co wyszedł to pewnie poprawią).

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spamicie tu, najebaliście 36 stron o praktycznie kurwa niczym. Ktoś tu chyba nie rozumie idei spolszczania modyfikacji. Twórcy zjebali czy nie, spolszczenie nie powinno w to ingerować. Jedynie nanieść "poprawki", których twórcy mieliby nie poprawić (chociaż skoro mod dopiero co wyszedł to pewnie poprawią).

ktoś tu wcześniej wspominał chyba Simen że aktualnie to jedyny temat o returnie 2.0 :P nigdzie nie pisze że temat odnosi się tylko do spolszczenia  :D ten temat jest ogólnie o returnie 2.0 tutaj się pisze wszystko od informacji o spolszczeniu do wypisywania bugów i błędów w grze  aż po instalacje moda :lol: więc możesz się czepiać jak będzie spam o czymś niedotyczącym returna 2.0  :P nikt nie mówi byś czytał te 36 stron?

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
na trudnym poziomie nadal nie będzie się dodawało hp na lvl? szczerze mówiąc tego najbardziej się boję bo masa punktów nauki i złota będzie musiała na to lecieć kosztem innych umiejętności, no ale cóż trudny poziom z reguły ma być trudny :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

ktoś tu wcześniej wspominał chyba Simen że aktualnie to jedyny temat o returnie 2.0 :P nigdzie nie pisze że temat odnosi się tylko do spolszczenia  :D ten temat jest ogólnie o returnie 2.0 tutaj się pisze wszystko od informacji o spolszczeniu do wypisywania bugów i błędów w grze  aż po instalacje moda :lol: więc możesz się czepiać jak będzie spam o czymś niedotyczącym returna 2.0  :P nikt nie mówi byś czytał te 36 stron?

Akurat ten temat nawet spolszczenia sie nie tyczy tylko ukonczonej juz rosyjskiej modyfikacji Returning 2.0 :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

Maciuś

[G2] Returning 2.0
#476 2016-01-16, 13:51(Ostatnia zmiana: 2016-01-16, 13:57)
na trudnym poziomie nadal nie będzie się dodawało hp na lvl? szczerze mówiąc tego najbardziej się boję bo masa punktów nauki i złota będzie musiała na to lecieć kosztem innych umiejętności, no ale cóż trudny poziom z reguły ma być trudny :D
To już są poprostu żarty co ty tu wypisujesz. No ale jak się gra tak jak nasz rosyjski streamer który przy 68 godzinach gry na 39 lvl postaci ma 135 hp to rzeczywiście może to być pewien problem z przyjemną rozgrywką.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To już są poprostu żarty co ty tu wypisujesz. No ale jak się gra tak jak nasz rosyjski streamer który przy 68 godzinach gry na 39 lvl postaci ma 135 hp to rzeczywiście może to być pewien problem z przyjemną rozgrywką.

nie grałem jeszcze na trudnym dopiero dołączyłem do bractwa ale czy czasem w drugim rozdziale nie ma alternatywnych receptur np: receptura na 2 mikstury życia z 25 polnych/leśnych jagód ? jeśli tego nie ma ani nie ma przy nowym poziomie punktów hp to rzeczywiście może być mały problem zwłaszcza że na hardzie można dostać nieźle w kość od przeciwników :lol2:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mi się dalej nie podoba takie szufladkowanie graczy na gorszych bo są slabsi, dlatego nie jest w porządku że maja mniej zawartości.

Gdyby ktos pogadam z tworca returna o tym.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szufladkowanie? Mi się nie podoba że na olimpiadzie mogą być tylko najlepsi z najlepszych nigdy tego nie zrozumiem dlaczego najsilniejsi, najszybsi itd. wygrywają i mają za to kasę i sławę! dlaczego szufladkują tka ludzi przecież każdy powinien mieć uczciwe szanse i mieć kasę, sławę!

0 użytkowników
Do góry