Hmmm... z większych zmian, to te vobowanie. Jednakże jest to widoczne najbardziej przy wierzy Xardasa tylko wg mnie. 90% kwesti z moda posiada dubb, a warto dodać że bezimiennego dubbinguje ta sama osoba która użyczyła mu głosu w wydaniu Akelli Games (ruski wydawca). Z zmian w questach rzucić się w oczy może to, że teraz mistrzowie nie będą gadać z byle matołem co ledwie przekroczył próg miasta. Nie spoilerując, czeka nas tutaj szereg questów dla najważniejszych "person" w porcie. Na temat innych gildii się nie wypowiem i ich zmian, ponieważ gram strażą. Harad skupuje od nas zardzewiałą broń od teraz. Xardas przeklętą. DODANO GRĘ W KOŚCI. Dosyć fajnie zrobiona i mamy przedstawienie graficzne. Nie jest to może wiedźmin 2, aczkolwiek fajnie to zrobili. Spoilerów z Jarkendaru pominę, aby nie psuć zabawy, zwłaszcza że niektórych rzeczy nie ogarnąłem od razu co się stało (mowa o tym co parę postów temu otagowałem w spoiler). Nie wiem jak w normalnym Returnie + rebalance, ale do gildii myśliwych potrzebujemy 3 skór cieniostwora (można podkraść bandytom hihi) oraz licznika ubitych bestii min. 200. Mamy dziennik gdzie mamy podstawowe info o bohaterze poziom reputacji we frakcjach takich jak gildia zabójców; licznik karmy etc. Jest także menu gdzie możemy ustawić widoczność lub nie dodatkowych el. HUDu takich jak godzina, lokacja, poziom trudności, ilość bełtów, czy liczby przy paskach, oraz tryb filmowy podczas dialogów (troszkę zbugowany, ale działa to na zasadzie pasków na górze i na dole.). Dziennik jak i menu aktywujemy którymś z klawiszy na dole klawiatury (sam odkryłem przypadkowo). W przeciwieństwie do "genialnego" Rebalance występują tutaj tabliczki zwiększające staty