Dyskusja na temat modyfikacji 837559 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 837559

Odpowiedzi 2122

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
z nowych lokacji które póki co spotkałem to kopalnia w tym "skrócie" do górniczej doliny, oraz może i na cheatach, ale kusiło mnie aby sprawdzić miejsce w które ew. było nie dokończone kiedyś za obozem bractwa, teraz jest tam też jakaś kopalnia. Odnośnie stworzeń, to są na pewno króliki, raki etc. widziałem węże. Cała masa wolnych, wytrzymałych aczkolwiek pokojowych ogników. Jeśli chodzi o nowe z natury agresywne stworzenia, to na razie nie kojarzę niczego specjalnie nowego. Jedyne co uważam za głupotę, to pernamentną utratę siły po spadku wytrzymałości. Rozumiem zakwasy, te sprawy, ale szanujmy wysiłek graczy i koszta uiszczone w naukę xD

^^^^^
Odnośnie światów to wątpię w samym Returnie było ich sporo
-Obóz Bractwa
-Fort
-Wieża Mgły
-Miasto Orków
-Dolina Cieni
-Tajemnicza Wyspa
-Etlu
-Świątynia Opiekunów
-Ichna Arena
-wulkan (?)
-stara kopalnia
-zawalona kopalnia
(...)
trochę tego było, a teraz doszły nowe więc, jak 7 to na pewno nowych całkiem

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Trochę późno piszę, ale dlatego, że grałem w niego sporo ostatnimi czasy. Odnośnie awantur sprawdzałem sam i jeśli chodzi o dubb: Wsjo rawno. Podczas instalacji moda całkowita rusyfikacja gry jest opcjonalna. Dialogi nietknięte zostaną z polskim udźwiękowieniem (sprawdzałem osobiście).

@Werewolf Chyba usunęli karme.
Nie gadaj głupot. Karma dalej jest. Klikając w dziennik i dodatkowe ustawienia (któryś z klawiszy koło c, nie pamiętam który). Masz tam Karmę u Innosa i Beliara. Karmę u Beliara się dosyć łatwo nabija a u Innosa traci. Obecnie jako strażnik miejski (mogę iść do górniczej doliny z ukończonym Jarkendarem) mam -7 u Innosa, a 25 u Beliara o.O

Mi tam teraz w sumie wszystko jedno czy będzie spolszczenie czy nie, bo ruski na tyle znam aby grać sam siebja, ale w każdym razie życzę powodzenia autorom spolszczenia, bo naprawdę warto, a nie każdy musi język znać ;)

Wnerwia człowieka tylko stała utrata siły po skończeniu się wytrzymałości.

Spoiler
Tą ucieczką Kruka to mnie zaskoczyli, szkoda. Efektowna, ale szkoda, że nie poszpanuję szponem tak szybko jak kiedyś przydał mi się w dolinie. Z tego co się dowiedziałem na VK to spotkamy go w 4-5 rozdziale jeszcze
Jak wszystko jedno jaki język to może pokusisz się o streaming z komentarzem?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Nie wszystko jeszcze ogarniam w tym modzie do tego aby streamować, ale w razie pytań mogę odpowiedzieć (jeśli sam zrobiłęm to zadanie, bo chcąc nie chcąc niektóre wątki olałem aby iść do Jarkendaru)

Spoiler

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
No ale wystarczy, że zaprezentujesz nowe zmiany i swoją opinie na ich temat.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Hmmm... z większych zmian, to te vobowanie. Jednakże jest to widoczne najbardziej przy wierzy Xardasa tylko wg mnie. 90% kwesti z moda posiada dubb, a warto dodać że bezimiennego dubbinguje ta sama osoba która użyczyła mu głosu w wydaniu Akelli Games (ruski wydawca). Z zmian w questach rzucić się w oczy może to, że teraz mistrzowie nie będą gadać z byle matołem co ledwie przekroczył próg miasta. Nie spoilerując, czeka nas tutaj szereg questów dla najważniejszych "person" w porcie. Na temat innych gildii się nie wypowiem i ich zmian, ponieważ gram strażą. Harad skupuje od nas zardzewiałą broń od teraz. Xardas przeklętą. DODANO GRĘ W KOŚCI. Dosyć fajnie zrobiona i mamy przedstawienie graficzne. Nie jest to może wiedźmin 2, aczkolwiek fajnie to zrobili. Spoilerów z Jarkendaru pominę, aby nie psuć zabawy, zwłaszcza że niektórych rzeczy nie ogarnąłem od razu co się stało (mowa o tym co parę postów temu otagowałem w spoiler). Nie wiem jak w normalnym Returnie + rebalance, ale do gildii myśliwych potrzebujemy 3 skór cieniostwora (można podkraść bandytom hihi) oraz licznika ubitych bestii min. 200. Mamy dziennik gdzie mamy podstawowe info o bohaterze poziom reputacji we frakcjach takich jak gildia zabójców; licznik karmy etc. Jest także menu gdzie możemy ustawić widoczność lub nie dodatkowych el. HUDu takich jak godzina, lokacja, poziom trudności, ilość bełtów, czy liczby przy paskach, oraz tryb filmowy podczas dialogów (troszkę zbugowany, ale działa to na zasadzie pasków na górze i na dole.). Dziennik jak i menu aktywujemy którymś z klawiszy na dole klawiatury (sam odkryłem przypadkowo). W przeciwieństwie do  "genialnego" Rebalance występują tutaj tabliczki zwiększające staty

Spoiler

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Policzyłem światy w plikach R2.0 i w folderach Addon, Newworld, Oldworld, to wyszło mi około 33 światy, nie licząc z folderu World, gdzie były testowe światy. Więc 33 światy to dość duża liczba.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Luk - wyszedł patch, który poprawia spadek statystyk po utracie wytrzymałości na poziomie łatwym i normalnym

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmmm... z większych zmian, to te vobowanie. Jednakże jest to widoczne najbardziej przy wierzy Xardasa tylko wg mnie. 90% kwesti z moda posiada dubb, a warto dodać że bezimiennego dubbinguje ta sama osoba która użyczyła mu głosu w wydaniu Akelli Games (ruski wydawca). Z zmian w questach rzucić się w oczy może to, że teraz mistrzowie nie będą gadać z byle matołem co ledwie przekroczył próg miasta. Nie spoilerując, czeka nas tutaj szereg questów dla najważniejszych "person" w porcie. Na temat innych gildii się nie wypowiem i ich zmian, ponieważ gram strażą. Harad skupuje od nas zardzewiałą broń od teraz. Xardas przeklętą. DODANO GRĘ W KOŚCI. Dosyć fajnie zrobiona i mamy przedstawienie graficzne. Nie jest to może wiedźmin 2, aczkolwiek fajnie to zrobili. Spoilerów z Jarkendaru pominę, aby nie psuć zabawy, zwłaszcza że niektórych rzeczy nie ogarnąłem od razu co się stało (mowa o tym co parę postów temu otagowałem w spoiler). Nie wiem jak w normalnym Returnie + rebalance, ale do gildii myśliwych potrzebujemy 3 skór cieniostwora (można podkraść bandytom hihi) oraz licznika ubitych bestii min. 200. Mamy dziennik gdzie mamy podstawowe info o bohaterze poziom reputacji we frakcjach takich jak gildia zabójców; licznik karmy etc. Jest także menu gdzie możemy ustawić widoczność lub nie dodatkowych el. HUDu takich jak godzina, lokacja, poziom trudności, ilość bełtów, czy liczby przy paskach, oraz tryb filmowy podczas dialogów (troszkę zbugowany, ale działa to na zasadzie pasków na górze i na dole.). Dziennik jak i menu aktywujemy którymś z klawiszy na dole klawiatury (sam odkryłem przypadkowo). W przeciwieństwie do  "genialnego" Rebalance występują tutaj tabliczki zwiększające staty

wymieniłeś sporo ciekawych informacji co jeszcze bardziej sprawia że chce się grac:) odnośnie zadań to jest ich chyba ponad 100 więcej niż rebalance:) a właśnie czy nadal można w 2 rozdziale wykupować receptury na różne mikstury zwiększające staty
co do tabliczek na staty to były one również w rebalance i zwykłym gothicu 2 nk

Post połączony: 2016-01-03, 22:39
Luk - wyszedł patch, który poprawia spadek statystyk po utracie wytrzymałości na poziomie łatwym i normalnym

mógłbyś dać link

Edit: co konkretnie poprawia ten patch

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a to dziwne , mi nie

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
tak swoją drogą, czy tylko mi się wydaje, że czarny goblin niczym się nie różni od jego klasycznego brata, poza siłą?

Spoiler

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No cóż... miały być filmiki pokazujące r2.0 z polskim komentarzem, a jak narazie to mało tego tutaj widać.

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Taka mała ciekawostka: chcecie zwiedzić Górniczą Dolinę lub Fort Azgan? Nic z tego, pierw fabuła potem zwiedzanie, ale jeśli ktoś się uprze i dostanie się tam na kodach, no to przykro mi, gra wywala do menu po 5 sekundach odliczania :p

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
no to że nie da się wejść do GD z włączoną konsolą kodów to było wiadomo wcześniej  :lol:  po zainstalowaniu ponownie patcha przestałem tracić siłę po wyczerpaniu paska wytrzymałości, dobrze że ktoś o tym pomyślał od razu przyjemniej się gra  :D

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Można prosić o te patche na innym źródle niż torenty?  Z góry dziękuje <3

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy ktoś wie czy będą jakieś zmiany w stosunku do zbugowanej walki pięściami?

klinik5050

klinik5050

Użytkownicy
posty32
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kto zajmuje sie tlumaczeniem?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Simen kieruje tym projektem.

marc990

marc990

Użytkownicy
posty3
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niedawno wyszła wersja angielska i także niemiecka z translatora tutaj macie link: http://dierueckkehr.weebly.com/-download.html

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Gdybyśmy razem z ekipą Simena przepuścili tego moda przez translator to byłby gotowy w dzień prermiery : D Fajnie, że przynajmniej zadbali o wersję ANG.

0 użytkowników
Do góry