Gothic 3 świat .zen 13443 50

O temacie

Autor Kogaan

Zaczęty 18.12.2015 roku

Wyświetleń 13443

Odpowiedzi 50

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Witam mam pytanie jak można by było wydobyć świat z g3 i przekształcić go do formatu .zen? Umieściłem tu ten temat bo nie wiedziałem gdzie więc w razie wypadku proszę o przeniesienie tematu.

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Chodzi ci żeby świat g3 który już jest w formacie .ZEN przenieść później do g2?

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Tak  :D

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Tak  :D
Niestety to niewykonalne, jeżeli by było to wykonalne to wiele modów pewnie by tego świata używał.
Jedyny krokiem jest stworzenie świata w blenderze na postawie tego w g3.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
A ja kiedyś na jakimś filmiku POLSKIM gdzie gościu pokazywał jak do g2 dodał zbroje z g3 i to pokazywał na Varancie.

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Zbroje to jeszcze da się przenieść, ale światów już nie. One mają inny format niż zbroje.
A te film co widziałeś to pewnie koleś robił Varant wzorując się na tym z g3.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
A ja kiedyś na jakimś filmiku POLSKIM gdzie gościu pokazywał jak do g2 dodał zbroje z g3 i to pokazywał na Varancie.
Tylko, że ten "Varant" nie pochodził z Gothica 3. A świata z Gothica 3 nie przeniesiesz, bo nikt nie jest w stanie wyobrazić sobie (zwłaszcza ty) jak bardzo ten świat przekracza limit trójkątów Gothica 2 na leciwym silniku jakim jest ZenGin.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
A nie dało by się jakoś wyciągnąć tego świata i jakimś programem go przerobić na jakiś format obsługiwany przez blędera a blęderem go zapisać w formacie .3ds?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dociera do ciebie, że ten świat składa się ze znacznie większej ilości trójkątów, niż silnik Gothica 2 jest w stanie ogarnąć? I ty chcesz żeby ktoś ci pomógł, jak ty nawet nie czytasz ze zrozumieniem... :facepalm: Napiszę specjalnie dla ciebie łopatologicznie: Świat z Gothica 3 zbyt szczegółowy dla Gothica 2. Nie działać. Idź już spać.

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty358
Propsy299
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
A nie dało by się jakoś wyciągnąć tego świata i jakimś programem go przerobić na jakiś format obsługiwany przez blędera a blęderem go zapisać w formacie .3ds?
Oczywiscie :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
W sumie nigdy nie grzebałem w świecie z Gothic 3, a praktycznie każdy model znam, trzeba było by rzucić okiem na ilość trójkątów świata z Gothic 3, dodam też, że zwykły świat w Gothicu 2 ma około 200 000 trójkątów, ale w modzie l'hiver już około 800 000 także nie do końca jest powiedziane, że jest to nie możliwe, co prawda zauważalny byłby spadek FPS, ale nie jest to nie wykonalne. A wracając do filmiku to domyślam się, że chodzi o moje, świat został wykonany na nowo.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
co prawda zauważalny byłby spadek FPS, ale nie jest to nie wykonalne.
Jest limit, który świat z Gothica 3 przekracza i świat po prostu się nie wczyta. Żeby działał, musiałbyś go dzielić na wiele części w programie graficznym, co jest bezsensowne, bo jest to otwarty świat.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Na bank nie ma możliwości wyciągnąć świata z g3, jakby się dało to już by krążył po internetach, bo zawsze można byłoby go podzielić na cześci i porobić przejścia typu khorinis do Górniczej doliny i może akurat wymieściłby się w limitach typu wiecie jak: myrtana to warant to nordmar, a jak nie to jeszcze bardziej pociąć niczym 10 latka której mama nie puściła na koncert bejbera

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
co prawda zauważalny byłby spadek FPS, ale nie jest to nie wykonalne.
Jest limit, który świat z Gothica 3 przekracza i świat po prostu się nie wczyta. Żeby działał, musiałbyś go dzielić na wiele części w programie graficznym, co jest bezsensowne, bo jest to otwarty świat.

Podzielić świat to jest najmniejszy problem.

Toworish, ja uważam, że jeśli świat z G3 nie był by taki bardzo złożony, samo to, że nikomu nie chciało by się texturować tego giganta i podzielić na osobne zeny.

Najlepiej to samemu wymodelować taki świat w low poly, tak jak chcieli w Odysei coś im to nie pykło, ale się starali :D

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Znaczy wiesz, najlepiej byłoby mieć możliwość wczytania go w programie graficznym oteksturowanego, jak te z g2, zostało by tylko podzielenie, przeca z tym dużo pracy nie ma gorzej z vob'owaniem

@up Właściwie to itak bez sensu, g3 na z engin'ie nie zrobisz, a jak chcesz robić moda to najlepiej z nowym światem, lub z klasycznym niezniszczalnym khorinis

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
No bo ja robię moda który się dzieje w czasach przed barierą i chciałem udostępnić możliwość podruży na myrtanę.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Aha, na pewno zagram, polecam uczyć się grafiki 3d mi się nigdy nie chciało, bądź mądrzejszy

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Tyle że mi się właśnie nie chce robić nowego świata. A nie dało by się tego świata rozszczeguowić?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie, nie da się.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Tyle że mi się właśnie nie chce robić nowego świata. A nie dało by się tego świata rozszczeguowić?

Skoro udało mi się zredukować pancerz, który ma 15000 trójkątów do 4000 trójkątów to sam sobie na to pytanie odpowiedz ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry