Wspólne granie w jakieś RTS? 47514 157

O temacie

Autor Gerry Rafferty

Zaczęty 28.10.2015 roku

Wyświetleń 47514

Odpowiedzi 157

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jeśli chodzi o Hirołsy to wprawdzie RTS to nie jest, ale ja mógłbym pograć w 3 ewentualnie 4. Jak wcześniej pisałem polecam Age of Mythology, gra twórców AoE, tylko osadzona w czasach mitologi (grecy, egipcjanie, nordowie).

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Lepiej najpierw sprawdźcie, czy dacie radę się połączyć przez sieć, bo może nawet hamachi wam nie pomóc. Pamiętam, że od Windowsa Vista nie da rady się połączyć w Heroes 3. Wtedy by trzabyło spróbować Heroes 3: SDL.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja na 7 w h3 grałem.  Problem polega na tym ze nie widać bitew przeciwnika i ogólnie jest srednio

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
No to AoM. Jeden z najlepszych RTS w jakie grałem. Ostatnio wyszła wersja HD. Chyba nie kosztuje wiele. Grać można do 12, więc jest wiele kombinacji. 4 na 4, 3 na 3, 6 na 6 botów.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No to AoM. Jeden z najlepszych RTS w jakie grałem. Ostatnio wyszła wersja HD. Chyba nie kosztuje wiele. Grać można do 12, więc jest wiele kombinacji. 4 na 4, 3 na 3, 6 na 6 botów.

Zajebista gra.. narobiles mi na nią ochoty :(

Post połączony: 2015-10-30, 13:01
Co do starych gier to jest jeszcze Empire Earth i Empire Earth 2. Niby obydwie czesci tego samego tytulu jednak gospodarowanie surowcami, wojskiem i budowlami diametralnie sie różni, przez co triki dzialajace w jedynce nie zadzialaja w dwójce i odwrotnie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
czy seria total war nie ma jakiś trybów multiplayera? 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Ostatnio wyszła wersja HD. Chyba nie kosztuje wiele.
to "extended edition"? 120 sztuk złota, na steamie przynajmniej. Już lepiej było by zdecydować się na AoE 2
tylko same bitwy

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
to "extended edition"? 120 sztuk złota, na steamie przynajmniej. Już lepiej było by zdecydować się na AoE 2
80zł - https://www.g2a.com/age-of-mythology-extended-edition-steam-cdkey-global.html

Jak ktoś chce sie bawić w aktywacje VPN itd to u ruskich 25zł:

https://www.g2a.com/age-of-mythology-extended-edition-steam-cd-key-ru-cis.html

Post połączony: 2015-10-31, 10:14
Swoją drogą wyszla też wersja HD AoE 2 - z czego poza HD otrzymała już NOWY dodatek dający bardzo dużo (rozbudowana, nowa kampania, nacje, jednostki) a w niedlugim czasie ma wyjść kolejny. Szkoda, ze wszystko po angielsku.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ostatnio wyszła wersja HD. Chyba nie kosztuje wiele.
tylko same bitwy

Tak w ogóle od czego jest Gameranger. Widziałem tam AoE, Tzara, Kozaków, Twierdzę i coś tam jeszcze.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Minęły dwie strony, dwa dni, a wy nie wybraliście żadnej gry. Proponuję Tzara. Czekam na zgłoszenia dzisiaj do 19 i gramy.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Minęły dwie strony, dwa dni, a wy nie wybraliście żadnej gry. Proponuję Tzara. Czekam na zgłoszenia dzisiaj do 19 i gramy.

Dawno nie grałem w Tzara, ale mógłbym zagrać w niego, więc też jestem za. AoE nie trawię także tutaj odpadam. Ewentualnie zróbcie ankietę...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To już lepiej AoE 2. Tzar nie przypadł mi do gustu :/

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To już lepiej AoE 2. Tzar nie przypadł mi do gustu :/

Ile ludzi tyle opinii. Obawiam się, że nic z tego nie będzie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dlatego powinno się wybrać taką grę aby wszyscy byli zadowoleni, dlatego według mnie AoE 2 to najlepszy wybór, ew. W3, CoH\DoW.

A nie adanos jakiegoś tzara wybrał, którego większość osób nie grała  :pokerface:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dlatego powinno się wybrać taką grę aby wszyscy byli zadowoleni, dlatego według mnie AoE 2 to najlepszy wybór, ew. W3, CoH\DoW.

A nie adanos jakiegoś tzara wybrał, którego większość osób nie grała  :pokerface:

Ja tam grałem. Najchętniej pograłbym w Twierdzę, ale miałem ostatnio jakieś tam problemy. W to raczej dużo osób grało i chętnie by zagrało.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

No to zbierz ekipę do grania. Ja zbieram do Tzara. A najlepiej to zagrajmy w Gothica Multiplayer - wtedy wszyscy będą zadowoleni.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Demokracja jest fuj, ale najlepsza będzie chyba ankieta.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Fareus
Labirynt

Wspólne granie w jakieś RTS?
#38 2015-10-31, 21:02(Ostatnia zmiana: 2015-11-01, 13:03)
Faktycznie jeśli chcemy grać, to musimy się w końcu zorganizować. Niech ktoś wypisze wszystkie gry i ile chętnych będzie na daną grę. Ewentualnie ja to mogę zrobić. Jeśli chodzi o AoM, to można zagrać w zwykłą wersję (nie HD) z dodatkiem (grafika będzie gorsza,ale przecież nie o to chodzi xD), zwykła w najgorszym wypadku kosztuje 40 zł.

EDIT: Dobra zebrałem, mniej więcej wszystkie, jeśli chcecie to przekopiujcie na ankietę. Wszyscy piszą w co chcą grać, jeśli ktoś bardzo bardzo chętnie w coś zagra to daje jego nick przy grze - na zielono, jeśli mniej - biało, a jak zagra, ale mało chętnie - na czerwono, jeśli w ogóle nie chce, nie piszę nicku.

Bitwa o Śródziemie 1: Fareus, Mac Dun, Zucklov
Bitwa o Śródziemie 2:, Mac Dun, Zucklov
Command & Conquer:, Mac Dun
Warhammer Soulstorm: Zucklov
Warhammer Dark Crusade: Zucklov
Company of heroes 1: Fareus
Company of heroes 2: Fareus
Warcraft 3 Reign of Chaos + Frozen Thore: Fareus, Gepsiu, Zuclov
Kozacy: Fareus, Fabiosek, Mac Dun, Gerry Rafferty
Tzar: Fareus, Fabiosek, Mac Dun, Gerry Rafferty
Age of Empires 2: Fareus, Gepsiu, Sculler, Gerry Rafferty
Age of Mythology - dodatek: Fareus, Mac Dun
Twierdza Krzyżowiec: Fareus, Fabiosek, Mac Dun, Sculler, Gerry Rafferty
Heroes 3 - dodatki: Fareus, Mac Dun
Heroes 4 - dodatki: Fareus, Mac Dun
Supreme Commander: Outlander, Thompson

Przy niektórych grach nie wiem jakie części. Jeśli czegoś nie ma to napiszcie i napiszcie, przy której grze jakie dodatki.
Nie zagram w BoŚ 2, bo jak ostatnio grałemprzez LANa, to po godzinie gry się samo wyłączyło :F i raczej nie podchodzi mi Warhammer.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zmień tą twierdzę na "Twierdza Krzyżowiec", bo jak byśmy grali to chyba tylko w tą (nowe jednostki etc).

Dopisz mnie na zielono do Twierdzy i na zielono do Tzara. Na biało dopisz mnie do Kozaków (jest kilka części jesli mielibysmy w to grac to ustalac w ktora z nich).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry