Imo Age of Empires 2 najlepiej, reszta rts jest taka sobie 
Gnerealnie tzar to Age of Empires z fantastyką a Kozacy to Age of Empires na sterydach

Oryginałów tych gier sam nie posiadam ale zamierzam kupić cokolwiek wybierzemy. Jeśli będzie bardzo tania mogę nawet kupić komuś (chyba że to będzie oryginalne AoE II, nie hD bo to można już teraz chyba tylko spiracić). Piraci będą musieli sprawdzić w jaką grę mogą pograć bez problemów i podjąć decyzje.
Na Gogu settlers 3 kosztuje 9.99 dolców czyli 40 złotych. Antologia kozaków i tzar kosztuje 5.99 czyli 23 złote. Kozacy 2 na steamie taniej, 4.99 Euro (21 zł) Age of Empires 2 jest tylko w wersji HD na steamie i kosztuje w chuj bo aż 20 eurodolców. Warcraft 3 nawet nie wiem czy gdzieś można na necie kupić. Dark crusade 9.99 na steamie (to akurat mocno mi nie podchodzi ale jeśli wszyscy bardzo będziecie chcieli w to grać, też zagram, choć mało entuzjastycznie.
Jeśli chodzi o C&C będziecie mi musieli powiedzieć w które części konkretnie chcecie zagrać. Sam mocno się nie orientuje w C&C i warhammerze (lekko mi nie podchodzi lore tych gier, wole coś bardziej "historycznego") a widze że jest ich w cholerę. Heroes 3 odpada z tego względu że to nie jest RTS.
CoHa już przerobiliśmy mocno, nawet Aztek już nie jest za bardzo entuzjastyczny co do tej gry. Potrzebujemy czegoś innego.
Zrobie ankiete na którejś stronie tylko powiedzcie które C&C konkretnie i zastanawiam się czy nie podzielić gier na dwie grupy i nie zrobić dwóch oddzielnych.