Wspólne granie w jakieś RTS? 46829 157

O temacie

Autor Gerry Rafferty

Zaczęty 28.10.2015 roku

Wyświetleń 46829

Odpowiedzi 157

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Ktoś miałby ochotę pograć w któreś z tych starych klasycznych RTS-ów?
Mam na myśli Age of Empires 2, Tzar, Kozacy, Warcraft 3 itp. . Zbliżają się święta więc byłby czas na to. Sam przez multiplayer grałem tylko odrobine w warcrafta dawno, dawno, dawno temu ale wydaje mi się że fajnie by było się w to pobawić. Ktoś byłby chętny?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Chętnie bym pograł, ale nie licz że mam oryginały :P

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Ja jedynie mógłbym wrócić do CoHa, ale to byłaby trochę nauka od początku, ale do świąt dałbym rade się ogarnąć :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Od razu mówie, że w CoH nie gram :) AoE, Tzary, Settlersi OK

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Powiedzcie skąd ściągnąć, a mogę pograć. Ja bym proponował AoM.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tzar, Kozacy ok (tylko która część), ale tak samo: Nie posiadam oryginałów :P.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Imo Age of Empires 2 najlepiej, reszta rts jest taka sobie  :|

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Która część Settlersów? Czwórka nie działa na Windows 8. Ja bym zagrał najchętniej w Wh40k.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Która część Settlersów? Czwórka nie działa na Windows 8. Ja bym zagrał najchętniej w Wh40k.
Nom, najlepiej w  Dark Crusade

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Grywam raczej Soulstorma, ale Dark Crusade też może być, Siostrami i Mrocznymi Eldarami i tak nigdy nie gram, a lotnictwo to i tak niepraktyczne gówno. Cały Soulstorm w ogóle został zrobiony całkowicie na odpierdol, to, że do 99,9% głosów w kampanii (która i tak jest gównem do entej potęgi) głos podkładał ten sam, jeden aktor najlepiej o tym świadczy XD

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Ktoś miałby ochotę pograć w któreś z tych starych klasycznych RTS-ów?
Mam na myśli Age of Empires 2, Tzar, Kozacy, Warcraft 3 itp. . Zbliżają się święta więc byłby czas na to. Sam przez multiplayer grałem tylko odrobine w warcrafta dawno, dawno, dawno temu ale wydaje mi się że fajnie by było się w to pobawić. Ktoś byłby chętny?
A seria C&C? Bitwa o śródziemie? heroes 3? 

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Bitwa o Śródziemie przynajmniej mi także nie chce działać na Windows 8. Poza tym nie sądzę, by dużo osób stąd w to grało.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Imo Age of Empires 2 najlepiej, reszta rts jest taka sobie 
Gnerealnie tzar to Age of Empires z fantastyką a Kozacy to Age of Empires na sterydach :D

Oryginałów tych gier sam nie posiadam ale zamierzam kupić cokolwiek wybierzemy. Jeśli będzie bardzo tania mogę nawet kupić komuś (chyba że to będzie oryginalne AoE II, nie hD bo to można już teraz chyba tylko spiracić). Piraci będą musieli sprawdzić w jaką grę mogą pograć bez problemów i podjąć decyzje.
Na Gogu settlers 3 kosztuje 9.99 dolców czyli 40 złotych. Antologia kozaków i tzar kosztuje 5.99 czyli 23 złote. Kozacy 2 na steamie taniej, 4.99 Euro (21 zł) Age of Empires 2 jest tylko w wersji HD na steamie i kosztuje w chuj bo aż 20 eurodolców. Warcraft 3 nawet nie wiem czy gdzieś można na necie kupić. Dark crusade 9.99 na steamie (to akurat mocno mi nie podchodzi ale jeśli wszyscy bardzo będziecie chcieli w to grać, też zagram, choć mało entuzjastycznie.

Jeśli chodzi o  C&C będziecie mi musieli powiedzieć w które części konkretnie chcecie zagrać. Sam mocno się nie orientuje w C&C i warhammerze (lekko mi nie podchodzi lore tych gier, wole coś bardziej "historycznego") a widze że jest ich w cholerę. Heroes 3 odpada z tego względu że to nie jest RTS.

CoHa już przerobiliśmy mocno, nawet Aztek już nie jest za bardzo entuzjastyczny co do tej gry. Potrzebujemy czegoś innego.
Zrobie ankiete na którejś stronie tylko powiedzcie które C&C konkretnie i zastanawiam się czy nie podzielić gier na dwie grupy i nie zrobić dwóch oddzielnych.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cały Soulstorm w ogóle został zrobiony całkowicie na odpierdol, to, że do 99,9% głosów w kampanii (która i tak jest gównem do entej potęgi) głos podkładał ten sam, jeden aktor najlepiej o tym świadczy XD

To tam jest jakaś kampania? Bo w Dark Crusade jesli pamietam nic takiego nie bylo, po prostu wybierales rase i w systemie turowym rozpierdalales kazdą nastepna nacje.

I z tego co pamietam to bylo to samo w Soulstorm tylko po prostu zamiast jednej planety jest kilka, wzore Dawn of War 2.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Może Twierdza? 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Może Twierdza?
To jestm bardzo bardzo bardzo zajbisty pomysł, kurwa zapomniałem kompletnie o twierdzy
stronghold crusader HD jest na steamie za 8 eurodolców i od dziecka chciałem w to zagrać z kimś prez multi

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
I wyjdzie tak jak z EU, że nie będziemy mogli skończyć gry. :(

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
EuIV Adanos to zupełnie inna broszka rozgrywka trwa dosyć długi czas i nie możemy tego skończyć na jednym posiedzeniu. A potem jest tak że je mam nocki albo popołudniówki i nie da rady kontynuować. W Coha mogliśmy zawsze skończyć rozpoczety mecz przynajmniej a jak mówiłem zbliżają się święta i wiele osób będzie miało wolne w tym samym czasie i w związku z tym może dało by się coś ukręcić.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To tam jest jakaś kampania? Bo w Dark Crusade jesli pamietam nic takiego nie bylo, po prostu wybierales rase i w systemie turowym rozpierdalales kazdą nastepna nacje
W dwoch 1 czesciach dow, owszem, jest kampania z fabula jak w w3/sc no ale jak kupujesz w ciemno gry, to do kogo masz pretensje. W dark crusade i soulstrom jest kampania jako mapka, fakt ale twierdze glowne ciekawie, i zdobywanie twierdzy to nie jest zwykla potyczka.

Settlersy slaby pomysl :D. W C&C to tylko generals i wyzej -.^

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
To tam jest jakaś kampania? Bo w Dark Crusade jesli pamietam nic takiego nie bylo, po prostu wybierales rase i w systemie turowym rozpierdalales kazdą nastepna nacje.

I z tego co pamietam to bylo to samo w Soulstorm tylko po prostu zamiast jednej planety jest kilka, wzore Dawn of War 2.
Można to nazwać kampanią. Tak, dokładnie taka kampania była, tylko że w DC stała ona na znacznie wyższym poziomie. Nawet oblężenia twierdz w SS są do bólu schematyczne poza twierdzami Mrocznych Eldarów, Sióstr i Tau, rozwal HQ w dużej bazie to twój główny cel, a dodatkowe zawsze polegają na zniszczeniu fabryki samolotów i jakichś innych pojazdów (najczęściej kroczących). I tak sześć razy. Pod koniec chce ci się rzygać.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry