Wybory parlamentarne 2015 173136 571

Ankieta

Na jaką partię (komitet wyborczy) oddasz swój głos w wyborach parlamentarnych 2015?

Prawo i Sprawiedliwość
6 (12.2%)
Platforma Obywatelska
1 (2%)
Partia Razem
2 (4.1%)
KORWiN
30 (61.2%)
Polskie Stronnictwo Ludowe
0 (0%)
Zjednoczona Lewica
2 (4.1%)
Kukiz’15
3 (6.1%)
Nowoczesna Ryszarda Petru
1 (2%)
inna
4 (8.2%)

Głosów w sumie: 47

Głosowanie skończone: 2015-10-25, 12:39

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 4.10.2015 roku

Wyświetleń 173136

Odpowiedzi 571

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czy liczba bezrobotnych nie jest liczona na podstawie tego, ile osób zgłosiło się do bezrobotnego? A co z tymi, którzy nie są zarejestrowani w bezrobotnym, a nie pracują? Czy do tej liczby nie powinno się doliczyć osób, które wyjechały zagranicę pracować? W końcu nie płacą podatków w Polsce...
Sorry Adanos, może to jest po prostu wyrwane z kontekstu, ale gdzie jest wina Tuska, że ktoś nie zgłosił się na bezrobocie? 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
to jest chyba objaw zdrowego poczucia rozsądku polaków, część oczywiście się zgłasza i póki może o ile może pobiera zasiłek (zazwyczaj niski bo uzależniony od pensji), część się zgłasza tylko dla ubezpieczenia. reszta rozsądna tego nie robi bo i tak pracuje na czarno i nie ma czasu na głupoty. w bogatej europie nie byłoby tak wielu okazów zdrowego rozsądku, wszyscy byliby na zasiłku. pod tym względem jeszcze nie jest tak źle w polsce, chociaż skala marnotrawienia pieniędzy jest wysoka.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Leinnan pierdolisz. Może i cyferki ładnie wyglądają, a jak jest naprawdę wszyscy wiedzą. To, że kraj się rozwija nie jest niczym dziwnym, w końcu przez kilkadziesiąt lat byliśmy w letargu, sto lat za murzynami, startowaliśmy z tak niskiego pułapu, że nie dało się zejść niżej. Teraz to wszystko idzie do przodu, żeby za jakiś czas stanąć w miejscu.
Czyli co? Czucie i wiara silniej do ciebie mówią niż mędrca szkiełko i oko? Przepraszam, ale z takimi argumentami nie da się dyskutować.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cykl, ot co.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Czy liczba bezrobotnych nie jest liczona na podstawie tego, ile osób zgłosiło się do bezrobotnego? A co z tymi, którzy nie są zarejestrowani w bezrobotnym, a nie pracują? Czy do tej liczby nie powinno się doliczyć osób, które wyjechały zagranicę pracować? W końcu nie płacą podatków w Polsce...
Sorry Adanos, może to jest po prostu wyrwane z kontekstu, ale gdzie jest wina Tuska, że ktoś nie zgłosił się na bezrobocie?
Nie napisałem nigdzie, że niezgłoszenie do bezrobotnego jest winą Tuska, tylko że nie odzwierciedla to moim zdaniem prawdziwego stanu bezrobocia. Do tego bezrobocie będzie się zwiększać z powodu zwiększenia płacy minimalnej i zwiększenia kosztów umów zleceń.

Do tego dodajmy, że 2 mln dzieci głoduje w Polsce. O bezrobociu, demografii i głodujących dzieciach: http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/260237-po-bawi-sie-w-uzgadnianie-plci-a-ma-w-nosie-ze-05-mln-dzieci-gloduje-zas-16-mln-zyje-w-skrajnej-nedzy

http://www.bankier.pl/wiadomosc/GUS-2-8-mln-Polakow-zylo-w-2014-r-w-skrajnym-ubostwie-3357274.html

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Czyli co? Czucie i wiara silniej do ciebie mówią niż mędrca szkiełko i oko? Przepraszam, ale z takimi argumentami nie da się dyskutować.

:facepalm:

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Fareus
Labirynt

Wybory parlamentarne 2015
#26 2015-10-05, 16:03(Ostatnia zmiana: 2015-10-05, 17:12)

Nie za bardzo wiem o ci chodzi. O to, że liczy się bardziej dla mnie to co widzę na własne oczy, niż to co jest w teorii? Mówisz cały czas o kucach, że nie mają argumentów, że od razu wychodzą z założenia, że mają rację, a robisz dokładnie to samo. Nazwałbym cię hipokrytą, ale to słowo jest dziś nadużywane, więc nazwę cię trefnisiem.

Post połączony: 2015-10-05, 17:11
fareus połowiczny props, 50% wybacz :) 

tak, dokładnie tak, żyjemy w postkomunistycznym państwie w którym ludzie są rozjeżdzani na pasach bo co, bo kurwa prawa nie ma na to? po co prawo, wystarczy zwykła kultura jazdy. w państwie w którym ludzie rzucają pety na trawę, chociaż śmietnik jest 3 metry dalej, czy trzeba to regulować? no kurwa nie trzeba.

moim zdaniem rząd który skupia się na karaniu i jednocześnie na prywatyzacji to nie do końca dobre rozwiązanie, albo jedno albo drugie, raz coś sprywatyzujesz nie karzesz tego, robi to za ciebie dyrektor/prezes. czemu szkoły prywatne w uk, ameryce są tak szanowane, bo rząd im się nie wpierdala. rodzic ucznia płaci i wymaga wysokiego poziomu, krótka piłka.

To o rozjeżdżaniu na pasach i śmietniku, to mniej więcej to samo co chciałem pokazać przez przykład o górniku. Chodzi o to, że Polacy (nie wiem jak jest w innych krajach), robią wszystko, żeby im się przyjemnie żyło, mając wyjebane na innych (rzecz jasna nie wszyscy), najśmieszniejsze jest to, że łączą tę hedonistyczną filozofię z katolicyzmem, który jest jest zupełnym zaprzeczeniem.

Jeśli chodzi o prywatyzację i karanie to się zgadzam, jednak chyba źle mnie zrozumiałeś. Ja nie pisałem, że jak jest prywatna firma/placówka to tam rząd powinien karać. Wprost przeciwnie. Jeśli chodzi o prywatne firmy to mogą tam pracować darmozjady, dlatego że rząd ich nie opłaca pieniędzmi z podatkami, logiczne jest też, że szef takiej firmy nie będzie chciał utrzymać darmozjada, bo płaci na niego z własnej kieszeni, a nie magicznie lecącymi pieniędzmi z państwa. Jeżeli w takich firmach chcą, mogą zatrudniać rodzinę/znajomych, jednak jeśli będą się oni opieprzać to sądzę, że nie będzie chciał ich utrzymać, nawet jeśli to rodzina.
I jeszcze raz jeśli chodzi o prywatyzację służby zdrowia i placówek oświaty. Ten przykład z UK jest dobry, ale jest jeden problem, pieniądze. Popatrz i średnio kosztuje taka szkoła, a potem popatrz na płacę minimalną. Jeszcze chciałem dodać, że szkoły w Polsce nie będę nigdy wydajne, jeśli program nauczania będzie nadal tak chujowy.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie za bardzo wiem o ci chodzi. O to, że liczy się bardziej dla mnie to co widzę na własne oczy, niż to co jest w teorii? Mówisz cały czas o
kucach, że nie mają argumentów, że od razu wychodzą z założenia, że mają
 rację, a robisz dokładnie to samo. Nazwałbym cię hipokrytą, ale to
słowo jest dziś nadużywane, więc nazwę cię trefnisiem. 
Twierdzisz, że statystyki kłamią a ty masz racje w oparciu o swoje odczucie, a nie zestaw badań. Jak inaczej opisać to co napisałeś(cytat poniżej)?
Może i cyferki ładnie wyglądają, a jak jest naprawdę wszyscy wiedzą

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Fareus
Labirynt

#28 2015-10-05, 19:06(Ostatnia zmiana: 2015-10-05, 19:55)
Z tego co wiem, nie jestem jednym.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Albert Einstein nigdy tego nie powiedział :D 

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie ma znaczenia kto, zdanie to ma taki sam przekaz i kontekst w tym wypadku polityczny, gdyby je powiedział einstein czy kazek pod budką z piwem mówiąc o upijaniu się tanimi winami a nie spirytusem.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Albert Einstein nigdy tego nie powiedział :D
Skąd wiesz? :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=H05MnItS01c
0:20 :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#34 2015-10-06, 11:58(Ostatnia zmiana: 2015-10-06, 12:14)
Prywatyzacja OK, ale wydaje mi się, że kluczowe dla państwa sektory powinny pozostać w skarbie państwa vide energetyka.

Post połączony: 2015-10-06, 12:14
http://trojkat.inop.edu.pl

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Władza instytucji państwa ma źródło w autorytecie, jaki za nimi stoi.
zaznaczam i chciałbym i mieć nadzieję że polskie instytucje będą autorytetem.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślę żeby zagłosować na JKM albo olać ten cały satanistyczny śmietnik zwany demonkracja. Mikkuś też powiedział, że gdyby wybory miały coś zmienić to dawno zostały by zakazane.

Wniosek dla mnie jest prosty. Nie interesować się wszystkim tym co wypływa ze śmietnika zwanego telewizor i z tego zgniłego świata.

Co mnie interesuje jakiś zakłamany polityczek na usługach Dawidka albo Kubusia, czy tam bydlaka papieża? Odcinamy się po całej linii.

Idziemy jak jak pierwsi naśladowcy Jezusa. Głosimy ewangelie nie interesując się polityką Rzymu i niszczymy to cesarstwo.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

eh eh

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Kazzmir