[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL 274972 436

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 23.07.2015 roku

Wyświetleń 274972

Odpowiedzi 436

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wiem, tylko nie mam opcji przekucia widocznej w ogóle ;/  miałem za pierwszym razem teraz już nie, co prawda nie mam składników ale jak sam piszesz i tak powinna być możliwość przekucia,

ktoś pisał, żeby nowe przedmioty były widoczne u itemhoshiego należy wypakować skrypty, zrobiłem to, usunąłem wersję vdf z folderu data dalej nic ;( co robię źle
A jeszcze jedno, @bgb autor robi sobie na razie przerwę ? Zastanawiam się czy ten temat nadaje się do komentowania pracy i jakiś sugestii. W sensie nie znam rosyjskiego coś tam po angielsku napisze ale nie wiem czy większy efekt nie byłby, gdyby przekazać taką listę z naszego forum bezpośrednio do autora ???

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wiem, tylko nie mam opcji przekucia widocznej w ogóle ;/  miałem za pierwszym razem teraz już nie, co prawda nie mam składników ale jak sam piszesz i tak powinna być możliwość przekucia,
A czy masz mistrzowską szatę w ekwipunku? Tą podstawową (nie alchemika, ani zabójcy).

ktoś pisał, żeby nowe przedmioty były widoczne u itemhoshiego należy wypakować skrypty, zrobiłem to, usunąłem wersję vdf z folderu data dalej nic ;( co robię źle
Itemhoshi nie ma nowych przedmiotów.

A jeszcze jedno, @bgb autor robi sobie na razie przerwę ? Zastanawiam się czy ten temat nadaje się do komentowania pracy i jakiś sugestii. W sensie nie znam rosyjskiego coś tam po angielsku napisze ale nie wiem czy większy efekt nie byłby, gdyby przekazać taką listę z naszego forum bezpośrednio do autora ???
Co do przerw to zapewne będzie to wyglądać tak jak do tej pory, czyli mod będzie uaktualniany od czasu do czasu.  Oczywiście wszelkie sugestie lepiej pisać na rosyjskim forum niż tutaj.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Skąd brać więcej sztabek stali?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd brać więcej sztabek stali?
Możesz je kupować, albo samemu wytapiać z wykopanych bryłek żelaza.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Zgaduję, że złoże po jakimś czasie się skończy? Gdzie szukać kopalni? I czy górnictwo od Briana jest właśnie do tego celu? A także co to jest skórnictwo u Bospera?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Skórnictwo jesli sie nie myle (a moge) sluzy do obrabiania skór, które potem mozna wykorzystać do zrobienia pancerzy. Albo od razu do zrobienia pancerzy :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgaduję, że złoże po jakimś czasie się skończy? Gdzie szukać kopalni? I czy górnictwo od Briana jest właśnie do tego celu? A także co to jest skórnictwo u Bospera?
1. Tak.
2. W jaskiniach GD oraz Khorinis.
3. Tak.

Skórnictwo jesli sie nie myle (a moge) sluzy do obrabiania skór, które potem mozna wykorzystać do zrobienia pancerzy.
Dokładnie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W związku z tym, że nikt nie zgłaszał więcej bugów dziś oficjalnie opublikowana została polska wersja dla L'hiver 0.93. Na razie linki do downloadu i opis zmian znajdują się jedynie na stronie moddb:
http://www.moddb.com/mods/lhiver-pl
Potem, zaktualizowany zostanie także ten wątek. 

Jednocześnie chcę poinformować, że jest to prawdopodobnie ostatnie wykonane przeze mnie tłumaczenie tego moda. Nie będę zbytnio rozpisywał się nad przyczynami, gdyż te są raczej prozaiczne (głównie brak czasu). Niemniej jestem przekonany, że znajdą się osoby chętne do kontynuowania tego projektu. Ze swojej strony mogę udostępnić stronę z polską wersją moda na portalu moddb.

Myszax

Myszax

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko odnośnie skór trola. Gram na patchu 0.9.1. Jestem czeladnikiem u Bospera. Normalnie skóry lecą ze wszystkich zwierząt tylko nie z trola. Trzeba jakąś dodatkową umiejętność czy jak?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko odnośnie skór trola. Gram na patchu 0.9.1. Jestem czeladnikiem u Bospera. Normalnie skóry lecą ze wszystkich zwierząt tylko nie z trola. Trzeba jakąś dodatkową umiejętność czy jak?
U mnie wszystko jest w porządku, a nikt wcześniej nie zgłaszał podobnego błędu. Na pewno od początku grasz na czystym Lhiverze? Nie miałeś innych modów, ewentualnie nie zmieniałeś w trakcie grania wersji Lhivera?

Myszax

Myszax

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to miałrm Service Packa 1.4 i System Packa.
A no i Złote Wrota, bo kiedyś przechodziłem.

lyric

lyric

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy

lyric

[G2] L'HIVER Edition 0.9.1 PL
#191 2016-03-08, 11:06(Ostatnia zmiana: 2016-03-08, 11:11)
Właśnie zainstalowałem 0.93.
1. Która opcja w sterowaniu pozwoli mi na walkę-atak za pomocą lewego przycisku myszy (bez naciskania klawisza w)? To obecne to sterowanie z G1 jeśli chodzi o walkę. Nie cierpię tego sterowania. Wole to z G2, ale nie ma takiej opcji...
2. Czy da się zmienić ekrany wczytywania na te z 0.91? Na wysokiej rozdzielczości nowe ekrany wyglądają słabo jakościowo + i tak wole te z 0.91.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie zainstalowałem 0.93.
1. Która opcja w sterowaniu pozwoli mi na walkę-atak za pomocą lewego przycisku myszy (bez naciskania klawisza w)? To obecne to sterowanie z G1 jeśli chodzi o walkę. Nie cierpię tego sterowania. Wole to z G2, ale nie ma takiej opcji...
2. Czy da się zmienić ekrany wczytywania na te z 0.91? Na wysokiej rozdzielczości nowe ekrany wyglądają słabo jakościowo + i tak wole te z 0.91.

1. Opcje -> Ustawienia gry
2. Hmm sprawdzałem te ekrany na 1920x1080 i według mnie wyglądały w porządku. Są to oryginalne ekrany z rosyjskiej wersji, ekrany z polskiej wersji 0.91 były mojego autorstwa, ze względu na to iż te rosyjskie miały tekst pisany cyrylicą i nie bardzo dało się to zedytować w sensowny sposób. Teraz jednak gdy autor użył angielskiego tekstu (napis LOADING) zdecydowałem, że lepiej zachować wierność z oryginałem. Oczywiście każdy może sobie sam przywrócić poprzednie ekrany, ale obawiam się, że jest do tego konieczna podstawowa wiedza o moddingu Gothica (znajomość programów Goman/GothicVDFS).

lyric

lyric

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
1. Ofc :D.  Myślałem że to w sterowaniu się ustawiało.
2. W menu głównym mam ten ekran z ładowania gry, więc w sumie jest ok.
Dziś wyruszam do magicznego świata gothica będę gwałcił rabował i zabijał. Moi wrogowie ugną się pod potęgą mojego miecza. Nikt nie oprze się mocarności beziego :v.
Dzięki i wbijam propsy za twój wkład.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uaktualniłem pierwszy post tematu o linki, screeny (stare właściwie wszystkie się posypały) oraz changelog wersji 0.93 oraz 0.92.

Z innych rzeczy: Unknown111 zapowiedział już, że wersja 0.94 umożliwi wytwarzanie łuków.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Kiedy dostanę questa od Jespera ze skrzynią mistrza zamków? Jestem już w II Rozdziale.

PC, na którym siedzę:

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy dostanę questa od Jespera ze skrzynią mistrza zamków? Jestem już w II Rozdziale.
L'hiver nic w tej kwestii nie zmieniał. Jesper zleca tego questa od 3 rozdziału.

Victarion

Victarion

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie. Nie wiem czy dobry dział ale mam nadzieję że tak. A więc chce pograć w Gothica L Hiver/Dark Sage i Złote Wrota i mam pytanie czy te 3 mody będa działać ? Tzn nie 3 na raz tylko ogólnie , bo 2 pierwsze sporo zmieniają. A jeśli nie będą to czy mogę zrobić 2 kopie gry i na jednej mieć DS a na drugiej ZW i normalnie grać? Da się tak?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przecież to mody... Możesz mieć wszystkie zainstalowane na raz, ale grasz tylko w jedną z nich...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Victarion

Victarion

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aaaa ok. Dzięki. Bo myślałem że L Hiver może mi pozmieniać coś z ZW albo DS a tego bym nie chciał. tak samo te GMDK do DS , które coś zmieniają nie wpłynęły na L Hiver. Czyli mogę zainstalować wsio na raz i L Hiver odpalać z pulpitu a DS i ZW z Player kita i nic sie nie pomiesza? To dzięki za pomoc bo nie znam się na tym.

0 użytkowników
Do góry