Ambicje modderów 26667 70

O temacie

Autor

Zaczęty 2.07.2008 roku

Wyświetleń 26667

Odpowiedzi 70

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Jedaith link=topic=2418.msg21555#msg21555 date=Jul 5 2008, 11:33\'
Co jak co, ale Złota Wrota mają wielkie szanse na wyjście...
Sporo pracy przy tym projekcie włożyłem, wiem ile włożyła reszta i zapewniam, że akurat ten mod powinien wyjść...
Jest spore zaangażowanie, wystarczające umiejętności członków i nie gasnący tak szybko jak w przypadku niektórych mniejszych modów zapał.
Brat Xardasa pokazał swoją wytrwałość choćby przy tłumaczeniach wielu modów, co niewątpliwie jest zajęciem znacznie nudniejszym od samego tworzenia.

Z drugiej strony Thoro ma prawo tak mówić, gdyż jedynym większym modem, który wyszedł z tego forum w ciągu kilku lat to na razie tylko MT
W tym momencie pewny jestem że wyjdzie CZ i nic więcej... a wiesz czemu? siedzi tam teraz i pomaga Shergar, bez którego MT by pewnie nie powstało, właściwie nawet kilka razy(już przy końcowych fazach projektu) mieliśmy chwile zwątpienia i tylko dzięki temu że cały Team był zgrany i że razem podtrzymywaliśmy się na duchu udało się wydać MT w takiej wersji jaka jest Wam wszystkim znana
i na prawdę nie jest ważne ile pracy ludzie włożyli w projekt bo zawsze ma szansę się załamać pod koniec prac,

jeszcze odnośnie tematu i kilku grup
kiedyś black star coś tam, teraz infernal reality grupa  Laresa (teraz Manvera) pierdolili że mod mają na ukończeniu a nagle zostawili wszystko i zaczęli robić grę, która pewnie też nie wyjdzie, gadali że już nic się nie uczą moddując gothica i że zrobiono wszystko co sie dało, moim zdaniem bardzo się pomylili(CZ)
ale samo zaprzestanie prac w ten sposób to debilizm, mogli chociaż wydać moda w takiej wersji jak mieli, lub przekazać innej grupie(jeśli na prawdę coś mieli)

następna grupa kiedyś WOGmodteam teraz Soulfire sami mówią że są pierwszą grupą moddującą w Polsce, chociaż trochę mija się z prawdą i same takie gadanie jest głupie bo jeśli są pierwszą grupą to czemu go jasnej ciasnej nie wydali żADNEGO moda ?  jeśli chodzi o projektach SF to słyszałem o kilku i (jak na razie) żaden nie wyszedł, a kilka dni temu słyszałem że za kilka dni jest premiera, dla mnie jest to śmieszne

proszę bardzo zakładajcie sobie modteamy, róbcie mody i pamiętajcie mody są od graczy dla graczy
dla modderów robienie modów to możliwość pokazania się, ale każdy cholera jasna zaczyna wypisywać jaki to jego mod będzie duży ile to będzie miał bajerów i w ogóle a ile z tych modów wyszło? więc zabierając się za moda zacznijcie od czegoś małego, ew w czasie tworzenia modyfikacji dodawajcie więcej, ale stopniowo i z umiarem, a nie że piszecie że zrobicie 5 światów wielkości koloni górniczej, dodacie 300 npc 600 misji dorobicie setki często bezsensownych bajerów

to by było na tyle, przepraszam że chaotycznie ale powiedzmy że się dzisiaj nie najlepiej czuję i nie chce mi się tego redagować...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Zdunek link=topic=2418.msg21705#msg21705 date=Jul 6 2008, 12:59\'
wyjdzie CZ i nic więcej... a wiesz czemu? siedzi tam teraz i pomaga Shergar
Serio? No, to teraz czekamy na zmianę silnika, potem gatunku, może skończy się na multi...

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Kyroman link=topic=2418.msg21729#msg21729 date=Jul 6 2008, 13:03\'
Serio? No, to teraz czekamy na zmianę silnika, potem gatunku, może skończy się na multi...

ahahah świetna riposta  :D

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Zdunek kiedy my- HMT już kończymy desant. może rozgrywka nie za długa 2-3 godziny ale zostało nam do dopisania hmm... z 3 dialog główne i 5-15 zadań pobocznych :D

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

Ambicje modderów
#64 2008-07-06, 16:08(Ostatnia zmiana: 2008-07-06, 16:17)
Tak sobie czytam posty niektórych userów i chyba co nieco odbiegli od tematu.

Poza tym Kyro odnoszę dziwne wrażenie, ze masz jakieś kompleksy, ale może radź sobie z nimi na kanapie u psychoanalityka. Tym bardziej, że teraz jesteś modem więc jakiś poziom powinieneś jednak reprezentować.

Co do CZ. Ork poprosił mnie o pomoc i nie odmówiłem. A powód jest tylko jeden: chcę , żeby CZ ujrzał światło dzienne. To będzie naprawdę dobry mod, więc warto przy nim popracować. Druga sprawa to łudzę się, że dzięki wydaniu CZ także themodders.org odżyje w pozytywnym sensie. Jakoś jestem emocjonalnie związany z tym forum i mimo wszystko chcę żeby trwało.

Co do BIT skoro nadal tak ci to chodzi po głowie. Z projektu odszedł kazz i kilku innych wartościowych ludzi. Ale nie znaczy to, że projekt upadł, albo nie jest dalej realizowany. W każdym razie jednego się nauczyłem - w tak dużych projektach główny koordynator musi sam ustalać najważniejsze założenia projektu i reszta teamu musi się do nich podporządkować. Inaczej nie ma szans na zrobienie chociażby techdemo. Przykro mi Kyro, że tak się skończyła nasza współpraca, ale to akurat nie ja ciebie przyjąłem i nie ja ciebie wywaliłem, a swoje subiektywne odczucia możesz zachować dla siebie co także w jakimś sensie będzie o tobie pozytywnie świadczyć. Złośliwość i przycinki, czy krytyka wyroczni za jaką chcesz uchodzić zaczynają robić się już nudne. Dobrze, ze masz własne zdanie i przy nim obstajesz, to akurat dobrze o tobie świadczy, ale daj już sobie z tym spokój.

-----------------------------------------

Wracając do tematu:

Piszcie na temat, albo zamilknijcie na wieki :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest różnica między kompleksami a doświadczeniami. Niezbyt miłymi zresztą.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Zaraz się wściekne i zamknę ten temat, bo odbiegacie od tematu :/

Комиссар RBT

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Cytat: Thoro link=topic=2418.msg21270#msg21270 date=Jul 3 2008, 23:04\'
Jeśli Wam to w czymś pomorze to sugeruję założenie tematu w którym będziecie mogli się pożalić na złego thora. Puki co bardzo proszę o nie rozpierdzielanie tematu takimi uwagami bo działanie mojej osobowości na wasze zranione dusze na prawdę mało obchodzi mnie i innych.
Myślisz, że mam czas wracać z roboty i codziennie przeglądać 10 stron? xD
Poza tym nierozumiem twojej postawy. Ja tylko powiedziałem jak jest, czy ty się do tego ustosunkujesz, czy dalej zostaniesz taką marudą to już inna sprawa.
Cytat: Thoro link=topic=2418.msg21270#msg21270 date=Jul 3 2008, 23:04\'
Z całym szacunkiem.
A wzajemnie.

Jeśli chodzi o sam temat to częściowo popieram Zdunka. Kolejnym doskonałym przykładem, jest mod któego robiłem razem z niejakim DJH, o nazwie "wyprawa". Był w fazie tworzenia około 95%. A ta człowieczyna poprostu obraziła się za coś co sam zrobił, na całe forum, a w tym mnie. Świata mi nie udostępnił paskud, więc po prostu go zabrał, uciekł i to był koniec "wielkiego" moda. A moje piękne questy i dialogi poszły się jebac.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Z tym DJH to ja też miałem historię. Podkosił mi świat z GH i jeszcze na SB nawyzywał mnie i mówił, że obrażałem w rozmowie na GG z nim wielu userów z themodders.org (wymienił bułę i orca). Szkoda słów...

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Cytat: Kyroman link=topic=2418.msg21763#msg21763 date=Jul 6 2008, 20:17\'
Jest różnica między kompleksami a doświadczeniami. Niezbyt miłymi zresztą.
Kyro każde doświadczenie jest bezcenne. Dzięki BIT nauczyłeś się przynajmniej w jaki sposób [wg ciebie] nie powinno się robić gry - i to za darmo :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I żebyś wiedział, bardzo się z tego cieszę i staram się tą wiedzę obecnie wykorzystywać.

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry