Problemy z zadaniami 549822 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 549822

Odpowiedzi 1433

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Dzięki xDD Jak można być tak tępym jak ja i wchodząc na górę nie zauważyć tej jaskini? Problem z głowy, jeszcze raz dzięki :P
Nie ma "dzięki" - poproszę mocne piwo i 100 bryłek rudy :P A jaskinię będziesz mijał jeszcze przynajmniej kilka razy bo półka na prawo od wejscia do niej to jedyna droga do obozu łowców orków :P

quarhodron

quarhodron

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na samym początku gry pojawił mi się bug, Kosa nie chce ze mną iść do kopalni. Jeżeli był już taki problem to sory za kłopot, jestem nowy. Za każdym razem przy odpowiedzi trzeba odpowiadać na te pytania, przepisywać litery ?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Quahodronie, zapewne nie masz zainstalowaneego patcha (bez niego faktycznie był z tym problem). Zainstaluj:
http://themodders.ovh/index.php?topic=23843.0
i zacznij od nowa.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Kto prócz Davora może być przyłączony do Łowców Orków ?

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Gdzie mogę znaleśc wyjątkowy trunek dla Bartholo?

Spoiler
U Jeremiasz w Karczmie nad Jeziorem w Nowym Obozie

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kto prócz Davora może być przyłączony do Łowców Orków ?
Spoiler
1) Davor (gdy odnajdziesz jego łuk, znajdziesz go w krzakach w pobliżu najbliższej kamiennej wieży na terytorium orków)
2) Wojownik spotykany na przełęczy (nad zawalonym wejściem do opuszczonej kopalni)
3) Jeden z najemników z obozowiska w połowie drogi miedzy Nową Kopalnią a Nowym Obozem

Croll12

Croll12

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłbym prosić kod na ciężką sakiewkę? xD Przypadkiem otworzyłem jedną przed zadaniem, że Steve'm z obozu piratów, nie wiedząc, że bd potrzebna. I teraz mam problem :P

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

tuldor88

Problemy z zadaniami
#207 2015-03-02, 17:24(Ostatnia zmiana: 2015-03-02, 17:46)
W kolonii leży ich cała masa, jeśli otworzyłeś tylko jedną powinieneś spokojnie znaleźć inną a zadanie zaliczysz bez większego problemu :)

Croll12

Croll12

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przetrząsnąłem niestety całą kolonię i wszystkie otwierałem nie myśląc o tym. Jedynym miejscem w jakim nie byłem to świątynia śniącego :P Chyba, że będzie jakaś w wolnej kopalni :D

gothic1210
  • Gość
ItMi_Worek_100

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
1. mam martwego Geradra z niewiadomych powodów, proszę o kod
2. problem z zadaniem "dziwne zachowanie", chodzi o Josepa, stał nieruchomo, na chwilę odeszłam od niego i wyparował, gdzie on się udał?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do Josepa - po rozmowie z Alexem musisz stanąć gdzieś na tyle daleko by Josep nie zaczał konwersacji, przez kilka(naście) sekund rozgląda się dokoła a potem rusza, musisz iść za nim (wciaż zachowując odległość) . Jeśli nie masz save sprzed tego faktu to mała podpowiedź
Spoiler
Idź do jaskini obok barykady przy wejsciu na ziemie orków, stoi tam dwóch strażników ze starego obozu. Josep czeka w jaskini

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
dzięki :), jeszcze ten kod na Gerarda by się przydał 

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
dzięki :), jeszcze ten kod na Gerarda by się przydał
Skoro masz go martwego masz dwa wyjścia "O" F8 "O", lub F2 Edit Focus na górze będzie jego instance, który używasz razem z insert.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Asartan

Asartan

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć czeladnika Cavalorna?

Ponoć był związany z usuniętymi chainami z Mrocznym Bractwem i leży koło kamiennego kręgu obok Cmentarzyska włochato - zielonych ale nigdzie go nie ma

2 krąg (ten koło SO) też sprawdzałem i... kiszka :/

Jakieś sugestie panowie i panie?

4 rozdział (jakby inaczej), najemnik po wygnaniu z SO jeśli ma to jakiekolwiek znacznie (chociaż na 1000% nie...)

I pytanie nr.2

Riordian i Claw uczą alchemii na ekspercie/mistrzu ale nie mają odpowiednich kwestii dialogowych, Calom dał w długą do świątyni. Jak rozumiem potków z efektami stałymi sobie już sobie nie poważę czyż nie?
Może jakaś komenda na odblokowanie konwersacji?

Nr.3

Kosa się zbugował (tak rozmawiałem z nim i dialog zniknął, tak jak w w.w pytaniu). Zadanko nie jest już do zaliczania right?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć czeladnika Cavalorna? Ponoć był związany z usuniętymi chainami z Mrocznym Bractwem i leży koło kamiennego kręgu obok Cmentarzyska włochato - zielonych ale nigdzie go nie ma
Spoiler
Kamienny krąg -zgadza się... ale nie ten - chodzi o krąg przy jakim zdobywaliśmy z Miltenem kamień ogniskujący
Riordian i Claw uczą alchemii na ekspercie/mistrzu ale nie mają odpowiednich kwestii dialogowych, Calom dał w długą do świątyni. Jak rozumiem potków z efektami stałymi sobie już sobie nie poważę czyż nie?
Może jakaś komenda na odblokowanie konwersacji?
bug - powinni uczyć alchemii 'dwutorowo' tak jak Kalom, Outlander pisał już gdzieś że to poprawi :)
Kosa się zbugował (tak rozmawiałem z nim i dialog zniknął, tak jak w w.w pytaniu). Zadanko nie jest już do zaliczania right?
Jeśli chodzi o "bliznę na sumieniu" to jw (jest zbugowane)

Asartan

Asartan

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za info. Wpadnę poszperać do kręgu koło NO. Z obozu łowców zielonoskórych talentów akurat niedaleko.
Z alch zapomniałem jeszcze dopisać że mam adepta więc trochę mnie to teraz boli :D (ale fakt faktem że przed III rozdziałem Calom miał kwestię, Claw miał dopóki nie zapytałem go o naukę (pomijając fakt że ponoć od razu dawał mistrza) bez 10 PN a Kosa... cóż tak - chodziło o białe futerko i Bliznę).

Ogółem - wszystko po staremu ^^

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Claw dawał od razu mistrza - wiem bom sie uczył u niego :PPozostaje czekać na patcha nad jakim pracuje Outlander, gdy znikną bugi gra będzie jeszcze bardziej wciągająca :) Małe pytanko:
Wąż, Aleph i Snipes - zwiali ze starej kopalni ale choć wracałem do nich co i rusz nie mieli do powiedzenia nic interesujacego... wiaże się z tą trójką jakiekolwiek zadanie czy jedynie 'urozmaicają krajobraz'?

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Claw dawał od razu mistrza - wiem bom sie uczył u niego :PPozostaje czekać na patcha nad jakim pracuje Outlander, gdy znikną bugi gra będzie jeszcze bardziej wciągająca :) Małe pytanko:
Wąż, Aleph i Snipes - zwiali ze starej kopalni ale choć wracałem do nich co i rusz nie mieli do powiedzenia nic interesujacego... wiaże się z tą trójką jakiekolwiek zadanie czy jedynie 'urozmaicają krajobraz'?

To z Wężem, Aleph'em i Snipes'em to nawiązanie do Returning'a gdzie można ich spotkać (tak mi się wydaję) :lol:

Asartan

Asartan

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Asartan

Problemy z zadaniami
#219 2015-03-04, 18:26(Ostatnia zmiana: 2015-03-04, 21:47)
Abstrachując - da się zdobyć w moim w.w przypadku miszcza fiolki (czyt. alchemii). Został jeszcze koleś w obozie bandytów :D

Sam modzik klimatycznie jest genialny. Questy też ciekawe do tego nie mega przesadzone jak Opiekunowie czy Pradawni (no niby było Mroczne Bractwo... No ale go już nie ma :D). Dodana usunięta zawartość, zawalona kopalnia koło placu wymian czy nowe "profesje" zasługują na propsy dla autora (a i tak wszystkie mody trza bardziej lub mniej łatać <wazelinarstwo off> + balans rozgrywki rodem z NK)

A za Straż Kruka... No cóż. Order to mało. Do teraz zbieram szczękę z podłogi za wplecenie w tle czegoś takiego...

3 panowie wymienieni wyżej raczej "urozmaicają" zadanie związane z Retruningiem gdzie dla Węża (A.K.A Snake'a) w karczmie Kardifa odzyskuje się z kolonii rudę (bodajże z tej samej jaskini ale pewny nie jest bo zadania nigdy nie zrobiłem :D, Aleph zapieprza na farmie Akila a po Snipsie został szkielecik w jaskini - albo na odwrót)a samemu można dostać jej (aż lub tylko - zależy kto patrzy) 50 bryłek. Zawsze to miło dla łowcy smoków - kowala. Bardziej są jako easter egg niż powiązani z czymkolwiek (i za takie miłe zaskoczenie w modzie dziękuje bardzo. Czegoś takiego się nigdy przenigdy nie spodziewałem a uradowało me fanowskie serduszko)

Post połączony: 2015-03-04, 21:46
Minęły już 3 godziny więc leci double post (a właściwie połączony...)

Następna sprawa to "szukanie doświadczonego kopacza dla Quentina". Grimes na grani u Gilberta owszem zreserchowałem to jakże zacne (pod)forum... Tylko że człenio nie ma kwestii dialogowej (bowiem wypytywałem go wcześniej o różne rzeczy na temat Gomeza i kolonii)...
Edit focus niezbyt pomaga bo z racji tego że ma on poziom 5 i gildię kopacz... Staruszek daje w długą i kończy niczym kamikadze spadając z półki skalnej...

Znowu bug czy w międzyczasie mam jeszcze kogoś obskoczyć zanim do staruszka pójdę?

0 użytkowników
Do góry