Witam. Wywala gothica, z błędem Access Violation? Powiedz może, jaki masz system operacyjny (8?). Pytam bo kiedyś też miałem na 8 taki problem, możliwe, że na 7 też tak może być. Skoro odpaliłeś grę, zakładam, że masz już playerkita (Gothic starter 2.6f). Jeśli chodzi o samo wywalenie, to raczej nie chodzi tutaj o to, że jest ono spowodowane z winy intra. Zainstalować raczej powinno się wszystko dobrze, jeśli podałeś poprawną ścieżkę do Gothica. Powiedz mi jeszcze, czy uruchamiasz modyfikację z pulpitu, czy przez Gothicstarter?
Wywnioskowałem też, że niektóre błędy mogłyby powstawać z powodu braku G2MDK (Gothic 2 Mod development kit). Spowodowane jest to, obecnością ikarusa/lego w modzie. Najprostsza rzecz jaką mógłbym ci poradzić na tę chwilę, to przeinstalować ponownie. Jeśli występuje ten błąd w innych modach (sprawdź np: Złote Wrota, tam też był Ikar) to po prostu przeinstaluj Gothica na nowo. Jeśli problem nie ustąpi to zobaczy się dalej co zrobić.
Post połączony: 2014-10-14, 11:03
mod jest świetny, zastanawiam sie jak od strony skryptowej zrobili te losowe screeny przy wczytywaniu (piękne!) czy konar drzewa, z którym razem spadamy na skraju urwiska?
Co do konara, który spada jest to po prostu załatwione za pomocą triggera.