[G2NK] Z życia złodzieja/Aus dem Leben eines Diebes PL 193064 346

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 17.08.2014 roku

Wyświetleń 193064

Odpowiedzi 346

VBeczka

VBeczka

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam, ale ja mam taki problem, że gdy odpalam nową grę ładuję mi się i wywala mi gothica przed opdaleniem intra. Miałby ktoś pomysł jak je wyłączyć albo jakiś save od 0 na poziomie łatwy-średni-trudny?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3476
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Witam. Wywala gothica, z błędem Access Violation? Powiedz może, jaki masz system operacyjny (8?). Pytam bo kiedyś też miałem na 8 taki problem, możliwe, że na 7 też tak może być. Skoro odpaliłeś grę, zakładam, że masz już playerkita (Gothic starter 2.6f).  Jeśli chodzi o samo wywalenie, to raczej nie chodzi tutaj o to, że jest ono spowodowane z winy intra. Zainstalować raczej powinno się wszystko dobrze, jeśli podałeś poprawną ścieżkę do Gothica. Powiedz mi jeszcze, czy uruchamiasz modyfikację z pulpitu, czy przez Gothicstarter?
Wywnioskowałem też, że niektóre błędy mogłyby powstawać z powodu braku G2MDK (Gothic 2 Mod development kit). Spowodowane jest to, obecnością ikarusa/lego w modzie. Najprostsza rzecz jaką mógłbym ci poradzić na tę chwilę, to przeinstalować ponownie. Jeśli występuje ten błąd w innych modach (sprawdź np: Złote Wrota, tam też był Ikar) to po prostu przeinstaluj Gothica na nowo. Jeśli problem nie ustąpi to zobaczy się dalej co zrobić.

Post połączony: 2014-10-14, 11:03
mod jest świetny, zastanawiam sie jak od strony skryptowej zrobili te losowe screeny przy wczytywaniu (piękne!) czy konar drzewa, z którym razem spadamy na skraju urwiska?

Co do konara, który spada jest to po prostu załatwione za pomocą triggera.

VBeczka

VBeczka

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W innych modach tego nie ma w ogóle (Złote wrota grałem każdą gildią) win XP. i tak z błędem Access Violation. Odpalałem i tym i tym z takim samym efektem. Normalnie gra chodzi nowa gra ma się wyświetlić intro - dup Access Violation ;c

Fabio

Fabio

The Modders
posty3476
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Hmm... a spróbuj zmienić rozdzielczość w ustawieniach gothica, i wciśnij nowa gra. Po prostu pokombinuj z nimi.

VBeczka

VBeczka

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm... a spróbuj zmienić rozdzielczość w ustawieniach gothica, i wciśnij nowa gra. Po prostu pokombinuj z nimi.
Robiłem tak i nic nie działało. rozdzielczość w gothic ini zmieniałem  każdą dostępną, ,,wyłączałem'' logo oraz intro ale to nie działa na zmodowane. Próbowałem wszystkiego, dlatego prosiłem tutaj o jakiś save początkowy bądź sposób na wyłączenie intra ;c niby ProjektPierscien ma na kanał wrzucić poradnik, ale ja jak się na moda napalę, godzinami będzie mi się to ciągnąć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3476
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dobra podsumowując:

1. Masz najnowszy Gothic starter (2.6f)
2. Uruchamiasz grę i z pulpitu i przez Gothicstarter - Bez skutku
3. Zmiana rozdzielczości nic nie daje
4. System masz dobry.
5. Reinstall modyfikacji, gothica nie pomaga (?)

Powiedz mi, jak z punktem 5. Jeśli nic to nie daję, to ostatnie co przychodzi mi do głowy to posiadanie G2MDK. Przykładowo w Dark Sagę, nie da się zagrać bez posiadania tego. Też crashe etc.

VBeczka

VBeczka

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Reinstaluje ale jak to nie pomoze :C

Fabio

Fabio

The Modders
posty3476
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jak to nie pomoże, to pobierz to:  http://www.worldofgothic.de/dl/download_94.htm następnie zainstaluj. Najlepiej jak zaznaczysz wszystkie opcje.  Nie musisz tylko zaznaczać 2 opcji, związanych z dźwiękami w grze (sfx) i speech (kwestiami dialogowymi).

VBeczka

VBeczka

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki wielkie, ten plik drugi pomógł

Fabio

Fabio

The Modders
posty3476
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To cieszę się bardzo. Czyli tak jak myślałem, bez G2MDK ani rusz. Podam link dla spokoju na 1 stronie, żeby inni nie mieli tego problemu.

VBeczka

VBeczka

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znowu mam ten sam błąd, tylko teraz z wczytywaniem xD. Nowa gra sie odpala a wczytywania access violation :(. Nie wiem czy mam coś zwalonego z gothiciem (na czystego 2 nk bralem). Mógłbym prosić o link do downloadu jakiegoś save'a z początku obojętnie jakiś tryb

Fabio

Fabio

The Modders
posty3476
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
A próbowałeś, dać nową grę i nadpisać ten zapis, a potem wczytać? Czy ogólnie masz tak, że wczytywanie nie działa?

Edit: Gdybym miał zainstalowanego moda, to podesłałbym, ale niestety nie posiadam już.

VBeczka

VBeczka

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sam przycisk wczytywanie nie dziala, nie mam pojecia czemu, i tak za kazdym razem po pobraniu G2MDK

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze mam taką radę która czasem pomaga. Odpal Gothicstartera: ppm/Uruchom jako administrator. Save'y są na dysku c: w folderze z grą i nawet używając konta administratora system nie zawsze pozwala tam nic robić bez potwierdzenia że się jest administratorem.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
po co mamy takie umiejętności jak kowalstwo, alchemia czy tworzenie run, skoro ich nikt nie uczy?

gdzie znajdę marchew dla ofiary posągu Innosa?

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Karola sprzedaje na rynku marchew.
Moda już kończę :D

Ten quest z alchemikiem jest u mnie niewykonalny, gdy zamieniam się w chrząszcza i już dojdę do Camillo to nie da się wrócić do ludzkiej postaci. A jeśli się skłamie Camillo że się wypróbowało zwój to gra po rozmowie się zawiesza i potrzebny jest restart.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3476
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Quest z Camillo jest wykonalny ;) Próbowałeś po prostu ENTER?. Co do kłamstwa to również się da.

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Spróbuje jeszcze raz :)

Ale to z okłamaniem nie działa u mnie na 100%. Próbowałem 3 razy. Tak jakby postacie nie wychodziły z dialogu i gra się zawiesza.

Mam prośbę: wcięło mi gdzieś alwina po tym polowaniu na zębacza możliwe  że spadł ze skarpy a przed zakończeniem gry chciałem jeszcze okraść wszystkich :) Można prosić o kod na niego ?

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
własnie od czego zalezy sukces okradania? od zręczności? bo mam jej sporo i niektórych nie moge okraść.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry