[G2NK] Z życia złodzieja/Aus dem Leben eines Diebes PL 165751 346

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 17.08.2014 roku

Wyświetleń 165751

Odpowiedzi 346

Lajuś

Lajuś

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś pomóc?

Instaluje po kolei:
G2 NK
G2MDK 2.6
G2MDK 2.6a
Playerkita 2.6 rev
Systempacka 1.7 i na koniec owego moda, który mi crashuje i wywala access violation. Dzieje się to wtedy kiedy intro (całe mogę obejrzeć) się skończy w nowej grze. Win 7 od razu mówię.
Włączałem też w trybie zgodności win xp sp3 i jako administrator. Bez zmian. Przeczytałem problem poprzedników i zainstalowałem też Złote Wrota do tego, ale mi to nie pomogło. Inne mody normalnie działają tylko z tym mam kłopot.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Złote Wrota nie naprawią Ci tego moda, bo niby dlaczego? Po co Ci dwa razy jakieś G2MDK? Jedno w zupełności wystarczy. Z tego co tu wymieniłeś, to masz wszystko, czego Ci potrzeba oprócz wersji raportowej do G2NK, ją również zainstaluj.

Modyfikacja powinna działać tak poza tym bez zarzutu. Jak Ci dalej nie pójdzie, to daj znać.

Lajuś

Lajuś

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie z tymi Wrotami to był dla mnie absurd, ale czemu by nie spróbwać jak innym podobno pomógł. :D
Przeinstaluje wszystko od nowa. A z G2 MDK to nie wiem, miałem jakąś instalke jeszcze z "a" w nazwie. Zainstaluje tym razem bez niej.

Co do wersji raportowej to zapomniałem. Ją też instalowałem, a tuż po niej playerkita.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
W pierwszym poście tematu podałem co i jak w kwestii instalacji, z tamtych linków pobierz i zainstaluj G2MDK oraz wersję raportową. Playerkita szukaj gdzie indziej, wpisuj frazę w internecie "Gothic Starter 2.6f", to chyba najnowsza wersja. Mnóstwo osobom to działa, w tym mi jak testowałem, to wielokrotnie. Na pewno uda się to rozwiązać :D

Lajuś

Lajuś

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem jak napisałem i bez zmian, nie pomogło :(. Z tamtych linków G2 MDK bez tego "a" to mam ten sam pobrany co na stronie, również wersje raportową fix 2.6.0.0 rev2. Playerkit 2.6f też taki posiadam już jak podałeś wyżej. Jakieś inne propozycje? :/

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Lajuś Masz pewnie ten sam błąd z gothic 2 co i ja. U mnie obojętnie jaki mod, po cutscence od razu wywala acces violation. Niestety próbowałem różnych sposobów na rozwiązanie problemu, bezskutecznie. Niebawem będę robił format dysku, ale to jest dosłownie ostateczne rozwiązanie; jak to nie pomoże to prawdopodobnie wymieniam dysk.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zrobiłem jak napisałem i bez zmian, nie pomogło :(. Z tamtych linków G2 MDK bez tego "a" to mam ten sam pobrany co na stronie, również wersje raportową fix 2.6.0.0 rev2. Playerkit 2.6f też taki posiadam już jak podałeś wyżej. Jakieś inne propozycje? :/

W zgodności z systemem Windows XP SP3 uruchamiasz tylko GothicStarter.exe? Jak tak, to zaznacz to samo w przypadku Gothic2.exe. Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale czy masz może piracką wersję?

Lajuś

Lajuś

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie nie wiem czy to problem mojego gothica. Przed reinstallem wszystko dokładnie wykasowałem i ccleanerem usuwałem wszystko co mogło pozostać na komputerze. Z żadnym z modów nie miałem takich crashy tak jak tu z tym, a wiele już ich ograłem bez żadnych errorów i komunikatów.

Odpalałem skrót moda i starter jako admin i z win xp sp3. Nic się nie zmieniło.
Gothic2.exe też ustawiłem tak samo i nic..

Gothica z CD Actiona mam.

edit. Sprawdziłem inne mody. Kryjówka korsarzy mi działa jak należy, ale na przykład po skończonym intrze moda Przeznaczenie - epilog też mi wywala. Normalny gothic bez modów odpala się bezproblemowo.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Lajuś, skoro nie tylko ten mod Ci nie działa, to znaczy, że czegoś nie masz i/lub robisz coś źle. Nie ma opcji, żeby Ci nie działał, bo takich osób jak ty było może z dziesięć.

Lajuś

Lajuś

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Udało się nareszcie. Głowiłem się i męczyłem nad tym, ale wreszcie. Dodanie Gothica do wyjątków pomogło. :> Access Violation już nie występuje.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Udało się nareszcie. Głowiłem się i męczyłem nad tym, ale wreszcie. Dodanie Gothica do wyjątków pomogło. :> Access Violation już nie występuje.

Dobrze wiedzieć, nie spodziewałbym się, że to powoduje problem, ale jak działa to dobrze :D

kubamtk999

kubamtk999

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z modem. W grze nie ma polskich znaków co mnie denerwuje, np zamiast złota podnoszę "zoto", wie ktos jak to naprawic(w grze mi nic nie crashuje, po prostu nie da sie tego czytac)?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
W grze są polskie znaki. Nie mam pojęcia z czym związany jest ten problem. Jaką masz wersję językową gry?

UnnamedLSPD

UnnamedLSPD

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kozacki mod, przeszedłem na normalu. Każdemu polecam ;)

tadi33

tadi33

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Siemanko ludziska. Bardzo zależy mi, żeby zagrać w tę modyfikację, ale niestety mam ten sam problem, który opisał @SparrowJacek na 1 stronie tj. klikam na pobrany plik modyfikacji i totalnie nic się nie dzieje tzn. komp chwilkę myśli, ale nic się nie uruchamia, w menadżerze zadań nie ma żadnego procesu, no po prostu nic się nie dzieje, nieważne ile bym czekał. Próbowałem już kilku tricków, ale niestety nic nie ja w stanie pomóc. Czy komuś z was udało się zażegnać ten problem? Albo czy może ktoś by był tak uprzejmy i po prostu zamiast instalatora do moda wrzuciłby na jakiś serwer same pliki systemowe moda? Byłbym bardzo wdzięczny, bo mega zależy mi, żeby zagrać w modyfikację, a niestety to chyba będzie jedyne rozwiązanie, więc jeżeli ktoś by tu zuploadował to ma moją dozgonną wdzięczność :D

Akcyz

Akcyz

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Opisze mi ktoś od samego początku jak to pobrać, próbowałem wszystkiego i nadal nie działa

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jak to pobrać? Normalnie, klkasz w link i pobierasz poszczególne rzeczy.

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
Witam mam problem otóż z Jasperem Nie mam dialogu o tej dziurze w jego domu tak samo jak wchodzę na wieże strażniczą nie pisze mi na ekranie że zadanie uzupełnione czy coś.Miałem dialog z Alvinem o tym magu ale żadne zadania z nim nie mam a wiem że jest jedno

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jakie masz aktualnie zadania w dzienniku? Co tam jest napisane? Sprawdzałeś poradnik?

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
pobrałem od nowa i zacząłem grę od nowa ale mam taki sam problem dzięki za chęć pomocy ale stwierdziłem że popykam w coś innego

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry