[G2NK] Z życia złodzieja/Aus dem Leben eines Diebes PL 173270 346

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 17.08.2014 roku

Wyświetleń 173270

Odpowiedzi 346

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Moda przeszedłem. Podsumowując:
a)Przy zabiciu Hectora mieczem wywalało grę więc polecam zabić go z łuku.
b)Przy zadaniu "Morderstwo na Matcie" w dzienniku zadań pisze o zabiciu ścierwojada.
c)Koniec gry taki trochę dziwny... W końcu mamy 3 runy teleportacji więc po co pić miksturę szybkości?
d)Poradnik pomógł, więc dzięki za jego napisanie.

Zalety:
-polskie dialogi (tylko jedną literówkę zauważyłem)
-ciekawa fabuła
-konsekwencje podjętych przez nas działań :ok:
-potwory (wygląd i ich częsty resp)
-przedmioty i ich tekstury
-ładnie zrobione miasto jak i tereny wokół
-trudność

Wady:
-zadania i ich wykonywanie tak jak twórcy sobie tego zażyczyli (patrz punkt 'c' wyżej)

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Miał ktoś problem z broniami pod zręczność? Mam więcej zręczności niż siły i gdy próbuje założyć sztylet szlachecki, który wymaga 25 zręki postać go zakłada a po chwili zdejmuje bez jakiejkolwiek informacji. Bawiłem się troche na kodach by wybadać sprawę, jeśli zwiększyłem sobie siłe do >25 postać normalnie zakładała tą broń. Pozostaje mi nadal biegać z siekierką i pakować siłe...

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Niestety bronie wymagają zarówno siły, jak i zręczności na podanym poziomie. Na szczęście gra nawet wskazuje, aby inwestować zarówno w siłę i zręczność.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
To dlaczego nie ma wpisanej siły? Stara szpada pirata (chyba) ma podaną i siłe i zręke, i jak ją zakładam to dostaje komunikat, że mam za mało siły.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Twórcy albo tłumacze zapomnieli wpisać.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Moda przeszedłem. Podsumowując:
a)Przy zabiciu Hectora mieczem wywalało grę więc polecam zabić go z łuku.
b)Przy zadaniu "Morderstwo na Matcie" w dzienniku zadań pisze o zabiciu ścierwojada.
c)Koniec gry taki trochę dziwny... W końcu mamy 3 runy teleportacji więc po co pić miksturę szybkości?
d)Poradnik pomógł, więc dzięki za jego napisanie.

Zalety:
-polskie dialogi (tylko jedną literówkę zauważyłem)
-ciekawa fabuła
-konsekwencje podjętych przez nas działań :ok:
-potwory (wygląd i ich częsty resp)
-przedmioty i ich tekstury
-ładnie zrobione miasto jak i tereny wokół
-trudność

Wady:
-zadania i ich wykonywanie tak jak twórcy sobie tego zażyczyli (patrz punkt 'c' wyżej)

Dzięki. Testy były robione około trzy razy, w tym dwa przeze mnie. Jeśli chodzi o wywalanie z gry to w 99,9% jest to spowodowane brakiem czegoś z tego:

a) G2MDK
b) Wersji raportowej G2NK
c) Systempacka do G2NK

U mnie da radę go zabić łukiem jak i bronią białą. Co do zakończenia to (załóżmy), że ktoś te runy wywalił. I jak ich nie ma to co zrobi? Nie przejdzie gry? No właśnie.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o wywalanie z gry to w 99,9% jest to spowodowane brakiem czegoś z tego:

a) G2MDK
c) Systempacka do G2NK

U mnie da radę go zabić łukiem jak i bronią białą.
Akurat ja to mam zainstalowane i podczas walki z Hectorem też mi kilka razy wywalało do pulpitu. Głównie jak próbowałem gdzieś trochę dalej uciec. W końcu zapisywałem co jakiś czas w trakcie walki i jakoś to przeszedłem. A jeśli chodzi o walkę z nim to najlepiej ustawić się tak by te przyzwane szkielety, a później golem stał między nami a Hectorem, wtedy on sam je niszczy ognistymi pociskami. :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jeśli chodzi o wywalanie z gry to w 99,9% jest to spowodowane brakiem czegoś z tego:

a) G2MDK
c) Systempacka do G2NK

U mnie da radę go zabić łukiem jak i bronią białą.
Akurat ja to mam zainstalowane i podczas walki z Hectorem też mi kilka razy wywalało do pulpitu. Głównie jak próbowałem gdzieś trochę dalej uciec. W końcu zapisywałem co jakiś czas w trakcie walki i jakoś to przeszedłem. A jeśli chodzi o walkę z nim to najlepiej ustawić się tak by te przyzwane szkielety, a później golem stał między nami a Hectorem, wtedy on sam je niszczy ognistymi pociskami. :)

Dziwne, sprawdzane na Windows 7, XP, 8 i nawet 10. I nie wywaliło.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pewnie indywidualny przypadek. Podobnie jak w modzie Insygnia jednemu graczowi wywalało crasha po przeczytaniu księgi o krwiopijcach.

Post połączony: 2016-02-05, 21:30
No niestety, ja mam ten sam problem. Po zabiciu Hektora gra się wysypuje http://s5.ifotos.pl/img/Beztytulu_sexpexs.png

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z rozpoczęciem gry. Ekran tytułowy działa normalnie, jednak pojawia się problem w momencie, gdy wybiorę poziom trudności i chcę rozpocząć grę. Wtedy wyrzuca mnie do pulpitu, pojawia się również acces violation. Ten sam błąd występuje w innym modzie- Na Uchodźstwie, gdzie również trzeba wybrać poziom trudności przed rozpoczęciem gry.

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam!
Mam problem(podobny jak mój przedmówca) a mianowicie:
Podczas ladowania nowej gry wywala mnie przed intrem. Mam czystego goticzka, G2MDK, systempacka(instalator moda sam go chyba instaluje)
Próbowalem reinstall, lecz nic niepomoglo :(

Proszę o pomoc :D

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Instalator moda sam robiłem, systempack nie był dołączony. Zainstalujcie wszystko co trzeba, ewentualnie w przypadku windows 7-10 uruchomcie ze zgodnością XP.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie ukończyłem moda u muszę przyznać, że jest całkiem niezły. Warto w niego zagrać, gdyż nie ma jakichś kosmicznych pomysłów jak w Dark Sadze z dołączeniem do Ferokijczyków(po co?) lub mod nie wrzuca nam jeszcze jakiegoś dodatkowego,zbędnego zadania by popchnąć fabułę do przodu.

Główny wątek idzie całkiem kładko i solidnie do przodu, aczkolwiek jest kilka rzeczy, które mi się nie podobały. Otóż bohater z początku jest bezosobowy. Niczym nie jest wstanie nas zainteresować, równie dobrze mógłby spaść z drzewa

Na plus jest jego blefowanie co dodaje trochę złodziejskiego klimatu. Można by się było nieco bardziej postarać nad przeszłością, jakieś skromne 5 zdań jeszcze dorzucić i OK.

Najgorsze jest wykonanie zakończenia. o 10:30 kradnę rubin a 5 minut później czytam napisy końcowe. Zasada jest taka :

Wstęp ---> Rozwinięcie ---> Zakończenie

Tutaj jednak zamiast zakończenia jest nagłe urwanie moda i napisy końcowe. Jakieś 15 minut. Nawet nie dali mi się nacieszyć tym, że ukradłem ten rubin z powodzeniem, i sporo się przy tym namęczyłem ;)

Ogólnie rzecz biorąc moda bo mnie nie wkurzał jak np Dark Saga, którą wyłączyłem w pewnym momencie i tyle ją widziałem.

JagiiImieny

JagiiImieny

Użytkownicy
posty45
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam taki problem, że podczas gdy zabijam Hektora gothic wyłącza się. I wyskakuje "error application" Ktoś coś pomoże? Już nie ważne

KornikS

KornikS

Użytkownicy
posty104
Propsy72
NagrodyV
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam, to w tym momencie crashe powodowało naciśnięcie któregoś z klawiszy. Najprawdopodobniej spacji.

Ziela

Ziela

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobrałem wszystkie fixy jednak nadal nic nie pomogło, crashuje mi grę. :/

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Pobrałem wszystkie fixy jednak nadal nic nie pomogło, crashuje mi grę. :/

Jaki masz system Windows? W przypadku XP nie trzeba żadnych fixów z tego co wiem. W przypadku nowszych (tj. 7,8,10) trzeba. Najważniejszy jest systempack oraz wersja raportowa. Jeśli masz oba, a nadal błąd występuje, to powinieneś posiadać jeszcze G2MDK, które jest praktycznie niezbędne do poprawnego działania modyfikacji. Dodam, że moda oczywiście powinieneś odpalać w zgodności z systemem windows XP.

TurtleSenpai

TurtleSenpai

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam wszystko poinstalowane, inne mody mi normalnie działają, a w tym mam crasha gry przy zapisie... co jest?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Witam, mam wszystko poinstalowane, inne mody mi normalnie działają, a w tym mam crasha gry przy zapisie... co jest?

Masz zainstalowane G2MDK? Grałem w tę modyfikację na Windowsie XP, Windowsie 7 i Windowsie 10, z czego na żadnej nie miałem problemów po poprawnej instalacji.

PS. Inne mody, które "testowałeś" (widziałem film na YT) nie wymagają G2MDK.

PiotrekKK

PiotrekKK

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mój rekord to 10 h na najtrudniejszym. Nie wiem jak wyciąć jeszcze 2 h z tej rozgrywki. Jakieś pro tipy?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry