Assassin's Creed: Rogue 25128 77

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 6.08.2014 roku

Wyświetleń 25128

Odpowiedzi 77

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie załapałeś nie zmieni się, to dalej to samo biegamy po dachach zabijamy z powietrza itp dalej pływamy zwiedzamy itp, tylko zamiast listy templarsów dostajemy listę asów, zabójstwa od asasynow to teraz przechwycenia od templarów, cały czas od AC 1 gameplay jest niezmienny dopiero w 4 doszedł statek na poważnie a ze to było dobry to w rogue został, gampley zawsze będzie taki sam + jakieś tam zmiany żeby nie było całkiem replay, gdyby zmienił się diametralnie gameplay to to by nie było AC,  skoro dalej mogę robić to samo co w każdym ac to gameplay nie został zmieniony i takie było założenie ,co mnie osobiście cieszy gdyż 4 wyszła na +

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
:facepalm:

Otóż nie i pierdolisz. Gameplay jest to tym co robimy podczas gry (jak sama nazwa mówi). Jak dotąd biegalismy po dachach, zabijalismy z powietrza, uzywalismy elementów otoczenia (beczki z prochem itd) a także specjalnych itemków (bomby dymne itd). To był jak dotąd nasz gameplay. W Czwórce doszly statki. Teraz gameplay bedzie zawierał w sobie to samo co wczesniej, plus do tego nowości w postaci tego, ze oprócz biegania po dachach (...) i tak dalej bedziemy musieli tez uważac na tych, którzy biegają po dachach (a dotad nie biegali), uzywaja na nas zabójstwa z powietrza (a jak dotad tylko my to uzywalismy (lub nasi kompani przeciwko wrogom)), uzywajacych elementów otoczenia (beda strzelać nie tylko do nas, a takze do beczek kolo ktorych stoimy) a takze beda na nas uzywac specjalnych itemków (bomby dymne, strzalki itd).

Takze jak sam widzisz, TY nie załapałeś.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Krótko mówiąc: Ten sam gameplay plus dodatkowe nowości.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, jednak nowosci na tyle spore, że jednak juz to nie bedzie to samo. Jak dla mnie oczywiscie jak najbardziej na plus!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Werewolf gameplay to się rożni w cod od Ac, tu się nie rożnic ile razy tobie trzeba napisać ze gameplay pozostał bez zmian tylko dodali parę nowych elementów w starych mechanikach

Jak w ac będziemy strzelać z karabinów jak w cod czy innym gównie to owszem wtedy gameplay będzie się różnił.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Werewolf gameplay to się rożni w cod od Ac, tu się nie rożnic ile razy tobie trzeba napisać ze gameplay pozostał bez zmian tylko dodali parę nowych elementów w starych mechanikach

Jak w ac będziemy strzelać z karabinów jak w cod czy innym gównie to owszem wtedy gameplay będzie się różnił.
No to są zmiany. Sam teraz potwierdzasz to co ja pisze. Jezeli beda karabiny z coda w AC to gameplay bedzie sie roznil. To teraz analogicznie - są rzeczy ktorych nie było wczesniej w AC a które zmienią nam gameplay (nie tylko my tego uzywamy, ale musimy na to uwazac - tego wczesniej nie bylo). Takze gameplay sie zmienia, dzieki za potwierdzenie Tizgar! Wiedzialem, ze jednak mądryś chłop.

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Mniejsza z tym. Jakoby nie było i tak zagram dla fabuły, i jak co roku pewnie kupię na xklocka jeszcze.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To dajesz wofl, proszę wymieniaj rzeczy których nie było, udowodnię ci ze poza jedna nowością czyli przechwyceniami zleceni które opierają się w sumie o schemat zabójstw tylko tak jakby od tyłu wszystko było w serii, bo jedna drobna zmiana w jednej mechanice to za mało aby powiedzieć ze gameplay rożni się diametralnie.

Sam zagram w dniu premiery swoje xlocka sprzedałem ale kumpel na pewno kupi rogue to się konsole zapożyczy żeby ograć a potem się pogra na PC jak wyjdzie :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Toż kurwa wymieniam te rzeczy ktorych nie było od kilku postow. Nie było tego, że ktoś przeciwko nam uzywal otoczenia jak beczki z prochem. Nie bylo tego, że ktos na nas zastawia pułapki. Nie było tego, że musimy uważac czy ktos po dachach nie biega i nas nie szuka. Toż nie było tego, że ktos moze na nas wykonac zabójstwo z powietrza.

Tizgar, twoje argumenty leża. Za kazdym razem gdy ja daje konkretne argumenty w ktorych wyjasniam co bedzie nowego, ty dajesz argumenty "ale gameplay bedzie taki sam bo bedzie to samo" otóz nie, tego samego nie bedzie.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A wiec to było, chyba w revelations nie grałeś otóż tam tez na ezio gdy sobie w konstaynopolu łaził odnawiały przybytek itp mógł zostać zakatowany przez zabójców wynajętych przez templariuszy mechanika działa dokładnie tak samo, ezio mógł ich wykryć przed atakiem bo świecili jak choinka jak gracz był za wolny to pozostawał QTE jak był fail to nasi zabójcy jednym pchniecie odbierali nam prawie całe życie, zostawał jeden pasek tak samo jest tutaj, tylko zamiast zabojców mamy asasynow ale działa to dokładnie na tej samej zasadzie, to się tyczy tez pułapek gdyż nasi wspomniany zabójcy byli wmieszani w tłum mogli siedzec w krzokach czy w sianie, pozatym oni nie roznili sie od tłumu co fabularnie mamy wytłumaczone jako ze teplarsi wynajmowali do tego zwykły ludzi gdyż za kasę z chęcią chcieli nas pozbawić życia.

Rzekome używanie otocznie vs my przebiegnij sie w bf koło beczek ogólnie si kuluje i strzela na oślep wiec gdy tylko beda dostateczni daleko od nas żeby strzelić to w gruncie rzeczy będą strzelać w beczkę bo kolo niej stoimy.

Wiec to twoje argumenty lezą, właśnie ci udowodniłem na przykładzie serii co jest niepodważalne ze ów rzeczy są w serie od dawana, teraz tylko trochę usprawnione jednak to nie zmienia gameplaya, co jak w bh dali kusze to co już od razu całkiem nowy gampelay różniący się diametralnie jak to określiłeś, jedna gówno zmiana miedzy 2 a bh i już wielka różnica to tylko przykład nawet tower defense z ac:r nie oznaczał ze mamy różnice w gameplayu

No ale żeby było ze masz racje poczekam do recenzji jak każdy recenzent ci powie ze to wciąż ten sam ac z kilkoma zmianami jak to co roku było, który opiera się dalej na tej samej rozgrywce tylko fabularnie odgrywa te druga role to załapiesz.

Nawet ludzie na forach Ac widzę ze to kopia AC4 tylko z kilka nowymi bajerami ale gameplay polega dokładnie na tym samym wychodzi ze fani na forach są w błędzie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A wiec to było, chyba w revelations nie grałeś otóż tam tez na ezio gdy sobie w konstaynopolu łaził odnawiały przybytek itp mógł zostać zakatowany przez zabójców wynajętych przez templariuszy mechanika działa dokładnie tak samo, ezio mógł ich wykryć przed atakiem bo świecili jak choinka jak gracz był za wolny to pozostawał QTE jak był fail to nasi zabójcy jednym pchniecie odbierali nam prawie całe życie, zostawał jeden pasek tak samo jest tutaj, tylko zamiast zabojców mamy asasynow ale działa to dokładnie na tej samej zasadzie, to się tyczy tez pułapek gdyż nasi wspomniany zabójcy byli wmieszani w tłum mogli siedzec w krzokach czy w sianie, pozatym oni nie roznili sie od tłumu co fabularnie mamy wytłumaczone jako ze teplarsi wynajmowali do tego zwykły ludzi gdyż za kasę z chęcią chcieli nas pozbawić życia.

Rzekome używanie otocznie vs my przebiegnij sie w bf koło beczek ogólnie si kuluje i strzela na oślep wiec gdy tylko beda dostateczni daleko od nas żeby strzelić to w gruncie rzeczy będą strzelać w beczkę bo kolo niej stoimy.

Wiec to twoje argumenty lezą, właśnie ci udowodniłem na przykładzie serii co jest niepodważalne ze ów rzeczy są w serie od dawana, teraz tylko trochę usprawnione jednak to nie zmienia gameplaya, co jak w bh dali kusze to co już od razu całkiem nowy gampelay różniący się diametralnie jak to określiłeś, jedna gówno zmiana miedzy 2 a bh i już wielka różnica to tylko przykład nawet tower defense z ac:r nie oznaczał ze mamy różnice w gameplayu

No ale żeby było ze masz racje poczekam do recenzji jak każdy recenzent ci powie ze to wciąż ten sam ac z kilkoma zmianami jak to co roku było, który opiera się dalej na tej samej rozgrywce tylko fabularnie odgrywa te druga role to załapiesz.

Nawet ludzie na forach Ac widzę ze to kopia AC4 tylko z kilka nowymi bajerami ale gameplay polega dokładnie na tym samym wychodzi ze fani na forach są w błędzie.
Że to kopia, sie nie zgodze. Natomiast zgodze sie do okreslenia, ze jest to pewnego rodzaju "Mission pack - Totalna konwersja" do AC 4.

Patrz, gralem w Revelations i nie pamietam zadnego z tych teoretycznych zabojcow, a gdy jeszcze wczesniej widzialem lets play to też tego nie bylo.

Poza tym malo mnie obchodzi jak to jest zrobione strzelanie w beczki i czy to kuleje - to jest cos czego nie było i jest nowe, teraz trzeba zmienic taktyke aby kolo takich beczek nie przebiegac podczas gdy wczesniej biegalismy sobie spokojnie i w nie strzelalismy.

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Widzę nie macie co robić tylko argumentować sobie nawzajem coś odnośnie gry. Jak mówiłem jest krótko: Gameplay ten sam + nowości jak i fabuła i te sprawy (od strony gry). Z identycznych to wygląda podobnie: Sterowanie statkiem, jak wchodzimy na wyspę (pokazane na jednym filmiku) to jest takie podsumowanie jej co jest do zebrania etc (W ACIV było) tak samo wybieranie broni. Wygląda identycznie. Po prostu dojdą nowe rzeczy i tyle.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No nie wiem, jak dla mnie ten Rogue wygląda na kopię AC BF  :pokerface:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A widzisz to sobie pograj, jeśli mi nie wierzysz to sobie możesz nawet w grze odpalić listę wyzwać masz tam jedno wyzwanie które polega na 5 krotny uniknięciu ataku zabójcy mi nie musisz wierzyć ze oni są w rev ale skoro gra sama ci powie ze są to już musisz uwierzyć.

Strzelanie w beczki tez mi nowość, ktora jest od dawna, w FC nawet w sumie ewidentnie widoczna ale to dlc, zreszta to serio zmienia totalnie cała grę nie do poznaia o ja pierdole beczki. totalna nowosc trzeba biegac z dala od nich, jezus cry w grze w której głownym elementem jest biegania w dosc satysfakcjonujacy sposob po dachach to to ze dają beczki na drogach wręcz diametralnie zmienia rozgrywkę, stary to już jak to się pisze brzmi totalnie bez sensu.

Zresztą te beczki beda tylko w kryjówkach gangow, które to robią za forty gdzie w ac4 w fortach ogólnie wszędzie się paliło i biegałeś tak żeby się nie podpalić teraz biegasz tak aby nie dać się zabić od beczki kurwa tego tez nie było.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolejna rzecz - beda abordaze dokonywane na nasze statki! Cos pieknego. Juz nie tylko my mamy magiczna moc abordazu :D

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Przecież to było wiadomo od początku przy zapowiedzi :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No tak, ale wiesz. To kolejna rzecz ktorej nie bylo, ktora jest, ktora zmieni nasze podejscie do gry ale ktora stanowczo nie wplynie na gameplay wedlug logiki pewnego osobnika o niskim stopniu inteligencji :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nowa rzecz, to normalne...

Chodź jeśli z odpieraniem abordażu będzie równie łatwo jak z atakiem to szału nie będzie. Trudne wydawać w ACIV mogłyby się wydawać jedynie statki legendarne. Ciężko było dokonać abordażu, bo abordaż to zawsze pikuś :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Za ty ty masz wolf wysoki, to jest nowość ale według ciebie abordaż na nasz statek zmieni gameplay mimo ze wygląda dokładnie tak samo jak abordaż od naszej strony, nawet wymagania są takie same, wiec gdzie ty tu widzisz zmiany w gameplay to są tylko nowości w istniejącej już mechanice, zmiany w gameplayu miałem w bf bo doszedł statek i całą gra zmieniła się całkowicie.

Pomijam ze na GP ubisoft zaprezentował sposób omijania abordażu na morigana, wystarczy wykonać ten sam manewr co w walce z legendarnym statkiem el impoluto

Zeby odeprzeć abordaż musisz zrobić dokładnie to samo co w przypadku gdy sam go przeprowadzasz, zabić x typa i kapitana abordaż odparty, to samo robisz podczas abordażu od własnej strony, no dochodzi jeszcze przeskok na statek wroga.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry