MT 3.0 134088 467

Ankieta

Dać buffa mieczykowi uriziela (pożeracz dusz) czy zamienić go na inny - lepszy ale nie runiczny

Tak daj buffa
51 (64.6%)
Nie, nic nie rób
17 (21.5%)
Zamień ten miecz na inny
11 (13.9%)

Głosów w sumie: 79

O temacie

Autor Lukizzz

Zaczęty 20.06.2014 roku

Wyświetleń 134088

Odpowiedzi 467

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przykro mi Tizgar ale balans będę wiedział czy jest dobry dopiero jak dodam wszystkie rzeczy które mają być w modzie...  Bo teraz robienie balansu jest bezsensu. Będę go musiał potem robić od początku

W sumie Splash może masz rację, zmienię tego questa.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I to jest problem, robienie czegoś co może nie być konieczne każdy chce mt bez bugów i z poprawiony balansem zrobiłeś to to daj i się zobaczy czy serio musisz robić resztę, może wcale nie jest konieczna nie popełniaj błędów innych. 
Balans robi się na start aby do niego dostosować resztę, robienie go na konchy to syzyfowa robota bo musisz zmieniać coś co już zrobiłeś.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
gdyż nijak luski dla argona nie zdobędziemy
Inny quest, w którym nagrodą jest właśnie łuska smoka.
Może być to quest ściśle powiązany z tym dla Aragorna - może nam nawet sam o tym wspomnieć że gość X ma taką łuskę.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Własnie chciałem zrobić questa o takiej tematyce że mag chce serce smoka, a ktoś zbroję ze smoczych łusek

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak to można by całe mt zmieniać według mnie jak już ulepszamy to to co kuleje a to co jest w mt zostawiamy nawet jeśli niema w tym dużej logiki było od początku niech zostanie do końca.

To ma tez inne konsekwencje jedno uśniecie a trzeba jeszcze u xardasa zmienić dialog, istnienia dbruca jest wtedy zbędne itp, jedna gówna zmiana która niesie za sobą kolejne i tak praca się wydłuża bo smok nie pasuje, dobra zabijesz go i problem z głowy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Lukizzz

MT 3.0
#285 2014-07-02, 17:44(Ostatnia zmiana: 2014-07-02, 17:51)
Właśnie ja chcę zrobić tak żeby wszystkie niedopowiedzenia w modzie usunąć. No przynajmniej większość

Edit:

Tizgar nie przesadzaj

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To byś musiał całego moda wyjebać :P

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ogólnie to żeby balans ogarnąć mogę dodać awans na arcymaga ognia, po to żeby mag miał jakąś tam obronę, dam mu tę szatę co ma Kolis, a tamtemu dam coś innego. Chociaż nie wiem czy to będzie dobry pomysł

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Przypominam, że skoro Hagen twierdził, że smoki widziano setki lat temu, nie znaczy, że ich nie było ! Przecież smoki z GD był wiekowe mega. Mogły żyć w ukryciu, zresztą smoki, które wyginęły można ożywić, więc szkielet smoka w zatopionej wieży Xardasa może zostać.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Przecież smok w wieży Xardasa podpada pod ożywieńca. Mógł wpaść do ludzkiego wymiaru tak jak demony. Także wypowiedz Hagena się do niego nie odnosi.
I cały czas mam nadzieje, że zrobicie coś z kwestią sytuacji po zawaleniu się kopalni. W aktualnej wersji wszyscy zachowują się tam jakby nic się nie stało, toż to jest trochę nie klimatyczne.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie... dalibyście rade do soundtracka w czasie jakiejś wazniejszej misji, albo np. przy zwiedzaniu jakichś zajebistych miejsc wrzucic muze Hansa Zimmera z incepcji ???
https://www.youtube.com/watch?v=RxabLA7UQ9k
#t=257
" Hans Zimmer - Time " jest tak kozacka że ja bym sie zachwycał nią zwiedzając np. wyrżniety obóz przy wolnej kopalni jak ją strażnicy zaatakują, no albo nie wiem co, moze wy mielibyscie lepszy pomysł gdzie ten epicki utwór umieścic ??

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Lukizzz

MT 3.0
#291 2014-07-02, 22:47(Ostatnia zmiana: 2014-07-03, 21:14)
Pytanko małe do Was. Chcecie nowe niebieskie (ładne) niebo czy stare,bure i klimatyczne?.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Może jakieś nowsze, szarsze, mroczniejsze i jeszcze bardziej klimatyczne?

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Również jestem za nowym mroczniejszym i bardziej klimatycznym niebem.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Mam takie pytanie... dalibyście rade do soundtracka w czasie jakiejś wazniejszej misji, albo np. przy zwiedzaniu jakichś zajebistych miejsc wrzucic muze Hansa Zimmera z incepcji ???
https://www.youtube.com/watch?v=RxabLA7UQ9k
#t=257
" Hans Zimmer - Time " jest tak kozacka że ja bym sie zachwycał nią zwiedzając np. wyrżniety obóz przy wolnej kopalni jak ją strażnicy zaatakują, no albo nie wiem co, moze wy mielibyscie lepszy pomysł gdzie ten epicki utwór umieścic ??
I potem mieć nielichy problem z prawami autorskimi?

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Usuńcie tego smoka z wieży Xardasa i dajcie tam księcia demonów, bo tak to jest obecnie bez sensu. Róg do przywołania smoka usunąć i zostawiłbym tego smoka, który chce smocze jajo. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Człowieku całe mroczne tajemnice są bez sensu(nie powiedziałem głupie) i są unlore. Więc jaki problem by mógł być smok ?:facepalm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wlasciwie to kazdy, KAZDY mod niestworzony przez twórców gry jest niesensowny, nie ma prawa bytu i jest unlore :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, nie każdy. Tylko jak ktoś odpierdoli jakichś pradawnych i kurwa jeszcze nie wiem co to wiadomo, że sensu nie ma, ani racji bytu. Modder może zrobić lore moda, wystarczy trzymać się faktów, a nie wymyślać niestworzone suche historię.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jakieś 80% ludzi którzy grali w MT podobał się motyw pradawnych. Mi też się on osobiście podoba tylko uważam że ten wątek jest strasznie niedorobiony, jak icałe MT, które z tego co po skryptach widzę jest nieskończone.

0 użytkowników
Do góry