MT 3.0 117515 467

Ankieta

Dać buffa mieczykowi uriziela (pożeracz dusz) czy zamienić go na inny - lepszy ale nie runiczny

Tak daj buffa
51 (64.6%)
Nie, nic nie rób
17 (21.5%)
Zamień ten miecz na inny
11 (13.9%)

Głosów w sumie: 79

O temacie

Autor Lukizzz

Zaczęty 20.06.2014 roku

Wyświetleń 117515

Odpowiedzi 467

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Lukizzz

MT 3.0
2014-06-20, 19:19(Ostatnia zmiana: 2014-06-20, 20:01)
Witam!

Jako że dostałem  pozwolenie od Shergara na rework naszych dobrych starcyh MT postanowiłem podzielić się z wami częścią zmian które będzie oferować ta nieoficjalna łatka dodatek...
1. Postaramy się usunąć wszystkie błędy gry (jeśli się nie uda to mod nie ujrzy światła dziennego)
2. Całkiem nowy balans gry.
3. Inne większe i mniejsze zmiany...

Jako że mod jest w 25% ukończony  (połowa bugów które znalazłem usunięte) chciałbym się Was spytać czego wam brakowało najbardziej w starym MT'ku i co można jeszcze dodać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Postaramy to znaczy kto jeszcze w tym robi ? jeśli można wiedzieć :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Parę moich kolegów którzy na tym forum nie występują :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
chciałbym się Was spytać czego wam brakowało najbardziej w starym MT'ku i co można jeszcze dodać.

Bardziej przemyślanych dialogów  :ok:

EDIT :

Co rozumiesz poprzez przemyślanych? Jaki dialog wygląda dla Ciebie nie przemyślanie?

Wszystkie  :F 

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co rozumiesz poprzez przemyślanych? Jaki dialog wygląda dla Ciebie nie przemyślanie?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cóż mi zawsze brakowało
-Nowego oręża
-Królewskich strażników, jako osobnej gildi
-Nowych zbroi
-więcej nowych zadań
-zwiekszonej koloni
To tyle :D

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
- Nowego oręża?? W zwykłym MT jest już go dużo.. ale ok postaram się dodać kilkanaście nowych broni z nowymi txt.
- Królewscy strażnicy hmm dziwna propozycja, jeśli bym takie coś miał zrobić to musiałbym też  dodać elity strażników świątynnych i elity najemników, o strażnikach kopalni nie wspominając.
- nowe zbroje? Będzie kilka dla obozu wolnych myśliwych.
- zadań napisanych będzie w chuj albo i więcej, gdyż dodaję właśnie questy dla poszczególnych gildii.
- co rozumiesz przez zwiększenie kolonii?

Mac Dun wszystkie?? Bez przesady, bądź łaskaw i powiedz które dokładnie dialogi są nieprzemyślane.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

MT 3.0
#7 2014-06-20, 19:40(Ostatnia zmiana: 2014-06-20, 19:55)
Dobra, chodzi mi żeby nie było takiej wrogości wśród NPC nowych  :ok:
Także dialogi pradawnych nie podobały mi się, jak mistrz pradawnych powiedział żebym cicho siedział bo utnie mi język  :F
No i otrzymanie ciężkiej zbroi strażnika która wymagała 200 konwojów, no bez jaj  :F
Można było by też zmienić tekstury zbrój strażnika z kopalni 
Jeśli poprawicie balans gry, oraz bugi to już będzie bardzo dobrze  :ok:
I to tyle byłoby ode mnie

EDIT: Ogólnie wszystkie dialogi mi się w MT nie podobały ale nie oczekuje że je zmienicie  :F

EDIT2
- Pradawni będą przerobieni gdyż jest pisany całkiem nowy wątek dla nich.
 :ok:
- Hmm tekstury, mi akurat się podobały ale jeśli już to jak inaczej widziałbyś te zbroje?

Nie mam pojęcia w sumie  :F Może na wogu będą jakieś lepsze tex  :F Jak nic nie znajdziecie to trudno się mówi  :wstyd:

EDIT 3 A i możecie zmienić walkę na końcu, mi się nie podobała walka z kopiami bezimiennego

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
- zadań napisanych będzie w chuj albo i więcej, gdyż dodaję właśnie questy dla poszczególnych gildii.

W chuj może być napisanych byleby tylko nie opierały się na przynieś, podaj pozamiataj a były jakieś ciekawe :D

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Lukizzz

MT 3.0
#9 2014-06-20, 19:49(Ostatnia zmiana: 2014-06-20, 19:59)
- Mi akurat ta wrogość się podobała ( w końcu sami więźniowie mieszkają w kolonii) ale ok jeśli komuś jeszcze się ta wrogość nie podobałą to niech zapropsuje post MacDuna.
- Pradawni będą przerobieni gdyż jest pisany całkiem nowy wątek dla nich.
- Konwoje są usunięte, a cieżką zbroję można całkiem inaczej zdobyć.
- Hmm tekstury, mi akurat się podobały ale jeśli już to jak inaczej widziałbyś te zbroje?
- Balans gry i bugi to nasz primary target :)

Fabiosek o to się nie martw, mi się wydaje że są bardzo ciekawe :)

EDIT: Mac Dunie mogę przywrócić zakończenie ze zwykłego gothica ale wtedy bym musiał całkiem inaczej poprowadzić historię gildii z MT. Aczkolwiek mam na to pomysł, chociaż nie wiem - może komuś zakończenie z MT komuś się podobało...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta wrogość nadaje klimatu ze kolonia karna to nie miejsce gdzie wszyscy są weseli i happy względem siebie i bohatera, jak i zaistniałej sytuacji

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1126
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Ta ale pradawni to nie skazańcy, a ci od Innosa w gruncie rzeczy źli nie byli.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dokładnie, nie wiem czy komuś się to będzie podobało ale kolega dokonuje zabiegów ,,uświęcania pradawnych''

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Lukkiz dodajcie nowych armorów, w chuj nowych, to samo się tyczy oręża, w MT jest sam szmerc, stare modele sa, chodziło mi o królewskich strażników jako osobną gildię, a jeśli chodzi o zwiekszenie koloni karnej to dodanie kilka ciekawych lokacji.

edit: mi zakończenie w MT się podobało.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dodajcie to, dodajcie sro... Pamiętajcie co napisałem w 1 poscie: jeśli nie usuniemy bugów i ogarniemy balansu to modzik nie wyjdzie. Aczkolwiek raczej wyjdzie gdyż balans na ukończeniu, a  bugi już chyba wszystkie usunięte.

gothic1210
  • Gość
Uważaj żebyś nie przeładował z tymi pomysłami. Za dużo też nie dobrze : ) 

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

MT 3.0
#16 2014-06-20, 20:27(Ostatnia zmiana: 2014-06-20, 20:37)
Moje pomysły :
- Wywalenie tekstur G2 i zastąpienie ich np. teksturami Freddiego.
- Ogarnięcie dialogów w obozie przed kopalnią. Za dużo tam wulgaryzmów, które nie pasują do reszty dialogów.
- Nowe modele do nowych broni. Idiotycznie to wygląda, że bronie o takim samym wyglądzie tak drastycznie różnią się obrażeniami. Jak chcesz nowych modeli to poszukaj np. w modach do gier takich jak Oblivion czy Skyrim.
- Wywalenie tekstur niektórych potworów i zastąpienie ich oryginalnymi. Mówię o jaszczurach, kretoszczurach, ścierwojadach, czarnych goblinach i trollach.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z wielu rzeczy już zrezygnowałem. Miałem już zrobiony cały system reputacyjny ale kiedy spostrzegłem że w Złotych Wrotach sprawa wygląda tak samo to uznałem że zbyt dużo ludzi uzna to jako plagiat...
EDIT: Ta, też mnie klony uriziela wkurwiały, i postaram się je zmienić.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
ZW to syf, ja bym napewno tak nie pomyslał, głównie to dodajcie nowe modele mieczy, oraz nowe textury armorów.

gothic1210
  • Gość
 kiedy spostrzegłem że w Złotych Wrotach sprawa wygląda tak samo to uznałem że zbyt dużo ludzi uzna to jako plagiat...
Było zostawić. Co ma piernik do wiatraka? 

0 użytkowników
Do góry