MT 3.0 133680 467

Ankieta

Dać buffa mieczykowi uriziela (pożeracz dusz) czy zamienić go na inny - lepszy ale nie runiczny

Tak daj buffa
51 (64.6%)
Nie, nic nie rób
17 (21.5%)
Zamień ten miecz na inny
11 (13.9%)

Głosów w sumie: 79

O temacie

Autor Lukizzz

Zaczęty 20.06.2014 roku

Wyświetleń 133680

Odpowiedzi 467

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurwa powoli ziomeczku. Jeśli komuś jeszcze nie pasuje ten wątek z łowcami orków niech napisze. (nie będę robić moda pod Ciebie Mac Dun)

Co do bandytów to wystarczyło ustawić ich zachowanie przed rozmową z Quentinem na przyjacielskie i wrogie po rozmowie z tym bandytą...

Txt będą całkiem inne..

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będę oryginalny i poprę te pomysły, które mi się spodobały:
- zmienić dubbing (szczególnie przydałby się bezi ze Złotych Wrót).
- usunąć wulgaryzmy z dialogów (imo nie pasują i psują klimat).
- zmienić modele niektórym zbrojom i broniom.
- zadbać o klimat... czyli usunięcie itemów typu: http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Spodnie_Siekacza i wszelkie inne "majewskie szoły"... :wstyd:

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Poza spodniami Siekacza, dobrze by było wywalić baseball Siekacza. Albo chociaż zmniejszyć mu obrażenia, usunąć odrzucanie oraz zmienić nazwę. No i przydałoby się mu dać jakąś teksturę.

A jeśli ktoś z was takie rzeczy ogarnia, to ogarnijcie tekstury chat w obozie przed kopalnią. Ich tekstury są tak do dupy nałożone, że aż płakać się chce :lol2:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jak udoskonalasz Mt to raczej nie naruszasz oryginalne struktury moda, czyli nie wywalasz wątków akurat watek orków jest ok,  można go najwyżej bardziej rozbudować chociaż sam nie wiem o co i tak jest już aż nadto rozbudowany, ale to dobrze.
Bron boze z wulgaryzmami ich trzeba dodać więcej, trzeba pokazać właśnie ten klimat który poziomki stworzyły, ze kolonia karna to przejebane miejscu gdzie musisz zadbać o siebie a nie jakaś kraina homotubisiów
Czy serio usuniecie Ester egów wpłynie na klimat to nijak ma się jedno do drugiego zwłaszcza ze sami z tych przedmiotów nie korzystamy bo są słabe taka rola EE

Bład z obstawainiem walk u scatiego na poziomach normalnym i łatwym gdzie max stawki powiny byc 1k i 5k a wszedzie jest 250 jak dla  trudnego
Wyjebaliscie napoój z rudy moze byc, mnie to tam obojetne ale on zastepował pewna rzecz czyli szybkosc awansu na next lvl, mam nadziej ze przywróciliście oryginalny system bo tylko wtedy wyjebanie napoju ma sens, kiedy zdobywamy poziom normalnie

Zasadniczo ogólnie powiniecie pracować nad Mt w ver 2.0.2 z submode Greiver gdyż on tam sporo dobrego dodał i to powinna być wyjściowa baza dla was.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

MT 3.0
#44 2014-06-21, 17:56(Ostatnia zmiana: 2014-06-21, 18:07)
To PB stworzyl klimat koloni a nie poziomki  :facepalm:
Poziomki go spaczyly  :F Chcesz wulgaryzmow to graj sobie kurwa w Wiedzmina
W org dalo sie wyraznie czuc ze to wiezniowie, chocby gdy napada nas Lewus, Herek, albo wpadamy w zasadzke Grima

@DOWN Tylko ze nie tylko ja tak mysle. Ale nie oczekuje ze zrozumiesz z twoim gustem

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wybacz mi masz racje to ze wszyscy są uwiezieni pod magicznym kloszem i nikt tym faktem zbytnio nie jest wkurwiony jest poprawne, dzięki nawróciłeś mnie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dla mnie to władowanie wulgaryzmów do gry nie stworzyło żadnego klimatu, a jedynie zrujnowało ten oryginalny + wywoływało zażenowanie. A co do easter eggów.... popatrz jak to wygląda w innych grach. Takie rzeczy upycha się w miejscach niedostępnych normalnie lub wymagających trochę wysiłku by się do nich dostać. Powinny być one gdzieś schowane "na boku". Tutaj natomiast są to rzeczy normalnie występujące podczas gry, które są nam serwowane jako część świata Gothica. To razi.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wulgaryzmy mają zostać, w końcu to kolonia karna, a nie klasztor, to samo się tyczy łowców orków, poprawił bym im pancerze oraz dodał tak, aby był ciężki, średni oraz lekki.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
To PB stworzyl klimat koloni a nie poziomki 
Poziomki go spaczyly 
Fakt PB stworzyło klimat koloni ale poziomki go utrzymały w swoim modzie równocześnie dodając trochę prawdziwego wyglądu więzienia.
Chcesz wulgaryzmow to graj sobie kurwa w Wiedzmina
W org dalo sie wyraznie czuc ze to wiezniowie, chocby gdy napada nas Lewus, Herek, albo wpadamy w zasadzke Grima
A co ty masz pięć lat? Człowieku świat jest brutalny a przecież kolonia to więzienie i tam nikt nie jest niewinny. Poza tym tutaj możemy już odczuć ten złowrogi klimat już na samym początku gadając ze strażnikami.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ja bym proponował rozwiązanie korzystne dla zarówno przeciwników jak i zwolenników wulgaryzmów w dialogach - zastosowanie w kwestiach trochę gwary więziennej. W końcu chyba Kolonia to więzienie :ok:

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No, pewnie i tak: afera bęckowa, agata, arbajt, bałach, beton, blanki, blity, buki, itp zastąpią nam wreszcie pedalskie odzywki typu proszę, dziękuję, itp.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
jeszcze klawisz, cwel, czaj, choinka, git, spacerniak

sporo można zmienić
mdragothic
Wulgaryzmy mają zostać,
ale ty kurwa pierdolisz

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolonia karna, kolonia karna, ale wyraźnie w intro do gothica 1 jest powiedziane, że każdy bez względu na swoje przestępstwo tam trafia, wiec nie są to jacyś ciężcy przestępcy, wiadomo kilku takich można dodać i zostawić te ich ostre słownictwo, tam został wrzucany każdy bez względu na wymiar popełnionego czynu.
Od siebie proponuje
 usunąć zbroje paladyna z moda a zastąpić ją taka gwardii królewskiej, ew. zmienić jej kolor i dać jedynie pradawnym ( o ile to paladyni ci ich wojownicy)
Jeżeli ogarniecie to usunąć wyjmowanie miecza i mijanie straży
Uniemożliwić wykonanie wątku pradawnych przed 4 rozdziałem
Dodać możliwość  nauki 100% brońmi u innych nauczycieli niż Sheergar i ten 2. Np u takiego Lee wszyscy wiemy, że to mistrz w walce 2h z samego oryginalnego gothica.
Usunąć możliwość nauki magii do 6 kręgu? U tego od pradawnych ( tego nie jestem pewien, dawno temu grałem, ale z tego co kojarzę miałem 6 krąg w 2 rozdziale :lol2:)
Bonusy do broni nie działały z tego co się orientuje
Było kilka broni które niby miały mieć większy dmg a wcale tak nie było.
No i żeby Uriziel + zbroja z rudy były najpotężniejsze w całej kolonii.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wątek Pradawnych jest tak zaprojektowany, by go wykonać przed 3 rozdziałem, więc nie wiem co to za głupoty pieprzysz....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przed 3 rozdziałem? a to dobre. Powodzenia w omijaniu magów wody w 2 rozdziale bez wyjmowania broni.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Sorry, pomyliłem się. Miałem na myśli 3 rozdział, bo tak ten wątek został zaprojektowany. Bez spotkania pradawnych nie dostaniesz almanachu,

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Żeby to było jasne.
Grupa ludzi chce dokonać korekt, poprawek , kosmetyki w klasycznej w pełni grywalnej produkcji ze swoja historią i fabułą. Tak, żeby grało się przyjemniej, żeby było bardziej ciekawie , sprawiedliwie itd.
Ale oczywiście zaraz wpada zestaw zawodników domagających się likwidacji Łowców Orków, dodania Piratów, miliona zupełnie nowych broni masowego rażenia oraz Orka Olbrzyma (...a sorry już taki jest :lol:).
Idea znakomita podobnie jak w Submodzie i oczywiście jestem za zdecydowanie.
Dajcie tej ekipie zrobić to co chcą zrobić , co umieją zrobić i na co mają czas i możliwości techniczne po prostu.
Dubbing się nie podoba? Wyłączcie jako i ja wyłączam.
Było dosyć czasu żeby zrobić inny lepszy. Niech Lukizz zrobi to co chce zrobić i to wystarczy. Zrobi oceni się wynik.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dodanie masowych broni to nie problem, napiszcie do mnie jeśli chcecie, na skłądzie mam około 200 nowych miecze całkwiem nowe modele, oraz ze 80 pancerzy całkowicie nowych.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dobra! Ja też mam parę swoich propozycji (jakżeby inaczej :D), w tym też parę absurdalnych, no ale zawsze można spróbować.
- Ostatnio udostępniono ZENa Kolonii przeniesionego na G2. Sądzę, że powinniście przenieść MT na ten silnik, ponieważ wyeliminujecie wiele błędów. Jeśli chodzi o łamanie praw autorskich to możecie przecież zrobić instalator, który wymaga zarówno G1 i G2 do instalacji, gdyż  z tego pierwszego wymagałby dubbing do instalacji.
- Ten miecz co go dostawaliśmy od Sheer'Ghara jest za mocny. Powinno być tak, że ulepsza się go jak Szpon Beliara, co parę leveli i przy kapliczce Innosa, choć i tak nie powinien być silniejszy od Uriziela.
- Uriziel i Starożytna Zbroja Magiczna najlepszymi przedmiotami w grze.
- Wywalić Smoka-ożywieńca z zatopionej wieży Xardasa. Sorry, ale dla mnie się to nie klei.
- Wprowadzić alchemię do nauki.
- Niech wreszcie da się nauczyć 100% dwuręcznej w uczciwy sposób. Ponadto musicie zrobić tak, żeby Bezi jak biegnął to trzymał miecz w jednej ręce, bo trzyma w obu i gdy się zatrzymuje nie ma animacji przechodzenia z dwóch rąk do jednej, więc to głupio wygląda.
- Napisanie wątku Pradawnych od nowa. Cieszę się, że chcecie to zrobić i tylko to podkreślam.
- Wywalenie tego, że Magowie Wody i Kruk chcą się przenieść do Jarkendaru. Nie chodzi mi tu o lore, bo mam na nią wyjebane, ale jest to po prostu głupie.
- Nagranie dubbingu od nowa, gdyż obecny to tragedia.
- Dodanie nowych broni. Mam tu na myśli też nowe modele, bo ten sam model ze zmienionymi statami to o kant dupy rozbić. Dajcie te z WOGa i Nocy Kruka.
- Nowe modele potworów np. dla Strażnika portalu i Ognionoścy. Możecie z WOGa wziąć.
- Przydałyby się bohaterskie czyny za zabicie wyjątkowych istot (jak w Returningu).

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A ja proponuję następujące zmiany:
- Wykorzystanie w jak największej mierze NPC z Gothic 1. Wielu z nich nie jest związanych z zadaniami, a wielu nawet nie ma dialogów (Magowie Wody, Magowie Ognia)
- System bossów - coś na wzór tego z Returninga
- Podzielenie potworów na klasy: np. Ścierwojad - Leśny ścierwojad itp. To by poprawiło balans, jakby co rozdział respiły się mocniejsze wersje potworków
-  Dużo nowych dialogów niezwiązanych z zadaniami
- Ograniczenie wulgaryzmów do minimum u NPC
- Pozbycie się obecnego dubbingu, nie mówię o nagraniu nowego - dużo roboty by z tym było
- Pozbycie się easter eggów z fabuły (Majewski Show, spodnie Siekacza, miś Traffixa itp.). Fajne są, tylko takie rzeczy powinny być ukryte IMO.
- Przywrócenie dialogów i misji wyciętych przez Piranie, tu sugeruję bazować na submodzie Graveira
- Lepsze wykorzystanie pomniejszych lokacji - trochę szkoda że w G1 na Cmentarzysko Orków szło się tylko raz
- Wykorzystanie górnego piętra Cmentarzyska Orków
- Więcej pancerzy na nowych modelach
- Nowe misje gildyjne
- Nowe misje co rozdział, denerwowało że w obozie strażników większość misji przypadała na rozdział 1
- Lepsze wykorzystanie Magów Ognia i Wody
- Więcej magicznych broni
- Nowe gildie główne, mam nadzieje że coś fajnego wymyślicie

0 użytkowników
Do góry