Tytuły gier podobnych do niżej wymienionych chętnie przyjmę. 2629 7

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 2.06.2014 roku

Wyświetleń 2629

Odpowiedzi 7

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Witojcie. 3 dni temu skończyłem grać w Dishonored i zdałem sobie sprawę, że jak nie będę tworzył moda do G2(każdy potrzebuje odpoczynku), to nie będę miał w co grać. Dlatego moja prośba/pytanie jest takie - jeśli możecie podajcie mi tytuły gier, które:
1)Pójdą na moim złomie przynajmniej w 30 fps na minimalnych ustawieniach(komp w podpisie)
2)Są podobne do Dishonored, Sleeping Dogs lub Gothic/Risen/Kingdoms of Amalur(ale oczywiście, nie wymieniajcie tych serii oraz nie podawajcie serii GTA oraz Saints Row)
3*)Dobrze by było, gdyby gry miały opcję zapisu gry w dowolnym momencie, ale nie jest to wymagane.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Thief przykładowo (trzy pierwsze części pójdą ci spokojnie).

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Możesz tez rzucić okiem na Splintell cell trylogię, moja ulubiona skradanka  :ok:

EDIT: Jeśli szukasz gry podobnej do gothica to luknij Two worlds także :ok:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cóż Splinter Cell pójdzie jeszcze (powinno pójść) Double Agent czyli czwarta odsłona z sześciu.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
W czym podobne? Gameplay, klimat?

STALKERy Ci pójdą, wszystkie.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Fabiosek - Thiefy odpadają, nie lubię gier typowo skradankowych. Dishonored mi się podobał głównie dlatego, że można było wybrać sposób przejścia gry - albo robimy totalny rozpierdziel albo staramy się cichaczem przechodzić grę(tutaj działał fajny system pozbawiania przytomności, jeśli zaszliśmy przeciwnika od tyłu lub w razie problemów zawsze mogliśmy znaleźć jakieś rozwiązanie "bezkrwawe" w wypadku wykrycia np. uśpić strzałką usypiającą lub zatrzymać czas i uciec/zajść od tyłu i ogłuszyć[co nie powodowało przerwania misji jak to ma miejsce w najnowszym Thiefie). Więc głównie chodzi mi o gry, w których możemy śmiało wybierać sposób ich przechodzenia(czyli coś jak w w/w Thiefie odpada, że zostaniemy wykryci i gameover). Również chodzi mi o gry, które mechaniką(bo nie wiem, jak to się nazywa)przypominają Gothici/Riseny, czyli albo sami rozdajemy punkty statystyk/umiejętności w trakcie gry(coś a'la system Diablo 2)lub musimy szukać nauczycieli(Gothic/Risen). A i nie podawajcie gier z serii The Elder Scrolls.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Deus Ex Human Revolution. Dishonored to właśnie taki Deus Ex, ale ze steam-punkiem zamiast cyber-punku.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Hitman, zwłaszcza 4 część, starsze to raczej skradanki. Chociaż piątka może też ruszy, a jest naprawdę dobra.
Hidden & Dangerous 2, jeśli lubisz wojenne klimaty.
Assasin Creed
Wiedźmin
A o takie RPG jak Gothic czy Risen raczej ciężko. Bo ich proste systemy są dość unikalne.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry