Opinie, wrażenia po przejściu gry [temat zawiera spoilery] 146537 247

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 146537

Odpowiedzi 247

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Nie w global mod jest nowa fabuła również. Znasz mod bez własnej fabuły ? Prócz questpacków ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Uzależniona od podstawowej głównej przez co mod jest rozszerzeniem :P simple :p

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mimo wszystko fabułę ma. Zadania poboczne, to też fabułą poboczna :p

Shade123

Shade123

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie w global mod jest nowa fabuła również. Znausz mod bez własnej fabuły ? Prócz questpacków ?

To był pierwszy mod, który pobrałem i ukończyłem.
Chodzi mi o to,że nie ma dodanych nowych questów,fabuły do G2,G2NK, tylko robione jest bez tego.
Np. Global Mod mi się nie spodobał, bo dalej miałęm zadania oraz wątki fabularne z G2NK.

Dlatego czekam niecierpliwie na spolszczenie nowej łatki do Dark Sagi, bo po opisie wydaje się mega  :blink: :ok:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mimo wszystko fabułę ma. Zadania poboczne, to też fabułą poboczna :p

Ty wiesz co to jest w ogóle fabuła? Bo chyba nie  :F

@DOWN ,,Spolszczyć textury''  :facepalm:  :lol2: 
Ja przynajmniej coś zrobiłem dla moddingu gothica, w przeciwieństwie do ciebie bez talencie  :ok:
A zdanie takich osób o mnie jak ty mam głęboko
Spoiler
W d*pie

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mac Dun ja widzę, że natomiast ty nie wiesz co to jest. Osoba, która próbuje spolszczyć textury z pewnością jest bardzo inteligentną i uważną osobą.

Shade DarkSaga jest mega, zagrasz zobaczysz. Nie ważne co myślałeś Global ma fabułę.

boro922

boro922

Użytkownicy
posty23
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja napiszę krótko. Zdecydowanie za mało jak na 6 lat czekania. Myśląc, że akcja moda zaczyna nabierać fajnego tempa...BUM. Koniec gry.
Wykonanie mi się podobało. Dubbing rozpierdala (pozytywnie). Koleżka podkładający Bezimiennego moim zdaniem mistrz. Jestem twoim fanem ziomuś. Pozdrawiam

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Czekałem tyle czasu, szkoda. Opisywany tryb pracy przez twórce, który dwa razy w grze, nazwał postaci niezależne swoimi ksywkami by się dowartościować, do mnie nie trafia.
Może ciężko w to uwierzyć, ale to nie ja nazywałem postacie niezależne swoimi nickami, tylko one istniały już wcześniej (bo zanim miałem jakikolwiek nick na forum już napisałem scenrariusz) i to ja wziąłem nicki ze swojego scenariusza, bo stwierdziłem, że po co mam brać czyjeś nicki, skoro mogę swoje. Chociaż domyślałem się, że tak to zapewne zostanie odczytane.

Szanujmy twórcę za to, że mod działa - nope. Karmieni kłamstwami przez wiele lat, szacunku więc brak.
Co dokładnie masz na myśli mówiąc o karmieniu kłamstwami?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Co dokładnie masz na myśli mówiąc o karmieniu kłamstwami?

Sentarion zapewno chodziło mu o to :F

Obiecanki cacanki, miały być 3 nowe mapy, jest jedna z dwoma korytarzami. Fabułę opisywałem x razy, to mord na Gotihcu, a to w sumie jedyne, co dodaliście. Podsumowując, nie trzeba ruszać gry, by wiedzieć co się tam znajduje - trailer wystarczy.

EDIT: W ogóle radzę ignorować takie posty, bo to nie jest konstruktywna krytyka, a zwykły hejt i pierdolenie z dupy :ok:

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Aha chyba że tak :D Ale spoko odpowiem: są trzy lokacje: komnata zen, elea zen i eater egg zen. Oczywiście elea zen jest tylko do obejrzenia, ale jednak jest. Nikt nie mówił, że to będą ogromne lokacje.

Ale spoko, każda porządna produkcja musi mieć porządnych hejterów :D

comorgpl

comorgpl

Użytkownicy
posty11
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam, bo może to zabrzmieć jako zwykły hejt na drugą osobę, ale jak można brać na serio uwagi kogoś, kto zamiast "konwersja" pisze "konwersacja" (mam na myśli przemka273)?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
...totalna konwersacja...
No tak, nigdy nie było mówione, że mod będzie 'konwersacją' a już na pewno nie totalną :D To tylko świadczy o wypowiadającym się...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
     Świeżo po ukończeniu rozgrywki zdecydowałem się napisać recenzję, w której podziel się wszystkimi swoimi smutkami i żalami jakie przyniosła mi gra w Złote Wrota.
     Na starcie tradycyjnie zacznę od fabuły: Kilka lat po wydarzeniach na kontynencie, które w wielu kwestiach różnią się od tego co było w Gothic 3, Bezimienny wyrusza do Khorinis. Tam widzi spalony port i zrujnowane miasto, które stało się ofiarą pirackiego ataku. W celu opanowania sytuacji bohater rusza do Jarkendaru, gdzie dowiaduje się także o pladze Beliara, która zaatakowała te tereny i o Złotych Wrotach, wiodących do wielkiego
skarbca budowniczych. 
     Tym sposobem dołączamy do jednej z trzech gildii: paladynów, magów wody lub najemników orków. Niestety są one zwykłym odzwierciedleniem gildii z oryginalnego Gothica II o trochę zmienionych wątkach i regułach. Poza tym mamy jeszcze dostęp do obozu bandytów, którzy szukają odkupienia i piratów, dostępnych w ramach szpiegowania od drugiego rozdziału.
     Po otrzymaniu gildii zajmujemy się likwidacją piratów, która prowadzi do wielkiej, wspaniałej bitwy. Kłamię. Owa bitwa jest nudna, bezsensowna i zbugowana. Cały wątek piratów jest jednak dobry, gdyż w porównaniu do Gothic II, w modzie wyszli naprawdę dobrze. Przedstawieni piraci to zimnokrwiści mordercy, którzy starają za wszelką ceną zyskać jak najwięcej, najlepiej po trupach. Wchodząc do obozu niemal natychmiast doprowadziłem do kilku bójek, dwóch kolesi zabiłem i ogółem było fajnie. Co prawda martwią mnie jednak idiotyczne imiona, dla niektórych piratów, ale podaruję tą kwestię.
     Niestety zaraz po pokonaniu piratów zostały mi jakieś dwie godziny przed ukończeniem gry, gdzie szukałem sposoby na wejście do Złotych Wrót. Zaraz... co? Przecież obiecywano nowy świat zwany Eleą! Tak, ów świat zostaje ukazany i niemal natychmiast kończy się wtedy nasza przygoda. Sama rozgrywka zajęła mi tym sposobem 15 godzin, co jest żenująco niskim wynikiem, gdyż twórcy tworzyli tego moda przez niemal 6 lat, a nie prezentował on także sam w sobie żadnych ciekawych innowacji. Już nie wspomnę o tym, że twórcy pogwałcili świętą zasadę Gothica i ujawnili "prawdziwe" imię bohatera!
     Jeśli już mowa o innowacjach to tych jest tutaj naprawdę nie wiele. Z umiejętności pojawia się regeneracja życia (kompletnie nieprzydatna, biorąc pod uwagę kiedy ja zyskałem tą zdolność), regeneracja many (grałem wojownikiem, więc nie wiem dokładnie co z nią), wydobywanie złota, rudy i srebra (do nauki oddzielnie i w dodatku coś co było już w Nocy Kruka), gotowanie (nie korzystałem), piłowanie (nie korzystałem). Biorąc pod uwagę, że rozwiązałem naprawdę sporo zadań, a nie korzystałem z tych „innowacji”, które są już stare jak świat to śmiało twierdzę, że nie miały one zbytniego znaczenia. W początkowej fazie moda chciano dodać walkę z użyciem tarczy i myślę, że to byłby naprawdę dobry pomysł, a tak to nie ma tutaj praktycznie nic. Pojawił się też system reputacji... ale na kartce w ekwipunku. Poza tym nie zaprezentowano praktycznie żadnych innowacji w rozgrywce. Nie zrobiono żadnej, choćby najmniejszej pierdoły, by trochę uatrakcyjnić rozgrywkę pod kątem skryptowym. Aaaa... zapomniałem dodać, że z użyciem Ikarusa wprowadzono trialogi, a nawet kwadrologi (nie wiem czy tak to się nazywa), które są okropne i nic nie wnoszą. Wspomnę tutaj też o przerywnikach filmowych, które są w dobrej jakości, ale niestety intro jest nudne i niechlujnie wykonane, ale reszta jest jak najbardziej w porządku.
     Zadania przedstawione w modzie to głównie przynieś, podaj, pozamiataj ew. kogoś tam zabij. Niektóre zadania rzeczywiście były trudne, bo wymagały idiotycznych poszukiwań paczek z żywnością itp. Nie raz brak konkretnej wskazówki jak zacząć w ogóle jakieś zadanie.
     Ponadto w modzie pojawiają się także liczne bugi, które ja zauważyłem, a także inni zauważyli m.in. znikanie zadań z dziennika czy też orkowie wypowiadający ludzkie kwestie np. „Schowaj broń!”. Pewien  użytkownik na themodders wymienił ich zatrważającą liczbę, która mnie wręcz dobija. Gratuluje wszystkim testerom tak spartolonej roboty, że nie udało im się tego wyłapać! Nie wiem kto był w beta testach, ale z pewnością nie wykonali swojej pracy jak należy!
     Chciałbym także wspomnieć krótko o balansie,który niesamowicie ssie. Dzięki zupkom od kucharza orków statystyki niesamowicie mi podskoczyły i w drugim rozdziale nie miałem już z żadnym przeciwnikiem zbytnich
problemów. Należałoby wrzucić jakieś ograniczenie zakupu zupek od kucharza, bo tak to jest zbytnie ułatwienie. Zasadniczo na początku pojawia się wybór poziomu trudności, lecz odnosi się on do ilości punktów nauki przyznawanych co poziom i naszych początkowych atrybutów, więc w ostatecznym rozrachunku na nic to nie wpływa. 
     Jeśli mowa już o świecie to mamy do dyspozycji Jarkendar i... to tyle. Nie, cofam! Przez chwilę pochodzimy po Górniczej Dolinie, ale wolałbym podarowania sobie tych chwil, gdyż zrobiono z doliny puste miejsce, które nic sobą nie wnosi. No i jest jeszcze lokacja, do której się przenosimy, gdy wykonujemy tzw. „skok wiary”, trafiając do miejsca, gdzie jest zlokalizowana trzecia tabliczka dotycząca Złotych Wrót. Miejsce to najeżone jest trzema/czterema prostymi pułapkami, więc ogółem jest słabo.
     Nie byłoby to jednak uczciwe, gdybym nie wspomniał o tym, że Jarkendar w wielu miejscach został przebudowany i zaludniony. Kanion, zamieszkiwany przez orków, jest otoczony murami i ma wiele namiotów, a oryginalne budynki zostały odrestaurowane i dodano im trochę „magii”. To samo z budynkiem uzdrowicieli czy też  głównym placem w Jarkendarze (chyba tak to się nazywa), który służy jako baza paladynów. Najbardziej zmieniony jest jednak obóz piratów, mroczne i klimatyczne miejsce. Pojawiło się też kilka nowych gatunków potworów, lecz praktycznie wszystkie to zmienione tekstury i nic ciekawego, poza drzewcem, którego potencjał niestety został zmarnowany (pojawiają się dwie sztuki i to zaraz koło siebie). Ponadto do gry wprowadzono parę nowych modelinp. namioty w obozie paladynów i odświeżono parę tekstur. Niebo za dnia wygląda
naprawdę dobrze, lecz nocą niestety koszmarnie. Z kolei zbroja paladyna, czy też nowe łóżka i skrzynie wyszły bosko! Chcę tutaj też pochwalić autorów za  optymalizację, gdyż pomimo grania w trybie najlepszej jakości, Złote Wrota praktycznie w ogóle się nie ścinały. Zdarzały się czasem wpadki, gdzie gra się zwiesiła, ale i
tak bardzo rzadko, biorąc pod uwagę, że edytowane i nowe światy nie działają najlepiej.
     Kolejną kwestią jaką chciałbym omówić tutaj jest dubbing. W porównaniu do niesamowicie niskiego poziomu dubbingu w Mrocznych Tajemnicach, tutaj jest on naprawdę rewelacyjny. Niektóre postacie co prawda słabo wypadają, ale generalnie czapki z głów. Szczególnie chwalę tutaj pana, który dubbingował Bezimiennego. Miło się słucha postaci w ojczystym języku, co bardzo moim zdaniem uatrakcyjnia moda.
     Niestety na końcu tej recenzji wystawiam modowi ocenę negatywną. Brak ciekawych innowacji, rozgrywka niskiego poziomu, która jest zarówno krótka jak i banalna zraziły mnie do kontynuowania zabawy w moda. Ponadto mamy do dyspozycji już stary świat, a zapowiadana Elea ostatecznie tylko została pokazana pod koniec. Czuję się także na swój sposób oszukany przez Złote Wrota, gdyż przyłożono większych starań przy rozreklamowaniu moda, niż na jego rozwoju i usprawnieniu. Mam jednak iskerkę nadziei, że twórcy zaraz
podadzą link do prawdziwej, dłuższej wersji, ale chyba nie okaże się to prawdą. Sześć lat pracy uważam niestety za zmarnowane. Pochwalę jednak jeszcze raz za dubbing, parę nowych modeli i odświeżone
tekstury, choć nie zawsze fajnie wykonane.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gann07

gann07

Użytkownicy
posty34
Propsy30
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
EDIT: W ogóle radzę ignorować takie posty, bo to nie jest konstruktywna krytyka, a zwykły hejt i pierdolenie z dupy :ok:

Tak, bo masz oczy w d*pie i nie patrzysz na stronę pierwszą i drugą, gdzie jest cała moja litania na temat tego "czegoś". Posty kolejne to dopełnienie wywodu, przeczytaj sobie to jeszcze raz, potem zacznij komentować i udzielać się w tak szczeniacki sposób. Co do kłamstw... jak nie czuć się oszukanym, gdzie serwowano nam screeny z krainy, której nigdy nie odwiedziliśmy? wykpienie się napisami końcowymi, by zagłuszyć sumienie, to zdecydowanie za mało. Nie wiem jakim trzeba być mało ambitnym Twórcom, by być zadowolony z efektu końcowego. Wracam do Dark Sagi.

Yo !

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No sure if troll or stupid. Juz dawno byla mowa ze wyspa elen bedzie w 2 czesci moda, to ze jestes taki ulomny ze nie potrafiles wyczytac tego to tylko twoja wina  :lol2:. Kolejny raz pokazujesz ze jestes debilem  i gimba. Pozdro   :ok:

P.S Lepiej udawac madrego, niz odezwac sie i rozwiac wszelkie watpliwosci ;)

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O rany, popełniłem błąd i nagle wszyscy się podniecają. Sentarion, zrozum ty i twoja ekipa daliście dupy amen.

Mac Dun ciebie przecież każdy na żarty bierze -.-
Mamy fanboya.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Może i fanboya, ale swoimi postami nie prezentujesz tutaj praktycznie nic. Dobra modyfikacja może nie przypaść do gustu no, ale skoro Cię nie ciekawi to nie musisz przecież wiadomo, że każdy ma inne gusta. Natomiast błędem jest to, że krytykujesz wszystko w modyfikacji mimo to, iż sam nie zrobiłbyś nawet 1/3 tego.

Ps: Czekam na jakiegoś zajebistego questa, a Drużyna Spolszczenia to banda kretynów z Memoriusem na czele co widać po nim, panzpisu,  i przedewszystkim tobie. Powodzenia jak zrobisz jakiegoś zajebistego questa i dodadzą go do tamtego moda, którego ulepszają chuj wie po co zamiast zrobić swojego.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ps: Czekam na jakiegoś zajebistego questa, a Drużyna Spolszczenia to banda kretynów z Memoriusem na czele co widać po nim, panzpisu,  i przedewszystkim tobie. Powodzenia jak zrobisz jakiegoś zajebistego questa i dodadzą go do tamtego moda, którego ulepszają chuj wie po co zamiast zrobić swojego.
Kretynem jesteś ty i do tego zwykłym dzieciuchem.
Nie wpieprzaj się tam gdzie nie masz pojęcia o co chodzi Fabiosek bo tu  my się nie wpieprzamy.
Masz coś to choć do działu Global i tam się wypowiedz.
panzpis już od dawna nie jest członkiem DS , to tak przy okazji.
Nie mieszam się tu bo nie mam takiego zwyczaju, ale się po prostu nie wychylaj ze swoimi debilnymi wypowiedziami zza barykady.
Tu EOT

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Poza tym proszę o nienazywanie członków teamu DS kretynami. To że Memorius czy panzpis byli osobami kontrowersyjnymi nie oznacza że reszta teamu to kretyni. Nie przypominam sobie byśmy mieli styczność wcześniej na forum, więc proszę tak nie uogólniać. 

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To, że tutaj wszyscy hejtują tego moda, to nie przerzucajcie się w porywie zabawy na jakiś inny. Stłumić i izolować takie zamieszki na jednym temacie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry